Προς το περιεχόμενο

Canon IP4200


grigoros36

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στο forum εχω τον εκτυπωτη canon pixma IP4200 υπαρχει κανενα προγραμμα για να εμφανιζω φωτο με επεξεργασια για κοκκινα ματια γιατι το προγραμμα που ειχε ο canon δεν λειτουργει στα win 7 64bit !!ακομα υπαρχουν ειδικα μελανια για φωτογραφιες; γιατι δεν μου τις εμφανιζει καθαρες! ή πρεπει να αλλαξω εκτυπωτη :confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω τον ίδιο εκτυπωτή.

Το Easy PhotoPrint EX (έκδοση 3.2.0) τρέχει μια χαρά σε μένα σε windows 7 64bit. Αν έχεις κάποια παλιότερη έκδοση, κατέβασέ το από το site της Canon.

Ο συγκεκριμένος εκτυπωτής δεν έχει συγκεκριμένα μελάνια «για φωτογραφίες», αλλά τυπώνει μια χαρά φωτογραφίες με αυτά που έχει.

Δεν είσαι σαφής χρησιμοποιώντας τον όρο «καθαρές φωτογραφίες». Αλλά τα βασικά που προσέχεις είναι:

 

1. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ χαρτί. Είναι ακριβότερο από το απλό χαρτί φωτοαντιγραφικού, αλλά έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στον τομέα του. Δοκίμασε για αρχή κάποιο φωτογραφικό χαρτί πάνω από 200gr, ας μην είναι και γνωστή μάρκα. Έχω δει καλή εκτύπωση σε αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό.

2. Στις ιδιότητες του εκτυπωτή επιλέγεις Ποιότητα εκτύπωσης: Υψηλή και Τύπος μέσου: Άλλο φωτογραφικό χαρτί. Αν έχεις βάλει φωτογραφικό χαρτί της Canon, επιλέγεις τον αντίστοιχο τύπο.

3. Η φωτογραφία που θέλεις να τυπώσεις ΕΙΝΑΙ «καθαρή». Από φωτογραφία κινητού με ανάλυση 640x480 μήν περιμένεις θαύματα. Από εικόνα στο internet παρόμοιας ανάλυσης, ομοίως.

 

Από εκεί και πέρα, αν διαπιστώσεις απώλεια χρώματος σε κάποια εκτύπωση - και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συγκεκριμένος εκτυπωτής είναι αρκετά παλιό μοντέλο πια - ίσως χρειαστεί να κάνεις και έναν καθαρισμό κεφαλής (από τις επιλογές του εκτυπωτή).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου Kondora κατεβασα το προγραμμα απο την canon αλλα παλι βγαινουν οι φωτο χαλια σε καποιες εχει πολυ κοκκινο χρωμα και αλλες βγαινουν σαν ξεθωριασμενες και δεν βγαινουν τα κοκκινα ματια απο τις φωτο !! Εκανα και καθαρισμο αλλα τιποτα ισως να φταιει και το χαρτι εχω το HP με 170g οι φωτο ειναι απο το satio με 12 mpx ! :confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις το Everyday, ε; Όσες φορές το χρησιμοποίησα, είχα τα χειρότερα αποτελέσματα᾿ οι επιστρώσεις που έχει δεν αρέσουν στον Canon! Το κρατάω μόνο για δείγματα. Σχεδόν οτιδήποτε άλλο και να βάλεις θα είναι καλύτερο, προτίμησε πάντως, όπως σου είπα και πριν, χαρτί πάνω από 200gr. Εγώ μέχρι τώρα βάζω το @work με τον μπέμπη στο εξώφυλλο (3,5 € τα 20 φύλλα 10x15) και τυπώνει ωραία.

Αν και γενικά δεν εμπιστεύομαι φωτογραφία σε κινητό, το satio τα καταφέρνει πολύ καλά, άρα δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Επειδή λες ότι σε κάποιες έχει πολύ κόκκινο χρώμα. Όταν κάνεις καθαρισμό, σου εκτυπώνει ένα φύλλο (απλό χαρτί) με χρώμα από κάθε μελάνι. Τυπώνονται όλα τα χρώματα ή π.χ. λείπει το κυανό; Αν λείπει κάποιο χρώμα ή δεν φαίνεται σωστά στην εκτύπωση του καθαρισμού, τότε επιλέγεις βαθύ καθαρισμό (τρώει και κάμποσο μελάνι).

 

Πόσο καιρό είχες να χρησιμοποιήσεις τον εκτυπωτή;

 

Τα κόκκινα μάτια βγαίνουν με εντολή μέσα από το EasyPhotoPrint EX, ένα κουμπί είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα χρωματα βγαινουν ολα στο τεστ που κανει εκανα και βαθυ καθαρισμο!! τελικα μαλλον το χαρτι φταιει :mad: τον εκτυπωτη τον εχω γυρω στα 6 με 7 χρονια θα δοκιμασω με το χαρτι και αν δεν δω διαφορα θα κοιταξω για κανα πολυμηχανημα αν και δεν ξερω αν κανουν αυτα για φωτογραφιες! :whistle:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...