Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και από μένα! Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής. Αγόρασα τα 5.1 ηχεία Z506 της Logitech. Όμως δεν έχω καταφέρει να έχω surround ήχο. Τα ηχεία τα συνδέω στο laptop μου με ένα καλώδιο καρφί σε καρφί και ένα διπλό με 2 καρφιά στις δύο άκρες. Το μονό καρφί το βάζω στην κεντρική τρύπα του ήχου και τα άλλα δύο στις άλλες δύο υποδοχές. Το αποτέλεσμα είναι ότι παίζουν όλα τα ηχεία εκτός από το κεντρικό. Πάω λοιπόν μέσω του control panel στον ήχο και επιλέγω την κάρτα μου IDT High Definition Audio CODEC. Πηγαίνω στο configure αλλά πουθενά δεν έχει άλλη επιλογή εκτός της Stereo. Το pc μου τρέχει σε Vista και έχω και τους τελευταίους drivers για την κάρτα μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας! (Μου έχουν σπάσει τα νεύρα...)

Δημοσ.

Αν καταλαβα καλα τα ηχεια τα συνδεεις απευθειας στην καρτα ηχου του λαπτοπ και οχι σε καποια εξωτερικη καρτα ηχου,σωστα;

Αν πανε κατευθειαν στο λαπτοπ τοτε πρεπει απλα να συνδεσεις μονο το ενα καλωδιο(το κλασσικο πρασινο) και κανενα αλλο και το 'μοιρασμα' σε 5.1 το κανουν τα ηχεια γιατι το λαπτοπ εχει μονο μια εξοδο ηχου και οχι τρεις ξεχωριστες για να μπορεσεις στειλεις πραγματικο 5.1.

Δημοσ.

Ναι τα συνδέω στην κάρτα ήχου του λάπτοπ. Όταν συνδέω μόνο το ένα κεντρικό καλώδιο ο ήχος βγαίνει μόνο από τα 3 μπροστινά ηχεία και το woofer και τίποτα από τα πίσω. Έτσι συνδέω και το δεύτερο και έχω ήχο και από τα πίσω αλλά το κεντρικό μπροστινό δεν βγάχει ήχο. Ακόμα και τότε όμως δεν συμπεριφέρονται σαν 5.1 αλλά σαν δύο ηχεία, δεξιά και αριστερά.

Δημοσ.

Δεν συμπεριφερονται σαν 5.1 γιατι οπως σου λεω η καρτα ηχου του λαπτοπ δεν εχει δυνατοτητα να δωσει 5.1 ηχο.

Τα ηχεια απλα θα δουλευουν σαν στερεο εκτος αν παρεις μια εξωτερικη καρτα ηχου και στελνεις τρια διαφορετικα καλωδια.

Το διπλο καλωδιο αν καταλαβα καλα στην ουσια ειναι ενα καλωδιο το οποιο στην μια μερια συνδεεται στην εξοδο του λαπτοπ και στην αλλη χωριζεται σε δυο και το συνδεεις στα ηχεια στην εισοδο τον μπροστα και πισω(στο πρασινο και μπλε δηλαδη);

Δημοσ.

Όχι είναι διπλό και από τις δύο μεριές. Έχει δηλαδή δύο καρφιά από την μία και δύο από την άλλη. Τα δύο τα βάζω από την μία στο λάπτοπ που έχει δύο θέσεις για ηχεία και τα άλλα δύο στα ηχεία. Δεν είμαι σίγουρος ότι η κάρτα αυτή δεν υποστηρίζει 5.1, νομίζω πως υποστηρίζει.

Δημοσ.

Εγω ξερω τα λαπτοπ δεν βγαζουν κατι παραπανω απο μια εξοδο,στην καλητερη αυτη η εξοδος μπορει να ειναι και ψηφιακη ταυτοχρονα αλλα αυτο δεν ειναι σχετικο στην περιπτωση σου.Η δευτερη υποδοχη του λαπτοπ που τα στελνεις μαλλον ειναι εισοδος ηχου,η αν δεν εχει και τριτη υποδοχη το λαπτοπ τοτε ειναι μικροφωνο.

Ισως να κανω και λαθος αλλα εγω ετσι ξερω οτι ειναι τα λαπτοπ.

Το λαπτοπ ποιο ειναι(εταιρια,μοντελο);

Δημοσ.

Το μικρόφωνο είναι αλλού. Και αυτή είναι έξοδος ήχου γιατί οταν συνδέω και αυτό το καλώδιο παίζουν και τα πίσω ηχεία. Το μοντέλο μου είναι HP Pavilion dv7. Τώρα ποιο από όλα τα dv7 είναι δεν το θυμάμαι.

Δημοσ.

Απ οτι ειδα εχει οντως δυο εξοδους αλλα τις αναφερει ως εξοδους ακουστικων.

Σαν δειγμα για να καταλαβεις αν δουλευουν τα ηχεια τι χρησιμοποιηεις,πχ βαζεις ενα τραγουδι να παιξει,δοκιμαζεις με το πανελ ηχου κ.τ.λ;

Δημοσ.

Ναι βάζω ένα τραγούδι. Όταν πάω στο τεστ της κάρτα ήχου και το πατάω μου ακούγεται μία φορά από δεξιά (μπροστά και πίσω δεξιά) και μία από αριστερά. Το πρόβλημα είναι όμως ότι στην κάρτα ήχου αντιλαμβάνετα τα ηχεία ως stereo ενώ θα έπρεπε να έχει κάτι του στυλ surround και να λειτουργούν όντως ως 5.1

Δημοσ.

Μα η καρτα ηχου δεν υποστιριζει και 5.1 αυτο λεμε,και επισης στη μουσικη φυσικα και θα παιζει στερεο,μονο σε παιχνιδια και ταινιες με 5.1 θα δεις αν παιζει 5.1 αλλα ειπαμε οτι δεν υποστιριζει οποτε αν θελεις πραγματικο 5.1 παιρνεις εξωτερικη ηχου.

Δημοσ.

Το ψάχνω και γω και δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση όντως. Αν κατάλαβα καλά δηλαδή το λάπτοπ δεν έχει καν κάρτα ήχου, και αναπαράγει ήχο από πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την motherboard? Γιατί αυτό το IDT High Definition Audio CODEC που έχει ως default δεν είναι κάρτα ήχου, σωστά? Εύχομαι μην πετάω κοτσάνες γιατί δεν τα κατέχω αυτά με τα hardware... Θα μπορούσα να έχω surround ήχο μέσα από την GeForce 9600M GT που έχει το λάπτοπ μου?

Δημοσ.

Εχουν απλες καρτες ηχου ενσωματομενες στην motherboard απλα ειναι τελειος απλες με ελαχιστες δυνατοτητες και κακη ποιοτητα ηχου.Αν εχει εξοδο hdmi το λαπτοπ λογικα μπορει να στειλει και ηχο μεσω αυτης αλλα μονο μεσω hdmi,οποτε πρεπει να το συνδεσεις π.χ σε ενα ενισχυτη με εισοδο hdmi για να το εκμεταλευτεις.

Εγω σου προτεινω να παρεις αυτη την καρτα ηχου που ειναι αρκετα καλη και οικονομικη.

hercules

Σε καθε περιπτωση μακρια απο αυτες των 5 και 10 ευρω που κυκλοφορουν,δεν αξιζουν και δεν κανουν και για την δουλεια που την θελεις.

Επισης αν θελεις να δωσεις περισσοτερα χρηματα μπορεις να δεις την creative surround,πολυ καλη καρτα ηχου(την ειχα και ειμουν πολυ ευχαριστημενος).

Δημοσ.

Ναι έχει HDMI αλλά είχα προσπαθήσει να συνδέσω το λάπτοπ με τον ενισχυτή παλιότερα και δεν τα κατάφερα ποτέ. Με HDMI δηλαδή μπορεί να έχω πραγματικό surround 5.1 ήχο?

Δημοσ.

Αν υποστηριζει το hdmi εξοδο ηχου λογικα ναι.Νομιζω οτι αν στειλεις ηχο στον ενισχυτη λογικα μπορει να το μετατρεψει και αυτος σε 5.1 αν τελικα δεν στελνει το hdmi 5.1

Αν συνδεσεις το hdmi στον ενισχυτη και πας στις συσκευες αναπαραγωγης,δηλωνεις ως προεπιλεγμενη συσκευη την εξοδο hdmi και απο εκει μετα κανεις τις αναλογες ρυθμισεις(για windows 7 ολλα αυτα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...