Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξασθενημενη μπαταρια λαπτοπ μπορει να επαναφορτιστει καπως δυνατα.. και να επανελθει ρε πάιδια? αν ξερει κανεις τπτ πανω στο θεμα ας πει καμια γνωμη.γιατι καινουρια ειναι στα 100ε.

Aυτα τα βηματα ισχυουν?

1. Βάλτε την μπαταρία σε ένα σακουλάκι και κλείστε το καλά

2. Βάλτε την στην κατάψυξη για 15 ώρες

3. Βγάλτε την, σκουπίστε την με μια πετσέτα και αφήστε την να πάρει θερμοκρασία δωματίου

4. Φορτίστε την και αποφορτίστε την 3-4 φορές

Δημοσ.

Λοιπόν, η δική μου μπαταρία έχει τα εξής συμπτώματα:

Όταν τη συνδέω στο ρεύμα δείχνει ότι φορτίζει για λίγο και μετά σταματάει να φορτίζει. Μολις ξεσυνδέσω το φορτιστή και τον ξανασυνδέσω συνεχίζει να φορτίζει για λίγο μεχρι που ξανασταματάει και ούτω καθε εξής μεχρι να φορτίσει 100%.

Όσο και αν είναι φορτισμένη μόλις ξεσυνδέσω το ρεύμα σε 5 λεπτά το πολύ κλείνει απροειδοποίητα (ενώ στην αρχή έκανε καποιο ηχητικό σήμα πρίν κλείσει).

Αφού έχει κλείσει, συνδέω σε ρεύμα ανοίγω το λαπτοπ και η μπαταρία δείχνει όσο φορτισμένη έδειχνε όταν έκλεισε απροειδοποίητα (δηλ. αν την είχα φορτίσει 100% δείχνει τόσο).

Από τα παραπάνω συμπτώματα υπέθεσα ότι η μπαταρία δεν...

Υπέθεσα λάθος? Ξέρει κανείς? Μήπως φταίει ο φορτιστής π.χ.?

Βρήκα το παραπάνω γιατροσόφι και είπα να το δοκιμάσω.

Τπτ δεν έγινε.

Τώρα στο ιντερνετ εχω διαβασει ότι πετυχαινει.

Θα το ξανακανω μηπως και δεν εκανα κατι καλά την πρωτη φορά αλλά δεν νομίζω ότι θα κανει κατι.

Εσένα τι συμπτώματα παρουσιάζει η μπαταρία σου?

Αν δεν είναι για πεταμα μηπως δεν αξίζει να προσπαθήσεις κατι που ενδέχεται να την χαλάσει τελείως!

Δημοσ.

ειναι 3 ετων το λαπτοπ και οταν ειναι επανω η μπαταρια ,χωρις τροφοδοσια, κραταει λιγο. τα παραπανω βηματα δε θα τα κανω γιατι ρωτησα σε μαγαζι γ αυτη τη πατεντα και μου ειπαν οτι μπορει να προξενησω και βλαβη μεχρι και στον υπολογιστη... και στην ουσια δε θα γινει κατι..

Δημοσ.

ρωτησα σε μαγαζι γ αυτη τη πατεντα και μου ειπαν οτι μπορει να προξενησω και βλαβη μεχρι και στον υπολογιστη...

Πως ακριβώς δηλαδή θα γίνει αυτό?

Δημοσ.

Εξασθενημενη μπαταρια λαπτοπ μπορει να επαναφορτιστει καπως δυνατα.. και να επανελθει ρε πάιδια? αν ξερει κανεις τπτ πανω στο θεμα ας πει καμια γνωμη.γιατι καινουρια ειναι στα 100ε.

Aυτα τα βηματα ισχυουν?

3. Βγάλτε την, σκουπίστε την με μια πετσέτα και αφήστε την να πάρει θερμοκρασία δωματίου

Μέγα λάθος. Το πιο πιθανό είναι να προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά ή ακόμη και να γίνει επικίνδυνη. Έχει απόλυτο δίκιο αυτός στο μαγαζί που σε απέτρεψε να το κάνεις.

Δημοσ.

Μέγα λάθος. Το πιο πιθανό είναι να προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά ή ακόμη και να γίνει επικίνδυνη. Έχει απόλυτο δίκιο αυτός στο μαγαζί που σε απέτρεψε να το κάνεις.

Είναι εύκολο για μας εξηγήσεις γιατί μπορεί να γίνει αυτό?

Δημοσ.

Γιατί δεν την ανοίγεις να αλλάξεις τις μπαταρίες λιθίου μέσα με stock από το ebay? Αν πάρεις με ίδια χαρακτηριστικά και δεν ξεχάσεις την καλωδίωση όλα μια χαρά. :mrgreen:

:shifty: Don't try this at home (και αν το δοκιμάσετε κάντε το με δική σας ευθύνη):shifty:

Δημοσ.

Γιατί δεν την ανοίγεις να αλλάξεις τις μπαταρίες λιθίου μέσα με stock από το ebay? Αν πάρεις με ίδια χαρακτηριστικά και δεν ξεχάσεις την καλωδίωση όλα μια χαρά. :mrgreen:

:shifty: Don't try this at home (και αν το δοκιμάσετε κάντε το με δική σας ευθύνη):shifty:

Για δώσε περισσότερες πληροφορίες και με π.μ. αν θέλεις.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Aυτα τα βηματα ισχυουν?

ισχυει..

αλλα σε μπαταριες nicd.

Δημοσ.

Για δώσε περισσότερες πληροφορίες και με π.μ. αν θέλεις.

Ευχαριστώ

και γιατι με pm? μυστικο ειναι? happy.gifhappy.gif πειτε και σε εμας να ξερουμε πως να την κανουμε καινουργια..

Δημοσ.

Είναι εύκολο για μας εξηγήσεις γιατί μπορεί να γίνει αυτό?

Βεβαίως, ευχαρίστως να σας εξηγήσω με βάση ό,τι γνώσεις έχω από την ενασχόληση μου με τα ηλεκτρονικά.

θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών κελσίου μειώνουν δραματικά την ικανότητα φόρτισης του συγκεκριμένου τύπου μπαταρίας. Το έχω ακούσει από πολλούς και το έχω δει και ως συμβουλή σε ελληνικά και ξένα σάιτ. Φανταστείτε ότι σε θερμοκρασίες κατάψυξης (-8, έως -15 βαθμούς κελσίου) θα καταστραφούν πλήρως.

Επικίνδυνες μπορούν να γίνουν σε δύο περιπτώσεις:

1. Με την κατάψυξη να υπάρξουν σταγονίδια νερού που θα καταστρέψουν πλήρως την μπαταρία και θα θέσουν και σε κίνδυνο το laptop στο οποίο θα τοποθετηθούν.

2. Αυξημένος κίνδυνος έκρηξης (ισχύει για όλους τους τύπους μπαταριών). Το εσωτερικό υγρό των μπαταριών είναι ευαίσθητο σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός (αυξάνει σε όγκο) και η συνηθισμένη αντίδραση που προκαλείται είναι η έκρηξη της μπαταρίας είτε κατά τη διάρκεια της κατάψυξης λόγω της διαστολής είτε κατά τη μετέπειτα χρήση λόγω της μεταβολής του υγρού πριν και μετά την κατάψυξη και κατ'επέκταση την εσωτερική αλλοίωση της μπαταρίας. Έχω δει βίντεο όπου μπορεί να προκληθεί έκρηξη σε μπαταρία λιθίου με φόρτιση ενώ βρίσκεται εντός χώρου με θερμοκρασία -15 βαθμούς.

Δημοσ.

Έψαξα λίγο και έχει και βίντεο στον σωλήνα με την διαδικασία. Εύκολη δεν λέω αλλά μια που θα κάνουμε την δουλειά μήπως μπορούμε να βάλουμε και λίγο μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες ή δεν θα τις καταλάβει ο controller της μπαταρίας;;;

Καμία πρόταση σε μπαταρίες (συνήθως τι έχουν μέσα;;; ) αλλά και τρόπο να το ανοίξω. Lenovo s10-2

Ευχαρστώ!!!

Δημοσ.

Παιδιά υπάρχει και κάτι άλλο με τις μπαταρίες που χρησιμοποιούμε. Σύμφωνα με αυτά που διάβασα πρόσφατα έχω να πώ τα εξής: Εσωτερικά όλες οι καινούριες διαθέτουν επεξεργαστή και μνήμη! Θυμούνται δηλαδή τις φορτίσεις και εκ φορτίσεις που έχουν γίνει και ένα σωρό άλλα πράγματα που έχουν ως απώτερο σκοπό την ασφάλεια του τελικού χρήστη! Και όταν λέω ασφάλεια εννοώ με απλά λόγια πως οι μπαταρίες λιθίου είναι γενικά επικίνδυνες για έκρηξη εάν για παράδειγμα φορτιστούν βίαια μετά απο μια πλήρη αποφόρτιση ή εάν υπερφορτιστούν (με το κύκλωμα που διαθέτουν όμως είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο). Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το ίδιο το κύκλωμα έκανε "λάθος" και αχρήστευσε την μπαταρία επειδή υπήρξε περίπτωση να γίνει κάτι απο τα παραπάνω (πχ η μπαταρία είχε φτάσει στο 0%). Για αυτό το λόγο δεν είναι καλό να βάζουμε χέρι γενικότερα εκτός και αν ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε.. Προσωπική μου άποψη είναι να διαβάσεις πρώτα ΚΑΛΑ για τις μπαταρίες λιθίου και μετά όντας καλός γνώστης δοκίμασε, με προσοχή πάντα, να αγοράσεις απλές απο το ebay και να τις βάλεις μέσα στο κουτί. Απλά να έχεις κατά νου πως αν το ολοκληρωμένο της μπαταρίας έχει αποθηκεύμένη πληροφορία που δηλώνει την μπαταρία "dead" ίσως να σου είναι λίγο δύσκολο να το συνεφέρεις (googlare το πάντως γιατί υπάρχει λύση και για αυτό γενικά).

Τέλος ενδείκνυται να μπει μια μπαταρία στο ψυγείο για αποθήκευση(σε σωστή υγρασία κτλ) αλλά ΠΟΤΕ στην κατάψυξη!! Ακόμη να έχεις κατά νου πως όταν θές να αποθηκεύσεις μια μπαταρία για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να είναι φορτισμένη περίπου στο 40%.

Φιλικά :)

Δημοσ.

Παιδιά υπάρχει και κάτι άλλο με τις μπαταρίες που χρησιμοποιούμε. Σύμφωνα με αυτά που διάβασα πρόσφατα έχω να πώ τα εξής: Εσωτερικά όλες οι καινούριες διαθέτουν επεξεργαστή και μνήμη! Θυμούνται δηλαδή τις φορτίσεις και εκ φορτίσεις που έχουν γίνει και ένα σωρό άλλα πράγματα που έχουν ως απώτερο σκοπό την ασφάλεια του τελικού χρήστη! Και όταν λέω ασφάλεια εννοώ με απλά λόγια πως οι μπαταρίες λιθίου είναι γενικά επικίνδυνες για έκρηξη εάν για παράδειγμα φορτιστούν βίαια μετά απο μια πλήρη αποφόρτιση ή εάν υπερφορτιστούν (με το κύκλωμα που διαθέτουν όμως είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο). Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το ίδιο το κύκλωμα έκανε "λάθος" και αχρήστευσε την μπαταρία επειδή υπήρξε περίπτωση να γίνει κάτι απο τα παραπάνω (πχ η μπαταρία είχε φτάσει στο 0%). Για αυτό το λόγο δεν είναι καλό να βάζουμε χέρι γενικότερα εκτός και αν ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουμε.. Προσωπική μου άποψη είναι να διαβάσεις πρώτα ΚΑΛΑ για τις μπαταρίες λιθίου και μετά όντας καλός γνώστης δοκίμασε, με προσοχή πάντα, να αγοράσεις απλές απο το ebay και να τις βάλεις μέσα στο κουτί. Απλά να έχεις κατά νου πως αν το ολοκληρωμένο της μπαταρίας έχει αποθηκεύμένη πληροφορία που δηλώνει την μπαταρία "dead" ίσως να σου είναι λίγο δύσκολο να το συνεφέρεις (googlare το πάντως γιατί υπάρχει λύση και για αυτό γενικά).

Τέλος ενδείκνυται να μπει μια μπαταρία στο ψυγείο για αποθήκευση(σε σωστή υγρασία κτλ) αλλά ΠΟΤΕ στην κατάψυξη!! Ακόμη να έχεις κατά νου πως όταν θές να αποθηκεύσεις μια μπαταρία για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να είναι φορτισμένη περίπου στο 40%.

Φιλικά :)

για της μπαταριες διαβασε εδω περα Link

θα μαθεις πολλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...