Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Θα ηθελα τις συμβουλες σχετικα με ενα προβλημα που αντιμετωπιζω. Εχω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο WD my passport essential 1ΤΒ. Το προβλημα που εχω ειναι πως ενω δουλευε μια χαρα κανονικα, πλεον καθε φορα που τον συνδεω σε μια θυρα USB του υπολογιστη μου ή του netbook μου δεν μου εμφανιζεται μεσα στον υπολογιστη μου ουτε πουθενα αλλου. Το λαμπακι του σκληρου αναβει κανονικα, μεσα ακουγεται να δουλευει κανονικα (δεν κανει καποιο περιεργο ηχο) και εχω τρελαθει διοτι εχω εκει μεσα τα παντα. Ολα μου τα αρχεια. Μηπως ξερετε τι μπορει να φταιει και πως το φτιαχνω? Ευχαριστω.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σιγουρα με ενδιαφερει πιο πολυ η πιθανοτητα να παρω πισω τα αρχεια μου. Μακαρι να μην εχει και ο σκληρος κατι και να ξαναδουλεψει αλλα τα αρχεια μου ειναι πολυ περισοτερο πολυτιμα. Οσο για εγγυηση δεν ξερω αν εχει και αν ισχυει ακομα...

Δημοσ.

Σιγουρα με ενδιαφερει πιο πολυ η πιθανοτητα να παρω πισω τα αρχεια μου. Μακαρι να μην εχει και ο σκληρος κατι και να ξαναδουλεψει αλλα τα αρχεια μου ειναι πολυ περισοτερο πολυτιμα. Οσο για εγγυηση δεν ξερω αν εχει και αν ισχυει ακομα...

Δεν απάντησες με σαφήνεια στις ερωτήσεις μου, αλλά τεσπα : ξεκίνα από αυτό εδώ το λινκ. Δεν το κόβω να γίνει κάτι, αλλά αρχίνα απ' τ' αθώα και τα βασικά, αφού δεν έδωσες ξεκάθαρες απαντήσεις. Αν όντως δεν μπορεί ν' ανακτηθεί το partition, η επόμενή σου επιλογή, είναι να δοκιμάσεις πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων (αν αυτό βλέπει τον σκληρό, θα χρειαστείς ελεύθερο χώρο σε ΑΛΛΟΝ από τον εν λόγω σκληρό για ν' ανακτηθούν). Μέχρι εδώ, ΑΝ υφίσταται εγγύηση αντικατάστασης, και ΑΝ αυτή σε νοιάζει. Γιατί αν ανοίξεις την θήκη όπως σου προτάθηκε για να πάρεις από μέσα τον σκληρό (και να τον συνδέσεις εσωτερικά σε desktop pc, καθώς υπάρχει πιθανότητα το πρόβλημα να είναι στα ηλεκτρονικά της θήκης και όχι στον σκληρό), κατά πάσα πιθανότητα θα ακυρώσεις την εγγύηση. Και κάπου εδώ (αν φτάσεις ως εδώ και συνεχίζεις να μην έχεις πρόσβαση στ' αρχεία σου), θα πρέπει ν' αποφασίσεις αν θέλεις να "ρισκάρεις" να πας παρακάτω, και να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ, βγάζοντας τον σκληρό από την θήκη, και βάζοντάς τον εσωτερικά σε pc, μήπως και εκεί φαίνεται (θα πρέπει κατ' αρχάς να φαίνεται στο BIOS του σταθερού που θα τον συνδέσεις. Αν ΔΕΝ φαίνεται, ψιλοχέσ' τα με τ' αρχεία...), είτε "κανονικά" απ' το λειτουργικό, είτε και πάλι μέσω των προγραμμάτων ανάκτησης partitions/αρχείων (αν το λειτουργικό δεν τον βλέπει).

Μελέτα αυτό το ποστ, ακολούθησε αυτά που λέω (κάνοντας τις επιλογές σου), και αν είναι να προχωρήσεις σε "εξόρυξη" σκληρού, τα ξαναλέμε.

Σε κάθε περίπτωση, πάρε το...σκληρό μάθημα : ποτέ δεν εμπιστευόμαστε, ΕΣΤΩ τα ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ απ' τ' αρχεία μας, σε ένα και μόνο μέσο, αλλά φροντίζουμε να έχουμε από την πρώτη κι όλας στιγμή αντίγραφά τους. Ακόμα κι αν το αποθηκευτικό μέσο είναι ολοκαίνουριο. Γιατί το πότε θα ψοφήσει, κανείς δεν το ξέρει. 

Δημοσ.

Καταρχην σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

@washcloud συγνωμη αν δεν ημουν αρκετα σαφης. Δεν ξερω αν εχει εγγυηση αντικαταστασης ο σκληρος. Τον ειχα αγορασει το 2010 απο το εξωτερικο και δεν νομιζω να μπορω να χρησημοποιησω την εγγυηση του στην Ελλαδα ακομα και αν εχει. Αν εχει ομως εγγυηση με ενδιαφερει πιο πολυ η πιθανότητα να μην χασω τα αρχεια μου και μετα η εγγυηση. Λοιπον θα ηθελα να περιγραψω πιο λεπτομερως το προβλημα μου. Αρχικα ο σκληρος δουλευε ρολοι. Χθες το απογευμα ηθελα να κανω format στο pc μου. Οποτε εκανα backup στον εξωτερικο δισκο. Ολα πηγαιναν καλα μεχρι που ο σκληρος ειχε σχεδον γεμισει. Τοτε ξαφνικα "κολησε" η αντιγραφη των αρχειων μου και αναγκαστηκα να το κλεισω. Αποσυνδεσα τον σκληρο, τον ξανασυνδεσα και μου εβγαλε ενα μηνυμα στην γραμμη εντολων οτι απετυχε η εγκατασταση της συσκευης. Εκτοτε σε οποιον υπολογιστη και να τον συνδεσω δεν δουλευει καθολου. Ουτε καν στα bios δεν εμφανιζεται. Το περιεργο λοιπον ειναι οτι το λαμπακι του σκληρου αναβει κανονικα ομως απο εκει και περα τιποτα. Καμια αντιδραση. Αφου λοιπον δεν φαινεται ουτε μεσα στα bios υπαρχει προγραμμα που μπορω να χρησημοποιησω και να τον "δει" αυτο?

Δημοσ.

το λαμπακι δεν ειναι του σκληρου αλλα της θηκης...δεν σημαινει απαραιτητα οτι δουλευει ο σκληρος επειδη αναβει...

επειδη εχω την ιδια θηκη και μερικες φορες δεν μου εβλεπε τον σκληρο(αλλη περιπτωση ομως καθως χρησιμοποιουσα hub), δοκιμασε την πιο απλη λυση...βγαλτον απ την θηκη και βαλτον στο motherboard κατευθειαν με sata...και θα δεις αν τον βρεις στα bios η οχι..αν τον βρει τοτε προβλημα με την πλακετα της θηκης και πας για καινουρια θηκη...αν και παλι δεν τον δεις στα bios τοτε δυσκολα τα πραγματα...

p.s πριν τον βγαλεις για δοκιμασε και αλλο usb καλωδιο αν εχεις!

Δημοσ.

Δοκιμασα και αλλο καλωδιο και τιποτα. Τελικα εκανα το βημα και τον εβγαλα απο τη θηκη. Πως τον συνδεω στο pc ομως? Δεν εχει υποδοχη για sata. Επισυναπτω και φωτο να δειτε.

dsc01450n.th.jpg

Δημοσ.

Σιγουρα βγαινει? Εχει μια κολλητικη ταινια και κατι βιδες. Η ταινια ξεκολαει ευκολα. Οι βιδες ομως δεν βγαινουν. Ειναι πολυ περιεργες βιδες. Δεν κανουν σε κανενα κατσαβιδι που εχω...

Δημοσ.

η δικια μου η θηκη ειναι διαφορετικη και η πλακετα μπαινει κουμπωτη χωρις βιδες...με μπερδεψε η δικια σου...

τελικα θα σε γελασω αν βγαινει η οχι γιατι προκειται για αλλο δισκο και θηκη απ αυτην που εχω εγω τελικα... το interface του δισκου σου πρεπει να ειναι usb...αρα προς το παρον ξεχνα την συνδεση με sata..η περιμενε να σου πει κανεις αλλος...

Δημοσ.

δεν ειχα ξαναδει αυτο το πραγμα σε δισκο....το μαθαμε κι αυτο...ο δισκος σου δεν εχει σατα pins και λειτουργει με το usb interface σαν ενσωματωμενο απ οτι καταλαβα... οποτε δεν μπορεις να το βαλεις sata...αν σου λεω βλακειες, γιατι σου ξαναλεω οτι δεν το εχω ξαναδει αυτο σε δισκο μου, τοτε περιμενε λιγο..καποιος θα βρεθει να ξερει..

Δημοσ.

Γιώργη, αφού έφτασες στο σημείο που τον έβγαλες απ' τη θήκη, παρακάτω μένουν τα εξής :

Αν η πλακέτα του είναι όλη ένα ενιαίο "πράσινο πράμμα", τότε απλά έχεις πέσει στην περίπτωση που "τσάμπα" τον έβαγλες από την θήκη, καθώς υπάρχουν πλακέτες 2.5άρηδων δίσκων που βγάζουν κατευθείαν σε USB - δεν υπάρχει δηλαδή κάποιος "αντάπτορας"/μικρή controller card που να 'ναι κουμπωμένος πάνω σε κλασσικό SATA interface για να τον ξεκουμπώσεις, και να συνδέσεις τον δίσκο σε κάποια SATA θύρα σε σταθερό PC. 3 δρόμοι μένουν, αν είναι τέτοια η πλακέτα (ενιαία απ' άκρη σ' άκρη) : 1) Δοκιμάζεις τις οδηγίες που θα βρεις στο λινκ που πόσταρα στο προηγούμενο ποστ -χρήση του προγράμματος Test Disk δηλαδή- αν δεν το 'χει ήδη κάνει (δεν αναφέρθηκες αν το 'κανες ή όχι) 2) Αν με το TD δεν γίνεται κάτι, δοκιμάζεις να δεις αν βλέπει τον δίσκο το πρόγραμμα Active File Recovery. Αν τον βλέπει, τρέξε το "Super Scan" mode του. Τα τυχόν αρχεία που θα βρει, θα πρέπει να τ' ανακτήσεις σε άλλο μέσο. 3) Αν δεν τον βλέπει το AFR, το μόνο που σου μένει είναι να τον πας σε εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης (θα πρότεινα την Datalabs Aθήνα, ή Northwind Θε/σνίκη - αλλά υπάρχουν και άλλες, και σε άλλες πόλεις μάλιστα. Γκουγκλ δεμ, και πάρε στην κάθε μία που σ' ενδιαφέρει τηλ. και ρώτα εάν κάνει ΔΩΡΕΑΝ διάγνωση/εκτίμηση κόστους. Γενικά να περιμένεις να σου ζητήσουν τουλάχιστον κατοστάρικα (προς χιλιάρικο) πάντως. Το αν σε συμφέρει να τους δώσεις το οκ να προχωρήσουν σε ανάκτηση, μόνο εσύ το ξέρεις.

Σε περίπτωση που τελικά ΔΕΝ είναι ενιαία η πλακέτα του δίσκου, αλλά υπάρχει detachable controller και τον βγάλεις, πρώτα δες αν αναγνωριστεί στο BIOS (αφού τον συνδέσεις όπως κάθε SATA συσκευή). Αν δεν, μπαίνεις σε λούκι εύρεσης πλακέτας. Αν πάλι αναγνωριστεί από BIOS αλλά όχι από Win, και πάλι πρώτα TD, και αν δεν γίνει κάτι, δοκιμή με AFR...

*edit ...μέχρι να ποστάρω (κλασσικά...), γράφτηκαν κι άλλα. Οπότε, αφού όντως είναι USB η πλακέτα του, ακολουθείς αυτά που έγραψα στην 1η παράγραφο...

Ναι, (δυστυχώς) υπάρχουν δίσκοι με USB PCB εδώ και λίγα χρόνια, και είναι μεγάλο σκίσιμο, γιατί περιορίζουν πολύ τις επιλογές ανάκτησης (για προφανείς λόγους).

Δημοσ.

Οκ. Ευχαριστω παντως. Ελπιζω καποιος να ξερει πως στο καλο συνδεεται μηπως και καταφερω να παρω πισω τα αρχεια μου. Ομως κατι που διαβασα και μπορει να ειναι βλακεια αλλα δεν ξερω ειναι οτι μερικες φορες δεν επαρκει το ρευμα που περναει απο τη usb για να διαβαστει ο σκληρος. Δεν ξερω αν εχει σχεση αλλα ο σκληρος χαλασε μολις τον γεμισα. Σκεφτομαι μηπως χρειαζεται περισοτερο ρευμα για τοσα αρχεια. Τοσο καιρο λειτουργουσε χαλαρα. Τυχαιο?

Ευχαριστω washcloud. Θα δοκιμασω μια προς μια τις λυσεις που προτεινεις και ελπιζω να βγω τυχερος. Παντως οταν τον συνδεω απλα μεσω usb στα bios δεν μου εμφανιζει τιποτα. Ενω οταν συνδεω ενα φλασακι που εχω αυτο εμφανιζεται κανονικα και στα bios.

@washcloud Σιγουρα στο thread που μου εστειλες εχει οδηγιες για το test disk? Γιατι μεχρι στιγμης δεν εχω διαβασει κατι τετοιο. Μαλιστα καπου γραφεις πως:

"To παρόν thread υπάρχει -όπως έγραφα στο πρώτο post- για συνεννοήσεις σχετικά με παραχώρηση ή αίτηση χαρίσματος χαλασμένων σκληρών κτλ.

Για data recovery υπάρχει άλλο, λίγο πιο κάτω από αυτό."

Ειναι ευκολο να μου υποδειξεις αν που ειναι γραμενες οι οδηγιες για το test disk?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...