antonl Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ένα μπράβο από μένα για το ενδιαφέρον και τον κόπο σου Παρόλο που δε μου χρειάζεται άμεσα κάτι τέτοιο, ποτέ δεν ξέρεις.
Alkis29 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Νέα έκδοση http://www.mediafire.com/?ucwkc24018uw49v Προσθήκες. read only αρχεία μετονομάζονται χωρίς προβλήματα διατηρόντας την ιδιότητα τους Έλεγχος μετονομασίας και εμφάνιση μυνήματος λάθους λειτουργικού συστήματος. Εάν ακόμα έχεις αυτά τα 50 αρχεία προσπάθησε με την νέα έκδοση μήπως εμφανίσει για ποιο λόγο δεν γίνεται η μετονομασία. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ότι συμβαίνει είναι να υπάρχει το νέο όνομα του αρχείου στο δίσκο. Δεν πρόλαβα εχθές να προσθέσω και αυτό τον έλεγχο θα το κάνω σήμερα και ελπίζω να προλάβω να ανεβάσω νέα έκδοση αλλιώς αύριο. Λοιπόν. Το msg που βγαίνει σε αυτά τα 50 ISOs που δεν γίνονται rename λέει "System Error Message: The filename,directory name,or volume label syntax is incorrect". Εντωμεταξύ στο πεδίο "New name" του προγράμματος μου δείχνει το νέο ονομα που διαβάζει από το label και δεν βλέπω κάτι περίεργο σε αυτό..
taazz Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπόν. Το msg που βγαίνει σε αυτά τα 50 ISOs που δεν γίνονται rename λέει "System Error Message: The filename,directory name,or volume label syntax is incorrect". Εντωμεταξύ στο πεδίο "New name" του προγράμματος μου δείχνει το νέο ονομα που διαβάζει από το label και δεν βλέπω κάτι περίεργο σε αυτό.. Για λόγους απλότητας δεν εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες για την μετονομασία στην οθόνη. Η σκέψη μου ήταν να περιορίσω τον όγκο τη πληροφορίας μόνο στα απαραίτητα για την τρέχουσα εργασία και να κρύψω τα κοινά στοιχεία, όπως πχ ο φάκελος στον οποίο βρίσκονται τα αρχεία, τα οποία δεν αλλάζουν. Με το μύνημα αυτό υποθέτω 2 πράγματα 1) το τελικό όνομα του αρχείου, το οποίο και συμπεριλαμβάνει την ακριβή θέση του στον δίσκο, παραβιάζει κάποια σταθερά του λειτουργικού. 2) εμπεριέχει κάποιον/κάποιους χαρακτήρες που ενώ εμφανίζεται κανονικά οι ρουτίνες του λειτουργικού δεν μπορούν να τον/τους διαχειριστούν. στην επόμενη έκδοση θα υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής των προβλημάτων σε αρχείο στον δίσκο με όλες τις παραμέτρους που χρησιμοποιούνται για να δω τι συμβαίνει. Για την άμεση επίλυση του προβλήματος προσπάθησε να μετακινήσεις/αντιγράψεις τα αρχεία αυτά στον φάκελο C:\Rename (δημιουργησέ τον αν χρειάζεται) και δες εαν και σε αυτό το φάκελο έχεις προβλήματα. Θα το εκτιμούσα εάν κρατούσες 2 ή 3 από τα προβληματικά αρχεία στην τρέχουσα θέση τους για επιπλέον ελέγχους ή τουλάχιστον για να τρέξεις την έκδοση με την καταγραφή, θα με εξυπηρετούσε στην διάγνωση και διόρθωση της εφαρμογής. ευχαριστώ τους συμφορουμήτες alexzzz και antonl για τα καλά τους λόγια.
Alkis29 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Για λόγους απλότητας δεν εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες για την μετονομασία στην οθόνη. Η σκέψη μου ήταν να περιορίσω τον όγκο τη πληροφορίας μόνο στα απαραίτητα για την τρέχουσα εργασία και να κρύψω τα κοινά στοιχεία, όπως πχ ο φάκελος στον οποίο βρίσκονται τα αρχεία, τα οποία δεν αλλάζουν. Με το μύνημα αυτό υποθέτω 2 πράγματα 1) το τελικό όνομα του αρχείου, το οποίο και συμπεριλαμβάνει την ακριβή θέση του στον δίσκο, παραβιάζει κάποια σταθερά του λειτουργικού. 2) εμπεριέχει κάποιον/κάποιους χαρακτήρες που ενώ εμφανίζεται κανονικά οι ρουτίνες του λειτουργικού δεν μπορούν να τον/τους διαχειριστούν. στην επόμενη έκδοση θα υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής των προβλημάτων σε αρχείο στον δίσκο με όλες τις παραμέτρους που χρησιμοποιούνται για να δω τι συμβαίνει. Για την άμεση επίλυση του προβλήματος προσπάθησε να μετακινήσεις/αντιγράψεις τα αρχεία αυτά στον φάκελο C:\Rename (δημιουργησέ τον αν χρειάζεται) και δες εαν και σε αυτό το φάκελο έχεις προβλήματα. Θα το εκτιμούσα εάν κρατούσες 2 ή 3 από τα προβληματικά αρχεία στην τρέχουσα θέση τους για επιπλέον ελέγχους ή τουλάχιστον για να τρέξεις την έκδοση με την καταγραφή, θα με εξυπηρετούσε στην διάγνωση και διόρθωση της εφαρμογής. ευχαριστώ τους συμφορουμήτες alexzzz και antonl για τα καλά τους λόγια. Αυτό έχω κάνει. Εχω κρατήσει 3-4 από τα αρχεία που δεν γίνονται rename σε ξεχωριστό φάκελο για ελέγχους. Οταν έχεις κάτι νεώτερο πες μου να δοκιμάσω. Σε ευχαριστώ και πάλι για την εξαιρετική δουλειά και προσπάθεια που καταβάλεις !
smilefreeware Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Search από την αρχή του αρχείου στο "CD001" Μετά από αυτό search τα πρώτα spaces. Μετά είναι ένα όνομα. Νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάτε. Οσο για το rename, νομίζω είναι καλύτερα να βγουν τα αρχεία σε μια λίστα και δίπλα τα ονόματα πoυ θα γίνουν rename. Να δει πρώτα ο χρήστης, να διορθώσει αν χρειαστεί και μετά να πατήσει το τελικό κουμπί για rename.
taazz Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Νέα έκδοση. ISORenamerV.0.1.2.37.rar Σε αυτή την έκδοση έχει προστεθεί η δυνατότητα καταγραφής των προβλημάτων σε αρχείο για την ανάλυση των παραμέτρων. Το αρχείο δημιουργήτε στον ίδιο φάκελο που βρήσκεται το εκτελέσιμο αρχείο και έχει το ίδιο όνομα με αυτό με επέκταση .log. Καλό θα ήταν να μήν βάλεις την εφαρμογή σε προστατευόμενους φακέλους του λειτουργικού (όπως ο program files, windows κλπ) για να αποφύγεις προβλήματα δημιουργίας του αρχείου καταγραφής.
Alkis29 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Νέα έκδοση. ISORenamerV.0.1.2.37.rar Σε αυτή την έκδοση έχει προστεθεί η δυνατότητα καταγραφής των προβλημάτων σε αρχείο για την ανάλυση των παραμέτρων. Το αρχείο δημιουργήτε στον ίδιο φάκελο που βρήσκεται το εκτελέσιμο αρχείο και έχει το ίδιο όνομα με αυτό με επέκταση .log. Καλό θα ήταν να μήν βάλεις την εφαρμογή σε προστατευόμενους φακέλους του λειτουργικού (όπως ο program files, windows κλπ) για να αποφύγεις προβλήματα δημιουργίας του αρχείου καταγραφής. ΟΚ Το έτρεξα σε 3 από τα "προβληματικά" ISO και αυτό είναι το log : Error Code = 123 System Error Message = The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect Old name = F Α³χΰµB „βB π σ`ψ(΅σ New name = F:\rename\007: Everything or Nothi Error Code = 123 System Error Message = The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect Old name = F Α³χΰµB „βB π New name = F:\rename\007: Agent Unde Error Code = 123 System Error Message = The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect Old name = F Α³χΰµB „βB π σ`ψ(΅σ New name = F:\rename\Jimmy Neutron: Attack of
Alkis29 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Η άνω κάτω τελεία στα χαλάει... Μάλλον αυτό πρέπει να είναι. Στο label name υπάρχει ανω κάτω τελεία...
taazz Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 όπως ανάφεραν οι συμφορουμήτες το label έχει χαρακτήρες που δεν επιτρέπονται στα ονόματα αρχείων όπως οι :, \, | κλπ αυτό θα πάρει λίγο χρόνο παραπάνω αλλά στην επόμενη έκδοση θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής αντικατάστασης αυτών των χαρακτήρων με δικής σου επιλογής.
smilefreeware Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 > FUNCTION ReplaceBadChr(S:STRING):STRING; begin S:=PREPLACE(S,':','.'); S:=PREPLACE(S,'?',''); S:=PREPLACE(S,'*',''); S:=PREPLACE(S,'"',#39); // " --> ' S:=PREPLACE(S,'/','-'); S:=PREPLACE(S,'\','-'); S:=PREPLACE(S,'<','('); S:=PREPLACE(S,'>',')'); S:=PREPLACE(S,#9,' '); // Tab --> Space S:=PREPLACE(S,'«','{'); S:=PREPLACE(S,'»','}'); S:=PREPLACE(S,'|','-'); RESULT:=S; END; Οπου PREPLACE χρησιμοποήσε όποια ρουτίνα θες για REPLACE. Επίσης πέταξε τους χαρακτήρες 0-31 Πρόσεξε αν χρησιμοποιήσεις την StringReplace. Μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα με replace to ' σε #39
taazz Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 > FUNCTION ReplaceBadChr(S:STRING):STRING; begin S:=PREPLACE(S,':','.'); S:=PREPLACE(S,'?',''); S:=PREPLACE(S,'*',''); S:=PREPLACE(S,'"',#39); // " --> ' S:=PREPLACE(S,'/','-'); S:=PREPLACE(S,'\','-'); S:=PREPLACE(S,'<','('); S:=PREPLACE(S,'>',')'); S:=PREPLACE(S,#9,' '); // Tab --> Space S:=PREPLACE(S,'«','{'); S:=PREPLACE(S,'»','}'); S:=PREPLACE(S,'|','-'); RESULT:=S; END; Οπου PREPLACE χρησιμοποήσε όποια ρουτίνα θες για REPLACE. Επίσης πέταξε τους χαρακτήρες 0-31 Πρόσεξε αν χρησιμοποιήσεις την StringReplace. Μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα με replace to ' σε #39 ευχαριστώ για την λίστα με του χαρακτήρες και τις default τιμές τους. Το πρόβλημα είναι λίγο ποιο πολύπλοκο για εμένα πχ αντικαθεστόντας το #9 με space θα πρέπει να γίνει μόνο όταν ο προϋγούμενος ή επόμενος χαρακτήρας δεν είναι space για να μαζευτούν και λίγο τα τραίνα χαρακτήρων χωρίς λόγο, επίση φτιάχνω και οθόνη παραμέτρων όπου ο τελικός χρήστης θα μπορεί να αλλάξει της τιμές των χαρακτήρων σε ότι του αρέσει, οπότε με βλέπω να γράφω βρόγχο για την αντικατάσταση με τους απαραίτητους ελέγχους.
smilefreeware Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Επειδή μου δημιουργείς περιέργεια, αν μπορείς βάλε ένα-δύο string που θες να κάνεις extract το filename. Αν δεν γίνεται να γραφτεί εδώ λόγω χαρακτήρων ανέβασέ το. Μάλλον έμπλεξες με Unicode. Πχ. ένα αρχείο που βλέπω έχει μέσα "OSTA Compressed Unicode" Οπου πρέπει να βρεις και το codePage για να κάνεις τη μετατροπή.
taazz Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Επειδή μου δημιουργείς περιέργεια, αν μπορείς βάλε ένα-δύο string που θες να κάνεις extract το filename. Αν δεν γίνεται να γραφτεί εδώ λόγω χαρακτήρων ανέβασέ το. Μάλλον έμπλεξες με Unicode. Πχ. ένα αρχείο που βλέπω έχει μέσα "OSTA Compressed Unicode" Οπου πρέπει να βρεις και το codePage για να κάνεις τη μετατροπή. τι αρχείο είναι αυτό? Δεν εμφανίζει σωστά την ετικέτα στην οθόνη η εφαρμογή μου? υπάρχει κάποια υποτυπώδης μετατροπή από Unicode σε ansi η οποία μέχρι στιγμής δούλεψε σε όλα τα αρχεία που δοκίμασα αλλά όλες είχαν αγγλικούς χαρακτήρες στην ετικέτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα