VasKag Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 η μητρικη ειναι Aopen i965gm-ifm. με το ανοιγμα του υπολογιστη εμφανιζεται το παρακατω μηνυμα, ο υπολογιστης παγωνει και ακουγεται συνεχομενο beep. "Award BootBlock BIOS v1.0 Copyright © 2000, Award Software, Inc. BIOS ROM checksum error Detecting floppy drive A media... " μετα απο ψαξιμο στο google εκανα τις περισσοτερες προτεινομενες λυσεις. αλλαξα μπαταρια. εκανα clear cmos. αλλα τιποτα. να πω εδω οτι το προβλημα παρουσιαστηκε οταν η καρτα γραφικων παρεδωσε πνευμα. τωρα πλεον κανω τις οποιες ενεργειες με την ενσωματωμενη της μητρικης. μετα απο 2-3 reset , δεν το εμφανιζει το μηνυμα και μπορω να μπω στο bios. δε μπορω να μπω στα windows γιατι πιθανον ψαχνει να βρει την καρτα γραφικων (που δεν υπαρχει) και ισως να δυσκολευεται με την ενσωματωμενη. να πω εδω οτι ο υπολογιστης δεν ειχε floppy drive. τωρα γιατι το ψαχνει δεν ξερω. τελος παντων εβαλα εγω ενα απο ενα παλιο υπολογιστη. κατεβασα το τελευταιο bios απο τη σελιδα της μητρικης και προσπαθησα να το περασω. μετα απο 1 λεπτο φορτωματος του floppy, και ενω εχει βγαλει την αρχικη οθονη του awdflash, μου πεταει το μηνυμα "unknown flash type". πραγμα που περιμενα να δω αν προσπαθουσα να flashαρω λαθος bios. οπως ειπα το κατεβασα απο την σελιδα της μητρικης. εκδοση 104. παρεδωσε πνευμα η μητρικη ή υπαρχει τιποτα αλλο που μπορουμε να κανουμε? καπου διαβασα για αντικατασταση του ιδιου του bios chip. Μπορουμε και μονοι μας να το κανουμε αυτο?
naruto_gr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 φίλε σε ένα παλιό Pc που είχα .αντιμετώπισα και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Μέτα από πολύ ψάξιμο ανακάλυψα ότι έφταιγε η μνήμη που είχα πάνω και όχι η m/b είχα ξεκινήσει και εγώ clear cmos, αλλαγή μπαταρίας φλασαρισμα άλλα τελικά βρήκα έναν τύπο σε ένα forum που έλεγε μόνο αυτό τσέκαρε τις μνήμες σου. δοκίμασε να βγάλεις τις μνήμες σου ή δοκιμαστες μια μια αν έχεις πάνω από μια
VasKag Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ. μαλλον και εμενα η μνημη (μνημες) πρεπει να ηταν. απλως δεν πηγε το μυαλο μου εκει, γιατι συνηθως οταν χαλανε οι μνημες παρουσιαζονται αλλα συμπτωματα και αλλα μηνυματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα