Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομιζα θα γινοταν σαφες απο το link στο ποιημα παραπανω ( Xibalba, προφανως ο τιτλος ειναι παρμενος απο το The Fountain του Αρονοφσκυ ) , βλεπω οτι δεν εγινε.

Λεω οτι αυτο που μας κανει να βιωνουμε τον εαυτου μας ως κατι ξεχωριστο απο το περιβαλλον μας , και αυτο που μας κανει να εχουμε επιγνωση της υπαρξης μας ειναι η συνειδηση, και ειναι προφανως μοναδικη για καθε ανθρωπο. Μπορεις να το σκεφτεις ως μια λειτουργια η οποια εχει ενα δικο της, μοναδικο hash id για καθε ανθρωπο, και οπως ολα ετσι και αυτη προκυπτει απο πολλα ατομα σε συγκεκριμενη τοπολογικη διαταηη. Προφανως οταν παυει αυτη η λειτουργια περναμε στην ανυπαρξια, δηλαδη δεν μπορουμε να βιωσουμε τον εαυτο μας ως κατι ξεχωριστο απο τον εξωτερικο κοσμο, και βασικα δεν μπορουμε καν να βιωσουμε τον εξωτερικο κοσμο.

Το θεμα εινια ομως, ειναι δυνατον να προκυψει ξανα η ιδια ακριβως τοπολογικη διαταξη των ατομων ωστε να ξανασχηματιστει η ιδια ακριβως συνειδηση, με τον ιδιο ξεχωριστο κωδικο αν θες?

Εδω το ερωτημα ειναι παρομοιο με το κατα ποσο γινεται να προκυψει ξανα παρομοιος κοσμος/συμπαν που σε καποια χρονικη στιγμη απο την γεννηση μεχρι το θανατο του να επιτρεψιε μια τετοια πιθανοτητα. Επισης εδω ειναι και ερωτημα του τι ακριβως συνιστα 'ιδιο' εαυτο.

Εγω το συνδεω με την επιστημονικη θεωρια των πολλαπλων big bangs (το συμπαν-θεος σε αεναη διαστολη-συστολη,δημιουργια καταστροφη) αλλα σταματω γιατι ηδη τα παραπανω σε πολλους ακουγονται ως ramblings of a mad man.

http://www.youtube.c...h?v=YrVdskE2GS4

Ε καλά τώρα το πήγες απο τον ιδεαλισμό στην επιστημονική φαντασία. Αλλα και πάλι αυτό που λές τώτα στην ανάλυση είναι άκρως διαφορετικό απο αυτό που έγραψες αρχικά. Ε για ταινία καλό είναι το σενάριο. Κάτι τέτοιο δεν γινόταν και στο φαινόμενο της πεταλούδας ή δεν θυμάμαι καλά.

Τέσπα, εμένα η προσωπική μου άποψη είναι οτι σκέψεις σαν την συγκεκριμένη είναι ανούσιες γιατι πρώτος δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσεις να το ανακαλύψεις και δεύτερον γιατι δεν προσφέρουν κάτι ούτε σε εσένα αλλα ούτε και στους γύρω σου.

Υπάρχει και η θεωρία του υποκειμενικού ιδεαλισμού που είναι πολυ ωραία για ταινία ή κανα καλογραμμένο βιβλίο. Αλλα όπως είπα όλα αυτά είναι χαμένη παραγωγική ενέργεια (εκτός αν γίνονται για διασκέδαση).

Είχα πιάσει προ τριετία και διάβαζα τα φιλοσοφικά ρεύματα στην Ευρώπη την τελευταία χιλιετία και δεν μπορείται να φανταστείται τι είδαν τα μάτια. Πραγματικά χαμένη σκέψη γιατι πρόκειται για προσωπικότητες με πολύ μυαλό, αλλα....

Δημοσ.

Είναι το Nova; Τα μακαρόνια με κιμά; Το χέσιμο; Το Pro; Η Νομικού;

Προσπαθήστε να σκεφτείτε 10s, δεν είναι τόσο αερολογοθρέντ. Έχω περιέργεια να γνωρίσω τις ορέξεις των άλλων..

Ξεκινάω..

Όπου πας, να μην περνάς απαρατήρητος.

μας τρολλάρεις έτσι ; :huh:

Δημοσ.

^ Τι σε στράβωσε όμως; Αν εννοείς τις επιλογές στο πρώτο sentence, ναι.. προφανώς.

Το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή είναι να σου διαγνώσουν καρκίνο, και αφού χλωμιάσεις να σου πει ο γιατρός "κάντε κουράγιο κύριε Κωνσταντίνου". Και να σε λένε Ιωάννου.

Ο Wash είναι τύπος ρε. Ρισπέκτ.

Δημοσ.
Ε καλά τώρα το πήγες απο τον ιδεαλισμό στην επιστημονική φαντασία. Αλλα και πάλι αυτό που λές τώτα στην ανάλυση είναι άκρως διαφορετικό απο αυτό που έγραψες αρχικά. Ε για ταινία καλό είναι το σενάριο. Κάτι τέτοιο δεν γινόταν και στο φαινόμενο της πεταλούδας ή δεν θυμάμαι καλά.

Τέσπα, εμένα η προσωπική μου άποψη είναι οτι σκέψεις σαν την συγκεκριμένη είναι ανούσιες γιατι πρώτος δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσεις να το ανακαλύψεις και δεύτερον γιατι δεν προσφέρουν κάτι ούτε σε εσένα αλλα ούτε και στους γύρω σου.

Οχι βασικα αυτο ελεγα και αρχικα, απλα δεν εγιναν κατανοητα.

Συμφωνω ισως στο οτι πραγματιστικα στην καθημερινοτητα καποιου δεν αλλαζουν κατι τετοιες σκεψεις. Ισως βεβαια τον κανουν να εκτιμησει πειρσσοτεορ την ζωη αν κατανοησει οτι ειναι "small intervals of existence in between long intervals of inexistence" ;) Περα απο αυτο ομως ειναι σκεψεις που κανει κανεις λογω περιεργειας, και σε καποιο ψυχαγωγικο πλαισιο αν προτιμας.

Τετοιες υπαρξιακες σκεψεις ας πουμε τις θεωρω συναρπαστικες.

Δημοσ.

Καλα ναι πλάκα έχουνε. Στον υποκειμενικό ιδεαλισμό. <<Ο κόσμος προέρχεται από τις παραστάσεις του θεού και η τάξη των φυσικών νόμων ανταποκρίνεται στην τάξη των παραστάσεων του θεού, ενώ τα πράγματα που φαίνονται σε μας, οι ιδιότητές τους και αυτά τα ίδια είναι μια δέσμη από αισθήματα, άϋλες παραστάσεις των ανθρώπων που δεν έχουν υπόσταση έξω από τη συνείδηση.>> Σκέψου τώρα πόσα ψυχολογικά προβλήματα πάιζει να είχαν οι εκφραστές αυτού του ρεύματος. Η υπεροψία της ανθρώπινης φύσης στο αποκορύγωμα της εκφρασμένει σε φιλοσοφία. Πλάκα έχουνε μωρέ, όπως και η κοινωνία ιδεών του Πλάτωνα, ενδιαφέρον δεν λέω αλλα όλα αυτά στα αυτιά μου είναι ιδεαλιστικές αηδίες. Εγω όπως φαντάζομαι θα έχει καταλάβεις πιστεύω καθαρά και μόνο στον διαλεκτικό υλισμό.

Δημοσ.

Να αράζω μπαλκόνι ή ταράτσα (βράδυ), να έχει απόλυτη ησυχία και να χάνομαι στις σκέψεις μου (υπαρξιακές κυρίως :P) κοιτώντας τα αστέρια.

Επίσης μαζί με αυτό πάει και το τσιγάρο, αλλά το έκοψα :rolleyes:

Επίσης, αυτό το απρόσμενο καθυστερημένο γέλιο που κρατάει κάνα δεκάλεπτο και σταματάς αναγκαστικά από τον πονόκοιλο :lol:

Ε και διάφορα άλλα όπως έχουν γράψει και οι υπόλοιποι :D

Δημοσ.

Κάποιοι λιώνουν στο χέσιμο με το psp κτλ. Εγώ νιώθω πως είμαι Εβραίος σε θάλαμο αερίων.

κ όμως ειναι πολυ καλό. Το έχω κάνει με xbox 360 να παίζω xbox live στην χέστρα και δίπλα μου ακριβώς αερόθερμο στο full να με ζεσταίνει. Ενιωθα Βασιλιάς!

το μόνο κακό ειναι πως μετά πρεπει να μεταφέρεις κονσόλα/αερόθερμο/τραπεζάκι/καλώδια παλι στο δωμάτιο σου οπότε δεν είναι και ότι καλύτερο, απλά για μια φορά λεει για την εμπειρία. ^_^

Να αράζω μπαλκόνι ή ταράτσα (βράδυ), να έχει απόλυτη ησυχία και να χάνομαι στις σκέψεις μου (υπαρξιακές κυρίως :P) κοιτώντας τα αστέρια.

αυτο μου αρέσει και εμένα καμια φορά αλλα δεν το κάνω γιατί νιώθω να χάνω το μυαλό μου , λες και απομακρύνετε ενα πράγμα απο το σώμα μου , νομίζω πως λέγετε αστρική προβολή , ιδικά αν δεν έχει και σύννεφα να κρύβουν τα άστρα είναι επικίνδυνο. :mellow:

Nίκο πίστευα ότι θα έγραφες για κανένα χόρτο. :ph34r:

αυτό όταν μετά ακολουθεί σεξ. Μόνο του όχι. :devil:

Δημοσ.

Καλα ναι πλάκα έχουνε. Στον υποκειμενικό ιδεαλισμό. <<Ο κόσμος προέρχεται από τις παραστάσεις του θεού και η τάξη των φυσικών νόμων ανταποκρίνεται στην τάξη των παραστάσεων του θεού, ενώ τα πράγματα που φαίνονται σε μας, οι ιδιότητές τους και αυτά τα ίδια είναι μια δέσμη από αισθήματα, άϋλες παραστάσεις των ανθρώπων που δεν έχουν υπόσταση έξω από τη συνείδηση.>> Σκέψου τώρα πόσα ψυχολογικά προβλήματα πάιζει να είχαν οι εκφραστές αυτού του ρεύματος. Η υπεροψία της ανθρώπινης φύσης στο αποκορύγωμα της εκφρασμένει σε φιλοσοφία. Πλάκα έχουνε μωρέ, όπως και η κοινωνία ιδεών του Πλάτωνα, ενδιαφέρον δεν λέω αλλα όλα αυτά στα αυτιά μου είναι ιδεαλιστικές αηδίες. Εγω όπως φαντάζομαι θα έχει καταλάβεις πιστεύω καθαρά και μόνο στον διαλεκτικό υλισμό.

Δε νομιζω αυτο που λεω να χει καμμια σχεση με ιδεαλισμο ή Πλατωνα. Δεν πιστευω σε κατι αλλο περα της υλης.

Το συμπαν-θεος που ανεφερα ειναι στα πλαισια του αθεισμου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...