Mixail-1 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπερα σε ολους! Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.Κατεβασα μια ταινια απο torrent σε μορφη mkv και ενω παντα ο ενσωματομενος player της samsung δεν ειχε προβλημα με την αναπαραγωγη του αρχειου στο συγκεκριμενο δυστυχως δεν μπορει να το διαβασει. Στο pc δεν εχω προβλημα. Μηπως πρεπει να το μετατρεψω σε κατι αλλο? Τα φωτα σας παρακαλω!
Ntinaras Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 μηπως ειναι το http://www.imdb.com/title/tt1465522/ ?
flik Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Κατέβασε το mediainfo και διάβασε τις πληροφορίες του αρχείου. Το video μέρος μας ενδιαφέρει. Εσένα μετά το container (mkv) σε ενδιαφέρει ο codec. Δες σε άλλα αρχεία που έχουν δουλέψει, αν ο codec στο mkv (AVC-H264 λογικά) αναγνωρίζεται και γίνεται αναπαραγωγή απο τον player σου. Αν ταιριάζει και αυτό, πιθανόν μετά να είναι λόγω άλλων παραμέτρων, όπως τα ref frames και γενικότερα το profile του codec (πχ μπορεί να παίζει τα high profiles και όχι τα main). Τότε, ή θα πρέπει να ανατρέξεις στις ακριβές προδιαγραφές του player, για να ξέρεις που δεν συναντά αυτό το αρχείο τις αυτές προδιαγραφές, ή αν δεν το βρίσκεις στο internet ή σε κάποιο βιβλιαράκι, προτείνω με οδηγό το mediainfo, με το format factory να ξανακάνεις την μετατροπή κρατώντας τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή κρατάς ίδια ανάλυση, framerate, bitrate(kbps), φυσικά codec και container, aspect ratio κι αυτό το αφήνεις ίδιο κτλ. Στο format factory το bitrate το γράφεις εσύ μόνος σου, αλλά ανάλυση-framerate-aspect ratio το αφήνεις προεπιλογή και το κρατάει ίδιο. Αλλά αν αφήσεις default και το bitrate θα υπολογίσει μόνο του με δικό του αλγόριθμο πόσο να πάει. Έχω πάθει κι εγώ το ίδιο, απο format factory όσα μετατρέπω μου παίζουν. Πάντως στις γενικές επιλογές έχει και άλλες ρυθμίσεις για τον h264, αλλά νομίζω οι default είναι αυτές που είναι πιο συμβατές.
kostas_dr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Ποιό μοντέλο της Samsung έχεις; Υπάρχουν αρκετά mkv που και στην δική μου (c530) τυχαίνει να είναι εκτός προδιαγραφών του media player που έχει.
oneofthem Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 ^ναι αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι σε ποιες προδιαγραφές αναφέρεσαι, για φώτισέ μας πολλές φορές έχω ακούσει προβλήματα λόγω audio format (δλδ το audio που περιέχει το mkv (που είναι container) δεν υποστηρίζεται) αλλά δεν θυμάμαι αν δεν παίζει καθόλου ή αν παίζει το video και όχι το audio
kostas_dr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μου έχουν τύχει και τα δύο. Δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις (σπάνιες και μόνο σε αρχεία 720p επεισοδίων σειρών) που δεν παίζει ήχο! Υπάρχουν και αρχεία 720p και 1080p mkv που δεν τα αναγνωρίζει και δεν τα αναπαράγει καθόλου. Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο, δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Έχω αγοράσει το WD Live και δεν έχω πλεον προβλήματα συμβατότητας.
kurkosdr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Ανοιξε το αρχειο με τo media info και πατα View-> Text και κανε copy paste ολο το κειμενο με τις πληροφοριες και ποσταρε το εδω, αλλιώς δεν μπορουμε να βοηθησουμε
micos000 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Επειδή η ταινία ακόμα είναι rc δεν το νομίζω να έχει dts ήχο. Μάλλον έχει header compression το οποίο δημιουργεί πολλά προβλήματα στους hardware players. -Κατέβασε το mkvtoolnix, αποσυμπίεσε το και τρέξε το mmg.exe -Πήγαινε menu File->Options και τσεκάρισε το Disable header removal compression... Πάτα ΟΚ -Πάτα Add και φόρτωσε το mkv. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και τους υπότιτλους μέσα στο mkv. Μπορείς να επιλέξεις τους υπότιτλους από το κάτω μέρος και να επιλέξεις Default track=yes για να είναι forced οι υπότιτλοι. -Όπως είναι πάτα Start muxing και θα στο σώσει με ένα (1) στο όνομα του και στον ίδιο φάκελο. Δοκίμασε να δεις αν τώρα στο παίζει.
Mixail-1 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπον απαντωντας σε ολα τα παραπανω. Η Samsung μου ειναι η UE40B6000 και εχει ξεκλειδωσει για να εχει player. Σε αρχεια ηχου dts που δεν τα αναπαραγει τα μετατρεπω σε AC3 και ολα οκ. Το media info βγαζει τα εξης. UniqueID/String : 241595152699141061435819665598087229427 (0xB5C188ADAF1DC2B8A97E838368A4EFF3) Πλήρες όνομα : E:\Immortals.mkv Μορφοποίηση : Matroska Format_Version : Version 2 Μέγεθος αρχείου : 4,48 GiB Duration/String : 1h 50mn Συνολικό BitRate : 5 812 Kbps Ημερομηνία κωδικοποίησης : UTC 2012-01-21 23:56:27 Εφαρμογή εγγραφής : mkvmerge v5.0.1 ('Es ist Sommer') built on Oct 9 2011 11:55:43 Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : libebml v1.2.2 + libmatroska v1.3.0 Video ID : 1 Μορφοποίηση : AVC Μορφοποίηση/ : Advanced Video Codec Format_Profile : [email protected] Format_Settings_CABAC/String : Ναι Format_Settings_RefFrames/String : 12 frame MuxingMode : Header stripping CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC Duration/String : 1h 50mn Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 5 172 Kbps Πλάτος : 1 280 εικονοστοιχεία Ύψος : 688 εικονοστοιχεία Λόγος εικόνας : 1,860 Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 23,976 fps ColorSpace : YUV ChromaSubsampling : 4:2:0 BitDepth/String : 8 bits ScanType/String : Συνεχής σάρωση Bits/(Εικονοστοιχείο*Πλαίσιο) : 0.245 StreamSize/String : 3,90 GiB (87%) Τίτλος : Immortals.BDRip.720p.UnionGang.tv Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : x264 core 119 r2106 07efeb4 Ρυθμίσεις κωδικοποιητή : cabac=1 / ref=12 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=10 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.15 / mixed_ref=1 / me_range=32 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-3 / threads=6 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=9 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=5172 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00 Γλώσσα : English Default : Ναι Forced : Όχι Ήχος ID : 2 Μορφοποίηση : AC-3 Μορφοποίηση/ : Audio Coding 3 Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main) MuxingMode : Header stripping CodecID : A_AC3 Duration/String : 1h 50mn Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 640 Kbps Κανάλι(α) : 6 κανάλια Θέσεις καναλιών : Front: L C R, Side: L R, LFE Συχνότητα δειγματοληψίας : 48,0 KHz BitDepth/String : 16 bits StreamSize/String : 505 MiB (11%) Γλώσσα : English Default : Ναι Forced : Όχι Καμια ιδεα? Επειδή η ταινία ακόμα είναι rc δεν το νομίζω να έχει dts ήχο. Μάλλον έχει header compression το οποίο δημιουργεί πολλά προβλήματα στους hardware players. -Κατέβασε το mkvtoolnix, αποσυμπίεσε το και τρέξε το mmg.exe -Πήγαινε menu File->Options και τσεκάρισε το Disable header removal compression... Πάτα ΟΚ -Πάτα Add και φόρτωσε το mkv. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και τους υπότιτλους μέσα στο mkv. Μπορείς να επιλέξεις τους υπότιτλους από το κάτω μέρος και να επιλέξεις Default track=yes για να είναι forced οι υπότιτλοι. -Όπως είναι πάτα Start muxing και θα στο σώσει με ένα (1) στο όνομα του και στον ίδιο φάκελο. Δοκίμασε να δεις αν τώρα στο παίζει. Δυστυχως τιποτα.Μη υποστηριζομενο Video.
micos000 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Πάντως η ταινία έχει όντως header compression στο video και στον ήχο. Έλεγξε με το Media info αν στην 2η ταινία που δημιουργήθηκα από το mmg έχει αφαιρεθεί το header stripping από το Muxing mode του video και του audio.
JimaraZ Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δοκίμασε να μετατρέψεις το mkv se avi. Κοίτα εδώ :http://www.leawo.com/video/mkv-avi.html Εγώ πάντως αυτό κάνω και πετυχαίνει. Αν δεν γίνεται προσπάθησε να βρεις codecs όπως πρότειναν πριν τα παιδιά. Αν τέλος δεν γίνει τπτ, ξανακατέβασε την ταινία σε άλλη μορφή.
micos000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 @mixail. Κάνε έναν κόπο και έλεγξε το αρχείο που δημιούργησε το mkvtoolnix. Δες το με το mediainfo και σιγουρέψου ότι στο muxing mode δεν έχει header compression ούτε στο video ούτε στο audio. Δοκίμασε να μετατρέψεις το mkv se avi. Κοίτα εδώ :http://www.leawo.com/video/mkv-avi.html Εγώ πάντως αυτό κάνω και πετυχαίνει. Αν δεν γίνεται προσπάθησε να βρεις codecs όπως πρότειναν πριν τα παιδιά. Αν τέλος δεν γίνει τπτ, ξανακατέβασε την ταινία σε άλλη μορφή. Φίλε, διάβασε το 1ο post. Ο mixail θέλει να την δει σε τηλεόραση οποτε το θέμα με τους codecs δεν παίζει. Επίσης είπε ότι η tv δεν έχει πρόβλημα με τα mkv, μόνο με το συγκεκριμένο. Επίσης, αν είναι να το κάνουμε avi τι καταλάβαμε.
TheELF Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Εκτός από αυτό που λέει ο micos αξίζει να δεις και αν φταίει το Format profile: [email protected] επειδή είναι αρκετά ψιλό και κάποιες συσκευές απλά στηρίζονται σε αυτήν την πληροφορία(που πολλές φορές μπαίνει τυχαία) με αποτέλεσμα να μην παίζει την ταινία. Εδώ μπορείς να δεις τα διάφορα level, το 4.1 που έχει αντιστοιχεί σε 50Mbit/sec http://en.wikipedia.org/wiki/H.264/MPEG-4_AVC#Levels δοκίμασε να το αλλάξεις από 4.1 σε 4 με το http://coolsoft.altervista.org/en/h264leveleditor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα