@topos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπον, αγαπητοι συμφορουμιτες... Επειτα απο αρκετο διαστημα αποχης επανερχομαι για να μοιραστω την γνωση σας.. Αν και αναφερομαι σε μητρικη του hp mini 2133, η ερωτηση μου δεν αφορα αποκλειστικα το συγκεκριμενο μηχανακι.. Facts:Επεσε στα χερια μου το εν λογω netbook και υστερα απο αρκετο γουγλαρισμα, πληροφορηθηκα πως ειχε παρουσιασει το λεγομενο "hp black screen" συμπτωμα,ακα στα καλα καθουμενα εσβησε και αρνηθηκε να αναψει(κανενα απολυτως σημαδι ζωης-ανεμιστηρακια,λαμπακια,σκληρος ολα ψοφια). Υστερα απο random δοκιμες καταφερα και το εκανα και δουλεψε. Το θεμα ομως ειναι οτι αρκετα συχνα για να αναψει χρειαζετε: 1) να βγει η ram 2) να συνδεθει στο ρευμα 3) να πατηθει το κουμπακι του on 4) να βγει απο το ρευμα 5) να ξαναμπει η ram* και τελος ξανα on και δουλευει απροβληματιστα για οση ωρα αγαπας.. Οποτε υστερα απο αυτο το μακροσκελεστατο ποστ το ερωτημα μου ειναι τι ακριβως επιτυγχανουμε με ολη την παραπανω διαδικασια...? Λογικα κατι "ξεφορτιζετε" αλλα τι ακριβως?Καποιος πυκωτης ισως,αλλα η ραμ σε τι ακριβως επηρεαζει? *Δοκιμαστηκαν αρκετα στικακια ραμ.. Σας ευχαριστω εκ των προτέρων για μια ακομη φορα...
doakes Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δεν φταιει η RAM, δεν μπορει να μην το χεις προσεξει οτι το συγκεκριμενο netbook υπερθερμαινεται! Ειναι κατασκευαστικο το προβλημα.
@topos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δεν φταιει η RAM, δεν μπορει να μην το χεις προσεξει οτι το συγκεκριμενο netbook υπερθερμαινεται! Ειναι κατασκευαστικο το προβλημα. Για ποιο λογο τοτε να ξαναπαιρνει μπρος (μονο)μολις ακουλουθησεις την παραπανω διαδικασια?
doakes Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δεν παιζει ρολο η RAM οταν βγαζεις τη πισω μπαταρια και το αφηνεις εκτος ρευματος να ξεφορτισει τελειως φτιαχνει προσωρινα ωσπου να το ξαναζορισεις και να υπερθερμανθει.
@topos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δεν παιζει ρολο η RAM οταν βγαζεις τη πισω μπαταρια και το αφηνεις εκτος ρευματος να ξεφορτισει τελειως φτιαχνει προσωρινα ωσπου να το ξαναζορισεις και να υπερθερμανθει. H μπαταρια ειναι μονιμως εκτος. Αν δεν κανεις την μοντα με την ραμ απλα δεν αναβει..Οσος χρονος κ να περασει...
doakes Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Ειναι κατασκευαστικο το προβλημα οπως σου πα.Εχει προβλημα η μητρικη.Ψαξε λιγο παραπανω στο google σε διαφορα fora και θα δεις.Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις καινουργια μητρικη και να ευχηθεις να μη το παρουσιασει κι η νεα.
@topos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δεν αμφισβητω οτι το ολο προβλημα προκληθηκε απο υψηλες θερμοκρασιες λογο σχεδιασμου του συγκεκριμενου λαπτοπ. Προβληματικη μητρικη?Μεταλλικο σασι?Via επεξεργαστης?Ποιος ξερει.. Το ερωτημα μου ομως εχει να κανει με το προχειρο fix που βρηκα.Γιατι οντως με αυτο bootαρει κανονικα. Ας πουμε μια εξηγηση θα ηταν πως λογο της θερμοκρασιας δεν κανει "απολυτη" επαφη το slot της ram με τη mobo οποτε και με το βαλε-βγαλε ξανακουμπωνει προσωρινα.Τοτε ομως για ποιο λογο θελει να το βαλεις-βγαλεις απο το ρευμα? Οποτε βλεπεις η αναζητηση μου ειναι περισσοτερο "φιλοσοφικη" παρα πρακτικη(μιας και καταφερνω να το κανω να δουλευει,εστω και με ανορθοδοξο τροπο...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα