Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ότι δεν εμφανίζεται στο BIOS (αφού το το BIOS σου είναι τέτοιο που κανονικά βλέπει και USB συσκευές), σημαίνει ότι μάλλον δεν θα τον δουν ούτε τα προγράμματα που είπα. Αλλά κάνε μια δοκιμή, ειδικά με το AFR.

Όσο για το "ρεύμα που δεν επαρκεί", καλά τα λέγαν' εκεί που το διάβασες. Στην περίπτωσή σου όμως, θα έφταιγε στη χειρότερη ο υπολογιστής (για κάποιο λόγο δε θα τροφοδοτούσε -πλέον- σωστά), αλλά όχι ΚΑΙ το νέτμπουκ. Οπότε το πιθανότερο είναι να έχει πάθει ζημιά ο controller της (κωλο)πλακέτας του σκληρού. ΠΑΡ' ΟΛ' ΑΥΤΑ, δοκίμασε τα προγράμματα που είπα να τα βάλεις/τρέξεις με τον δίσκο συνδεδεμένο ΚΑΙ στο νέτμπουκ (γιατί μπορεί στον σταθερό να υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας, αλλά ταυτόχρονα να έχασε και το partition ο δίσκος). Κι αν δεν δεις χαΐρι, και ΑΝ το καλώδιο που έχεις έχει μόνο μία USB απόληξη, προμηθεύσου ένα διχαλωτό (Υ-cable), με δύο USB απολήξεις (για καλύτερη τροφοδοσία), και δοκίμασε τον δίσκο (και τα προγράμματα) και σε άλλον υπολογιστή εκτός των δικών σου...

Τέλος, αν και είναι ιστορία, και μπαίνεις σε "ρίσκα", ψάξε να βρεις πανομοιότυπο δίσκο (ή από αγγελίες φόρουμ ή από Skroutz.gr, eBay, Amazon κτλ), να δοκιμάσεις αλλαγή πλακέτας, ΜΠΑΣ και έτσι δουλέψει. Αν δε δουλέψει βέβαια, απλά θα μείνεις με τον νέο δίσκο. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι ότι λεφτά θα σκάσεις, όπως ένα άλλο θέμα είναι αν σου περισσεύουν για να τα σκάσεις...(χαλαρά κα'να 100άρι για νέο δίσκο).

edit : Ωπ, τώρα το είδα αυτό που έγραψες - σόρι Γιώργη, λινκ από λάθος θρεντ σου 'δωσα. Αυτό είναι το σωστό : http://www.insomnia....ry/page__st__30

Επίσης, όχι, τ' αρχεία που έβαλες δεν έχουν να κάνουν απολύτως τίποτα, όχι μόνο με το "ρεύμα", αλλά ούτε καν με το πρόβλημα του δίσκου. Μια χαρά μπορείς να γεμίζεις μέχρι το τελευταίο ελεύθερό του byte τον κάθε δίσκο. Το μόνο ("ουσιαστικό") που χάνεις, γεμίζοντας ένα δίσκο τέρμα, είναι η ταχύτητα προσπέλασης των αρχείων. Το τί ακριβώς συνέβη με τον δίσκο σου και το γιατί, είναι, ας πούμε, "αδύνατο" να το ερμηνεύσει κάποιος, ακριβώς. Πάντως όσο για το "τί", κάτω από συνθήκες (με την PCB του να είναι USB, πάνε κατά διαβόλου όμως, οι "συνθήκες"...), στην καλύτερη μπορεί κανείς να δώσει "μια καλή εκτίμιση" του "τί". Όσο για το "γιατί", το πιθανότερο είναι να μη φταίει κάτι περισσότερο από το ότι "ήταν η ώρα του", έτσι απλά (όποια κι αν είναι η ηλικία του).

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@washcloud ευχαριστω. Δοκιμασα και τα δυο προγραμματα και στους δυο υπολογιστες μου. Ομως δυστηχως τιποτα. Δεν φαινεται πουθενα. Καπου σε αυτο το forum διαβασα οτι αν τον τυλιξω καλα σε μια πετσετα και τον βαλω για ενα βραδυ στην καταψυξη μπορει να αναστηθει για λιγο μεχρι να σωσω κατι ψιλα. Τωρα δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο αλλα απο το να πληρωσω σχεδον χιλιαρικο για να τον φτιαξω αξιζει να προσπαθησω...

Δημοσ.

Σε πετσέτα...όχι (ΑΛΛΗ σχέση έχουν οι πετσέτες με τους δίσκους...), αλλά σε ένα σακκουλάκι (τροφίμων κατάψυξης πχ έστω) απ' το οποιό θα ρουφήξεις όσο μπορείς τον αέρα, ναι. Αλλά δεν είναι γιατροσόφι για τα πάντα η κατάψυξη. Ανάλογα τη ζημιά που υπάρχει, γιατί έτσι ίσως χειροτερέψεις την κατάσταση του εσωτερικά. (...γενικά κι ενδεικτικά, η κατάψυξη προτείνεται ως λύση για τον πνιγμένο απ' τα μαλλά, όταν συγκεκριμένα έχει μπλοκάρει το μοτέρ του δίσκου. Κι αυτό ΑΝ κάνει κάτι - και κυρίως δε χειροτερέψει τα πράγματα).

Γνώμη μου, είτε αν έχεις τα λεφτά και είναι να πάρεις άλλον δίσκο, ψάξε μπας και για νέο δίσκο βρεις έναν ολόιδιο, να δοκιμάσεις αλλαγή πλακέτας.

Όσο για τις εταιρίες ανάκτησης, αν σου είναι εύκολο (αφού τους ρωτήσεις τηλεφωνικά αν κάνουν δωρεάν διάγνωση και ΔΕΝ συνεχίζουν σε ανάκτηση χωρίς το ΟΚ σου), δε χάνεις κάτι να τους τον πας, να ξέρεις εκτίμηση ανάκτησης.

Τέλος, αν ούτε καν θες να σκέφτεσαι εταιρίες, ή δεν είναι να πάρεις δίσκο για να δοκιμάσεις αλλαγή πλακέτας, δοκίμασε και την κατάψυξη, πριν τον παρατήσεις. Και μιας κι έγινε κι αναφορά μέσω του λάθους λινκ, πριν τον ΠΕΤΑΞΕΙΣ (ή ανακυκλώσεις), σκέψου την περίπτωση να τον χαρίσεις (είτε μέσω του συγκεκριμένου θρεντ, είτε όπου αλλού νομίζεις). ΙΣΩΣ να φανεί χρήσιμος σε κάποιον.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,εχω πλακετα απο WD My Passport Essential 1 ΤΒ USB 2.0!Δηλαδη τον πρωτο που βγηκε.Κι εγω το 2010 τον ειχα αγορασει και ειχε τα ιδια συμπτωματα μετα απο πεσιμο..Εμενα ηταν σιγουρα το προβλημα στον δισκο,οποτε η πλακετα δουλευει κανονικα...Απ'οτι ειδα στην φωτο του δισκου κι αυτη microUSB εξοδο εχει για συνδεση,οποτε το πιθανοτερο ειναι να κανει η δικια μου.Αν μενει Αθηνα ο φιλος,μπορει να ερθει στο Ιλιον που μενω να την δοκιμασει και αν κανει να την παρει ΔΩΡΕΑΝ.ΑΜΕΣΑ ομως,γιατι αυριο τα ξημερωματα φευγω για εξωτερικο!!!Αλλιως σε 1-2 εβδομαδες που θα γυρισω...

Δημοσ.

Φιλε Naytike ευχαριστω πολυ. Δυστηχως δεν μενω αθηνα. Ομως αφου θα γυρισεις ισως μπορουμε να το κανονισουμε καπως να μου τον στειλεις και επιβαρύνομαι εγω τα μεταφορικα δεν εχω προβλημα. Στειλε μου αν μπορεις καποιο τηλ. με pm για να επικοινωνισουμε και θα σου στειλω και εγω τον αριθμο μου. Στο μεταξυ η πλακα ειναι οτι το προηγουμενο καλοκαιρι μου επεσε ο συγκεκριμενος σκληρος απο τον πεμπτο οροφο πολυκατοικιας και δεν επαθε γρατζουνια (ειχε προσγειωθει σε χωμα ομως οχι σε τσιμεντο). και τωρα πηγε απο ανακοπη... :P

Δημοσ.

Μπορεί να το είχε απωθήσει στην μνήμη του το γεγονός, να έφαγε φλασιά τώρα και να 'μεινε στον τόπο.

(...άκου "απ' τον 5ο"...Παίζει να είναι γκινεσορεκόρ αυτό ε)

Δημοσ.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!! Πριν απο λιγο και χωρις καποιο προφανη λογο ο σκληρος δουλεψε! Βεβαια τωρα δεν δουλευει παλι αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι εγινε. Λοιπον μολις ειχα ανοιξει το netbook μου να παρω καποια αρχεια με το φλασακι μου και μιας και ο εξωτερικος ηταν διπλα μου σκεφτηκα ας δοκιμασω να τον συνδεσω δεν χανω και τιποτα. Ξαφνικα κολλησε το συμπαν και νομισα πως εφταιγε το φλασακι μου ομως μολις μπηκα στον υπολογιστη μου διαπιστωσα πως υπηρχε και τριτος σκληρος διαθεσιμος. Προσπαθησα να τον ανοιξω ομως ηταν κενος. Πατησα ιδιοτητες για να σιγουρευτω πως ηταν αυτος αλλα μου ελεγε χωριτικοτητα 0 bytes και αντι για NTFS ή FAT32 φορματ (δεν ξερω ποιο θα επρεπε να εχει), μου εβγαζε RAW το οποιο δεν εχω ιδεα τι ειναι. Τεσπα σκεφτηκα να τον αποσυνδεσω και να τον ξανασυνδεσω μηπως γινει κατι. Τη δευτερη φορα δεν μου τον ξαναεμφανισε στον υπολογιστη μου αλλα μου εβγαλε μηνυμα οτι εντοπιστικε νεα συσκευη. Ομως ποτε δεν μου ειπε οτι η συσκευη εγκατασταθηκε και ειναι ετοιμη για χρηση. Οποτε και εγω σκεφτηκα να τον βγαλω παλι και να τον ξανασυνδεσω. Εκτοτε δεν εμφανιστικε ξανα πουθενα ουτε στον σταθερο υπολογιστη. Πολυ σημαντικο ειναι οτι για οση ωρα ειχε αυτη την αναλαμπη το λαμπακι του αναβοσβηνε οπως τοτε που διαβαζα αρχεια που ηταν μεσα του. Τωρα καθετε απλα μονιμος αναμενο. Καμια ιδεα? Τουλαχιστον μηπως μπορω να ελπιζω οτι δεν εχει χαλασει εντελως?

Δημοσ.

...είναι μάλλον αυτό που σου έλεγα :

δοκίμασε τα προγράμματα που είπα να τα βάλεις/τρέξεις με τον δίσκο συνδεδεμένο ΚΑΙ στο νέτμπουκ (γιατί μπορεί στον σταθερό να υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας, αλλά ταυτόχρονα να έχασε και το partition ο δίσκος). Κι αν δεν δεις χαΐρι, και ΑΝ το καλώδιο που έχεις έχει μόνο μία USB απόληξη, προμηθεύσου ένα διχαλωτό (Υ-cable), με δύο USB απολήξεις (για καλύτερη τροφοδοσία), και δοκίμασε τον δίσκο (και τα προγράμματα) και σε άλλον υπολογιστή εκτός των δικών σου...

Δηλαδή να έχεις ΚΑΙ πρόβλημα με την τροφοδοσία ο δίσκος, ΚΑΙ να έχεi χάσει το partition του (...αυτό που βλέπεις δηλαδή να σου τον εμφανίζει ως "RAW", χωρίς δηλαδή κάποιο αναγνωρίσιμο σύστημα αρχείων). Για την τροφοδοσία, είτε έχεις, είτε δεν έχεις Y-vable, πάρε ένα νέο και δοκίμασε μάλιστα να τον συνδέσεις στις πίσως θύρες είτε του δικού σου, είτε κάποιου άλλου σταθερού υπολογιστή (το netbook ασ' το, θα έλεγα).

Δημοσ.

Οκ αλλα που βρισκω Υ καλωδιο? Ψαχνω σε ehop,plasio,getitnow,κτλ. αλλα δεν το βρισκω. Επισης αν εχει χαθει το partition αυτο σημαινει πως πανε τα αρχεια μου?

Δημοσ.

"Χάθηκε το partition", στην ουσία σημαίνει ότι δεν μπορούν να τον δουν τα &!%@$#&% Windows. Το πρόγραμμα που σου είχα πει (Test Disk), έχει δυνατότητα να το επαναφάρει (όχι πάντα βέβαια). Το θέμα είναι όμως ότι είτε λόγω ελλιπούς τροφοδοσίας, είτε γιατί τα 'παιξε ο controller της πλακέτας του (και εδώ ίσως βοηθήσει ο Ποπάης όταν ξαναγυρίσει από το ταξίδι του), δεν υπάρχει πρόσβαση στον σκληρό. Επίσης, ακόμη κι αν το Test Disk δεν μπορέσει να επαναφέρει τα στοιχεία για το partition του δίσκου, υπάρχουν προγράμματα ανάκτησης κατευθείαν των αρχείων. Τέτοιο είναι το Active File Recovery. To ζήτημα για την ώρα σκαλώνει στον controller...

Τα αρχεία σου πάντως, είναι ΑΘΙΚΤΑ στο εσωτερικό του σκληρού, και αυτή τη στιγμή θυμίζουν...αυτιστικό παιδί που έχει κλειστεί στον κόσμο του : υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπο κόσμο.

Καλώδιο ψάξε μέσω Skroutz.gr.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν μπορει να ιχυει κατι τετοιο αλλα ειναι πιθανο επειδη γεμισα εντελως τον σκληρο να θελει παραπανω ρευμα για να τρεξει απο οσο μπορει γενικα να δωσει μια usb θυρα μονο? Τεσπα thx που μου θυμησες το skroutz. Εκει ομως βρισκω καλωδια με εξοδο μονο mini usb. Εγω θελω micro usb. Οποτε αν παρω το καλωδιο και εναν ανταπτορα απο mini σε micro θα την κανω τη δουλεια που θελω?

Δημοσ.

Θα σε γελάσω για αντάπτορα... Αν σε παίρνει, δοκίμασέ το...

Περί αρχείων στο είπα και σε προηγούμενο ποστ βρε :ρ. ΟΧΙ (κατηγορηματικότατα) δεν φταίει το "γέμισμα".

Δημοσ.

οκ σε λιγες μερες θα το εχω το καλωδιο. Αν και μαλλον φταιει ο controller γιατι ειναι οντως λιγο απιθανο ξαφνικα να μην επαρκει το ρευμα σε κανενα υπολογιστη. Αν τελικα καταφερω και βρω καινουργιο controller ομως, πως τον αντικαθιστω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...