Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλη την κοινότητα!

Αφού επιτέλους πέσανε οι τιμές στις DDR3, ήρθε ο καιρός για μια μικρή αναβάθμιση!

Το σύστημα που έχω είναι ένας Core i7 860, στα 2,8 gHz στο socket 1156. H μητρική μου είναι η Asus P7P55D-pro και οι μνήμες που έχω οι G-skill F3-12800 CL7- 4GBECO. (φαίνεται και στο screenshot απο το cpu-z) Από το BIOS της μητρικής εχω βάλει το auto overclock mode αλλά στο daily/user mode (οπως τέλος πάντων το λένε, δεν θυμάμαι) που αναλόγως αν χρειαστεις γκάζια υπερχρονίζει.

Ορισμένες απορίες τώρα...Θυμάμαι οτι οι μνήμες μου είχανε max bandwidth 1600ΜΗz, αν δεν κάνω λάθος το υποδηλώνει και το όνομα τους. Το cpu-z βγάζει max bandwidth 10700 αντί για 12800. Λογικά το auto mode της μητρικής το έχει ρίξει για οικονομία στη κατανάλωση; Κάνω κάτι λάθος ή εχω καταλαβει λάθος το όλο θέμα ; :P

post-55000-0-62626000-1328271676_thumb.png

Ψάχνω ενα set ίδιες μνήμες ακριβώς αλλα δεν βρίσκω.To πιο κοντά που έχω βρει είναι αυτές : G.SKILL F3-10666CL8D-4GBECO 4GB (2X2GB) που απ όσο εχω καταλαβεί φτάνουνε μέχρι 1333MHz.

Αν τις αγοράσω γενικά θα είμαι οκ σε άποψη συμβατότητας; Γενικώς ποιος ειναι ο καλύτερος συνδυασμός αναβάθμισης/ρύθμισης στις μνήμες μου;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Ένα-Ένα γιατί ρωτάς πολλά μαζί.

1) Η ταχύτητα στα υποσυστήματά μας, είναι το γινόμενο 2 παραγόντων: a)FSB & b)multiplier.

Έτσι εσύ χρονίζεις τα υποσυστήματά σου με FSB=133.8. Αυτό x 9 παράγει ~1.2 GHz που τρέχει την στιγμή του screenshot η CPU σου λόγω του AUTO που έχεις βάλει. Φαντάζομαι αν στρεσάρεις την CPU θα αλλάξει το multi για να πάρεις τα 2.8 που φαίνονται επάνω.

Ανάλογα όμως χρονίζεται και η μνήμη σου. Έχοντας 133.8 FSB, και παίρνοντας το ratio 2:10 (δλδ 1:5) τότε παίρνεις ως συχνότητα λειτουργίας της μνήμης 133.8x5=~668. Αν το κάνεις αυτό επί 2 λόγω DDR3 παίρνεις το 1333 (10700) που τρέχει τώρα η μνήμη σου. Για να πάρεις λοιπόν το 1600 στις μνήμες σου (ή κάπου εκεί κοντά) πρέπει να κάνεις ένα από τα 2:

- Να βάλεις το FSB στα 200 και να αλλάξεις (μικρύνεις) το Multi της CPU (πιο εύκολο)

- Να αλλάξεις το FSB ratio από το 2:10 σε κάτι άλλο ώστε να πλησιάσεις το 1600

2) Αυτό που ζητάς με τις συμβατότητες είναι λίγο ουτοπικό. Δεν είναι κανένας από εμάς τεχνικός της GSKILL ώστε να έχει τεστάρει όλες τις μνήμες τις αγοράς για να σου πει με σιγουριά ποιες θα είναι απόλυτα συμβατές. Η αλήθεια είναι πάντως πως πλέον οι ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣ γίνονται όλο και πιο σπάνιες και έχει να κάνει κυρίως με τους memory controllers. Ειδικά αν δεν "σφίξεις" τα timings. Οπότε θα σου έλεγα πως οποιαδήποτε μνήμη DDR3-12800 (ή 1600ΜΗz) ή μεγαλύτερη, θα σου κάνει. Αυτές πάντως είναι πάρα πολύ κοντά στις δικές σου (και φυσικά καλύτερες).

Αν σε νοιάζει πάντως τόσο πολύ, θα σου έλεγα να στείλεις email στην GSkill και να σε συμβουλεψουν αυτοί.

Υ.Γ.

1) Οι μνήμες έχουν πεσει εδώ και πολύ καιρό...

2) Χρειάζεσαι όντως πάνω από 4GB?...

3) Μια άλλη λύση θα ήταν να πουλήσεις τις δικές σου και να πάρεις αυτές http://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit-2x4GB-PC3-12800-9-9-9-24.html (ή φυσικά ότι ανάλογο)

Δημοσ.

Ένα-Ένα γιατί ρωτάς πολλά μαζί.

1) Η ταχύτητα στα υποσυστήματά μας, είναι το γινόμενο 2 παραγόντων: a)FSB & b)multiplier.

Έτσι εσύ χρονίζεις τα υποσυστήματά σου με FSB=133.8. Αυτό x 9 παράγει ~1.2 GHz που τρέχει την στιγμή του screenshot η CPU σου λόγω του AUTO που έχεις βάλει. Φαντάζομαι αν στρεσάρεις την CPU θα αλλάξει το multi για να πάρεις τα 2.8 που φαίνονται επάνω.

Ανάλογα όμως χρονίζεται και η μνήμη σου. Έχοντας 133.8 FSB, και παίρνοντας το ratio 2:10 (δλδ 1:5) τότε παίρνεις ως συχνότητα λειτουργίας της μνήμης 133.8x5=~668. Αν το κάνεις αυτό επί 2 λόγω DDR3 παίρνεις το 1333 (10700) που τρέχει τώρα η μνήμη σου. Για να πάρεις λοιπόν το 1600 στις μνήμες σου (ή κάπου εκεί κοντά) πρέπει να κάνεις ένα από τα 2:

- Να βάλεις το FSB στα 200 και να αλλάξεις (μικρύνεις) το Multi της CPU (πιο εύκολο)

- Να αλλάξεις το FSB ratio από το 2:10 σε κάτι άλλο ώστε να πλησιάσεις το 1600

2) Αυτό που ζητάς με τις συμβατότητες είναι λίγο ουτοπικό. Δεν είναι κανένας από εμάς τεχνικός της GSKILL ώστε να έχει τεστάρει όλες τις μνήμες τις αγοράς για να σου πει με σιγουριά ποιες θα είναι απόλυτα συμβατές. Η αλήθεια είναι πάντως πως πλέον οι ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣ γίνονται όλο και πιο σπάνιες και έχει να κάνει κυρίως με τους memory controllers. Ειδικά αν δεν "σφίξεις" τα timings. Οπότε θα σου έλεγα πως οποιαδήποτε μνήμη DDR3-12800 (ή 1600ΜΗz) ή μεγαλύτερη, θα σου κάνει. Αυτές πάντως είναι πάρα πολύ κοντά στις δικές σου (και φυσικά καλύτερες).

Αν σε νοιάζει πάντως τόσο πολύ, θα σου έλεγα να στείλεις email στην GSkill και να σε συμβουλεψουν αυτοί.

Υ.Γ.

1) Οι μνήμες έχουν πεσει εδώ και πολύ καιρό...

2) Χρειάζεσαι όντως πάνω από 4GB?...

3) Μια άλλη λύση θα ήταν να πουλήσεις τις δικές σου και να πάρεις αυτές http://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit-2x4GB-PC3-12800-9-9-9-24.html (ή φυσικά ότι ανάλογο)

Σ΄ ευχαριστώ για την αναλυτικότατη απάντηση! Να 'σαι καλα! Αρα αν πάρω τις 1333αρες που παραθέτω παραπάνω, αναγκαστικα ολο το σύστημα θα πηγαίνει μεχρι και τα 1333, σωστα; Ο Controller των μνημών θα τις προσαρμοσει όλες ώστε να παίζουν με το ίδιο FSB και latency, right ;

Αν βάλω 8GB απ αυτές που μου παραθέτεις + τις δικες μου, θα το μαμήσω το σύστημα; :P

Απλά τώρα εκατσε να το ψάξω το θεμα με τις μνήμες... Απλα αφου ειναι φθηνες σχετικα δεν ειναι κακη μια αναβάθμιση, συνηθως κιολας ειμαι στο 50-60%, προς το παρον δεν χρειάζεται, αλλα σιγουρα μελλοντικα καλο θα ειναι.

Δημοσ.

Να 'σαι καλα! Αρα αν πάρω τις 1333αρες που παραθέτω παραπάνω, αναγκαστικα ολο το σύστημα θα πηγαίνει μεχρι και τα 1333, σωστα; Ο Controller των μνημών θα τις προσαρμοσει όλες ώστε να παίζουν με το ίδιο FSB και latency, right ;

OXI. Μπορείς να αλλάξεις το FSB σε παραπάνω από 133 ώστε να κλοκάρεις τον επεξεργαστή, απλά μετά θα προσέξεις το FSB ratio ώστε να μην σου στείλει τις μνήμες πολύ πάνω από το 1333 (φαντάζομαι και τα 1400 θα τα έχουν εύκολα). Τα latencies, αν τα έχεις στο auto ναι θα τα προσαρμόσει ανάλογα. Αν τα έχεις καρφωτά, τότε βάλτα μια στο auto, και αφού κάνεις reboot, παίξε με το δυνατόν χαμηλότερα (όχι ότι έχει και καμιά σημασία για everyday usage).

Αν βάλω 8GB απ αυτές που μου παραθέτεις + τις δικες μου, θα το μαμήσω το σύστημα; :P

ΟΧΙ δεν θα το *μπιπ*, αλλά 12 GB είναι πραγματικά περιτά. Καλύτερα να μείνεις με τα 8, και να είσαι κύριος. AN ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ αργοτερα δεν σου φθάνουν, βάζεις ακόμα ένα ίδιο κιτ (το βρίσκεις εύκολα αυτό) και πας στα 16

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...