Navu Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 έχουν οπτική ; έχουν αποκωδικοποίηση DTS? Έχουν THX πιστοποίηση? εχω τα Ζ-5500 και δεν τα αλλάζω με τίποτα. 300 ευρω τα πήρα απο πλαίσιο με δωρεάν μεταφορικά πριν 1 μήνα. βασικό ατού: Support logitech Τα ίδια και τα ίδια... Όντως, τα Logi διαθέτουν και οπτική και DTS και THX. Επίσης, παραδέχομαι ως έλλειψη του ανταγωνισμού την απουσία κάποιου αποκωδικοποιητή. ΟΜΩΣ... ΤΙ να την κάνει την οπτική και το DTS (ντάξει, το THX δεν το ανέφερω καν γιατί δε μετράει πουθενά/δε λέει τίποτα/είναι ένα ταμπελάκι που το ρίχνουν οι αδαείς στις συζητήσεις ως επιπλέον προσόν) από τη στιγμή που τα σετ της είναι ΌΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ από άποψη αναπραγωγής ήχου? Ωραία, το σήμα φτάνει μια χαρά με την οπτική στο σετ και μετά τι? Τα ηχεία που συνθέτουν το σετ είναι επί της ουσίας για μπάτσες, πλαστικοί δορυφόροι με κλούβια αίσθηση με wide-band ηχειάκια των 2" και subwoofer που κουκουλώνει/καπελώνει τα πάντα σε μία προσπάθεια φτηνού εντυπωσιασμού (που χρεώνεται πανάκριβα). Όποιος γνωρίζει τα βασικά περί ήχου, ξέρει ότι σετ τύπου 5500 με δυσκολία χαρακτηρίζονται ως low-fi.
Ntinaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 δε λεω καλα τα Ζ5500.αλλα αν θες ηχο δωσε αλλα τοσα και παρε ξεχωριστο ενισχυτη και ηχεια
fotis 65 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Τα ίδια και τα ίδια... Όντως, τα Logi διαθέτουν και οπτική και DTS και THX. Επίσης, παραδέχομαι ως έλλειψη του ανταγωνισμού την απουσία κάποιου αποκωδικοποιητή. ΟΜΩΣ... ΤΙ να την κάνει την οπτική και το DTS (ντάξει, το THX δεν το ανέφερω καν γιατί δε μετράει πουθενά/δε λέει τίποτα/είναι ένα ταμπελάκι που το ρίχνουν οι αδαείς στις συζητήσεις ως επιπλέον προσόν) από τη στιγμή που τα σετ της είναι ΌΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ από άποψη αναπραγωγής ήχου? Ωραία, το σήμα φτάνει μια χαρά με την οπτική στο σετ και μετά τι? Τα ηχεία που συνθέτουν το σετ είναι επί της ουσίας για μπάτσες, πλαστικοί δορυφόροι με κλούβια αίσθηση με wide-band ηχειάκια των 2" και subwoofer που κουκουλώνει/καπελώνει τα πάντα σε μία προσπάθεια φτηνού εντυπωσιασμού (που χρεώνεται πανάκριβα). Όποιος γνωρίζει τα βασικά περί ήχου, ξέρει ότι σετ τύπου 5500 με δυσκολία χαρακτηρίζονται ως low-fi. δεν θα έρθω σε κόντρες με κανέναν , απλά εγώ έχω τα Ζ-5500 και είμαι ευχαριστημένος , καθώς και τα Ζ906 που πήρα χάρη στο Support. το λάθος ήταν οτι αντί να βγάλουν κάτι καλύτερο έβγαλαν κάτι ποιο μέτριο.
Navu Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μια χαρά τα λες και πιστεύω ότι κανένας δεν έχει πρόθεση την κόντρα. Να τα χαίρεσαι τα ηχειάκια σου! Απλά, ήταν αυτά τα μέσα στο ενθουσιασμό λόγια περί "κρυστάλλινου ήχου" κτλ που αγγίζουν ευαίσθητες χορδές...
profi Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 μεταξύ 5500 και 906 τα 5500 είναι μακράν καλύτερα!! http://soundnews.ro/2011/05/29/logitech-z906-review-english-version/ η ποιότητα έχει πέσει από τα πρώτα 5500 στα τωρινά (λείπει το damping μέσα στο γούφερ κ ναι είναι σημαντικό...εγώ έβαλα μόνος μου) τώρα και τα 5500 υπερτιμημένα τα βρίσκω...σαν μεγάφωνα οκ καλά έιναι αλλά τα πλαστικά κουτάκια που είναι μέσα τα χαλάνε πολύ κ κυρίως όσο αυξάνουμε την ένταση! δεν υπάρχει crossover για τα μπάσα που να ρυθμίζει ο χρήστης,κ η στάνταρ ρύθμιση δεν είναι σωστή, οπότε πολλά μπάσα που δεν είναι ωραίο!! προσωπικά για μικρό δωμάτιο θα πήγαινα εδώ http://www.msystems.gr/index.php?category=2410&product=12034 κ μία καλή κάρτα ήχου...δεν ήξερα τότε όμως κ πήρα τα 5500!κ ας είναι λιγότερα watt έτσι κ αλλιώς κ τα πλαστικά των logitech την χαλάνε την δουλειά όταν παίζουν δυνατά! ThResh k Navu συμφωνώ μεταξύ των 2 όμως κ πάλι ακριβά τα θεωρώ...αλλά κ τί άλλο να πάρεις να μου πείς!!
olimbiakos17 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 πάντως εγώ επιμένω για αυτά τα Ζ5500 πολύ καλύτερα απο τα Ζ906!τώρα αν ήθελα κατι καλό σε σύστημα ήχου σίγουρα θα πήγενα σε κάτι άλλο καλύτερο και όχι πλαστικούρα και κακό!αλλά για η/υ πιστεύω μετράνε σε ήχο !τώρα από άποψη εμ΄φανισης γενικά υπάρχουν σίγουρα άλλα ηχεία πιο μοντέρνα και ποιό στυλάτα αλλά με χειρότερο ήχο και λιγότερα watt!
profi Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 ναι τα 5500 είναι καλύτερα από τα 906 ναι είναι οκ από άποψη all around system το οτι έχουν πολλά watt συγκριτικά με τα edifier δεν έχει σημασία για εμένα γιατί ένα μεγάφωνο για να παίζει σωστά δυνατά πρέπει να είναι κ στην σωστή καμπίνα κ το πλαστικό δεν είναι καθόλου σωστό κ μαλιστα χωρίς κανένα γέμισμα γίνεται του συντονισμού απ'όλες τις απόψεις εκεί μέσα!
Navu Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Εξάλλου, το τεχνικό μέγεθος που λέει κάτι για το πόσο δυνατά παίζει εάν ηχείο είναι η ευαισθησία και όχι για τα watt...
olimbiakos17 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Καλά ναι σίγουρα έχει σημασία το υλικό που είναι φτιαγμένα τα ηχεία για να έχει και έτσι το αντοίστιχο αποτέλεσμα!αλλά εγώ πιστεύω οτι και πάλι ίδια ηχεία στην κατηγορία με τα Ζ5500 δεν είναι καλύτερα απο αυτά!
profi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 δεν έχω ακούσει τα edifier αλλά πιστεύω θα είναι καλύτερα αν μπουν στον ίδιο γενικά ενισχυτή κ τα 2!NAVU?τα έχεις ακούσει? ο ενισχυτής των 5500 δεν είναι κ τίποτα τρομερό ποιοτικά αν είδες στο συγκριτικό που εβαλα! κ τα μεγαφωνα μην φανταστείς οτι είναι τιποτα τρελό...αυτά είναι http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=264-809 κ εγώ αυτά έχω κ το επόμενό μου Project είναι να μπουν σε σωστές custom ξύλινες καμπίνες!! έτσι θα γίνουν αξιόλογα!
Navu Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Έχω ακούσει τον Μονομάχο με τα 550 και ήταν fantastic! Σε μουσική, όπου δεν υπάρχει ανάγκη για τόσο εκρηκτικό μπάσο όπως σε ορισμένες ταινίες είναι ακόμη καλύτερα. Υπάρχουν διάφορες προσπάθειες στο νετ με κόσμο που έβαλε τα 5500 σε ξύλινες καμπίνες και έφτιαξε και άλλο κουτί για το σαμπ. Αν μη τι άλλο, από αισθητικής άποψης ήταν πολύ όμορφα (καθαρό ξύλο γαρ), τώρα από ήχο, τι να σας πω, πάλι ένα γυμνό wideband παίζει μέσα...
profi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Αν εννοείς τα Logiwood οι άλλες τέτοιες προσπάθειες δεν μετράνε για εμένα!τα fullrange θέλουν περισσότερη μελέτη! "meet the fonkens" ... google it
MINDER Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Παντως τα δικα μου που τα ειχα αγορασει 270 ευρω εδω και 4 χρονια ποτε δεν ειχα προβλημα. Τι πτωσεις τασης τι να κοβετε το ρευμα αυτα δεν καταλαβαν τιποτις. Σε πολυμπριζο ασφαλειας τα εχω. Εαν υπαρξει μεγαλη αλλαγη της τασης πχ οταν πεσει κανενας κεραυνος τοτε κλεινουν οπως και ο υπολογιστης και τα ξαναανοιγω απο το button στο control. Αν θες να ανοιξεις τον υπολογιστη να κανεις το οτιδηποτε κλεινης πρωτα απο το control και μετα πισω απο το γουφερ το γενικο διακοπτακι. Το ιδιο και πριν αποσυνδεσεις τα καλωδια του ηχου απο τον υπολογιστη ειτε για να παρεις το κουτι να το καθαρισεις απο τις σκονες ειτε για οποιο αλλο λογο.
tmtr Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 καλησπερα σε ολους!απλα ειπα να ανοιξω αυτο το θεμα σχετικα με αυτα τα δυο ειδη ηχειων!ta logitech z906 συγκριτικα με τα z5500 δεν χωραει συγκριση!τα Ζ5500 ειναι με διαφορα σε ποιοτητα ηχου,υλικων και χρησης καλυτερα απο τα z906!εγω εχω τα ηχεια z5500 και επειδη εχω εκπτωτικους κωδικους απο την logitech αποφασισα να παρω τα ηχεια που υποτιθεται θα ηταν καλυτερα απο τα δικα μου τα z906 για να εχω κατι πιο καινουργιο και δηθεν καλυτερα απο τα z5500 που εχω!μολις τα πηρα τα Ζ906 τα εβαλα να παιξουν οπτικα στον υπολογιστη πανω σε καρτα ηχου εξαιρετικη και απο τις καλυτερες καρτες εχου που εχουν βγει ποτε για υπολογιστη την creative fatality soundblaster x-fi champions series(στην οποια εχω και τα ζ5500)!ετσι λοιπον ενω ηδη ειχα ξενερωσει με το μεγεθος του γουφερ διοτι ειχα συνηθησει σε καλυτερα μετρα με τα ζ5500(χωρις ομως να πτοουμαι ιδιαιτερα επειδη πιστευα οτι θα ηταν καλυτερο το bass παρα το μεγεθος του γουφερ) αποφασιζω και τα βαζω να πεξουν!1.στην μουσικη πολυ πολυ πολυ μετρια και πολυ κατωτερα απο τα ζ5500!ποιοτητα πολυ αποκρουστικη και χαλια για τα λεφτα τους!τα Ζ5500 πολυ καλητερα και τα κοριφαια ηχεια για μουσικη στον υπολογιστη και οχι μονο!2.ταινιες τα Ζ906 καλα ειναι αλλα και παλι οχι καλυτερο ηχο,ενναλλαγες ηχου και συγχρονισμος ηχειων με τα μπασα απο τα επεισης εξαιρετικα και αξια ζ5500!3.απο αποψη εμφανισης ε τωρα αυτο υποκειμενικο!εγω πιστευω πως ισως πολυ λιγο καλυτερα ειναι τα ζ906!πιο κλασικο στυλ και πιο μοντερνο!4.control panelτων ζ906 ευκολουτσικο πιο ωραιο σε φωτισμο με πορτοκαλι φωτισμο αλλα οχι και τοσο ευχρηστο απο οτι με το ζ5500 πολυ πιο ευχρηστο,πιο εμφανησιμο και πληρως εξυπηρετικοτατο!στο μονο πραγμα που μειονεκτουν τα ζ5500 ειναι στο γεγονος οτι δεν εχουν δυο εξοδους οπτικης ινας που ειναι σιγουρα κατι πολυ καλο αυτο και βασικο πλεονεκτημα των Ζ906!ετσι λοιπον αν αναλογιστει κανεις ολα τα παραπανω θα καταληξει στην αποψη που κατεληξα και εγω και ετσι κατεντησα ευτηχως δηλαδη να εχει τα μεγαλα,ποιοτικα,συγχρονα και γιγαντιαια logitech z5500!τα καλυτερα ηχεια ηλεκτρονικου υπολογιστη!βλεπεις ταινιες με εξαιρετικα ποιοτικο ηχο!ακους μουσικη με τερμα δυνατα την ενταση με κρυσταλλινο ηχο!και κατι βασικο!τα ζ5500 ειναι τοσο καλα και ποιοτικα που δεν χρειαζεται να αγορασεις home cinema καθως καλυπτουν στο 100% αυτην την αναγκη!τελος γιαυτο τους ολους τους λογους δεν αξιζει να παρει κανεις τα αχρηστα και πεταμενα λευτα ζ906 και αξιζει να δωσει κανεις 300-400 ευρω για ζ5500!ελπιζω να βοηθησα με αυτο το θεμα που πολους πλεον που τους απασχολει τι ηχεια να παρουν για υπολογιστη και οχι μονο! Γεια σου φιλε μου με βοηθας πολυ με αυτα μα ηθελα να σε ρωτησω αξιζει να τα αγορασω τα ζ5500??Ειναι καλα?Και που μπορω να τα βρω??Στο Media markt δεν υπαρχουν
Hamurabi Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Εγω παλι να μιλησω λιγο πιο γενικα και να πω το εξης... παντα νομιζουμε οτι εχουμε δει το τελειο... μεχρι να δουμε το καλυτερο! Αν π.χ. εγω οδηγουσα μια ζωη fiat punto και τωρα ξαφνικα παρω μια porsche θα νομιζω οτι οδηγαω το πιο τελειο εργαλειο. Οταν ομως μετα οδηγησω lamborghini θα αναθεωρησω για το ποσο τελεια ηταν η porsche. Νομιζω καταλαβατε τι θελω να πω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα