Navu Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Ακόμα με τα 5550 ασχολείστε? ? ? ? ? Όχι άλλο κάρβουνο. YΓ. Καμία Lambo δεν μπορεί να την πει σε Porsche.
fotis 65 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Ακόμα με τα 5550 ασχολείστε? ? ? ? ? Όχι άλλο κάρβουνο. YΓ. Καμία Lambo δεν μπορεί να την πει σε Porsche. αυτό σημαίνει ότι έχεις και τα 5500 και την porsche.
philos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 κ τα μεγαφωνα μην φανταστείς οτι είναι τιποτα τρελό...αυτά είναι http://www.parts-exp...tnumber=264-809 Μια ερώτηση προς τους γνώστες: πως γίνεται τα μεγάφωνα να είναι 12W RMS και να τα διαφημίζουν ως 60W RMS; Έστω ότι ο ενισχυτής είναι 60W RMS, τότε γιατί έχουν μεγάφωνα των 12W;
konstantinos77 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μια ερώτηση προς τους γνώστες: πως γίνεται τα μεγάφωνα να είναι 12W RMS και να τα διαφημίζουν ως 60W RMS; Έστω ότι ο ενισχυτής είναι 60W RMS, τότε γιατί έχουν μεγάφωνα των 12W; Γιατι προφανως ο ενισχυτης θα βγαζει στις εξοδους 5x12W=60W.Για 5.1 μιλας?
Navu Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μια ερώτηση προς τους γνώστες: πως γίνεται τα μεγάφωνα να είναι 12W RMS και να τα διαφημίζουν ως 60W RMS; Έστω ότι ο ενισχυτής είναι 60W RMS, τότε γιατί έχουν μεγάφωνα των 12W; Καλά κάνει και ευαγγελίζεται 60 βατόπουλα ο ενισχυτής, πιθανόν είναι ανά κανάλι. Έτσι πρέπει να ογηδούνται όλα τα ηχεία, με περίσσεια ισχύος έτσι ώστε να μη φτάνει ποτέ ο ενισχυτής στα όρια της παραμόρφωσης. ...And remember: αυτό που "σκοτώνει" τα ηχεία δεν είναι τα πολλά βατ, αλλά η παραμόρφωση που παρεισφρύει στο μουσικό σήμα όταν ο ενισχυτής παίζει στα όριά του και στέλνει αβέρτα DC στα ηχεία. 1
philos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Καλά κάνει και ευαγγελίζεται 60 βατόπουλα ο ενισχυτής, πιθανόν είναι ανά κανάλι. Έτσι πρέπει να ογηδούνται όλα τα ηχεία, με περίσσεια ισχύος έτσι ώστε να μη φτάνει ποτέ ο ενισχυτής στα όρια της παραμόρφωσης. ...And remember: αυτό που "σκοτώνει" τα ηχεία δεν είναι τα πολλά βατ, αλλά η παραμόρφωση που παρεισφρύει στο μουσικό σήμα όταν ο ενισχυτής παίζει στα όριά του και στέλνει αβέρτα DC στα ηχεία. Ναι, αλλά με τόση διαφορά στα watts; Μιλάμε για πάνω από 50% διαφορά! Γιατι προφανως ο ενισχυτης θα βγαζει στις εξοδους 5x12W=60W.Για 5.1 μιλας? Όχι, τα διαφημίζουν ως 5x60W RMS και ο κάθε δορυφόρος έχει ένα μεγάφωνο των 12W!
Navu Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, αλλά με τόση διαφορά στα watts; Μιλάμε για πάνω από 50% διαφορά! Όχι, τα διαφημίζουν ως 5x60W RMS και ο κάθε δορυφόρος έχει ένα μεγάφωνο των 12W! Αν δεν κάνω λάθος, η μέτρηση των RMS των ενισχυτών σταδίων γίνεται με THD 10%... ΤΡΑΓΙΚΑ υψηλό νούμερο, σα να σου λέει ότι η καθαρή ισχύς (των ούτως ή άλλως ελεεινών και τρισάθλιων ενισχυτακίων) εξαντλείται βαριά στο P/2 (half power). Eίναι τελείως ανάξια λόγου, όλα τα παραπάνω, τη στιγμή που πχ στο car-audio οι μετρήσεις γίνονται στο 0,001% και ενισχυτής με 0,1% θεωρείται μπάζο του κερατά... Επίσης, τα 12 βατ ικανότητας πρόσληψης ισχύος είναι ένα τελείως φλου και ξεκούδουνο νούμερο γιατί δε μας λέει ούτε σε ποιά συχνότητα, ούτε για πόση ώρα, ούτε και με τι THD προκύπτει αυτή. Γενικά, η αλήθεια και η ουσία περί ήχου βρίσκεται αλλού, τα νούμερα αποτελούν ένα μικρό και δυστυχώς στρεβλό κλάσμα της όλης εικόνας. 1
philos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι ότι κατάλαβα 100%, αλλά εντάξει, είναι λεπτομέρειες. Κάτι άλλο. Δεν είναι ύποπτο το γεγονός ότι απουσιάζει εξωτερική ψύκτρα στα z906, σχετικά με την απόδοσή τους; Ακόμα και τα z-2300 που υποτίθεται έχουν πολύ χαμηλότερο ενισχυτή, έχουν εξωτερική ψύκτρα η οποία μάλιστα καίει σαν σόμπα! Εικόνα από το εσωτερικό των z906.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Με αυτά που βλέπω με κάνατε να κάνω λογαριασμό. Πρώτα απ'όλα, το να είναι κάποιος συνηθισμένος σε hi-fi και να σχολιάζει ένα multimedia σύστημα είναι σαν να έχει κάποιος Lamborghini και να σχολιάζει το fiat pundo. Κρατήστε τα πικρόχολα σχόλια για την πάρτη σας.Συμφωνώ σε αυτά που ειπώθηκαν περι πλαστικού. Ο εχισχυτής είναι Class D και είναι 5x62w +187w RMS @10% THD. Οι δορυφόροι είναι όντως 12W @full range αλλά από τη στιγμή που υπάρχει crossover στα 120Hz μπορούν να χειριστούν πολύ περισσότερα watts. Κοιτάξτε φίλοι μου... Δεν είναι όλοι πλούσιοι σαν εσάς. Ανοίξαμε συζήτηση για τα Ζ5500 και κάποιος ανέφερε για σύστημα με ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία. Λοιπόν αυτό το σύστημα βγαίνει στην καλύτερη περίπτωση στα διπλά λεφτά. Τα 5500 *δεν υπάρχουν* για τα λεφτά τους, πολύ κρίμα που βγήκαν από την παραγωγή. Τα Ζ906 δεν τα έχω ακούσει αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι ρίξανε τον κώνο του sub 2 ίντσες μου λέει πολλά. Είδα κάπου Edifier.. Είναι απίστευτα υπερεκτιμημένα συγκρητικά με τα 5500. Κάποιος είπε "ενισχυτάκος για μπάτσες"... Εγώ θα τον ρωτήσω, βγάζει το σύστημά του 119dB? Και αν ναι, πόσο κάνει?
deesnider Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Είδα κάπου Edifier.. Είναι απίστευτα υπερεκτιμημένα συγκρητικά με τα 5500. Κάποιος είπε "ενισχυτάκος για μπάτσες"... Εγώ θα τον ρωτήσω, βγάζει το σύστημά του 119dB? Και αν ναι, πόσο κάνει? Τα αντίστοιχα edifier, δεν είναι υπερεκτιμημένα. Είναι απλώς πολύ καλύτερα από τα 5500, από όποια πλευρά κι αν τα εξετάσει κανείς, είτε αυτή λέγεται «υλικά κατασκευής καμπίνας δορυφόρων και sub woofer», είτε λέγεται «πόσες και τι μονάδες μεγαφώνων ανά περιοχή συχνοτήτων», είτε λέγεται «ελεγχόμενο μπάσο και διακριτές μεσαίες και υψηλές». Πόσο μάλλον όταν κινούνται σε ανάλογη κατηγορία τιμής. Πρόκειται για σύγκριση τής ημέρας με τη νύχτα, τόσο απλά. Όσο για τα ...dB: Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένας «ενισχυτάκος για μπάτσες», για να βγάλει όχι 119, αλλά 1119 dB. So what? Χρειάζεται να σου υπενθυμίσω ότι σε dB, μετριέται η στάθμη οποιουδήποτε ήχου - και η στάθμη τού θορύβου που παράγει ένα αλυσοπρίονο, σε dB μετριέται... - και όχι μόνο τής μουσικής; Τι θα πει «119 dB»; Μου θυμίζει τα 3000W που γράφουν σε χρυσαφί αυτοκόλλητο τα πανηγυριώτικα στερεοφωνικά. 3
Navu Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Τα αντίστοιχα edifier, δεν είναι υπερεκτιμημένα. Είναι απλώς πολύ καλύτερα από τα 5500, από όποια πλευρά κι αν τα εξετάσει κανείς, είτε αυτή λέγεται «υλικά κατασκευής καμπίνας δορυφόρων και sub woofer», είτε λέγεται «πόσες και τι μονάδες μεγαφώνων ανά περιοχή συχνοτήτων», είτε λέγεται «ελεγχόμενο μπάσο και διακριτές μεσαίες και υψηλές». Πόσο μάλλον όταν κινούνται σε ανάλογη κατηγορία τιμής. Πρόκειται για σύγκριση τής ημέρας με τη νύχτα, τόσο απλά. Όσο για τα ...dB: Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένας «ενισχυτάκος για μπάτσες», για να βγάλει όχι 119, αλλά 1119 dB. So what? Χρειάζεται να σου υπενθυμίσω ότι σε dB, μετριέται η στάθμη οποιουδήποτε ήχου - και η στάθμη τού θορύβου που παράγει ένα αλυσοπρίονο, σε dB μετριέται... - και όχι μόνο τής μουσικής; Τι θα πει «119 dB»; Μου θυμίζει τα 3000W που γράφουν σε χρυσαφί αυτοκόλλητο τα πανηγυριώτικα στερεοφωνικά. Υιοθετώ αυτούσιο ολόκληρο το παραπάνω ποστ και προσυπογράφω. ...Και όχι, συμφορουμίτη Toulisoriginal, δεν είμαστε όλοι πλούσιοι (σε μητρική των 60€ έχω στημένο το σύστημά μου), απλά θέλω να ξέρω τι εναλλακτικές έχω, ώστε να αποφασίσω εγώ που θα δώσω βαρύτητα και που θα σπρώξω το πολύ μαρούλι...
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 deesnider πιστεψέ με βγαίνουν 119 εύκολα και κρυστάλλινα. Τώρα τι μου λες εσύ για πανηγύρια και αλυσοπρίονα δεν ξέρω.. Για να μιλάς για πανηγύρια κάτι θα ξες. Φίλε navu, τώρα τι να σου πω, αν έχεις 150 ευρώ υπολογιστή και 2000 ευρώ ηχοσύστημα, να γελάσω μου βγαίνει. Μου θυμίζεις εμένα στο γυμνάσιο που δεν έτρωγα έξω για να αγοράσω cpu. Κράζετε όσο γουστάρετε.. Αν αυτό σας γεμίζει κράξτε κιάλλο. Εγώ μια φορά έχω και τα 5500 έχω και τα 2300 και πάω για δεύτερο 5500. Δεν παν νά'ναι πλαστικά και για σας σάπια? Κάθε φορά που τα τεντώνω τελειώνω πάνω μου. Αν έχετε μαρούλι που είπε και ο φίλος πάνω, σπρώξτε το αλλού. Από την αρχή λέω ότι για 300 ευρώ (και το περιορίζω σε μια περιοχή +- 100) τα ηχεία είναι θεϊκά. Και επίσης να μην έχετε αστρονομικές απαιτήσεις από ένα τόσο φθηνό σύστημα. Με τις απαιτήσεις σας συζητήστε για τα Alexandria X2 καλύτερα.
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 119db μπορεί να βγάλει και μία βουβουζέλα ρε φίλε τι σημαίνει δηλαδή ότι ακούς μουσική; Αυτό σου λένε παραπάνω και είτε το θες είτε όχι έχουνε δίκιο. Αν εσύ φτάνεις 119dΒ με ποιοτικό ήχο χωρίς παραμορφώσεις μπουκώματα κλπ τότε μπράβο σου αλλά δε νομίζω πως αυτό είναι δυνατόν από ένα κινεζοlogitech έτοιμο συστηματάκι των 300 ευρώ. Βασικά τα 119 τα μέτρησες ή τα είδες στα χαρακτηριστικά των ηχείων;
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Την ξέρω την κλίμακα φίλε μου. Τελικά 125 γράφει, δε θυμόμουν καλά. :S Βλέπε.Τα χαρακτηριστικά των ηχείων 117 γράφουν αν θυμάμαι καλά. Τέλοσπάντων... Τα νούμερα ή μάλλον το νούμερο (10% THD) δεν είναι καλό αλλά μου λέει πολύ λίγα αυτό, ή μπορεί η ακουστικές μου απαιτήσεις να είναι πολύ μικρές, γιατί ακόμα και στο 100% της έντασης καταλαβαίνω πολύ λίγη παραμόρφωση. Και το πιο αστείο ξέρεις τι είναι ε? Οι διάφοροι τυπάδες εδω μέσα που μπαίνουν και κρίνουν χρησιμοποιώντας το λαπτοπ τους ή τα ακουστικά τους...
deesnider Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 deesnider πιστεψέ με βγαίνουν 119 εύκολα και κρυστάλλινα. Τώρα τι μου λες εσύ για πανηγύρια και αλυσοπρίονα δεν ξέρω.. Για να μιλάς για πανηγύρια κάτι θα ξες. Φίλε navu, τώρα τι να σου πω, αν έχεις 150 ευρώ υπολογιστή και 2000 ευρώ ηχοσύστημα, να γελάσω μου βγαίνει. Μου θυμίζεις εμένα στο γυμνάσιο που δεν έτρωγα έξω για να αγοράσω cpu. Κράζετε όσο γουστάρετε.. Αν αυτό σας γεμίζει κράξτε κιάλλο. Εγώ μια φορά έχω και τα 5500 έχω και τα 2300 και πάω για δεύτερο 5500. Δεν παν νά'ναι πλαστικά και για σας σάπια? Κάθε φορά που τα τεντώνω τελειώνω πάνω μου. Αν έχετε μαρούλι που είπε και ο φίλος πάνω, σπρώξτε το αλλού. Από την αρχή λέω ότι για 300 ευρώ (και το περιορίζω σε μια περιοχή +- 100) τα ηχεία είναι θεϊκά. Και επίσης να μην έχετε αστρονομικές απαιτήσεις από ένα τόσο φθηνό σύστημα. Με τις απαιτήσεις σας συζητήστε για τα Alexandria X2 καλύτερα. Έχεις τόσο κολλημένη αντίληψη, ώστε δεν αξίζει καν να προσπαθεί κανείς να αντιπαρατεθεί μαζί σου. απλά μερικά πραγματάκια, με αφορμή αυτές τις ...... που γράφεις, όχι για να τα διαβάσεις εσύ (ανώφελο...), απλά για να τα δουν όσοι ενδιαφέρονται και αξιολογούν αντικειμενικά: 1) Όσο φθηνό υπολογιστή κι αν έχει κάποιος, μπορεί να χρησιμοποιεί ακόμα και το ακριβότερο σύστημα ηχείων αν κάνει κέφι. Θέμα σύνδεσης με την κάρτα ήχου είναι και τίποτα περισσότερο. Στην ίδια κάρτα ήχου - ακόμα κι αν είναι βασικών δυνατοτήτων - το πιο καλό σύστημα ηχείων θα αποδώσει καλύτερα από το λιγότερο καλό. Με καλύτερη κάρτα ήχου, θα αποδώσουν ακόμα καλύτερα, αλλά η διαφορά μεταξύ των δύο σετ ηχείων θα συνεχίζει να υπάρχει και να είναι παραπάνω από αισθητή, σε οποιονδήποτε δεν είναι ...κουφός. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα υποσυστήματα. Εγώ π.χ. έχω ένα αρκετά ισχυρό υπολογιστή, αλλά για κάρτα γραφικών χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη στον επεξεργαστή. Από τη στιγμή που δεν παίζω games, δε μου χρειάζεται κάποια ξεχωριστή. Εκεί όμως που μου χρειάζεται «δύναμη», την έχω και με το παραπάνω. Μπορείς λοιπόν να γελάσεις ελεύθερα εφόσον σου βγαίνει, αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει σύμφωνα με το τι σου προκαλεί εσένα γέλιο. 2) Το καταλάβαμε ότι τα έχεις και να τα χαίρεσαι. Αν δεν τα είχες, δε θα έγραφες όλες αυτές τις ...... 3) Άλλοι ...ολοκληρώνουν όταν τους μαστιγώνουν την πλάτη, εσύ όταν τσιτώνεις τα 5500. Το θέμα όμως εδώ, δεν είναι τα βίτσια τού καθενός από εμάς. 4) Τα ηχεία αυτά στα λεφτά που κόστιζαν καινούργια, θα ήταν άξια τής όποιας αναφοράς, αν δεν υπήρχε τόσο αξιόλογος ανταγωνισμός στα ίδια ή παραπλήσια λεφτά, ο οποίος τα πατάει κάτω. Όταν όμως υπάρχει ο εν λόγω ανταγωνισμός, είναι ...θεϊκά (Θεέ μου!!!...) μόνο για όσους αξιολογούν ηχεία με βάση τα ...dB και τα κενά ουσίας ταμπελάκια, τύπου THX. 5) Όταν υπάρχουν τόσο πληρέστερες και ανώτερες ποιοτικά προτάσεις στο ίδιο φάσμα τιμής, προφανώς και θα έχουμε απαιτήσεις. Δε φοράμε όλοι παρωπίδες, όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο. Απαιτήσεις δε, υπάρχουν από κάθε λογικά σκεπτόμενο καταναλωτή, για κάθε προϊόν. Κανείς δε σύγκρινε τα 5500, τα edifier, ή οποιοδήποτε άλλο p.c. speaker set, ούτε με ...Alexandria (Έλα ρε γάτε! Εντυπωσιάστηκα!...), ούτε με ...Utopia, ούτε καν με mid level hi fi ηχεία των €700,00 π.χ. Απλές και φθηνές εναλλακτικές λύσεις ενισχυτή και ηχείων αναφέρθηκαν, καθώς και αντίστοιχης τιμής 5.1 set, οι οποίες - ειδικά σε αναπαραγωγή μουσικής - είναι κλάσεις ανώτερες από τους ...θεούς σου. ή μπορεί η ακουστικές μου απαιτήσεις να είναι πολύ μικρές, γιατί ακόμα και στο 100% της έντασης καταλαβαίνω πολύ λίγη παραμόρφωση. ...και το γεγονός ότι εσύ έχεις χαμηλές ακουστικές απαιτήσεις, με αποτέλεσμα να ...θεοποιείς την κάθε μετριότητα, σημαίνει ότι ισχύει για όλους το ίδιο... Και το πιο αστείο ξέρεις τι είναι ε? Οι διάφοροι τυπάδες εδω μέσα που μπαίνουν και κρίνουν χρησιμοποιώντας το λαπτοπ τους ή τα ακουστικά τους... Το ακόμα πιο αστείο, είναι άλλο: Ότι γράφεις κάνοντας εικασίες και περιμένεις να σε αντιμετωπίσουν σοβαρά... ...Α, παρεμπιπτόντως, μ' εμένα έπεσες μέσα. Τα ακουστικά μου χρησιμοποιώ, τόσο αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή, όσο και όταν ακούω μουσική από το στερεοφωνικό μου. Είδες χιούμορ που το έχω ο άτιμος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα