coffeex Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δεν κοιτάς και το καλώδιο της κεραίας να δεις ότι είναι οκ; Εγώ στη θέση σου θα κοίταζα και τους κονέκτορες του καλωδίου για την περίπτωση βραχυκυκλώματος (τέτοια περίπτωση μου είχε τύχει σε μία εγκατάσταση)
akis_supernatural Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) προς το δασυλλιο,και λιγο προς το καστρο, απο την περιοχη που εισαι. α εγω το εχω απο την αλλη πλευρα του λοφου. ειναι σιγουρο αυτο? αν ειναι να αλλαξω θεση στην κεραια Δεν κοιτάς και το καλώδιο της κεραίας να δεις ότι είναι οκ; Εγώ στη θέση σου θα κοίταζα και τους κονέκτορες του καλωδίου για την περίπτωση βραχυκυκλώματος (τέτοια περίπτωση μου είχε τύχει σε μία εγκατάσταση) το καλωδιο τις κεραιας πως να το δω? ειναι κεντρικη η κεραια και το καλωδιο οπως φευγει απο την κεραια μπαινει μεσα στον τοιχο. τους κονεκτορες εννοεις αυτους που ειναι στο κουτακι της κεραιας? τωρα παρατηρησα οτι οπως φευγει απο την κεραια το καλωδιο το εχουν συνδεσει με το υπολοιπο καλωδιο της πολυκατοικιας αλλα η συνδεση δεν ειναι προστατευμενη απο ταινια ειναι τελειως γυμνο. αν ειχε βραχυκηκλωσει ομως δε θα επιανε καθολου ετσι δεν ειναι? Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2012 από akis_supernatural
coffeex Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 τους κονεκτορες εννοεις αυτους που ειναι στο κουτακι της κεραιας? Ναι. τωρα παρατηρησα οτι οπως φευγει απο την κεραια το καλωδιο το εχουν συνδεσει με το υπολοιπο καλωδιο της πολυκατοικιας αλλα η συνδεση δεν ειναι προστατευμενη απο ταινια ειναι τελειως γυμνο. αν ειχε βραχυκηκλωσει ομως δε θα επιανε καθολου ετσι δεν ειναι? Στην αναλογική θα έπαιζε αλλά με λίγα "χιόνια". Έχει κανένας άλλος το ίδιο πρόβλημα με εσένα στην πολυκατοικία που είσαι;
akis_supernatural Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Ναι. Στην αναλογική θα έπαιζε αλλά με λίγα "χιόνια". Έχει κανένας άλλος το ίδιο πρόβλημα με εσένα στην πολυκατοικία που είσαι; ειμαι ατυχος γτ οι υπολοιποι εχουν δορυφορικα... αλλα δεν πρεπει να φταινε τα καλωδια γτ οι υπολοιπες συχνοτητες παιζουν μια χαρα... οποτε θα δοκιμασω αυριο να αλλαξω θεση την κεραια
joker80 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) απο τη παρασκευη μεχρι χτες τα επιανα μια χαρα ολα τα ψηφιακα. χτες το βραδακι που επιασε βροχη δεν πιανω τιποτα μονο τα πρισμα κ το σινε/σπορ. ρωτησα μερικους γειτονους στην ιδια πολυκατικια με μενα κ ειχαν μονο μερικα σπασιματα. τι στο καλο μονο σε μενα εγινε αυτο? πατρα με σημα απο αροη ακομα κ τωρα το πρωι που δεν βρεχει κανουν κοληματα. ελεος δεν στεγνωσε καλα φαινετε. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2012 από joker80
graphist83 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 ειμαι ατυχος γτ οι υπολοιποι εχουν δορυφορικα... αλλα δεν πρεπει να φταινε τα καλωδια γτ οι υπολοιπες συχνοτητες παιζουν μια χαρα... οποτε θα δοκιμασω αυριο να αλλαξω θεση την κεραια Θεμα πεδιομετρησης ειναι. Η κεραια σου δεν κοιταει σωστα στο κεντρο εκπομπης. Πρεπει να κοιταει ακριβως τον αναμεταδότη. Απλα πολλοι μπερδεύονται με την έννοια ''κοιτάει''. Οπως ειναι η κεραια σου εχει ενα πλέγμα (ανακλαστήρας) σαν 2 σχαρες. Αυτες κανουν ενα V. Λοιπον το εσωτερικο μερος αυτών πρεπει να κοιτάει το κεντρο εκπομπής οχι η μυτη. Για να το εξηγησω απλοποιημένα, ο ανακλαστήρας συγκεντρωνει τα κύματα των συχνοτήτων και τα ανακλά επανω στα στοιχεία της κεραίας. Δωσε μας επισης τιμες ποιότητας - ισχυως σηματος απο το δεκτη σου σε: Μια συχνότητα που λειτουργεί οκ και στην συχνότητα 46. απο τη παρασκευη μεχρι χτες τα επιανα μια χαρα ολα τα ψηφιακα. χτες το βραδακι που επιασε βροχη δεν πιανω τιποτα μονο τα πρισμα κ το σινε/σπορ. ρωτησα μερικους γειτονους στην ιδια πολυκατικια με μενα κ ειχαν μονο μερικα σπασιματα. τι στο καλο μονο σε μενα εγινε αυτο? πατρα με σημα απο αροη ακομα κ τωρα το πρωι που δεν βρεχει κανουν κοληματα. ελεος δεν στεγνωσε καλα φαινετε. Εαν επηρεαστηκε με την βροχη, μου μοιαζει σαν προβλημα στον μικτη της κεραιας. Εαν ο ενισχυτης ειναι ιστου και οχι κεντρικος. Απο την αλλη μπορει μαζι με την βροχη να φυσηξε και λιγο. Τσεκαρε την καλωδιωση της.
akis_supernatural Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Θεμα πεδιομετρησης ειναι. Η κεραια σου δεν κοιταει σωστα στο κεντρο εκπομπης. Πρεπει να κοιταει ακριβως τον αναμεταδότη. Απλα πολλοι μπερδεύονται με την έννοια ''κοιτάει''. εγω να τη βαλω να κοιταει ακριβως στον αναμεταδοτη θελω. αλλα πες μου κατι πως μπορω να ξερω ακριβως που ειναι ο αναμεταδοτης? αυτο ειναι το προβλημα μου
graphist83 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Εαν δεν εχεις οπτικη επαφη η πεδιομετρο δυσκολο να το πετυχεις. Μπορεις βεβαια με ενα μεσοβέζικο τροπο να πετυχεις κατι. Βαλε τον δεκτη σε μια συχνοτητα οπου θα φαινεται η ισχυς και η ποιοτητα σηματος. Εχε εναν φιλο σου στην TV να τα παρακολουθει. Παρτον τηλεφωνο στην ανοικτη ακροαση. Εσυ θα γυρνας την κεραια σιγα σιγα, δινοντας παντα χρονο στον δεκτη να προσαρμοστεί για να σου εμφανισει σημα. Οταν πετυχεις μετα απο δοκιμες το μεγαλυτερο συνδυασμό ποιοτηας - ισχύος σηματος, δοκιμασε και σε αλλες συχνοτητες. Συνηθως αμα το εχεις βρει θα παιζουν ολα οκ. Σπανιως δεν παιζει καποια αλλη οπου και χρειαζεται ελαφρώς μετατόπιση μεχρι να συντονισει και αυτη. αλλωστε και να χασεις λιγα db απο την δεν εχεις θεμα, το ψηφιακο άπαξ και συγχρονίσει ειτε στα 70% ειτε στα 100% δεν εχεις προβλημα. Στα πολυ χαμηλα υπαρχει ασταθεια. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2012 από graphist83
akis_supernatural Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Εαν δεν εχεις οπτικη επαφη η πεδιομετρο δυσκολο να το πετυχεις. Μπορεις βεβαια με ενα μεσοβέζικο τροπο να πετυχεις κατι. Βαλε τον δεκτη σε μια συχνοτητα οπου θα φαινεται η ισχυς και η ποιοτητα σηματος. Εχε εναν φιλο σου στην TV να τα παρακολουθει. Παρτον τηλεφωνο στην ανοικτη ακροαση. Εσυ θα γυρνας την κεραια σιγα σιγα, δινοντας παντα χρονο στον δεκτη να προσαρμοστεί για να σου εμφανισει σημα. Οταν πετυχεις μετα απο δοκιμες το μεγαλυτερο συνδυασμό ποιοτηας - ισχύος σηματος, δοκιμασε και σε αλλες συχνοτητες. Συνηθως αμα το εχεις βρει θα παιζουν ολα οκ. Σπανιως δεν παιζει καποια αλλη οπου και χρειαζεται ελαφρώς μετατόπιση μεχρι να συντονισει και αυτη. αλλωστε και να χασεις λιγα db απο την δεν εχεις θεμα, το ψηφιακο άπαξ και συγχρονίσει ειτε στα 70% ειτε στα 100% δεν εχεις προβλημα. Στα πολυ χαμηλα υπαρχει ασταθεια. δεν ξερω αν εχω οπτικη επαφη βλεπω ενα αρκετα μεγαλο μερος του σημειου αλλα δεν ξερω που ακριβως ειναι., τεσπα θα κανω αυτο που λες θα παρω κανενα φιλο και θα δοκιμασουμε
johnmayson Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Καλημερα star skai mega εχω σπασματα εικονας σε τηλεοραση στο υπνοδωματιο 21 ιντσων συνδεδεμενη σε κεραια πολυκατοικιας.Στο σαλονι κανενα προβλημα.Τ αλλα καναλια στη τηλεοραση παιζουν μια χαρα.Στο σημα στο star που κοιταξα γραφει 51 και bit σφαλματος 200 251 αλλαζει συνεχεια το νουμερο.Η τηλεοραση ειναι samsung.Τι κανω;;
johnmayson Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Καλησπερα καποιος να δωσει καμια ιδεα τι να κανω;;
isay Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 να φέρεις τεχνικό να κοιτάξει τις πριζες, τα καλώδια και τα βύσματα. Στο υπνοδωμάτιο εχεις χαμηλότερη ενταση/ποιότητα σήματος, είσαι λίγο πάνω απο το οριο κατωφλιου και για αυτό εχεις σπασίματα στο μπουκέτο καναλιων mega,star,skai
johnmayson Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Στ αλλα καναλια το σημα ειναι δυνατο πανω απο 65.Αυτο δε το κανει ολη τη μερα αλλα καποιες ωρες.Δε ειναι για μενα αλλα φιλου.Δε νομιζω να ειναι θεμα πριζας.Θα το κανε ολη τη μερα και οχι καποιες ωρες κυριως βραδυ.
isay Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Στα άλλα μπουκέτα εχει πιο δυνατη ένταση σήματος και με την πτωση (ακόμα κι αν ειναι περιορική) δεν πλησιάζει το οριο κατωφλίου.Το 65 δεν το θεωρείς καλό επιπεδο. Είτε θα βρεις αυτό που προκαλεί παρεμβολές και θα το αναιρεσεις μόνιμα ή θα βρεις τρόπο να ενισχύσεις το σήμα που φτάνει στις τηλεοράσεις σου. Τέσπα αν δε θες να φέρεις τεχνικό πες του φίλου σου να αρχίσει να αλλάζει πραγματα (βύσματα, πριζες, καλώδια, κλπ που μπορει να φτάσουν μέχρι και την κεραία) και επισης να δοκιμάσει τον προσανατολισμό της κεραίας. Ισως να χρειάζεται απλώς ένα ενισχυτή ιστου. Γ ια αυτό σου ειπα να φερεις τεχνικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα