Gvw2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Παιδιά καλησπέρα είμαι καινούργιος εδώ και γενικά στον προγραμματισμό. Έχω κατεβάσει το Microsoft visual studio 2010 ως μεταγλωτιστή αλλά δεν μπορώ να κάνω compile το αρχείο του προγράμματο που καταλήγει σε .C ώστε να αρχίσει να δουλεύει το προγραμμα.
Anubis13 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 http://www.insomnia.gr/topic/434945-software-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-c/ http://www.insomnia.gr/topic/433158-netbeans-ide-701-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-mingw/ Εδω. Δεν νομιζω οτι το vs ειναι καλη επιλογη.
Gvw2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Ωραία σε ευχαριστώ έχω εγκαταστήσει το codeblocks ο κώδικας #include <stdio.h> int main() { printf("Hello, world!\n"); return (0); } τι ακριβώς κάνεις γιατί το έκανα build and run και μια μαύρη οθόνη που έλεγε Hello world αυτό κάνει μόνο ο κώδικας?
nilosgr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Ανοιγεις Visual Studio 2010 και πας: File -> New -> Project... Στο παραθυρο που ανοιγει, στη στηλη αριστερα επιλεγεις την κατηγορια Visual C++, μετα υποκατηγορια Win32 και στο κεντρο επιλεγεις Win32 Console Application και μετα πιο κατω εκει που λεει Name βαζεις ονομα για το project σου και πατας OK. Στο παραθυρο που βγαινει μετα πατας Finish. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Οτι κωδικα και να γραψεις μην σβησεις το #include "stdafx.h" http://www.insomnia.gr/topic/434945-software-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-c/ http://www.insomnia.gr/topic/433158-netbeans-ide-701-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-mingw/ Εδω. Δεν νομιζω οτι το vs ειναι καλη επιλογη. Ισως δεν ειναι για εναν αρχαριο, μην τα ισοπεδουσουμε ολα... Ωραία σε ευχαριστώ έχω εγκαταστήσει το codeblocks ο κώδικας #include <stdio.h> int main() { printf("Hello, world!\n"); return (0); } τι ακριβώς κάνεις γιατί το έκανα build and run και μια μαύρη οθόνη που έλεγε Hello world αυτό κάνει μόνο ο κώδικας? Ναι, printf("Hello, world!\n"); σημαινει εμφανησε το μηνυμα Hello, world! στην οθονη
Anubis13 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Το να γραψεις C στο VS το βρισκω τραγικο. να μου πει οτι θα εγραφε project σε C++ να πω ναι. Αλλα για να κανει >#include <stdio.h> int main() { printf("Hello, world!\n"); return (0); } αυτο εδω του φτανει και ο gcc και αυτον πρεπει να μαθει.
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Ωραία σε ευχαριστώ έχω εγκαταστήσει το codeblocks ο κώδικας #include <stdio.h> int main() { printf("Hello, world!\n"); return (0); } τι ακριβώς κάνεις γιατί το έκανα build and run και μια μαύρη οθόνη που έλεγε Hello world αυτό κάνει μόνο ο κώδικας? Χμ... Ενώ είσαι καινούργιος και δεν ξέρεις το printf, ξέρεις έννοιες όπως το build. Πώς και έτσι; Πραγματικά απορώ. Εν τάχη, ο κώδικας που έγραψες χωρίζεται σε 3 μέρη. 1) #include<stdio.h> 2) int main(){ 3) ότι είναι από το int main(){ και κάτω Κάθε ένα από αυτά είναι βασικέςότατες μονάδες. Το 1) είναι μία οδηγία στο λογισμικό που θα μεταφράσει τον κώδικα σου σε κώδικα μηχανής. Αυτή η οδηγία του λέει ότι κάποιες εντολές, ή συναρτήσεις καλύτερα, που θα χρησιμοποιήσεις σε αυτό το αρχείο έχουν δηλωθεί (το ποιες είναι) στο αρχείο stdio.h (βασικά, για να ακριβολογώ, δεν του λέει αυτό ακριβώς αλλά για αυτό χρησιμοποιείται, στις 99.9% των περιπτώσεων). Το 2) του λέει ότι εδώ ξεκινάει η συνάρτηση main, η οποία επιστρέφει πίσω δεδομένο τύπου int και δεν παίρνει κανένα δεδομένο ως είσοδο. Το 3) περιέχει αυτό που θα κάνει η συνάρτηση main. Έτσι, αυτό που περιέχει η συνάρτηση main είναι η οδηγία, με την συνάρτηση printf, να γράψει - εμφανίσει στην οθόνη την σειρά από χαρακτήρες "Hello world" και μετά να αλλάξει γραμμή (με το \n). Το return λέει ότι η συνάρτηση επιστρέφει και επιστρέφει την τιμή που έχει ως όρισμα το return.
bnvdarklord Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δεν εχω ξαναδει το return με παρενθεση θεωρείται και αυτό σωστό; edit: ακυρο προφανώς ειναι σαν να προσθετεις περιττές παρενθέσεις
marduc812 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Για να κάνεις Compile δεν θα σου βγάλει κάτι άλλο παρά ένα μάυρο πλαίσιο μιας και δεν έχεις κάποιο GUI απλά τισ εντολές που θα φανουν σαν να εκτελείς εντολές σε DOS. Ένας εύκολος compiler είναι ο Win32 με αυτόν μας μάθαιναν το πρώτο εξάμηνο στην σχολή. Δοκίμασε τον!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα