notis10 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Καταρχας ονομαζομαι παναγιώτης και σπουδαζω στο καποδιστριακο στο τμημα μαθηματικων. Η οικονομικη κριση εχει κανει ολους, η τουλαχιστον τους περισσοτερους φοιτητες να περνουν ολο και μεγαλυτερο χρονικο διαστημα στο σπιτι τους. Στην αρχη διαβαζεις, παιζεις παιχνιδια και γενικα χανεις τον χρονο σου απο εδω και απο εκει. Η ρουτινα ομως αυτη μετα απο λιγο σε κουραζει. Χαζευοντας λοιπον στο ιντερνετ κατεληξα στο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει κανενα αξιολογο φοιτητικο site. Συζητησα και με αλλα παιδια και εχουν την ιδια αποψη. Ετσι αποφασισα να δημιουργησω εγω κατι, η αν οχι να το δημιουργησω να το προσπαθησω ομως. Δεν θεωρω οτι ειναι αδυνατο να πετυχεις στο ιντερνετ αρκει να εισαι σοβαρος, να ξερεις τι ζητας και να δινεις την δεουσα προσοχη στην λεπτομερεια. Εκατσα, ενδιαφερθηκα, εψαξα και βρηκα πολλα ατομα που θα ηθελαν να ασχοληθουν με το περιεχομενο της σελιδας. Ξεκινωντας απο την Αθηνα οπου εχω γνωστους στις περισσοτερες σχολες και σιγα σιγα επεκτεινωντας την δραση μας και σε αλλες πολεις. Θεσσαλονικη, Πατρα, Βολος, Γιαννενα, Καλαματα και Κρητη ειναι οι περιοχες οπου υπαρχουν ατομα που εδειξαν ενδιαφερον. Περα απο αυτα εχω βρει ηδη εναν φωτογραφο ο οποιος ενδιαφερεται πολυ για την δημιουργια ενος τετοιου site και θα βοηθησει ιδιαιτερα. Οπως προειπα ομως για να πετυχεις στο ιντερνετ θελει δουλεια και προσοχη στην λεπτομερεια. Ετσι δεν νομιζω οτι μπορω να στησω μονος μου αυτο το project. Για αυτο και γραφω εδω. Ενδιαφερομαι για καποιον προγραμματιστη που εχει ασχοληθει και πιστευει πως μπορει να ικανοποιησει τις απαιτησεις των χρηστων. Δεν υπαρχουν χρηματα να τον πληρωσω τωρα οποτε ζηταω να το κανει επειδη του αρεσει. Να βαλει το μερακι του και να οραματιστει μαζι μας. Αν πετυχουμε τα κερδη μπορει να ειναι πολλα οποτε σιγουρα δεν θα βγει ζημιωμενος. Θα διαφημιστει αφου θα φροντισουμε να ακουστει το ονομα του αρκετα αλλα και να υπαρχει η προσωπικη του σφραγιδα στο site. Αν απο την αλλη αποτυχουμε και παλι δεν θα χασει. Θα εχει δουλεψει πανω σε κατι που του αρεσει, θα κανει νεες γνωριμιες. Και αν αυτα τον αφηνουν αδιαφορο στην τελικη θα μαθει απο τυχον λαθη του και θα γινει καλυτερος στο αντικειμενο του. Αν ενδιαφερεστε απαντηστε μου εδω η στειλτε μου pm η email sto [email protected]. Αν οχι ευχαριστω για τον χρονο σας
dimitrisOS Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα και εγώ το είχα σκεφτεί αυτό αλλά το καλύτερο πως μπορείς να ξεκινήσεις είναι να γίνει η δημιουργία του site από κάποιον παροχέας που να του διαφημίζεις και θα ανοίξει ένα site δωρεάν και μετά αν βρεις ενδιαφέρον και εσύ αλλά και εμείς οι υπόλοιπη να προχωρήσει το site να γίνει πιο σοβαρό . Τι λες να ξεκινήσει δοκιμαστικά σε ένα τέτοιο site ; Σου στέλνω και πμ !
alexitsios Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δύσκολο να δείξει ενδιαφέρον μία φοιτητική κοινότητα. Το γεγονός ότι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, ίσως να είναι ένδειξη ότι δεν υπάρχει και ενδιαφέρον Ο κόσμος πλέον κατευθύνεται προς το Facebook. Εάν ήμουν στη θέση σου θα έκανα ένα φοιτητικό blog σε wordpress (δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνωσεις για την κατασκευή) και αντί για forum θα έφτιαχνα ένα group στο facebook. Λίγες είναι οι κοινότητες στην Ελλάδα που έχουν πιάσει και πραγματικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει πλέον χώρος για forum. Για blog όμως υπάρχει. Φτιάξε λοιπόν κατά τη γνώμη μου ένα blog και αν δεις ότι γράφουν οι "συντάκτες" σου αρχικά, μπορείς να φτιάξεις ένα forum αργότερα. Συνήθως στην αρχή όταν κάνεις κάτι υπάρχουν πολλοί που θα σε στηρίξουν, αλλά μετά από μερικό καιρό όλοι βαριούνται και "λακίζουν" ή δεν έχουν όρεξη να ανοίξουν θέματα στο forum. Έτσι η κοινότητα πεθαίνει πριν αρχίσει. Από εκεί και πέρα, αυτό που χρειάζεσαι είναι domain name για το όνομα της σελίδας σου, ένα πακέτο hosting και να μάθεις να χειρίζεσαι το wordpress, το οποίο είναι εξαιρετικά απλό. Δες σε πρώτη φάση τα παρακάτω βίντεο που έφτιαξα και αν έχεις κάποια απορία, μπορείς να μας ρωτήσεις. Εγκατάσταση wordpress Δημιουργία σελίδων, δημοσιεύσεων και χρηστώv WordPress Widgets & links WordPress themes & Settings Κάνε επομένως ένα blog και αν δεις ότι έχετε όρεξη μετά από μερικούς μήνες και αφού δεις ποιοι θα παραμείνουν, τότε το βλέπεις.
dewn735 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Παναγιώτη, τι ακριβώς θες να φτιάξεις; Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα αυτό που έχεις κατά νου (είτε είναι forum, είναι είναι social site, είτε δε ξέρω κι εγώ τι άλλο) να μπορείς να το κάνεις και μόνος σου, με βασικές γνώσεις αλλά φυσικά με ψάξιμο εκ μέρους σου...
notis10 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δεν ειναι ακριβως φορουμ αυτο που θελω να φτιαξω. Η τουλαχιστον δεν ειναι αποκλειστικα φορουμ. Εννοω οτι αυτο μπορει να ειναι απλα μια λειτουργια του site. Απο την αλλη το blog ειναι πιο κοντα σε αυτο που σκεφτομουν παρολα αυτα δεν με καλυπτει απολυτα. να ανεβαζω αρθρα και τα σχετικα αλλα περισσοτερο με την εικονα ενος portal και οχι blog. Εχω λυσει το θεμα του hosting και των domains. Υπαρχει γνωστος ο οποιος μου προσεφερε απεριοριστο χωρο και domains. Το προβλημα μου δεν εγκειται σε αυτο. Αν διαβασατε και το πρωτο μηνυμα μου θα ειδατε σε καποιο σημειο που λεω οτι θελω να προσεχθει και η παραμικρη λεπτομερεια. Δεν νομιζω οτι δεν υπαρχει χωρος στο ελληνικο ιντερνετ για κατι καινουριο. Εχω ζησει στο εξωτερικο και εχω δει τι σημαινει ανεπτυγμενο ιντερνετ. Ολα γινονται μεσω αυτου σε πολλες χωρες της Ευρωπης. Για ΗΠΑ δεν το συζηταω. Επομενως χωρος υπαρχει αρκει να βρεθει η ορεξη να δημιουργηθει κατι ωραιο. Δεν σκεφτομουν κατι προχειρο, η στο ποδι. Οπως ειπα εχω βρει ατομα να ασχοληθουν με το περιεχομενο και τωρα αναζητω αυτα που θα το στησουν. Αν ασχοληθειτε και διαβασετε θα δειτε οτι αυτη τη στιγμη δυο απο τις μεγαλυτερες και πιο επιτυχημενες εταιρειες στον κοσμο, η google kai h apple εχουν εντελως αντιθετες στρατηγικες. Η μια λειτουργει εντελως τεχνοκρατικα αναλυοντας δεδομενα και η αλλη θελει οσο το δυνατον καλυτερο design. Και οι δυο ειναι πετυχημενες. Αν λαβω υποψη μου αυτα που μου αναφερατε καποιοι και σκεφτω οπως θα εκανε η google τοτε πρεπει να τα παρατησω μιας και θεωρειτε κατι τετοιο ηδη κορεσμενο. Απο την αλλη ομως αν σκεφτω οπως η apple δεν μου λεει πολλα αυτα που στειλατε. Διοτι ναι μεν υπαρχουν καποια φοιτητικα site αλλα κανενα δεν καλυψε ουτε εμενα ουτε τους γυρω μου. Για αυτο θελω να δημιουργησψ κατι που θα ειναι προσεγμενο απο την αρχη μεχρι το τελος. Να μπαινεις μεσα και η εμπειρια του χρηστη να αφηνει μονο θετικη αποψη. Ετσι ισως πετυχαιναμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα