Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Έχω να κάνω μια ερώτηση.. Πριν ενάμιση χρόνο περίπου αγόρασα ένα αρκετά καλό μηχάνημα.

Σε αυτό, είχα βάλει τον επεξεργαστή: Intel Core i5 CPU 750 @ 2,67Ghz.

Αυτό που θέλω τώρα, είναι να μάθω αν μπορώ να βρω επεξεργαστή με περισσότερους από 4 πυρήνες που έχει ήδη αυτός. Η ταχύτητα είναι καλή. Δουλεύω με προγράμματα φωτορεαλισμού και παίζει σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα ολοκλήρωσης κάθε render ο αριθμός πυρήνων.

Επίσης, αν μπορώ αντί να τον αντικαταστήσω, να προσθέσω επιπλέον έναν ίδιο επεξεργαστή ώστε να διπλασιαστούν οι πυρήνες.

Θέλω κάτι οικονομικό..

Το υπόλοιπο σύστημα είναι:

Windows 7 x64 Pro

Μνήμη: 8GB

Γραφικά: ATI Radeon HD 5670

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

99.9% η μητρική σου δεν παίρνει δεύτερο επεξεργαστή. Αν έπαιρνε θα το ήξερες καθώς θα την είχες διαλέξει εσύ ειδικά.

Οι ανώτεροι επεξεργαστές που παίρνει το socket σου (μιας και δε λες το σημντικότερο: ποιά μητρική έχεις) είναι οι intel i7 8xx. Έχουν επίσης 4 πυρήνες και δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να αγοράσεις τόσο ακριβό (και παλιό) επεξεργαστή για μια μικρή αύξηση επιδόσεων.

Δημοσ.

Πολλες εφαρμογες για rendering χρησιμοποιουν και την καρτα γραφικων για υποβοηθηση μεσω cuda(ολα σχεδον τα adobe , maya , autodesk ακομη και το google sketch-up! ) ( ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΠΘΕΣΗ να ειναι η καρτα nvidia)

Μηπως αυτο που χρειαζεσαι ειναι καρτα γραφικων και οχι επεξεργαστη ?

Γενικά το rendering ειναι "καρκινος" απο αποψη βαρους επεξεργασιας . Οποτε μηπως να σκεφτεις αυτο το σεναριο :

Αφου η cpu σου ειναι ηδη τουλαχιστον αξιοπρεπης και πανω , να μαθεις πως την υπερχρονιζεις να παει στα 3.3-3.5 που λογικα θα ειναι σχετικα ευκολο. και να παρεις μια καρτα γραφικων nvidia με cuda. Αναλογα τα λεφτα που εχεις μπορεις να βρεις μια ποικιλια καρτων με cuda .

Εδω εταιριες που το χρησιμοποιουν http://developer.nvidia.com/cuda-action-research-apps

απο 50 ευρω (GT440 ) μεχρι οσο θες !

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ξεθάβω λίγο το θέμα,

Σε αυτή τη μητρική..

https://www.asus.com/Motherboards/P7H55M_LX/HelpDesk_CPU/

Αξίζει η αναβάθμιση από i3 530 με 4gb ram σε i7 880 ή κάποιον παρόμοιο i7 με 8gb ram για παιχνίδια?

Θα υπάρχει botleneck με κάρτα γραφικών 280χ-290χ αν γίνει η αναβάθμιση?

Δημοσ.

Το καλύτερο πάντως είναι να περιμένεις μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα κυκλοφορήσει η νέα γενιά επεξεργαστών της Intel , μέχρι τότε μπορείς να μαζέψεις κάποιο χρηματικό ποσό για την αναβάθμιση . Πιστεύω ότι είναι καλύτερη επιλογή  

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκω εύκολα,εως καθόλου θα έλεγα επεξεργαστές 1156 ι7 και μου κάνουν δύσκολη την ζωή.

Αν δεν βρω κάτι μέσα στη βδομάδα,θα πάω σε 2500κ πακέτο γύρω στα 200 ευρώ με 8gb και θα πουλήσω το υπάρχον κανα 130αρι.

Νομίζω είναι στα ίδια επίπεδα ο 2500κ και καλύτερος σε σχέση με τον 880 ι7 και όλη αυτή τη σειρά οπότε θα είμαι οκ,έτσι δεν είναι?

Επίσης αυτό το περίμενε είναι εκνευριστικό..βέβαια το ξέρω ότι είναι για το καλό της τσέπης αλλά περίμενε το ένα περίμενε το άλλο,περίμενε την σειρά 3χχ των καρτών της amd,δεν θα πάρω τίποτα στο τέλος! :P

Δημοσ.

Η γνωμη μου ειναι η να αναβαθμισεις το συγκεκριμενο συστημα που εχεις με λιγα λεφτα η να πας σε σοκετ 1150.Το να πας σε 2500κ το θεωρω λαθος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...