Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

χρειάζεσαι καινούρια οθόνη? αυτό είναι το θέμα καταρχάς...

αν ναι, μέχρι πόσα χρήματα δίνεις? τι χρήση κάνεις?

τα VA/IPS/PLS είναι άνωτερα σε αυτό τον τομέα, το αν θα είναι εμφανής η διαφορά σε σένα είναι άλλο θέμα...

Δημοσ.

χρειάζεσαι καινούρια οθόνη? αυτό είναι το θέμα καταρχάς...

αν ναι, μέχρι πόσα χρήματα δίνεις? τι χρήση κάνεις?

τα VA/IPS/PLS είναι άνωτερα σε αυτό τον τομέα, το αν θα είναι εμφανής η διαφορά σε σένα είναι άλλο θέμα...

για xbox 360 την θελω αν και αυτη που εχω καλη ειναι απλα θελω κατι καλυτερο.εχω δει στο skroutz ips monitors απο 145 ευρω.η οθονη που εχω ειναι η led BenQ GL2440HM 24 2ms.θα δω καποια διαφορα αν παρω αυτην? Link

Δημοσ.

Θα έχει καλύτερη απόδοση χρωμάτων, μεγαλύτερες γωνίες θέασης και θα είναι πιο ξεκούραστη, ειδικά σε πολύωρη χρήση. Άρα...αξίζει!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

με το xbox360 όμως θα πρέπει να συνδέσει ξεχωριστά τα ηχεία ή να πάρει μια soundbar πχ στις Dell...

Δημοσ.

Θα έχει καλύτερη απόδοση χρωμάτων, μεγαλύτερες γωνίες θέασης και θα είναι πιο ξεκούραστη, ειδικά σε πολύωρη χρήση. Άρα...αξίζει!!!

πιανει καθολου την επιδοση των crt οθονων στα χρωματα?

Δημοσ.

πιανει καθολου την επιδοση των crt οθονων στα χρωματα?

Η απάντησή μου ίσως με φέρει σε κόντρα με αρκετούς, αλλά θα το ρισκάρω!

Προσωπικά - το τονίζω: "προσωπικά" - καμίας lcd οθόνης τα χρώματα, δε μου αρέσουν όσο των crt! Ακόμα και από τις ακριβές plasma τηλεοράσεις, οι οποίες θεωρούνται από τους γνώστες ό,τι καλύτερο μπορεί να πάρει κανείς σήμερα, με γνώμονα τη χρωματική απόδοση, εγώ προτιμώ τα χρώματα των crt. Από 'κει και πέρα όμως, διαφορές στη χρωματική απόδοση μεταξύ των διάφορων τύπων panel στις σύγχρονες οθόνες υπάρχουν, είναι δε παραπάνω από οφθαλμοφανείς.

Δημοσ.

Η απάντησή μου ίσως με φέρει σε κόντρα με αρκετούς, αλλά θα το ρισκάρω!

Προσωπικά - το τονίζω: "προσωπικά" - καμίας lcd οθόνης τα χρώματα, δε μου αρέσουν όσο των crt! Ακόμα και από τις ακριβές plasma τηλεοράσεις, οι οποίες θεωρούνται από τους γνώστες ό,τι καλύτερο μπορεί να πάρει κανείς σήμερα, με γνώμονα τη χρωματική απόδοση, εγώ προτιμώ τα χρώματα των crt. Από 'κει και πέρα όμως, διαφορές στη χρωματική απόδοση μεταξύ των διάφορων τύπων panel στις σύγχρονες οθόνες υπάρχουν, είναι δε παραπάνω από οφθαλμοφανείς.

ναι αλλα οι σρτ βγαζουν ακτινοβολια,ειναι βαριες και τεραστιες,και δεν ξεπερνουν τις 21 ιντσες.αλλα στο θεμα των χρωματων οντως υπερτερουν

Δημοσ.

ναι αλλα οι σρτ βγαζουν ακτινοβολια,ειναι βαριες και τεραστιες

Το θεώρησα πλεονασμό να αναφερθώ στα προφανή και δεδομένα. Για την απόδοση των χρωμάτων ρώτησες, γι' αυτή σου είπα τη γνώμη μου...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

υπάρχουν και 24άρες CRT, αλλά wide :-)

πχ η Sony FW900 :P

η bugatti veyron των monitor, μακάρι να είχα μια τέτοια :cry: :cry: την αγοράζω σε καλή τιμή όποιος την έχει!

το να λέτε ότι τα crt monitor έχουν ακτινοβολία είναι άκομψο, ειδικά αν μιλάμε για οθόνες παραγωγής 2000 και μετά που είχαν ποιο αυστηρές προδιαγραφές MPR-II - TCO 95-99-03.

Επίσης δεν πρέπει να καθαρίζετε την οθόνη ΠΟΤΕ με οινόπνευμα / άζαξ / ασετόν, καταστρέφεται το φίλτρο της και είναι για πέταμα (είτε TFT είτε CRT). ΜΟΝΟ με ειδικά καθαριστικά οθόνης την συντηρούμε όχι άλλα καθαριστικά.

Το βάρος είναι αδιάφορο, 1 φορά θα την κουβαλήσεις, άσε που με τόσα κιλά που σηκώνω κάθε μέρα τα 50 κιλά μου είναι αστεία εντελώς ενώ βλέπω άλλους να ζορίζονται, λίγο γυμναστική καλό θα σας κάνει :-D

Σε ότι αφορά τα πάνελ των tft, εγώ έχω S-pva εδώ και 3 χρόνια (Eizo HD2442W), ε, καλύτερη δεν έχει βγει από τότε, μόνο κάποιες NEC spectraview η Lacie των 2000-3000Ευρώ.

Οι ips-led η tn-led δεν φτάνουν ούτε με κιάλια το βαθύ μαύρο και το gradient των pva/va, η h-ips που τις βρίσκετε σε καλά μόνιτορ άνω των 1000Ευρώ ίσως. Αλλά σε σειρά πάει TN, IPS, και τέλος στη κορυφή MVA/PVA/VA/SPVA (τα βάζω και τα 4 μαζί γιατί είναι σχεδόν όμοια η τεχνολογία τους).

Το LED αφορά το backlight, δεν είναι τίποτε άλλο από τον φωτισμό του πάνελ, δεν αφορά το ίδιο το πάνελ, κατά πλειοψηφία τα LED είναι TN (και στις Tvs) πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Για 42άρα LED-IPS πάει ψηλά το budget αλλά με τα ίδια λεφτά αγοράζεις plasma panel που τα ρίχνει όλα κάτω και είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Ειδικά κάποιες panasonic 14ης 15ης γενιάς ;)

Προσωπικά είμαι υπέρ του CCFL + SPVA, έχει απίστευτη ακρίβεια στην εικόνα και στα γραφικά. Με μάτ πάνελ μπροστά όχι gloss.

• Super Moderators
Δημοσ.

οι 24αρες H-IPS άνω των 1000 euro είναι συνήθως P-IPS με 10bit Panels και 14bit LUT :P

τούμπανα οθόνες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...