geioannou Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 fedora σε netbook με windows 7 και boot loader ? εγκατεστησα την fedora 16 διανομη αλλα θελω να αλλαξω το defult λειτουρικο που θα ανεβαινει εαν δεν επιλεξω χειροκίνητα. απο τα windowns που πηγα να το κανω δεν βλεπει 2ο λειτουργικο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Τι αρχεια εχεις μεσα στο /etc/grub.d/ (εφοσον εχεις τετοιο φακελο)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VeRDe Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 EasyBCD θα κάνει αυτό ακριβώς που ζητάς (πάνω στο windows boot. όχι το grub) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geioannou Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 δεν ξερω εαν δεν δουλευω σωστα το EasyBCD αλλα και σε αυτο MONO τα windows 7 βλεπουν. οποτε δεν μπορω να επιλεψω μεταξυ 2 λειτουργικων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VeRDe Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 πρέπει να δημιουργήσεις εσύ τη δεύτερη επιλογή. πάτησε "add new entry" επέλεξε Linux/BSD Type: GRUB 2 Γράψε από κάτω όπως θες να ονομάζεται (πχ Fedora) και τέλος πάτησε "add entry" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geioannou Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 το εκανα χωρις κανε αποτελεσμα. μαλιστα στην κεντρικη καρτα του easyBCD γραφει τα παρακατω: There are a total of 2 entries listed in the bootloader. Default: Windows 7 Timeout: 5 seconds EasyBCD Boot Device: C:\ Entry #1 Name: Windows 7 BCD ID: {current} Drive: C:\ Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe Entry #2 Name: fedora 16 BCD ID: {7d487544-9fd6-11e0-94ad-db23c2aa8fc6} Drive: C:\ Bootloader Path: \NST\AutoNeoGrub0.mbr πραγμα που διχνει οτι τουλαχιστον σε επιπεδο easyBCD einai OK, αλλα καπου υπαρχει κατι αλλο που το επηρεάζει !! καμια ιδεα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VeRDe Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 το grub σου ανοίγει στην επιλογή λειτουργικού ή του windows; πάτησε και ένα Νομίζω επίσης ότι το Fedora έχει Grub native, όχι grub 2. νομίζω..... Πάτησε και ένα recreate/repair boot files. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geioannou Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 το grub σου ανοίγει στην επιλογή λειτουργικού ή του windows; πάτησε και ένα Νομίζω επίσης ότι το Fedora έχει Grub native, όχι grub 2. νομίζω..... Πάτησε και ένα recreate/repair boot files. - δεν καταλαβαινω τι ρωτας αρχικα αλλα εαν καταλαβα τι εννοεις οταν ανοιγει μου δείχνει οτι μεσα εχει 2 λειτουργικα fedora, windows 7. εαν δεν παω χειροκινητα στην επιλογη windows 7 τοτε ανεβαινει με fadora. - εσβυσα το new antry που ειχα κανει και δημιούργησα μια νεα με απλο GRUD αυτη τη φορα χωρις κανενα αποτελεσμα. παλι με το fedora ανοιγει. μιλησα με τον ανθρωπο που τα περασαμε μαζι και μου ειπε οτι ετρεξε μια εντολη σε τερμιναλ για να δωσει default τα windows. μηπως εκει κατι πηγε λαθος.....! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Ξαναρωταω Τι αρχεια εχεις μεσα στο /etc/grub.d/ (εφοσον εχεις τετοιο φακελο)? Αν μεσα εκει εχεις αρχεια οπως εγω πχ >$ ls /etc/grub.d/ 00_header 10_linux 30_os-prober 41_custom 05_debian_theme 20_linux_xen 40_custom README σημαινει οτι - εχεις grub2 κατα πασα πιθανοτητα - οταν εκτελεστει το "update-grub" διαβαζει τα παραπανω αρχεια με αριθμιτικη σειρα, αρα - διαβαζει και κατοπιν βαζει πρωτα τις επιλογες που αφορουν το λινουξ (10_linux) και μετα αυτες που αφορουν αλλα λειτουργικα (30_os-prober) και προφανως η λυση στο προβλημα σου ειναι να του πεις τα διαβαζει αλλιως, αλλαζοντας το 30_κατι σε 09_κατι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geioannou Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 μπορεις να με βοηθησεις για το που θα παω να βρω αυτες τις εγγραφες ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Στο φακελο /etc/grub.d/. Για να μην ψαχνεσαι, ανοιγεις εναν file manager > ctrl+l για να παει στην address bar > και γραφεις /etc/grub.d και enter. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VeRDe Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 sorry εσύ θες να επιλέγεις από GRUB. Εγώ νόμιζα ότι ήθελες να επιλέγεις από το πιο απλοϊκό Windows menu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geioannou Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 τα βρήκα τα αρχεια που ειχες αναφερει, αλλα πως θα κανω την αλλαγη που χρειαζετε ? με 2πλο κλικ δεν ανοιγουν και μου δινει αλλες επιλογες ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Ωραια. Τωρα το μονο που μενει ειναι να μετονομασεις το 30_os-prober σε 09_os-prober και να του πεις να ενημερωσει το μενου. Με πολλη προσοχη λοιπον - γινεσαι root >su και κατοπιν δινεις τον κωδικο του root για να συνεχισεις - πας στον σχετικο καταλογο >cd /etc/grub.d/ - κανεις τη μετονομασια που θες >mv 30_os-prober 09_os-prober - ενημερωνεις το μενου >update-grub και εισαι ετοιμος. Στην επομενη επανεκκινηση τα windows θα ειναι πρωτα στη λιστα πανω πανω και, αν δεν εχεις αλλαξει κατι αλλο, προεπιλεγμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geioannou Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 μπηκα με terminal εδωσα τα παραπανω, αλλα παρολα αυτα παλι το Linux ειναι default !!! οι αλλαγες φαινονται να εχουν γινει κανονικα. ετσι δεν ειναι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα