Προς το περιεχόμενο

2500κ

Michaels_V2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα μολις συνδεσα το συστημα της υπογραφης μου..τι ρυθμισεις να κανω στο uefi bios για stock?δηάδη turbo και οτι αλλα extra υπαρχουν..τωρα ο cpu τρεχει στα 3,7 κατι θα ειναι ενεργοποιημενο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tις μνήμες τις πας στα 1600 χειροκίνητα και τάση, χρονισμοί στο auto (δεν θα αλλάξουν)

To intel turbo boost το βάζεις auto (όχι enabled) και τα άλλα όπως είναι default. Οι πυρήνες θα έχουν δίπλα διαφορετικό πολλάπλασιαστή με μια μορφή

core 0 37

core 1 36

core 2 35

core 3 34

Aυτά τα αφήνεις έτσι. Στο bios θα σου λέει ότι λειτουργεί στα 3.4. (Έτσι λεει σε όλους τους 2500).

Στα windows επιλέγεις προφίλ "εξισσορόπηση" στις επιλογές ενέργειας. Πλεον ο επεξεργαστής θα δουλεύει από 1600 μέχρι 3700.

Καλωσήρθες στην αντι-μόδα του στοκ :rolleyes:

για τωρα!!

Εδώ μου τα χαλάς... :-D

κατσε κατσε να τελειωσει το τραγουδι στα ζ906 και θα τα κανω ...εγω θελω να τρεχει στοκ 3,3!εξισσοροπηση υψηλες το χω παντα..

τζαμπα θα πηγαινε ο κ τοτε :D

edit:Μια απο αυτες τις μερες θα επανελθω για o/c

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να οι φωτογραφιες απο το efi bios.. :rolleyes:

AI TWEAKER

Link

Link

CPU CONFIGURATION

Link

TEMPS

Link Αν και νομιζω η θερμοκρασια του cpu ειναι οταν ειχα κλεισει το turbo mode

με ανοιχτο το turbo,στα windows με το asus suite μου δινει 19 βαθμους idle..

για να κανω τωρα o/c τι επιλογες πρεπει να κλεισω απο το CPU CONFIGURATION..μεχρι ποσο μπορω να τον παω με στοκ ταση?

Επεξ/σία από Michaels_V2

ρε μαγγες μια ερωτηση....ο 2500k ποσους πυρηνες εχει γιατι αν βαλω το rainmeter να μου δειχνει 8 πυρηνες οντως μου δειχνει πως δουλευουν 8 πυρηνες...πως γινεται αυτο αφου ο 2500κ δεν εχει 4??

Καλησπερα μολις συνδεσα το συστημα της υπογραφης μου..τι ρυθμισεις να κανω στο uefi bios για stock?δηάδη turbo και οτι αλλα extra υπαρχουν..τωρα ο cpu τρεχει στα 3,7 κατι θα ειναι ενεργοποιημενο!

To stock στον 2500Κ ειναι να ειναι ανοιχτο το τουρμπο οσο δεν ζεσταινεται ο επεξεργαστης. Οποτε κανονικα θα πρεπει να σου τρεχει οσο ειναι σχετικα δροσερο στα 3.7 αυτο εινι το στοκ. Αν ζοριστει παει στο 3.3 . Αν και η cpu κανονικα θα επρεπε να εχει ονομαστικη ταχυτητα ανω του 4

Αν θες να πηγαινει 3.3 κλεισε το τουρμπο απο το βιοσ .Αλλα θα ηθελα σοβαρα να μου πεις γιατι εναν επεξεργστη που θα πρεπει να τρεχει στο 4.5 και τον εχουν στα 3.3-3.7 , εσυ να τον χαμηλώσεςι στο 3.3

??

εμενα με ολα στοκ στην μητρικη μου παει 4.4 (43Χ103)

To stock στον 2500Κ ειναι να ειναι ανοιχτο το τουρμπο οσο δεν ζεσταινεται ο επεξεργαστης. Οποτε κανονικα θα πρεπει να σου τρεχει οσο ειναι σχετικα δροσερο στα 3.7 αυτο εινι το στοκ. Αν ζοριστει παει στο 3.3 . Αν και η cpu κανονικα θα επρεπε να εχει ονομαστικη ταχυτητα ανω του 4

Έχεις κάνει κάποια λαθάκια εδώ: α)Το στοκ του i5 2500Κ είναι στα 3.4GΗz στο bios και β) μέσα στα windows η συχνότητά του παίζει από 1600 μέχρι και 3700 GHz (ανάλογα και με το προφίλ διαχείρισης ενέργειας). γ)Επίσης η αυξομείωση της συχνότητας δεν έχει να κάνει με το πόσο "δροσερός" είναι. Εχει να κάνει με τις εργασίες που του ανατίθενται. Όταν πρέπει, ανεβάζει συχνότητα. δ)Το τι ονομαστική ταχύτητα θα έπρεπε να έχει είναι πολύ θεωρητική κουβέντα. Η intel τον πουλάει για να καταναλώνει μια συγκεκριμένη τιμή και με μια συγκεκριμένη ψύχτρα.

Αλλα θα ηθελα σοβαρα να μου πεις γιατι εναν επεξεργστη που θα πρεπει να τρεχει στο 4.5 και τον εχουν στα 3.3-3.7 , εσυ να τον χαμηλώσες στο 3.3

εμενα με ολα στοκ στην μητρικη μου παει 4.4 (43Χ103)

Καταρχήν τα 3.3 δεν είναι χαμήλωμα, είναι η ονομαστική συχνότητα λειτουργίας (αναφέρθηκα παραπάνω). Δεύτερον: Γιατί ακριβώς θα έπρεπε να τρέχει στα 4.5GHz? Eπειδή μπορεί? Επίσης μάλλον δεν έχεις καταλάβει την έννοια του στοκ αν λες ότι είσαι στοκ στα 4.4.

Φιλικά.

εγω απλα θελω να κοιταξει καποιος το 6 ποστ...να δει τις φωτογραφιες και να μου πει μεχρι που παει με στοκ ταση και τι ρυθμισεις να αλλαξω/απενεργοποιησω :-(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...