Sellers Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Προσωπικά έχει τύχει αρκετές φορές στη ζωή μου να δανειστώ διδάγματα της σειράς. Μπορείς να μου πεις 2 πράγματα που σου δίδαξε το Λοστ? Άς πούμε για 2 πράγματα που δεν τα ήξερες ήδη. Χωρίς ειρωνία. Επειδή βλέπω αναφέρεις πολύ συχνά τα ''διδάγματα'' της σειράς. Για ποια πράγματα μιλας?
Chrisxxx Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Ευκολο να αποφευγεις τους καπνους γιατι όπου υάρχει καπνος υπάρχει και φωτια και οτι οι πολικες αρκουδες μπορουν να ζησουν σε τροπικο νησι αν δεν τις σκοτωσει ο ανθρωπος. Εχει και οικολογικα μηνυματα περα απο διδαγματα Σελερζ.
Ahigh_forvalue Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 ενα διδαγμα ακομα ειναι πως θα πεθανουμε καποτε..επισης ακομα ενα ειναι πως αν γραψω σεναριο να γραψω και τι γινεται στο τελος απο την αρχη γιατι μπορει να ξεφυγω μετα..
timoboll Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 ρε μαλακες δεν δεν βαριέστε να γράφετε εκθέσεις ας κάνουμε ένα group skype να τα λέμε όλα χάχα
konnak Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Manuel, θεωρώ πως διδάγματα - όπως τέλος πάντων καταλαβαίνω την έννοια της λέξης - το Lost δεν έχει. Αλλά δεν εννοούσα αυτό πριν που έλεγα π.χ. για το The Wire, δεν το εννοούσα από την πλευρά των διδαγμάτων, αλοίμονο αν ήθελα να είναι διδακτική μια σειρά για να την δω! Ίσα ίσα, προτιμώ την ωμή, ντοκιμενταρίστικη σκοπιά του The Wire ή του Boss. Αλλά δε συγκρίνω Lost με τις υπόλοιπες σειρές με βάση ίδια κριτήρια θεματικά. Όπως είπα, κρίνω το Lost σαν σειρά μυστηρίου και ως τέτοια θεωρώ ότι εν τέλει ήταν fail. Δεν είναι θέμα επιπέδου. Και συμφωνώ ότι κανένας δε μπορεί να μπει στη θέση του άλλου, και αυτό είναι καλό. Η διαφορετικότητα εν γένει είναι και καλή και απαραίτητη. Θα ήταν πολύ βαρετός ο κόσμος αν συναναστρεφόμασταν με άτομα που συμφωνούμε απόλυτα παντού.
paris.gr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Το Lost μπορεί να ξεκίνησε με μια συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό των σεναριογραφων αλλά στην πορεία το έσκισαν. Για τις συγκινήσεις που λέτε μάλλον είσαστε αρκετά ευσυγκινητοι γιατί μιλάμε τις περισότερες φορές για παπαρολογιες των σεναριογραφων που δημιούργησαν προσδοκίες αλλά πότε δεν ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώθηκαν όπως να ναι. Ειλικρινά το μόνο επεισόδειο που άξιζε ήταν το constant γιατί είχε να κάνει με τα παράδοξα του χρόνου που πάντοτε έχουν ενδιαφέρον. Για εμένα υπάρχει μια γελοιογραφία που που συνοψίζει το Lost και δείχνει έναν τηλεθεατή να κυνηγάει ένα καρότο που αντιπροσωπεύει τα μυστήρια του Lost που πότε δεν απαντηθηκαν με απαντήσεις ανταξιες την προσδοκιών. Για να κλείσω το Lost θα το αντιμετωπίσω σαν το Matrix. Θα ξεχάσω τους τελευταίους ελεεινους κύκλους (όπως το Matrix 2&3) και θα κρατήσω μόνο τα καλά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως τελικά και συνολικά θεωρώ πως αντί για αριστούργημα το Lost κατέληξε μια μαλακία και μισή!
ntg1980 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 300 θεματα για το Λοστ 1 για τα υπολοιπα Ειναι σαν το θεμα με τον Γκαλη. Υπηρχαν και καλυτεροι Ελληνες μπασκετμπολιστες (ο Φανης και ο Διαμαντιδης πχ) αλλα ολοι επιμενουν οτι "Δεν ειναι Γκαλης" γιατι το impact του ηταν τιτανομεγιστοτεραστιο. Same story 3000 θέματα για το Lost, με την απόλυτη αποτυχία και των 3000 θεμάτων, μια και όποιο thread και να άνοιξα (Ελληνικό και μη), υπάρχουν ΚΑΤΕΒΑΤΑ από σελίδες που σκοτώνονται μεταξύ τους όσοι γράφουν, επειδή οι μισοί θεωρούν τη σειρά εκπληκτική και οι υπόλοιποι μισοί μ@λ@κί@... Το ίδιο συμβαίνει και σ'αυτό το thread! Η σειρά "προκάλεσε" με το μυστήριο της και τη καλή σκηνοθεσία, αυτό είναι βέβαιο. Κι αυτό την οδήγησε αρχικά στην επιτυχία. Το ότι όμως στη συνέχεια "γαργάλησε" και πολλά νεύρα με όλο αυτό το άνευ λογικής σενάριο, που οδήγησε τους ίδιους που το γράφουν να δηλώνουν στον 5.κύκλο "ούτε εμείς ξέρουμε πως να τελειώσουμε το Lost", είναι επίσης μια πραγματικότητα! Κι αν τα νούμερα τηλεθέασης στον 5. & 6. κύκλο είναι απόδειξη επιτυχίας για τους σκληροπυρινικούς fans, για μένα και χιλιάδες σαν κι εμένα, ο 5ος κι ο 6ος κύκλος ήταν απλά ο χρόνος των προηγούμενων κύκλων που δεν ήθελα να κλάψω, κι έκατσα και την είδα... άρα ήμουν κι εγώ κομμάτι αυτής της "επιτυχημένης ακροαματικότητας"! Η σειρά άρεσε κι αγαπήθηκε, αλλά κούρασε απίστευτα και τραβήχτηκε προς 150 κατευθύνσεις, αρκεί να κρατηθεί. Τραβήχτηκε σε τέτοιο βαθμό, που με τόσα αναπάντητα ερωτήματα που άφησε από τα ίδια τα στοιχεία που σε έβαζε να μαζεύεις για να λύσεις "το μυστήριο", σε εξόργισε κιόλας στο τέλος! Σαν την απάντηση/εξήγηση του konnak στη 4.σελίδα, καμία άλλη...............
polakis21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Ρε παιδια μου αρεσει που το παιζετε καποιοι κουλτουρα κι ετσι. Νομιζω οτι καποιοι εδω μεσα την εχουν δει λιγο με τις αποψεις και προσπαθουν να ´´αναγκασουν´´ και τους αλλους να τις δεχθουν. Εγω προσωπικα το ειδα ολο το Λοστ και το χαρηκα. Ναι οι 2 τελευταιες σαιζον ηταν τραβηγμενες αλλα εμενα δεν με χαλασαν, και το τελος δεν με απογοητευσε. Κανετε ολοκληρες αναλυσεις καποιοι και το παιζετε ιστορια κι εμπειρια. Το Λοστ ηταν η επιτομη της επιτυχημενης σειρας, που θα μεινει στην ιστορια για την επιτυχια της. Αυτο που ηθελαν οι παραγωγοι και οι σεναριογραφοι το πετυχαν. Εκατονταδες εκατομμυρια το ειδαν σε ολο τον πλανητη. Αλλοι το χαρηκαν ολο, αλλους τους ξενερωσε το τελος. Αυτο ομως δεν αναιρει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της σειρας που ειναι και το ζητουμενο. Γιατι εγω να δεχθω πχ την υποκειμενικη γνωμη 3-4 εδω μεσα στο φορουμ και να μην εισπραξω το τεραστιο impact που εκανε αυτη η σειρα. Τι ψαχνετε ψυλους στα αχυρα απο μια χολυγουντιανη σειρα περιπετεια μυστηριου και φαντασιας? Την δουλεια της μας την εκανε και με το παραπανω. Καμια σειρα δεν ειναι τελεια.... Η πολη αναλυση και κουλτουρα βλαπτει... Χαλαρωστε και απολαυστε τις αμερικανικες σειρες οσο μπορειτε να τις κατεβαζετε γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα σε λιγο καιρο... Υ.Γ. Για μενα προσωπικα η αγαπημενη μου σειρα ειναι τα xfiles. Ουτε αυτα ειχαν καλο τελος. Δεν με χαλασε ομως...
ntg1980 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είδα κανέναν να το παίζει κουλτούρα απ'τους παραπάνω! Οι "κουλτουριάριδες" δεν ασχολούνται με τέτοιες σειρές, ούτε καν γνωρίζουν την ύπαρξη τους και όταν τις αναφέρεις, κόβουν τη συζήτηση, επειδή τη θεωρούν ανούσια. Όλοι οι παραπάνω, μαζί κι εγώ, είδαμε τη σειρά. Σχεδόν όλοι παραπάνω, μαζί κι εμένα, μας άρεσε η σειρά ως ένα σημείο. Από'κει και πέρα υπάρχει η διαφορά μεταξύ αυτών που ξετρελάθηκαν με ολόκληρη τη σειρά και με αυτούς που απογοητεύτηκαν από ένα σημείο και μετά, επειδή τραβήχτηκε πάρα πολύ το σενάριο. Μα πάρα πολύ! Η φαντασία είναι καλό να βασίζεται σε μια υπόθεση που βγάζει κάποιο νόημα... κι από αυτό το σημείο και μετά το μόνο που απέμεινε στη σειρά, είναι η επιτυχία της. Έβλεπες κάτι, που οδηγούσε οπουδήποτε, αφήνοντας τεράστια κενά υπόθεσης στο τέλος.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Μπορείς να μου πεις 2 πράγματα που σου δίδαξε το Λοστ? Άς πούμε για 2 πράγματα που δεν τα ήξερες ήδη. Χωρίς ειρωνία. Επειδή βλέπω αναφέρεις πολύ συχνά τα ''διδάγματα'' της σειράς. Για ποια πράγματα μιλας? Γιατί πρέπει να μην τα ήξερα ήδη; Όπως έγραψα ήδη, προφανώς από κάπου τα έχουν ξεσηκώσει (όπως όλοι). Έχω διαβάσει τους μύθους του Αισώπου, οπότε λίγο πολύ γνωρίζω τα περισσότερα διδάγματα που υπάρχουν, τα οποία απλά ανακυκλώνονται. Και καλά κάνουν. Υπάρχουν ολόκληρες θρησκείες που όλη τους η ουσία είναι να καταλάβεις πέντε βασικές κουβέντες και αφιερώνονται ολόκληρα βιβλία στον να κατανοηθεί μια φράση. Έτσι λειτουργεί και η τέχνη. Εδώ σπάνια βλέπουμε ταινίες με πρωτότυπα διδάγματα, από μια σειρά θα περιμένω; Που άλλωστε γνωρίζω εξαρχής ότι είναι καθαρό εμπορικό προϊόν και ποτέ κατάθεση ψυχής (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που δεν είναι mainstream γιατί κανένας έμπορος δεν ενδιαφέρεται να το προωθήσει). Μερικά: Όλοι οι συμβολισμοί και οι αναφορές στις θρησκευτικές διδαχές που ξετυλίχθηκαν στο φινάλε (η ψυχή του κόσμου, το καλό και το κακό, η φύση του ανθρώπου, η επίστημη και η πίστη κτλ), μου μίλησαν σε πρωτόγονο επίπεδο, όπως ήταν λογικό, μιας και πρόκειται για πράγματα που έχουν ποτίσει την ιστορία του ανθρώπινου είδους από την αρχή. Λατρεύω την ιστορία που λέει ο Λοκ στον Τσάρλι με την πεταλούδα που παλεύει να βγει από το κουκούλι και δεν την βοηθάει, ώστε να μπορέσει να δυναμώσει και να επιβιώσει στον έξω κόσμο. Πολύ ενδιαφέρουσα η λογική ότι οι άνθρωποι μπορούν ανά πάσα στιγμή να σκεφτούν από την αρχή τη ζωή τους, σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται, ανεξάρτητα από το παρελθόν τους, που παρόλα αυτά το κουβαλάνε πάντα μαζί τους. Το δίλημμα της πίστης στο πεπρωμένο ή μη, με τραγικότερη ιστορία τη μάνα που σε όλη της τη ζωή γνωρίζει πως στόχος της είναι να στείλει το γιό της στο νησί για να τον σκοτώσει. Πρέπει να κάτσω να το σκεφτώ για να βρω κι άλλα και δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς ψάχνεις.
linuslost Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Γιατί πρέπει να μην τα ήξερα ήδη; Όπως έγραψα ήδη, προφανώς από κάπου τα έχουν ξεσηκώσει (όπως όλοι). Έχω διαβάσει τους μύθους του Αισώπου, οπότε λίγο πολύ γνωρίζω τα περισσότερα διδάγματα που υπάρχουν, τα οποία απλά ανακυκλώνονται. Και καλά κάνουν. Υπάρχουν ολόκληρες θρησκείες που όλη τους η ουσία είναι να καταλάβεις πέντε βασικές κουβέντες και αφιερώνονται ολόκληρα βιβλία στον να κατανοηθεί μια φράση. Έτσι λειτουργεί και η τέχνη. Εδώ σπάνια βλέπουμε ταινίες με πρωτότυπα διδάγματα, από μια σειρά θα περιμένω; Που άλλωστε γνωρίζω εξαρχής ότι είναι καθαρό εμπορικό προϊόν και ποτέ κατάθεση ψυχής (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που δεν είναι mainstream γιατί κανένας έμπορος δεν ενδιαφέρεται να το προωθήσει). Μερικά: Όλοι οι συμβολισμοί και οι αναφορές στις θρησκευτικές διδαχές που ξετυλίχθηκαν στο φινάλε (η ψυχή του κόσμου, το καλό και το κακό, η φύση του ανθρώπου, η επίστημη και η πίστη κτλ), μου μίλησαν σε πρωτόγονο επίπεδο, όπως ήταν λογικό, μιας και πρόκειται για πράγματα που έχουν ποτίσει την ιστορία του ανθρώπινου είδους από την αρχή. Λατρεύω την ιστορία που λέει ο Λοκ στον Τσάρλι με την πεταλούδα που παλεύει να βγει από το κουκούλι και δεν την βοηθάει, ώστε να μπορέσει να δυναμώσει και να επιβιώσει στον έξω κόσμο. Πολύ ενδιαφέρουσα η λογική ότι οι άνθρωποι μπορούν ανά πάσα στιγμή να σκεφτούν από την αρχή τη ζωή τους, σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται, ανεξάρτητα από το παρελθόν τους, που παρόλα αυτά το κουβαλάνε πάντα μαζί τους. Το δίλημμα της πίστης στο πεπρωμένο ή μη, με τραγικότερη ιστορία τη μάνα που σε όλη της τη ζωή γνωρίζει πως στόχος της είναι να στείλει το γιό της στο νησί για να τον σκοτώσει. Πρέπει να κάτσω να το σκεφτώ για να βρω κι άλλα και δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς ψάχνεις. Mπραβο!!!! συμφωνα με ολα! Εχει εκπληκτικα μηνυματα αυτη η σειρα...! Και πολλα στοιχεια τραγωδιας που δεν τα βρισκεις αλλου!
Ahigh_forvalue Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Mπραβο!!!! συμφωνα με ολα! Εχει εκπληκτικα μηνυματα αυτη η σειρα...! Και πολλα στοιχεια τραγωδιας που δεν τα βρισκεις αλλου! αντι για μπραβο πιστευω πως πρεπει να ρχησεις να φωναζεις goal!!!!αφου την κατασταση με το λοστ την εχεις αναγει σε οπαδηλικη τελειως..οπως και πολλοι αλλοι..
DeadOrganPlayer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Λατρεύω την ιστορία που λέει ο Λοκ στον Τσάρλι με την πεταλούδα που παλεύει να βγει από το κουκούλι και δεν την βοηθάει, ώστε να μπορέσει να δυναμώσει και να επιβιώσει στον έξω κόσμο. +1000 Ίσως η αγαπημένη μου σκηνή σε ολόκληρη τη σειρά. Χωρίς υπερβολή. Αν μου έλεγες τώρα να βάλω μία σκηνή και να δώ θα διάλεγα τη συγκεκριμένη.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 αντι για μπραβο πιστευω πως πρεπει να ρχησεις να φωναζεις goal!!!!αφου την κατασταση με το λοστ την εχεις αναγει σε οπαδηλικη τελειως..οπως και πολλοι αλλοι.. Όχι σαν εσένα ας πούμε, που τα σχόλια σου είναι ουσίας. Και δεν εννοώ ότι εγώ είμαι καλύτερος, αλλά εγώ δεν την λέω στους άλλους. +1000 Ίσως η αγαπημένη μου σκηνή σε ολόκληρη τη σειρά. Χωρίς υπερβολή. Μπράβο συντονισμός! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα την ξεχώριζε και κάποιος άλλος, ανάμεσα σε τόσες εκατοντάδες σκηνές.
Ahigh_forvalue Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Όχι σαν εσένα ας πούμε, που τα σχόλια σου είναι ουσίας. επειδη λοιπον δεν εχεις ακουσει εμενα να λεω ουτε την λεξη "ουσια",ουτε "ανουσια"..μην μου λες ακαιρα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα