Alkis29 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους. Υπάρχει κάποιος τρόπος προκειμένου να κάνω μαζικό rename σε 300 ISO αρχεία που έχω ώστε αυτόματα να μετονομαστούν στο label name που έχουν εσωτερικά ? Πχ το αρχείο "m3-sk2.iso" βλέπω με το πρόγραμμα ImgBurn οτι έχει label name "Shrek 2". Αυτό που θέλω λοιπόν είναι με κάποιο util ή εντολή το "m3-sk2.iso" να γίνει "Shrek 2.iso" μαζί με άλλα 300 σχεδόν αρχεία αυτόματα...
micos000 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπόν φίλε. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η ιδέα σου και το έψαξα αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποιο πρόγραμμα που να κάνει κάτι τέτοιο. Κάτι είδα σε linux αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει. Ίσως να μπορεί να γίνει κάτι με κάποιον hex editor και να εξάγεις από το iso το label που ξεκινάει από το byte 6028 (δεκαεξαδικό) αλλά πολύ μπελά βλέπω να έχει και πολύ προγραμματισμό. Μάλλον θα πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα. Δεν ξέρω μήπως σε βοηθάει να παίρνεις το filename από τον φάκελο που βρίσκονται τα iso, αλλά θα πρέπει να είναι κάθε iso σε δικό του φάκελο και με χαρακτηριστικό όνομα φακέλου.
Alkis29 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπόν φίλε. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η ιδέα σου και το έψαξα αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποιο πρόγραμμα που να κάνει κάτι τέτοιο. Κάτι είδα σε linux αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει. Ίσως να μπορεί να γίνει κάτι με κάποιον hex editor και να εξάγεις από το iso το label που ξεκινάει από το byte 6028 (δεκαεξαδικό) αλλά πολύ μπελά βλέπω να έχει και πολύ προγραμματισμό. Μάλλον θα πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα. Δεν ξέρω μήπως σε βοηθάει να παίρνεις το filename από τον φάκελο που βρίσκονται τα iso, αλλά θα πρέπει να είναι κάθε iso σε δικό του φάκελο και με χαρακτηριστικό όνομα φακέλου. Τα iso είναι χύμα και όχι σε φάκελο με filename.. Και εγώ δυστυχώς το μόνο που έχω βρει είναι να ανοίγω το κάθε iso με κάποιον hex editor και να κάνω copy το όνομα και rename το iso μετά... Μακάρι να βρεθεί κάποιος αυτοματοποιημένος τρόπος να γίνουν όλα rename μονομιάς...
taazz Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ενδιαφέρον, έφτιαξα μια μικρή εφαρμογή στα γρήγορα αν μου δώσεις κάποιο email θα στην στείλω να δεις αν σε βολεύει. Προσθήκη Μόλις είδα ότι υποστηρίζεται επισύναψη αρχείων στα μυνήματα. αλλά δεν έχω δικαίωμα να ανεβάσω εκτελέσημο αρχείο. Δήτε την νέα ανάρτηση. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2012 από taazz
micos000 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Ανέβασε την σε κάποιον file server (το mediafire είναι δωρεάν και χωρίς περιορισμούς) και δώσε το λινκ να το δούμε. Σε τι γλώσσα το έκανες; Μπορούμε να έχουμε και το source code;
taazz Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Ανέβασε την σε κάποιον file server (το mediafire είναι δωρεάν και χωρίς περιορισμούς) και δώσε το λινκ να το δούμε. http://www.mediafire.com/?jwg3z7vbqkisz9y Σε τι γλώσσα το έκανες; Μπορούμε να έχουμε και το source code; Γλώσσα ανάπτυξης Delphi 2007; open source Βιβλιοθήκες που χρησιμοποιήθηκαν Freeburner : http://sourceforge.net/projects/freeburner/ για την βιβλιοθήκη διαχείρισης ISO format. VirtualTreeview : http://code.google.com/p/virtual-treeview/ για το grid εμφάνισης των αρχείων. Δεν μπορώ να μοιράσω μόνο 1 unit το οποίο χρησιμοποιώ για τους inline editors του treeview. αλλά μπορώ να σου στείλω την κύρια φόρμα και τις προσθήκες που έκανα για να αποφύγω προβλήματα του περιβάλοντος στο αρχείο ISOImage.pas μέλος της freeburner βιβλιοθήκης. Προσθήκη. Να πω και 2 πράγματα για την εφαρμογή παρόλο που πιστεύω ότι είναι απλή. επιλέγεις τον φάκελο με τα iso αριστερα και γεμίζει το grid δεξιά με όλα τα iso αρχεία που θα βρεί στον φάκελο. Υπάρχει έλεγχος αρχείου ότι είναι ISO ασχέτος κατάληξης και αν δεν αναγωρίζεται ως τέτιο δεν συμπεριλαμβάνεται στην τελική λίστα. Στο grid δεξιά εμφανίζονται 3 κολόνες rename με τιμές true /false για να μπορείς απενεργοποιήσεις την δαιδικασία μετονομασίας ανά αρχείο. Μπορεί να αλλαχθεί από τον χρήστη. Filename έχει το υπάρχον όνομα του αρχείου. Δεν μπορεί να αλλαχθεί από τον χρήστη. New Name το όνομα που θα πάρει μετά την διαδικασία μετονομασίας. Μπορεί να αλλαχθεί από τον χρήστη. Η επεξεργασία ξεκινάει πατόντας το πλήκτρο F2, κλήνει πατόντας enter ή κανοντας click έξω από το κελί και ακυρώνεται με το πλήκτρο ESC. Κατα την επεξεργασία του new name όταν κλήνει ο editor γίνεται έλεγχος μοναδικότητας και δεν δεχεται όνομα το οποίο υπάρχει ήδη στον φάκελο ή στο grid αυτό ο έλεγχος δεν γίνεται κατά την επιλογή των αρχείων και υπάρχει για την προστασία του χρήστη από δικό του λάθος αν υπάρχουν παραπάνω από 1 iso αρχεία με το ίδιο label το δεύτερο θα χτυπήσει κατά την μετονομασία με μύνημα ότι το αρχείο υπάρχει ήδη (δεν το δοκίμασα ακόμα, προς το παρόν υποθέτω ότι θα εμφανίσει μύνημα λάθους) και η διαδικασία θα σταματήσει όλα τα μετονομασμένα αρχεία θα έχου τιμή false στην rename στήλη και το filename θα έχει την νέα τιμή. Δίνω έτσι την ευκαιρία στον χρήστη να αλλάξει το νέο όνομα και να συνεχίσει την διαδικασία χωρίς προβλήματα. αυτά προς το παρόν.
Alkis29 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δεν φαίνεται να λειτουργεί εκτός αν κάνω κάτι λάθος. Επιλέγω τον φάκελο με τα iso αριστερά αλλά δεν εμφανίζεται κανένα αρχείο δεξιά...
taazz Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δεν φαίνεται να λειτουργεί εκτός αν κάνω κάτι λάθος. Επιλέγω τον φάκελο με τα iso αριστερά αλλά δεν εμφανίζεται κανένα αρχείο δεξιά... πόσο μεγάλο ειναι το μικρότερο iso που έχεις στον φάκελο?
Alkis29 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 πόσο μεγάλο ειναι το μικρότερο iso που έχεις στον φάκελο? 96ΜΒ είναι το μικρότερο. Επίσης το 90% των ISO που θέλω να κάνω rename είναι 1,4GB.
taazz Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Φτιαχνω εφαρμογούλα για να κάνει κάποιους ελέγχους που θέλω θα την ανεβάσω με πληροφορίες όταν είμαι έτοιμος. Θα βοηθούσε να μπορούσα να κατεβάσω το αρχείο αυτό και κάνω τους ελέγχους μου αλλά πριν κάνεις κάτι άσε να σου στείλω εγώ την εφαρμογή ελέγχου. Υπομονή μόνο.
Alkis29 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Φτιαχνω εφαρμογούλα για να κάνει κάποιους ελέγχους που θέλω θα την ανεβάσω με πληροφορίες όταν είμαι έτοιμος. Θα βοηθούσε να μπορούσα να κατεβάσω το αρχείο αυτό και κάνω τους ελέγχους μου αλλά πριν κάνεις κάτι άσε να σου στείλω εγώ την εφαρμογή ελέγχου. Υπομονή μόνο. ΟΚ Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα περιμένω.
taazz Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπόν κατεβάζεις το http://www.mediafire.com/?8ic9zz14ecnzh75 το τρέχεις επιλέγεις τον φάκελο με τα ISO στο δενδρο αριστερά κάνεις click με το Mouse σε δυο ή τρία αρχεία iso στην λίστα πάνω δεξιά αμέσως μετά δεξί click στον editor κάτω δεξιά select all & Copy και βάλε εδώ τα αποτελέσματα να ρίξω μια ματιά. Προσθήκη. Η εφαρμογές έχουν δοκιμαστεί μόνο σε windows XP 32bit αν και δεν περιμένω προβλήματα με windows 7 32bit δεν βάζω το χέρι στην φωτιά για 64bit λειτουργικό, δώσε πληροφορίες για το μηχάνημα σου.
Alkis29 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπόν κατεβάζεις το http://www.mediafire.com/?8ic9zz14ecnzh75 το τρέχεις επιλέγεις τον φάκελο με τα ISO στο δενδρο αριστερά κάνεις click με το Mouse σε δυο ή τρία αρχεία iso στην λίστα πάνω δεξιά αμέσως μετά δεξί click στον editor κάτω δεξιά select all & Copy και βάλε εδώ τα αποτελέσματα να ρίξω μια ματιά. Προσθήκη. Η εφαρμογές έχουν δοκιμαστεί μόνο σε windows XP 32bit αν και δεν περιμένω προβλήματα με windows 7 32bit δεν βάζω το χέρι στην φωτιά για 64bit λειτουργικό, δώσε πληροφορίες για το μηχάνημα σου. F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\disc2.gcm OpenImage : file "F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\disc2.gcm" opened... OpenImage : user data sector size is 0 bytes OpenImage : image data offset in image file is 307200 bytes OpenImage : sorry, but sector size other than 2048 bytes are not yet supported... F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\h-pmw2.gcm OpenImage : file "F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\h-pmw2.gcm" opened... OpenImage : user data sector size is 0 bytes OpenImage : image data offset in image file is 307200 bytes OpenImage : sorry, but sector size other than 2048 bytes are not yet supported... F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\hm-srsfx.iso OpenImage : file "F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\hm-srsfx.iso" opened... OpenImage : user data sector size is 0 bytes OpenImage : image data offset in image file is 307200 bytes OpenImage : sorry, but sector size other than 2048 bytes are not yet supported... F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\hm-srsfx.iso OpenImage : file "F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\hm-srsfx.iso" opened... OpenImage : user data sector size is 0 bytes OpenImage : image data offset in image file is 307200 bytes OpenImage : sorry, but sector size other than 2048 bytes are not yet supported... F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\h-nbas.gcm OpenImage : file "F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\h-nbas.gcm" opened... OpenImage : user data sector size is 0 bytes OpenImage : image data offset in image file is 307200 bytes OpenImage : sorry, but sector size other than 2048 bytes are not yet supported... F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\h-rof.gcm OpenImage : file "F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\h-rof.gcm" opened... OpenImage : user data sector size is 0 bytes OpenImage : image data offset in image file is 307200 bytes OpenImage : sorry, but sector size other than 2048 bytes are not yet supported... F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\m3-ssp.iso OpenImage : file "F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\m3-ssp.iso" opened... OpenImage : user data sector size is 0 bytes OpenImage : image data offset in image file is 307200 bytes OpenImage : sorry, but sector size other than 2048 bytes are not yet supported...
taazz Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 > F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\hm-srsfx.iso OpenImage : file "F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\hm-srsfx.iso" opened... OpenImage : [b][u]user data sector size is 0 bytes[/u][/b] OpenImage : image data offset in image file is 307200 bytes OpenImage : [b]sorry, but sector size other than 2048 bytes are not yet supported...[/b] φαίνεται το iso να εχει πρόβλημα στα header του, θα χρειαστώ ένα αρχείο για ανάλυση και δοκιμές για να δω αν μπορώ να το μπαλώσω στα γρήγορα. Υπάρχει περίπτωση να μου ανεβάσεις κάπου 2 μικρά αρχεία ένα .iso και ένα .gcm; Ελπίζω τα .iso να μην είναι απλά μετονομασμένα .gcm αρχεία.
Alkis29 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 > F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\hm-srsfx.iso OpenImage : file "F:\NEW GAMECUBE\ISO for rename\hm-srsfx.iso" opened... OpenImage : [b][u]user data sector size is 0 bytes[/u][/b] OpenImage : image data offset in image file is 307200 bytes OpenImage : [b]sorry, but sector size other than 2048 bytes are not yet supported...[/b] φαίνεται το iso να εχει πρόβλημα στα header του, θα χρειαστώ ένα αρχείο για ανάλυση και δοκιμές για να δω αν μπορώ να το μπαλώσω στα γρήγορα. Υπάρχει περίπτωση να μου ανεβάσεις κάπου 2 μικρά αρχεία ένα .iso και ένα .gcm; Ελπίζω τα .iso να μην είναι απλά μετονομασμένα .gcm αρχεία. Πάρε ένα μικρό .iso εδώ http://www.easybytez.com/both4h2oqob9. Εχω βάλει να ανέβει και ένα .gcm. Τα .iso δεν είναι μετονομασμένα .gcm αρχεία. Επίσης επειδή με ρώτησες πριν, χρησιμοποιώ Windows 7 x64 αν και δεν φαίνεται το πρόβλημα να είναι εκεί...Μπορώ να τεστάρω και σε XP αν χρειαστεί...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα