Προς το περιεχόμενο

Noctua / Phanteks / Corsair?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιλογες Ψυξης Για...

2600Κ

ASUS P8Z68-V PRO GEN.3

16 GB Corsair Vengeance (ναι αυτες τις τεραστιες)

CHASSIS: Thermaltake Commander

Οι Επιλογες:

-Corsair Hydro Series H100 (δυσκολη τοποθετηση στο πανω μερος, ισως απο εξω...)

-orsair Hydro Series H80 (η πιο βολικη λυση, αλλα κατ αλλα?)

-Phanteks PH-TC14PE (νεα στο χωρο.. ισως d14 ver 2 ? δειχνει πιο μεγαλη μηπως πιανει και τις 4 RAM με το FAN της?)

-Noctua NH-D14 (παλι θεμα με τις RAM... με LP ολα οκ μαλλον?)

1.Καταρχας ποιο ειναι καλυτερο απο τα εξης συστηματα Ψυξης? παντα σε κατασταση OC και χρησιμοποιψντας μονο τα παρελκομενα της συσκευασιας!!

2.Οι αεροψυχτρες ειναι AUTO για το FAN CONTROL? τετοια λειτουργια δεν υπαρχει στις CORSAIR?

3.Ποια απο αυτες θα χωρουσε στο CASE μου και στην motherboard με τις ψηλες RAM? (εχω βαλει ηδη αγγελια για το ενα σετακι, για να αγορασω τις ιδιες σε low profile..)

4.Ισως και το πιο σημαντικο, γιατι ο θορυβος μου την δινει ασχημα.... ποιος ειναι ο θορυβος που

παραγουν ολες αυτες οι ψυχτρες?(σε ΟC) ΚΑΙ ποια εχει την καλυτερη σχεση ΑΠΟΔΟΣΗΣ/ΘΟΡΥΒΟΥ ???

5.Με OC σε FULL LOAD πρεπει να λειτουργει στο μεγιστο το FAN? δλδ δεν γινεται να χρησιμοποιησεις πχ. στις Αεροψυχτρες LOW RPM ισα για να μη ξεπερνα τους 60 και 1ή2 λειτουργια στις CORSAIR για ΜΕΙΩΣΗ ΘΟΡΥΒΟΥ?(παντα χωρις να χεις προβληματα)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

1)σε full στροφες η h100 ειναι η καλυτερη επιλογη..αλλα εχει θορυβο,και εχω ακουσει και καποια μικροπροβληματα με τα προφιλ της..

2)δεν γνωριζω..παντως η noctua d14 δεν εχει pwm fans οπως και η Phanteks

3)για την d14 Link και Link δεν χωραει με αυτες τις μνημες..για αυτο και γω πηρα τις lp

4)θα μιλησω για την d14 δεν την ακουω καν...

Δημοσ.

PWM FANS? δηλαδη τι? εχει μια σταθερη ταχυτητα το FAN?

ΟΚ, για το NOCTUA το πιασα ειδα κ το compatibility.. στην Phanteks δεν εχει κατι αναλογο με τις RAM

και επειδη διαβασα οτι ειναι μεγαλυτερη, δεν θελω να αναγκαστω να αλλαξω και το αλλο σετ σε LP..

επειδη ειμαι σε midi case λογο υψους της ψυχτρας λες να χω προβλημα με το πλαινο του κουτιου?

παντως εαν ο θορυβος στην 2η Performance FAN SPEED απο την H80 ειναι μικρος, με ψηνει πολυ...

απλα δεν μπορω να βρω μετρησεις που να συγκρινουν τον θορυβο..

Δημοσ.

Ναι,της noctua τρεχουν στα 1260..την δουλεια τους τις κανουν μια χαρα παντως..

δυστυχως δεν ξερω πρεπει να μετρησεις..δες τα χαρατκηριστικα της ψυχτρας και του κουτιου

παντως σε αποδοση η h80 ειναι τελευταια.. κανει και θορυβο..

η d14 σε μενα καλυπτει ολες τις θυρες για τις μνημες

Δημοσ.

1. Noctua NH-D14 αν θέλουμε να είμαστε σε ρεαλιστικά επίπεδα θορύβου.

2. Δεν έχω καταλάβει μάλλον τι ρωτάς, πάντως στο low η Η100 είναι αρκετά αθόρυβη.

3. Μόνο με την corsair δεν θα έχεις πρόβλημα. Οι άλλες το πρώτο dimm θα στο φάνε οπότε θέλεις low profile μνήμες.

4. Noctua NH-D14 all the way. Ειδικά με τα fan στο silent από την μητρική...

5. Με την Η100 δεν μπορείς απλά να χαμηλώσεις την τάση, γιατί είναι και η αντλία στην μέση.

phanteks VS d14 -> http://www.hwbox.gr/reviews/15244-phanteks-ph-tc14pe-review-o-neos-igetis-ton-cpu-coolers.html

h100 -> http://www.hwbox.gr/reviews/14363-corsair-h100-review-hydra-force.html

μελέτα αν θέλεις και τα παραπάνω :)

Δημοσ.

1. Noctua NH-D14 αν θέλουμε να είμαστε σε ρεαλιστικά επίπεδα θορύβου.

2. Δεν έχω καταλάβει μάλλον τι ρωτάς, πάντως στο low η Η100 είναι αρκετά αθόρυβη.

3. Μόνο με την corsair δεν θα έχεις πρόβλημα. Οι άλλες το πρώτο dimm θα στο φάνε οπότε θέλεις low profile μνήμες.

4. Noctua NH-D14 all the way. Ειδικά με τα fan στο silent από την μητρική...

5. Με την Η100 δεν μπορείς απλά να χαμηλώσεις την τάση, γιατί είναι και η αντλία στην μέση.

phanteks VS d14 -> http://www.hwbox.gr/reviews/15244-phanteks-ph-tc14pe-review-o-neos-igetis-ton-cpu-coolers.html

h100 -> http://www.hwbox.gr/reviews/14363-corsair-h100-review-hydra-force.html

μελέτα αν θέλεις και τα παραπάνω :)

αφου δεν ειναι pwm..τι εννοεις!

Δημοσ.

Ακόμα και με τα 3pin - η μητρική σου, με το q-fan @ bios μπορεί να ανεβοκατεβάζει τις στροφές στους ανεμιστήρες της Noctua, ανάλογα την θερμοκρασία ;)

Δημοσ.

Α δηλαδη παει οπως με το μανισιο FAN που εχω τωρα? θα προσαρμοζω το διαγραμα %FANSPEED/ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ για να μειωσω τα DB?

οποτε εχουμε δλδ 1 σετακι LP και ολα οκ ε?

(οποτε ακυρο για H80...h100 δεν χωρα... παει και αυτη...)

Τελικα για την PHANTEKS τι λετε? 3 χρονια copying noctua.. ε και σε αυτο το review την πατα ασχημα....

τωρα απο θορυβο δεν ξερω.....

http://www.overclockersclub.com/reviews/phanteks_ph_tc14pe/

Δημοσ.

Και εγώ είδα διάφορα για την phanteks... άλλοι την βγάζουν καλύτερη, άλλοι χειρότερη, άλλοι την μέτρησαν με 3 fans...

Απλά για τα αποτελέσματα του review που σου έδωσα - μπορώ να εγγυηθώ προσωπικά, μιας και είμαι στο συγκεκριμένο site ;) Κατά τα άλλα είναι σαφώς κορυφαία και η phanteks - και αν σου κάνει και καλύτερη αισθητική εντύπωση, δεν θα έχεις κάνει λάθος να την προτιμήσεις...

• Like 1
Δημοσ.

ισως να ειναι αυτο με τα 3 FAN... οποτε αφου ειναι λιγο χειροτερη και πιο θορυβωδης ΑΛΛΑ στην ιδια τιμη λεω να παω με την NOCTUA... και δε πα να ναι κακογουστη... κλειστο το χω το κουτι :-p

3 FAN παιρνει η NOCTUA? εχει μεσα την "κολλα" η συσκευασια? Γενικοτερα πρεπει να προσεξω κατι στο install ή στην χρηση?

ευχαριστω!!! (το review το διαβασα αυτες τις μερες.. πολυ καλο...)

Δημοσ.

Παίρνει 3ο fan - αλλά δεν τον χρειάζεται κιόλας... Κράτα την με 2 που έρχεται και settαρε την χωρίς το silent καλωδιάκι με την αντίσταση, να παίζουν στο silent του q-fan της asus.

Πάστα έχει μέσα, μία αρκετά ποιοτική. Η εγκατάσταση είναι αρκετά εύκολη και οι οδηγίες βοηθάνε full. Βρες ένα χώρο βολικό και με καλό φως και πάρε τον χρόνο σου ;) Αν δεν βιάζεσαι, δεν παίζει να κάνεις κάποιο λάθος/ζημιά.

Πάρ' την στην καλύτερη τιμή που μπορείς - και μη ξαναδώσεις χρήματα για air cooler. Είναι as good as it gets η συγκεκριμένη.

Δημοσ.

και settαρε την χωρίς το silent καλωδιάκι με την αντίσταση, να παίζουν στο silent του q-fan της asus.

δεν το πιασα... sorry αλλα τις τελευταιες μερες ασχολουμαι με αυτα και ετσι ακομα μαθαινω...

ευχαριστω!! εαν με βολεψει και στα μεταφορικα την παιρνω!

Δημοσ.

Η Noctua διαθέτει και ένα καλωδιάκι με αντίσταση στη συσκευασία, που μειώνει περαιτέρω τις στροφές των ανεμιστήρων. Αυτό που προτείνω είναι να μην το χρησιμοποιήσεις - απλά να βάλεις τα δύο fan στο splitter (που παρέχεται) και μετά κατευθείαν πάνω στην μητρική, εκεί που μπαίνει και η τωρινή σου ψύκτρα.

Μετά από το BIOS της μητρικής μπορείς αν θέλεις να ρυθμίσεις ένα πιο ήσυχο προφίλ λειτουργίας ;)

accessories.jpg

Δημοσ.

Καλως! θα το κανω μολις την παρω και αμα κανω καμια γκαφα θα ποσταρω απ το iphone :-)

Αυριο παραγγελνω Noctua,LP ram+ aerocool x-vision + fans... βλεπω οτι γνωριζεις οποτε εαν μπορεις να βοηθησεις και σε αυτο το θεματακι!!!

Θελω μεσω αυτου να ρυθμιζω την ενταση των fan(να βλεπω και παραλληλα την θερμοκρασια σε διαφορες επιφανειες για να ξερω ποσο αποτελεσματικα στημενα ειναι) . ΑΠΛΑ καπου πηρε το ματι μου, οτι δεν μπορουν ολα τα FAN να ελεγθουν για τις RMP τους απο modules... ξερεις τι ειναι αυτο? μη παραγγειλω λαθος ;-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...