alphas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σας, Έχω ένα laptop. Γενικά έχει καλά χαρακτηριστικά (C2D επεξεργαστή, 2GB μνήμη) αλλά η κάρτα γραφικών του δεν είναι καλή. Είναι onboard της Intel. Έχω εγκαταστήσει Windows 7 και Ubuntu 11.10. Στο Ubuntu μάλλον λόγο Unity δεν είναι γρήγορο. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν το Unity χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή ή την κάρτα γραφικών ;
jim_p Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Το compiz, που ειναι ο window manager* του unity, χρησιμοποιει την καρτα γραφικων και συγκεκριμενα το opengl extension GLX_EXT_texture_from_pixmap το οποιο παρεχει ο driver της καρτας. Θυμαμαι μια φορα κι ενα καιρο πως τα εφε του compiz ανοιγανε και κλεινανε απο το ccsm (compizconfig-settings-manager) Λογικα θα γινεται ακομα, απλα δεν θα ερχεται το ccsm προεγκατεστημενο... *Window manager ειναι το "μαραφετι" που δινει χωρο στις εφαρμογες για να ζωγραφισουν το interface τους μεσα του ή, με πιο απλα λογια, το περιγραμμα καθε παραθυρου.
twiner Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 γενικά δεν θα στο πρότεινα, αλλά λόγω ονόματος...δοκίμασε την alpha 2 του 12.04. Είναι σίγουρα πιο γρήγορο σύστημα απ'το 11.10. Κάποια κρασαρίσματα εφαρμογών μπορεί να συναντήσεις βέβαια.
alphas Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδή η κάρτα γραφικών μπορεί να φταίει για την αργοπορία του συστήματος (και το 11.10)
twiner Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Στο 11.10, έκανες όλα τα updates; Δύσκολο να πει κανείς με σιγουριά: ποιός φταίει. Πάντως το 11.10 είναι ο βασικός ύποπτος.
jim_p Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Αν θεωρεις πως η καρτα σου ειναι αδυναμη για τα πολυπλοκα εφε του compiz, τοτε ναι φταιει η καρτα. Εγω παλι θα ελεγα οτι φταιει το compiz και θα εκλεινα μερικα εφε απο το ccsm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα