Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια δεν έχω να κρύβω κάτι και κανέναν έκανα μαλακια το παραδέχομαι και μου εγινε μάθημα..είναι απο άλλο φόρουμ ο "κύριος"...γι αυτο και δεν το έδινα αλλα δεν έχω θέμα να το δώσω ...zodiac λέγεται και είναι στο thelab...και επίσης είμαι Τρίπολη και είναι Αθήνα ουτε να δοκιμάσω μπορούσα ουτε τίποτα..

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Διαβάζω εδώ μερικούς που λένε "αντικαταβολή η καλύτερη λύση" και "το ανοίγεις και το πληρώνεις μετά" και κάτι τέτοια...

Θελετε να μου πείτε, πως ΕΣΕΙΣ , ανοίγετε το δέμα στο ταχυδρομείο ή στο κούριερ με τον υπάλληλο "μάρτυρα" και αν είναι μέσα το αντικείμενο τότε τον πληρώνετε;

Αντε στο κούριερ γίνεται,το χω κάνει κι εγώ, αλλά στα ΕΛΤΑ;;;

Και άντε και το ανοίξατε και το είδατε. Μια κάρτα γραφικών πως είδατε αν λειτουργεί; ένας επεξεργαστής; μια μητρική;

Κατ'εμέ, θεωρώ πως το σύστημα του ινσόμνια είναι το καλύτερο. Φυσικά μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα προφιλ οτιναναι και να μαζέψει 4-5 αξιολογήσεις με μηδαμινής αξίας προιόντα και μετά να κάνει τη φουστιά, αλλά αν μπεί σε τόσο κόπο...χαλάλι του.

Διαβάζω πάλι,άλλους που λένε "αμα δε σου τα καταθέσουν πρώτα δε πουλάς τίποτα". Αλλο και αυτό πάλι. Και πως ξέρει ο επίδοξος αγοραστής που δε θα κάνει ο Χ πωλητής την φουστιά;

Δυστυχώς είναι ένα ρίσκο. Το "όνομα" αν θέλετε χτίζεται σιγά σιγά, ώστε να μπορεί κάποιος να σε εμπιστεύεται τυφλά. Και συνήθως σε φόρουμ όπου οι χρήστες δεν γνωρίζονται και προσωπικά ώστε να συστήνει κάποιος έναν άλλο σε ένα τριτο, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Σόρρυ,για την έκθεση...

Δημοσ.

Διαβάζω εδώ μερικούς που λένε "αντικαταβολή η καλύτερη λύση" και "το ανοίγεις και το πληρώνεις μετά" και κάτι τέτοια...

Θελετε να μου πείτε, πως ΕΣΕΙΣ , ανοίγετε το δέμα στο ταχυδρομείο ή στο κούριερ με τον υπάλληλο "μάρτυρα" και αν είναι μέσα το αντικείμενο τότε τον πληρώνετε;

Και άντε και το ανοίξατε και το είδατε. Μια κάρτα γραφικών πως είδατε αν λειτουργεί; ένας επεξεργαστής; μια μητρική;

Κατ'εμέ, θεωρώ πως το σύστημα του ινσόμνια είναι το καλύτερο. Φυσικά μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα προφιλ οτιναναι και να μαζέψει 4-5 αξιολογήσεις με μηδαμινής αξίας προιόντα και μετά να κάνει τη φουστιά, αλλά αν μπεί σε τόσο κόπο...χαλάλι του.

Διαβάζω πάλι,άλλους που λένε "αμα δε σου τα καταθέσουν πρώτα δε πουλάς τίποτα". Αλλο και αυτό πάλι. Και πως ξέρει ο επίδοξος αγοραστής που δε θα κάνει ο Χ πωλητής την φουστιά;

Δυστυχώς είναι ένα ρίσκο. Το "όνομα" αν θέλετε χτίζεται σιγά σιγά, ώστε να μπορεί κάποιος να σε εμπιστεύεται τυφλά. Και συνήθως σε φόρουμ όπου οι χρήστες δεν γνωρίζονται και προσωπικά ώστε να συστήνει κάποιος έναν άλλο σε ένα τριτο, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Σόρρυ,για την έκθεση...

φιλε στα ΕΛΤΑ το δεμα ερχεται συστημένο . Αυτο σημαίνει

πως πανω έχει ονοματεπώνυμα και στοιχεία κανονικότατα ετσι ωστε

αν γινει μια βλακεια να ξερεις τουλαχιστον απο ποιον εγινε...

εδω ο τυπος μας ελεγε για αποκρυψεις... για ανωνυμα τηλεφωνα

και αλλες τετοιες βλακειουλες. Κρυφτουλι παιζουμε? παιδακια ειμαστε?

τι ειναι αυτα?

Εγω δεν εμπιστευομαι κανεναν τυφλα παντως. Πριν κανω το οτιδηποτε

μεσω ιντερνετ θα βεβαιωθω 100% πως ειμαι καλλυμενος και αν η συναλλαγη

μου με τον αλλον δεν το επιτρεπει αυτο πολυ απλα θα την κοψω και δεν θα τη συνεχισω.

Δημοσ.

Αντε συστημένο. Σου βάζει μέσα κάτι Χ για να πιάσει το βάρος, αντί για μια κάρτα γραφικών.

Τι θα κάνεις; θα ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω απ'το ΕΛΤΑ για δέμα που άνοιξες; Και θα πείς τι; οτι έκανες αγοραπωλησία απο ένα φόρουμ στα λόγια;

Η να το πάρουμε απ'την ανάποδη. Παίρνω εγώ το αντικείμενο, και λέω ότι δεν πήρα τίποτα,οτι το δέμα ήταν κάτι άλλο για να πάρω (αν είναι κάνα ταγάρι) και τα λεφτά πίσω.

Οτι και να λέμε, αν δεν υπάρχει θέληση δε μπορείς να καλυφθείς.

Είδαμε τι έγινε και με τον γνωστό θεσσαλονικιό,που έκανε 200 απάτες σε ότι φόρουμ υπάρχει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Εφτασε μέχρι τα δικαστήρια και νά χαμε να λέγαμε.

Δημοσ.

Αντε συστημένο. Σου βάζει μέσα κάτι Χ για να πιάσει το βάρος, αντί για μια κάρτα γραφικών.

Τι θα κάνεις; θα ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω απ'το ΕΛΤΑ για δέμα που άνοιξες; Και θα πείς τι; οτι έκανες αγοραπωλησία απο ένα φόρουμ στα λόγια;

Η να το πάρουμε απ'την ανάποδη. Παίρνω εγώ το αντικείμενο, και λέω ότι δεν πήρα τίποτα,οτι το δέμα ήταν κάτι άλλο για να πάρω (αν είναι κάνα ταγάρι) και τα λεφτά πίσω.

Οτι και να λέμε, αν δεν υπάρχει θέληση δε μπορείς να καλυφθείς.

Είδαμε τι έγινε και με τον γνωστό θεσσαλονικιό,που έκανε 200 απάτες σε ότι φόρουμ υπάρχει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Εφτασε μέχρι τα δικαστήρια και νά χαμε να λέγαμε.

Αυτος πληρωνει τα ταχυδρομικα φιλε και τα λεφτα θα τα παρει

αφου τσεκαρω το πράγμα που μου έφερε. Αν θελει αν δεν θελει ας βρει αλλον.

Ειδαλλως ας βολευτει στο οτι ξερει τα στοιχεια μου για να κανει την αποστολη.

Στην τελικη προτιμω να δωσω 10 ευρω παραπανω σε κάποια εταιρεια και να το παρω απο εκει

οποτε με αυτα τα 10 ευρω εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι δεν θα με κλεψουν και γλιτωνω το ρισκο

δεν σας ειπε κανεις να συναλλάσεστε στα τυφλα με οποιον βρεθει στον δρομο σας...χαχαχα αυτο

ειναι τι να πω.... ασε να μην το χαρακτηρισω καν βασικα .

Δημοσ.

Εξάλλου δεν είναι πρώτη φορά που κάποιος χρήστης άλλου forum μπαίνει και κάνει καταγγελία οτι κάποιος από άλλο forum τον εξαπάτησε. Είναι ένα φαινόμενο που εντείνεται περισσότερο.

Δημοσ.

Σε ΕΛΤΑ δεν παίζει τίποτα (..."χάρη" σου κάνουν και που στο...μεταφέρουν, άλλωστε...). Με κούριερ όμως, ναι, μπορείς να κάνεις το εξής :

Έρχεσαι σε συνεννόηση με τον πωλητή να πάει στην κούριερ που είναι να πάει για να στείλει το αντικείμενο, και να δηλώσει ενυπόγραφα ότι δέχεται α) να ανοιχτεί το δέμα β) να δοκιμάσεις πρώτα το αντικείμενο γ) αν όντως είναι αυτό που περιμένεις να υπογράψεις/πληρώσεις την αντικαταβολή στον κούριερ. Το γραφείο παραλαβής φαξάρει την ενυπόγραφη δήλωση στο κατάστημα παράδοσης που θα πάει, κι έτσι γενικά η κούριερ (και τα δυο γραφεία) είναι καλυμμένη για το άνοιγμα του δέματος ΧΩΡΙΣ να πληρωθεί πρώτα. Οι κούριερ άλλωστε, ό,τι τους ζητήσεις κάνουν, εφ' όσον είναι εφικτό. Όταν φτάσει η αποστολή στο κατάστημα παράδοσης, κι αφού έχει αναγραμμένες πάνω τις σχετικές οδηγίες, έρχεται ο διανομέας από εσένα (που τον περιμένεις σε προσυμφωνημένη ώρα +/- 2ωρο, άρα είσαι έτοιμος με κουτί ανοιχτό και πισί κλειστό χωρίς γραφοκάρτα πάνω), τσιμπάς πακέτο, βγάζεις-δοκιμάζεις γραφοκάρτα, τέλος. 1 λεπτό μέχρι να μπει Γουίντοζ κι 1 ακόμα να εγκαταστήσεις ντράιβερ (έχεις ήδη κατεβάσει από πριν τον ινστόλερ). Ο υπάλληλος μπορεί άλλωστε να περιμένει κατ' εξαίρεση (και μετά από τη συνεννόηση που είπαμε, μεταξύ γραφείων), τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά (ανάλογα την εταιρία) αν συντρέξει λόγος (είναι υποχρεωμένος) ΧΩΡΙΣ να...απαιτηθεί "χρονοχρέωση αναμονής κούριερ". Ούτε γάτα ούτε ζημιά δηλαδή για κανέναν, αρκεί να έχει υπάρξει προσυνεννόηση.

Κι αν αρνηθεί ο πωλητής είτε κούριερ, είτε ενυπόγραφη δήλωση, να πάρει τ' αρχίδια σου και να πάει στο καλό. Και να τον κράξεις και για υποψήφιο λαμόγιο κι όλας στο (όποιο) φόρουμ, αν στα μασάει και δε σου πει άμεσα "σόρι, αλλά δεν στέλνω με κούριερ - δε με βολεύει. Μόνο ΕΛΤΑ".

Δημοσ.

προφανως φιλε @washcloud και θα υπάρχουν τετοιες δυνατοτητες

αρκει να ενημερωθεις απο πριν και να τα ρωτήσεις ΟΛΑ!

Και ειναι αυτο που ειπες στην τελικη... αν ο αλλος σου φερει εμποδια

φιλε μου κανενα προβλημα ληγουμε επιτοπου την συναλλαγη. Χωρις τσαμπουκαδες

χωρις εχθρες χωρις φωνες χωρις θα σου κανω θα σου ρανω....

Δημοσ.

Το «δε στέλνω με courier αλλά μόνο με ΕΛΤΑ» είναι κάτι πάρα πολύ λογικό λόγω κόστους. Στα ΕΛΤΑ η αντικαταβολή πάει <5€ ενώ στο courier τρέχα γύρευε. Το πιο φθηνό που έχω βρει είναι 10€ περίπου.

Εκτός βέβαια και αν διατίθεται ο αγοραστής να πληρώσει τα μεταφορικά, οπότε γούστο και καπέλο του, ας ζητήσει να του το πάνε και με ελικόπτερο.

Εγώ πάντως όποτε θέλω να πουλήσω κάτι (είτε εδώ ή οπουδήποτε) λέω το εξής. Κατάθεση => δωρεάν αποστολή με συστημένο (ΕΛΤΑ). Αντικαταβολή => την πληρώνεις. Και αυτό μόνο και μόνο επειδή το να πάρω τα λεφτά της αντικαταβολής είναι πολύ μεγαλύτερο τρέξιμο. Κυρίως στα ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

Αν πρόσεξες, δεν έγραψα "σκισ' τον αν σου πει για ΕΛΤΑ". Αν σου τα μασάει έγραψα, και δε στο λέει με τη μία. Επίσης εννοείται ότι αφού ο υποψήφιος αγοραστής επιθυμεί συγκεκριμένο τρόπο, αναλαμβάνει και το επιπλέον κόστος. Αν προτιμάει να σκάει λεφτά τύπου κατοστάρικα ολόκληρα beforehand χωρίς να τον ξέρει έναν πωλητή που δεν πρόκειται να δει ποτέ του, πρόβλημά του. 

Δημοσ.

Είναι να μην πέσεις σε λαμόγιο πωλητή. Όποτε είναι να αγοράσω κάτι από φόρουμ όπως το παρόν προσπαθώ να δω αν το μέλος που πουλάει είναι δραστήριο στο φόρουμ. Αν δεν είναι το αποφεύγω γιατί υπάρχουν κάποιοι λίγοι που ανοίγουν λογαριασμό μόνο για να πουλάνε (δικαίωμά τους αν το επιτρέπει ο κανονισμός του φόρουμ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...