bubblegum Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Χάι γκάιζ , μι αγκέν Λοιπόν, είμαι και εγώ αρχάρια στη c, την οποία μαθαίνω τώρα και προσπαθώ να κάνω ένα πρότζεκτ, αλλά αντιμετωπίζω διάφορα θέματα πριν καλά καλά αρχίσω. Έχω στην άσκησή μου ένα πίνακα Ν*Μ διαστάσεων, ο οποίος λειτουργεί σαν ανιχνευτής μάζας. Δείτε και από εδώ . Εγώ πρέπει να φτιάξω ένα πρόγραμμα το οποίο θα δέχεται ως είσοδο ένα αρχείο με τις τιμές που κατέγραψαν οι αισθητήρες(1,2,3,4 όπως φαίνεται στην εικόνα) και θα παράγει ως έξοδο ένα άλλο αρχείο το οποίο αντιστοιχεί στην εικόνα που προέκυψε από την επεξεργασία. Για το παράδειγμα της εικόνας του προηγούμενου σχήματος, το αρχείο εισόδου είναι το εξής: 10 15(οι διαστάσεις του πίνακα) 10 10 6 4 6 8 13 15 11 6(για τη σειρά 1) 0 1 2 2 2 2 4 5 5 6 7 6 5 6 6 5 5 6 6 3 2 2 1 0(για τη 2) 2 4 5 5 7 6 7 10 10 10 7 3 3 5 5(για τη 3) 0 0 1 3 4 4 4 4 3 4 5 7 8 8 9 9 6 4 4 2 0 0 0 0(για τη 4) Αρχείο εξόδου Το αρχείο εξόδου θα αντιστοιχεί σε μια ασπρόμαυρη εικόνα. Τα εικονοστοιχεία που αναπαριστούν τα σκούρα στο παράδειγμα του σχήματος εμφανίζονται με το χαρακτήρα '#'. Τα υπόλοιπα εμφανίζονται με το χαρακτήρα '.' Ελπίζω να καταλάβατε αλλιώς ενημερώστε με για διευρκινίσεις. Εγώ προσπαθώ να καταλάβω τώρα τι ακριβώς χρειάζεται να κάνω. Πρέπει να φτιάξω εγώ το αρχείο εισόδου? Βασικά, πρέπει απλά έχω διαβάσει τη θεωρία για τα αρχεία και πάλι δυσκολεύομαι με τη δημιουργία. Αν κάποιος έχει κάποιο λινκ για να διαβάσω πως και τι και αν μπορεί να με καθοδηγήσει στη λύση με απλά και λογικά βήματα ίσα να πιάσω το νόημα, well that would be appreciated.
thanos713 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δεν το πολυκατάλαβα το πρόβλημα. Δηλαδή με το παραπάνω αρχείο εισόδου, τι αρχείο εξόδου πρέπει να έχεις;
bubblegum Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 .##########.... .##########.... ....######..... ......####..... .......####..## .......######## #####..######## ############### ..#########..## ....######..... αυτό εδώ
thanos713 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Και τα 10, 9, 8 και όλα γενικά τα νούμερα τι είναι στο αρχείο εισόδου;
MeTaXaS4 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 το θέμα είναι ότι ούτε εγώ ,ούτε ο thanos713 έχουμε καταλάβει το πρόβλημα, η 1η γραμμή στο αρχείο σου λέει το μέγεθος του 2D πίνακά σου(matrix) η 2η γραμμή(αισθητήρας 1) (από ότι παρατήρησα) έχει το πλήθος τον # που πρέπει να έχει στην κάθε γραμμή το αρχείο(σύμφωνα με το αρχείο εξόδου σου) και η 4η γραμμή(αισθητήρας 3) έχει το πλήθος τον # που πρέπει να έχει στην κάθε στήλη το αρχείο εξόδου. Οι αισθητήρες 2,4 τι ακριβώς κάνουν; δεν έχω καταλάβει "έννοια" της άσκησης
Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Για να βοηθήσω... Οι τιμές της πρώτης γραμμής, δηλαδή του πρώτου αισθητήρα, λένε πόσα τετράγωνα είναι μαυρισμένα ανά γραμμή. Δηλαδή, η πρώτη τιμή της πρώτης γραμμής λέει πόσα τετράγωνα είναι μαυρισμένα στην πρώτη γραμμή. Η δεύτερη τιμή της πρώτης γραμμής, λέει πόσα τετράγωνα είναι μαυρισμένα στην δεύτερη γραμμή κ.ο.κ. Το ίδιο για την τρίτη γραμμή, μόνο που αναφέρεται σε στήλες. Η δεύτερη και η τέταρτη είναι λίγο πιο tricky. Για να φανεί η σχέση, θα πρέπει αν γραφτούν σε κάθε βελάκι του αισθητήρα 2, αρχίζοντας από την αρχή (όπως δείχνουν τα βέλη), οι τιμές της γραμμής 2. Το ίδιο και στον 4 με την 4η γραμμή.
virxen75 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 το θέμα είναι ότι ούτε εγώ ,ούτε ο thanos713 έχουμε καταλάβει το πρόβλημα, η 1η γραμμή στο αρχείο σου λέει το μέγεθος του 2D πίνακά σου(matrix) η 2η γραμμή(αισθητήρας 1) (από ότι παρατήρησα) έχει το πλήθος τον # που πρέπει να έχει στην κάθε γραμμή το αρχείο(σύμφωνα με το αρχείο εξόδου σου) και η 4η γραμμή(αισθητήρας 3) έχει το πλήθος τον # που πρέπει να έχει στην κάθε στήλη το αρχείο εξόδου. Οι αισθητήρες 2,4 τι ακριβώς κάνουν; δεν έχω καταλάβει "έννοια" της άσκησης αρχείο εισόδου ================================================= 10 15(οι διαστάσεις του πίνακα)------------------>κατανοητό 10 10 6 4 6 8 13 15 11 6(για τη σειρά 1)------------------>κάθε γραμμή του πίνακα πόσα # έχει συνολικα 0 1 2 2 2 2 4 5 5 6 7 6 5 6 6 5 5 6 6 3 2 2 1 0(για τη 2)--->πόσα # υπάρχουν διαγώνια (πάνω και δεξια) με αφετηρια την πάνω αριστερη γωνια διαδοχικα μεχρι την κατω και αριστερά και από εκει προς την κάτω και δεξια γωνια του πινακα 2 4 5 5 7 6 7 10 10 10 7 3 3 5 5(για τη 3)----------------->κάθε στήλη του πίνακα πόσα # έχει συνολικά 0 0 1 3 4 4 4 4 3 4 5 7 8 8 9 9 6 4 4 2 0 0 0 0(για τη 4)----->πόσα # υπάρχουν διαγώνια (πάνω και αριστερα) με αφετηρια την κατω αριστερη γωνια διαδοχικα μεχρι την κατω και δεξια και από εκει προς την πάνω και δεξια γωνια του πινακα πρεπει με βάση τα παραπάνω να δημιουργηθεί ο πίνακας εξόδου που θα αποθηκευτεί με την σειρά του στο αρχείο εξόδου. τα #,. πρέπει να μπουν με τέτοιο τρόπο ώστε να επαληθεύονται ταυτόγχρονα όλες οι μετρήσεις από το αρχείο εισόδου
black_rose Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Για την ακριβεια η εκφωνηση της ασκησης αναφερει: Η σειρά αισθητήρων (1) αποτελείται από 10 αισθητήρες που “βλέπουν” οριζόντια από αριστερά προς τα δεξιά. Η σειρά (2) έχει 24 αισθητήρες που “βλέπουν” διαγώνια με κατεύθυνση από κάτω αριστερά προς πάνω δεξιά. Η σειρά (3) έχει 15 αισθητήρες που “βλέπουν” κάθετα από κάτω προς τα πάνω. Τέλος, η σειρά (4) έχει 24 αισθητήρες που “βλέπουν” διαγώνια από κάτω δεξιά προς πάνω αριστερά. Επομένως στη πρωτη γραμμη του αρχειου εχουμε τις διαστασεις του πινακα, στη δευτερη γραμμη του αρχειου τον αριθμο των κελιων με ασσους σε καθε γραμμη του πινακα,(1 σειρα αισθητηρων) στη τριτη γραμμη του αρχειου τον αριθμο των κελιων με ασσους σε διαγωνιους του πινακα,(2 σειρα αισθητηρων) στη τεταρτη γραμμη τον αριθμο των κελιων με ασσους σε καθε στηλη του πινακα (3 σειρα αισθητηρων) και στη πεμπτη γραμμη τον αριθμο των κελιων με ασσους στις "αντιθετες" διαγωνιους του πινακα(4 σειρα αισθητηρων) Αν ανοιξετε την εικονα δειχνει ποια ειναι η καθε σειρα αισθητηρων... Το προβλημα ειναι οτι δε μπορει να βρεθει καποιος αλγοριθμος ωστε να γεμιζουμε ενα δισδιαστατο πινακα (οπως το χω σκεφτει προσωπικα)με ασσους και μηδενικα στο καθε κελι του ωστε στη συνεχεια να δημιουργησουμε το αρχειο εκτυπωσης... προσωπικα προσπαθω να επεξεργαστω σε τετραδιο το αρχειο ωστε να γεμισω το πινακα,μπας και βρω καποιο δομημενο τροπο επεξεργασιας αλλα δε βγαζω ακρη...ειναι χειροτερο απο sudoku:P edit:virxen ναι αυτο ακριβως θελει.επιπλεον αναφερεται πως η σαρωση γινεται αντιστροφα της φορας του ρολογιου.δεν νομιζω να χει ιδιαιτερη σημασια.το ψαχνω ακομα.
virxen75 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 το συγκεκριμμένο πάντως το έλυσα στο χαρτί. για αρχή φτιάξετε την ανάγνωση του αρχείου εισόδου
Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 3,4 στην εκάστοτε διαγώνιο; Yes. Το είπε ο Virxen Νομίζω πως λύνεται και με γράφους... Επίσης, με μία πολύ γρήγορη ματιά, εγώ θα προσπαθούσα να το λύσω με έναν πίνακα που τα στοιχεία του να παίρνουν τιμές, ακέραιες, και εάν στο τέλος είχαν 1 τότε είναι μαύρα ή εάν είχαν 0 θα ήταν λευκά. Εάν είχαν κάτι άλλο, σημαίνει πως έκανα λάθος στην τοποθέτηση των μαύρων.
Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μπράβο σας ξεφτέρια μου Δεν ήταν και τόσο δύσκολο.... παρατήρηση ήθελε και να βάλεις κάτω τα νούμερα πάνω στο σχήμα. Έβαινε πολύ εύκολα.
black_rose Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 τοσο ευκολο ειναι??????? :confused : (την εχω κανει ηδη την αναγνωση...λιγο μπακαλικα αλλα αφου δουλευει )
Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Με μία δεύτερη ματιά, μπορεί κανείς να βλέπει εάν το κάθε κελί είναι εντελώς μαύρο ή με κλίση αφενός από την τιμή που συγκεντρώνει το κελί εάν για κάθε τιμή κάθε αισθητήρα διαιρούμε αυτή την τιμή με τα συνολικά κελιά που έχει ο αισθητήρας για αυτό το στοιχείο - τιμή. Στους 1 και 3, μένουν σταθερά τα συνολικά κελιά. Στους 2 και 4 αλλάζουν και αυτό μπορεί να δείξει και την φορά της καμπύλης θαρρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα