Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.ξέρει κανείς κάποιο πρόγραμμα σαν το folder lock αλλά σε free εκδοση?Γιατί διάβασα και σε προηγούμενα topic για το dirlock..αλλά δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί..

Δημοσ.

Καλησπέρα.ξέρει κανείς κάποιο πρόγραμμα σαν το folder lock αλλά σε free εκδοση?Γιατί διάβασα και σε προηγούμενα topic για το dirlock..αλλά δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί..

Πολύ απλό στη διαχείριση είναι το Easy File Locker. Προσοχή όμως άπαξ και ξεχάσεις το password την έκατσες.

Δημοσ.

Πολύ απλό στη διαχείριση είναι το Easy File Locker. Προσοχή όμως άπαξ και ξεχάσεις το password την έκατσες.

Σ'ευχαριστώ thomas αλλά ούτε μ'αυτό βγάζω άκρη...μάλλον κάνω κάτι λάθος..

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ thomas αλλά ούτε μ'αυτό βγάζω άκρη...μάλλον κάνω κάτι λάθος..

Λοιπόν καταρχήν, ανοίγεις το πρόγραμμα και πάνω στο μενού διαλέγεις το system και μετά set password. Βάζεις το password που θέλεις και πατάς ok. Μετά στο μενού edit πατάς το add folder και προσθέτεις τον φάκελο που θές να κλειδώσεις.

Τώρα διαλέγεις τα δικαιώματα που θες να δώσεις στο φάκελο για τους υπόλοιπους. Ξετσεκάρεις άμα θες το accessible (δηλαδή δεν μπορει κάποιος να ανοίξει το φάκελο και να δεί τι έχει μέσα), writable (μπορεί να δει τα περιεχόμενα του φακέλου άλλα δεν μπορεί να πειράξει τα περιεχόμενα, ούτε να δημιουργήσει αρχεία), deletable (δεν μπορεί να διαγράψει τον φάκελο, αλλά μπορει να δημιουργήσει,επεξεργαστεί,διαγράψει περιεχόμενα του φακέλου).

π.χ άμα θες ο φάκελος να είναι ορατός να μπορεί κάποιος να δει τα περιεχόμενα του αλλά να μην μπορεί να το πειράξει τσεκαρει μόνο τα accessible και visible.

Τέλος το visible το τσεκάρεις η το ξετσεκάρεις ανάλογα άμα θες να είναι ορατός ο φάκελος ή όχι. Πατάς ok και είναι έτοιμο.

Άμα θες να αλλάξεις κάτι στο φάκελο που τον κλείδωσες, ανοίγεις ξανά το πρόγραμμα και βάζεις τον κωδικό σου. Μετά, διαλέγεις system στο μενού και πατάς stop protection, κάνεις τις αλλαγές που θέλεις στον φάκελο και πατάς start protection.

Τώρα άμα θες να σταματήσει να είναι κλειδωμένος ένας φάκελος τον επιλέγεις απο τη λίστα του προγράμματος και επιλέγει απο το menu edit και delete.

Τα έγραψα όσο πιο απλά μπορούσα. Ελπίζω να βοήθησα. :)

Δημοσ.

[...]Προσοχή όμως άπαξ και ξεχάσεις το password την έκατσες.

Από περιέργεια έριξα μια ματιά στο faq :)

I forgot my password, can i get the protected files back?

Yes, please start your computer into Windows Safe Mode, then all the protected files will be visible and accessible.

Δημοσ.

Λοιπόν καταρχήν, ανοίγεις το πρόγραμμα και πάνω στο μενού διαλέγεις το system και μετά set password. Βάζεις το password που θέλεις και πατάς ok. Μετά στο μενού edit πατάς το add folder και προσθέτεις τον φάκελο που θές να κλειδώσεις.

Τώρα διαλέγεις τα δικαιώματα που θες να δώσεις στο φάκελο για τους υπόλοιπους. Ξετσεκάρεις άμα θες το accessible (δηλαδή δεν μπορει κάποιος να ανοίξει το φάκελο και να δεί τι έχει μέσα), writable (μπορεί να δει τα περιεχόμενα του φακέλου άλλα δεν μπορεί να πειράξει τα περιεχόμενα, ούτε να δημιουργήσει αρχεία), deletable (δεν μπορεί να διαγράψει τον φάκελο, αλλά μπορει να δημιουργήσει,επεξεργαστεί,διαγράψει περιεχόμενα του φακέλου).

π.χ άμα θες ο φάκελος να είναι ορατός να μπορεί κάποιος να δει τα περιεχόμενα του αλλά να μην μπορεί να το πειράξει τσεκαρει μόνο τα accessible και visible.

Τέλος το visible το τσεκάρεις η το ξετσεκάρεις ανάλογα άμα θες να είναι ορατός ο φάκελος ή όχι. Πατάς ok και είναι έτοιμο.

Άμα θες να αλλάξεις κάτι στο φάκελο που τον κλείδωσες, ανοίγεις ξανά το πρόγραμμα και βάζεις τον κωδικό σου. Μετά, διαλέγεις system στο μενού και πατάς stop protection, κάνεις τις αλλαγές που θέλεις στον φάκελο και πατάς start protection.

Τώρα άμα θες να σταματήσει να είναι κλειδωμένος ένας φάκελος τον επιλέγεις απο τη λίστα του προγράμματος και επιλέγει απο το menu edit και delete.

Τα έγραψα όσο πιο απλά μπορούσα. Ελπίζω να βοήθησα. :)

Ακριβώς αυτό είχα κάνει κ εγώ φίλε thomas πριν κ τώρα,αλλά δεν γίνεται κάτι.Έφτιαξα ένα πρόχειρο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας (μην γίνει κ καμιά μαλακία..!) ,πέταξα κ ένα αρχειάκι μέσα κ έκανα την διαδικασία.Ξετίκαρα κ τις επιλογές κ μετά πήγα να ξαναμπώ αλλά τίποτα..δεν μου ζήταγε κωδικό όταν άνοιγα τον φάκελο.κωδικό μου ζητάει μόνο όταν πάω να ανοίξω το πρόγραμμα..!άκυρο!:P

Δημοσ.

Από περιέργεια έριξα μια ματιά στο faq :)

Δεν το είχα προσέξει αυτό να πω την αλήθεια.

Ακριβώς αυτό είχα κάνει κ εγώ φίλε thomas πριν κ τώρα,αλλά δεν γίνεται κάτι.Έφτιαξα ένα πρόχειρο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας (μην γίνει κ καμιά μαλακία..!) ,πέταξα κ ένα αρχειάκι μέσα κ έκανα την διαδικασία.Ξετίκαρα κ τις επιλογές κ μετά πήγα να ξαναμπώ αλλά τίποτα..δεν μου ζήταγε κωδικό όταν άνοιγα τον φάκελο.κωδικό μου ζητάει μόνο όταν πάω να ανοίξω το πρόγραμμα..!άκυρο!:P

Ναι το πρόγραμμα αυτό ακριβώς κάνει. Σου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορείς να μπεις στον φάκελο απλά, δεν ζητάει τον κωδικό οταν προσπαθείς να ανοίξεις τον φάκελο.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Τα έγραψα όσο πιο απλά μπορούσα. Ελπίζω να βοήθησα. smile.gif

Το ..επανεφρω:

Τι επιλογες πρεπει να είναι κλικαρισμενες ώστε ο φάκελος να είναι με ορατος αλλα να μην ανοιγει χωρις εισαγωγή κωδικου ??

Δεν το βρηκα αν και το αναφέρεις

Δημοσ.

Και εγώ ρε παιδιά θέλω βοήθεια.

Θέλω να κλειδώσω φακέλους σε έναν εξωτερικό δίσκο που έχω.

Δοκίμασα ένα πρόγραμμα, τα εξαφάνισε. Πάω στον άλλο υπολογιστή το δίσκο, εξαφανισμένα τα αρχεία. Το εγκαθιστώ, δε μου τα εμφάνισε για  να τα ξεκλειδώσω.

Υπάρχει τρόπος να ζητάνε κωδικό τα windows αν θέλω να εμφανίσω τα περιεχόμενα του φακέλου; Αν πάρω τον εξωτερικό σε άλλο υπολογιστή, να ζητάει πάλι κωδικό χωρίς να εγκαθιστώ έξτρα πρόγραμμα;

Αν δε γίνεται χωρίς έξτρα πρόγραμμα, ξέρουμε κάποιο δωρεάν;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιείς το free 7zip και να συμπιέζεις τους φακέλους βάζοντας password.

Τα περισσότερα προγράμματα τύπου Folder Lock μπλοκάρουν φακέλους σχεδόν μόνο στον υπολογιστή στον οποίο είναι εγκατεστημένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...