Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

είμαι κατοχος ενός compaq cq70-240ev και εχω το εξης πρόβλημα:

τον τελευταίο καιρό κατα την εκκίνηση του υπολογιστή η οθόνη τρεμόπαιζε. Τοτε κουνούσα ελαφρώς την οθόνη ή χτυπούσα ελαφρώς το σημείο απο το οποίο περνάει το καλώδιο της οθόνης και άνοιγε κανονικά σε περιβάλλον λειτουργίας.

Όπως ηταν λογικό ξαφνικά μια μερα το κόλπο δεν έπιασε. Αφού άνοιξα την οθόνη και το λαπτοπ κατέληξα οτι πιθανότατα θα φταίνε ενα εκ των 2.

Ή το καλώδιο (πλεξούδα) που ενωνει την κάρτα γραφικων με την οθονη ή το inverter.

Τελικά για να μη μείνω με τους μήνες χωρίς λαπτοπ παρήγγειλα απο το ιντερνετ (μεταχειρισμένα)ενα καλώδιο και ενα inverter.

Στα πειράματα και τις δοκιμές που ακολούθησαν εχω τις εξής διαπιστώσεις:

1. Με όποιο inverter και να συνδέσω τα καλώδια ΔΕΝ ανάβει η οθόνη

2. Αν συνδέσω με το παλιό καλώδιο οθόνης τοτε η οθόνη όχι μονο δεν ανάβει αλλα δεν ανάβει και ο οπίσθιος φωτισμός. Η σύνδεση όμως με εξωτερική οθόνη δουλεύει κανονικά.

3. Αν συνδέσω με το νεο καλώδιο οθόνης τότε ανάβει ο οπίσθιος φωτισμός φωτίζει η οθόνη κάπως αλλα τελικά ποτέ δεν ανάβει πλήρως. Εδω παλι σε εξωτερική οθόνη δεν εχω καθόλου εικόνα!

Στην βοήθειά σας:

1. Πώς μπορώ να δώ αν τα καλώδια της οθόνης λειτουργούν σωστά και δεν εχουν κομμένες επαφές? (Είναι και πολύ μικρές οι συνδέσεις....)

2. Σε μία προσπαθεια να εγκαταστήσω το dvd επαναφοράς με το καλώδιο το νεο ακουγόταν σε κάθε προσπάθεια ενας τόνος (1 beep). Τί μπορεί να σημαίνει αυτό?

3. Κάπου στο ιντερνετ διαβασα για εναν διακόπτη επάνω στο inverter αλλα δεν κατάλαβα ποτέ τι εννοούνε (το μόνο που εχει επανω και ξεκόλλησε είναι ενα αυτοκόλλητο κολλημένο στην μεταλλική φλούδα πίσω απο την οθόνη

4. Υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για κάρτα γραφικών?

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα τελείως αλλα χρειάζομαι την βοήθειά σας καθώς το μόνο που βλέπω να απομένει είναι η αγορά νέας οθόνης.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...