Xenobius Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Στο spam μπορώ να ανεβάσω πολύ την επισκεψιμότητα στα site μου, δεν ειναι ομως απαραίτητο ότι θα αγοράσουν. Αλλιώς δούλευα και με adword conversion και ήμουν αρχοντας. Εμεις γενικότερα προσπαθούμε να δουλεύουμε σε δικές μας πλατφόρμες για να έχουμε και την επίβλεψη, αλλα το affiliate έχει κατα τη γνώμη μου πλέον χαθεί. Θέλουμε ο πελάτης που θα έρθει, να ξέρει γιατί ήρθε και να έχει ενημερωθεί πλήρως, όχι απλά επειδή πάτησε ένα ωραίο και fancy link. Αλλα το καλύτερο είναι παντα φυσικοί resellers, που έχουμε βγει και για ένα καφέ και τον ξέρουμε και μας ξέρει. Για να θεωρηθείς μεταπωλητής πρέπει να φέρεις κάποιο τζίρο (ώστε να αποδείξεις την ικανότητά σου και όχι απλά να ψαχνεις χαμηλές τιμές για τα προσωπικά σου project)και μετά προμήθεια επί των πωλήσεων η οποια σαν ποσοστό ανεβαίνει ανάλογα τον τζίρο που φέρνεις. Κι εννοείται ότι αν σταματήσεις να φέρνεις πελάτες, κοιτάμε το ενδεχόμενο να βγεις απο αυτή τη θέση.
alexitsios Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δεν πιστεύω ότι θα χαλούσε κανέναν να πάρει πελάτες από affiliates. Έξω η μέθοδος με affiilates θεωρείτε ως η πιο αποδοτική, για αυτό και δίνουν τόσο μεγάλο ποσοστό προμήθειας. Ουσιαστικά μπορείς να γεμίσεις θετικά reviews σε διάφορα σχετικά forums μέσα σε ένα βράδυ. Το affiliate marketing δεν είναι banner advertising. Αν ξέρεις να το χειριστείς σωστά είναι ίσως η πιο αποδοτική μέθοδος για να φέρεις κέρδη στην επιχείρηση σου.
Xenobius Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Σίγουρα δεν με χαλάει να έρχονται πελάτες απο διάφορα project, απλά σε κάποια καμπάνια μου στην Ελλαδα θα έδινα μικρότερο ποσοστό στο affiliate, απο οτι αν το εκανα σε global target. Γιατι στην Ελλαδα δεν ειναι τόσο διαδεδομενο όσο θα ήθελα. Για το WebHosting βεβαια ίσως είναι καλύτερα απο αλλες μεθόδους, γιατι πχ στο Direct Marketing ειναι δυσκολοτερο να πεισεις μια εταιρία που την έχει καταβρει με τον τεχνικό τους τόσα χρόνια να φύγουν απο αυτόν και να έρθουν σε σένα. Ενώ στο adwords ή στο affiliate πετάς ένα banner 1€ / GB και ο άλλος που ψαχνεται θα μπει. Εγώ να σου πω την αλήθεια προτιμώ να δώσω ένα μεγαλύτερο budget στο WebDesign ώστε να φέρω τον πελάτη και να του πασάρω και τις αλλες μου υπηρεσιες (Hosting/Marketing κλπ) σαν προσφορά μαζί με το πακετο.
alexitsios Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Για global marketing δεν μπορείς να παίξεις έτσι όπως ειναι τα πράγματα. όταν ο άλλος δίνει 100 - 150$ στους affiliates με την κάθε πώληση shared πακέτου, σίγουρα δεν μπορείς να τον ανταγωνιστείς. Το design παίζει και αυτό το ρόλο του, αλλά ουσιαστικά το κάνεις μια φορά (εκτός και αν κάνεις καμπάνια conversion optimization), οπότε δεν το έχω εντάξει ακόμη. Συγκεκριμένα κάνω τα παρακάτω για την προώθηση της ιστοσελίδας μου: SEO για δύσκολους όρους του ανταγωνισμού. Έτσι δεν πληρώνω καθόλου για ads και κερδίζω άμεσα από τους πελάτες. Blog - για ανάπτυξη viral content. Forum posting. Fb marketing. Affiliate marketing. Deal sites. Με email marketing δεν έχω ασχοληθεί στο συγκεκριμένο τομέα για να δω πόσο αποδίδει.
platongr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Εγώ δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη προώθηση. Ξεκίνησα το 99-2000 σαν reseller και σαν 2η δουλειά και τώρα έχω φτάσει να έχω έναν ικανοποιητικό αριθμό πελατών. Παράλληλα από κάποιες γνωριμίες που είχα από την τότε κύρια δουλειά μου, έχω κάποιους "δυνατούς" resellers οπότε καλύπτω τα έξοδα μου και ζω την οικογένειά μου από αυτό. Απόσβεση έκανα στα 2 χρόνια από τότε που ξεκίνησα να έχω αυτό σαν κύρια δουλειά. Κατά διαστήματα βάζω κάποια διαφήμιση google/facebook αλλά μόνο clicks βλέπω. Τελευταία έχω αρχίσει λίγο και το τοπικό έντυπο. Δεν μπορώ να ανταγωνιστώ τους μεγάλους, παρόλο που κατά περιόδους έχω χαμηλότερες τιμές και είναι άλλωστε λογικό. Πάρε παράδειγμα το εδώ φόρουμ. Μια αναζήτηση θα σου φέρει 5-10 ονόματα. Ποιος θα σε εμπιστευτεί εσένα μετά χωρίς να σε ξέρει κανένας ? Η αγορά είναι τεράστια. Αν μπορείς να προσφέρεις καλές υπηρεσίες στην σωστή τιμή, να παρέχεις σωστή υποστήριξη, κάποιες φορές και εκτός των ορίων σου και βγάζεις τα έξοδα σου, τότε θα ξεκινήσεις να έχεις και κέρδος. Αν μπεις στην διαδικασία να προσπαθείς να πάρεις πελάτες από αλλού, να μαζέψεις όσο περισσότερο κόσμο μπορείς, τότε μπαίνεις και σε άλλα μονοπάτια. Ναι μεν έχεις περισσότερα έσοδα, αλλά μεγαλώνουν και τα έξοδα.Περισσότερο εξοπλισμό, περισσότερο προσωπικό κτλ. Είναι ανάλογα τι θέλεις, τι μπορείς και που ΜΠΟΡΕΙΣ να φτάσεις.
alexitsios Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Προσωπικά παίρνω το 90% των πελατών από Google search και μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικά αποδοτική μέθοδος. Μόλις ολοκληρώσω την καμπάνια μου εκεί, σκέφτομαι να επικεντρωθώ περισσότερο στο Blogging και τα social media.
Xenobius Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Και τα facebook ads είναι πολύ αποδοτικά αλλά μόνο οταν έχεις μια καλή προσφορά να δείξεις. Αν είναι γενική η διαφήμιση, φέρνεις κόσμο αλλα χωρίς απαραίτητα πωλήσεις.
alexitsios Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δεν εννοώ για Facebook ads Εγώ προσωπικά θεωρώ τα paid ads (είτε σε fb είτε σε google) πέταμα χρημάτων
Xenobius Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Τα paid ads είναι όπως είπα για συγκεκριμένες έκτακτες προσφορές που βγάζεις για να γίνει το μπαμ, κάτι που το google search δεν θα σου φέρει εύκολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα