kavalaSotiris Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 εχω μερικες ταινιες με αναλυση 1920χ1080 σε αρχεια mkv. οταν τις βαζω στην τηλεοραση (συνδεοντας τον σκληρο στο usb της τηλεορασης) εμφανιζονται μαυρες μπαρες πανω και κατω. εψαξα στις ρυθμισεις αλλα δεν εχει καποια ρυθμιση οπως εχει στο vlc. υπαρχει καποιο προγραμμα για να τις αφαιρεσω γιατι ειναι ενοχλητικες και τρωνε μεγαλο μερος της οθονης???
TheELF Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 εχω μερικες ταινιες με αναλυση 1920χ1080 σε αρχεια mkv. Αν ήταν σε αυτήν την ανάλυση δεν θα έβγαζε μπάρες (αν και η TV έχει αυτήν την ανάλυση) τρέξε το MediaInfo για να δεις ποια ανάλυση έχει πραγματικά. Μπορείς με κάποιο πρόγραμμα να αλλάξεις την ανάλυση αλλά θα τραβηχτεί η εικόνα με αρκετά άσχημο τρόπο. Εκτός και αν αυτός που έκανε το MKV έκανε καμιά βλακεία και οι μπάρες έγιναν κομμάτι της ταινίας,σε αυτήν την περίπτωση καλύτερα να την ξανά βρεις.
kavalaSotiris Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 το MediaInfo μου δειχνει αυτα και μαλλον αυτη ειναι η αναλυση.
TheELF Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Η TV σου δεν είναι 1080p(και 16:9) έτσι;Αλλιώς δεν εξηγείται να έχει μπάρες. Δες από το εγχειρίδιο ποιες αναλύσεις υποστηρίζει η TV ,για να μετατρέψεις την ταινία σε μια από αυτές.
kavalaSotiris Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 ξεχασα να πω οτι η tv ειναι η LG 42LE4500 που υποστηριζει 1080p
micos000 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Βασικά, είναι δύσκολο να βρεις ταινία που να είναι σε καρέ 16:9. Οι περισσότερες είναι στο 21:9 γι' αυτό και εμφανίζονται μαύρες μπάρες στις 16:9 τηλεοράσεις. Μόνο σε μια τέτοια τηλεόραση μπορείς να τις δεις σωστά (http://techblog.gr/techtv/philips-cinema-21x9-cinematic-viewing-experience/). Μόνο τα επεισόδια από τις σειρές έχουν ακριβώς 16:9 αναλογία. Η ταινία αυτή παίζει σωστά στον υπολογιστή; Δηλαδή χωρίς μαύρες μπάρες;
tool1983 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Αυτο που λεει ο φιλος micos000,κι εγω εχω μια 37αρα lg 16:9, ενω στο λαπτοπ παιζει χωρις μαυρες μπαρες η ταινια, στη tv εχει πανω & κατω αρκετα μεγαλες μπαρες. Το μονο που κανω πηγαινω στο μενου της tv,στη επιλογη αφαιρεση κ καπως βελτιωνεται η κατασταση. Επισης ολες οι τηλεοπτικες σειρες που εχω δοκιμασει, δεν εχουν μαυρες μπαρες στη tv.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 ρε παιδιά ψυχραιμία η ταινία είναι σε 16/9; ή σε 2.35/1; το δεύτερο ισχύει στις περισσότερες κινηματογραφικές παραγωγές οπότε θα έχεις μπάρες. η εικόνα φαίνεται παραμορφωμένη; (προσοχή! το φορμάτ της ταινίας λέω, όχι του βιντεοαρχείου)
kostas_dr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Η εικόνα δεν είναι παραμορφωμένη. Πρέπει να έχει δίκιο ο micos.
shini.gami Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα στο pc. Για να με βάλετε λίγο στο κλήμα έχω μια οθόνη 23αρα με ανάλυση 1920χ1080 και βλέπω ταινίες 720p με μαύρες μπάρες.. για να βλέπω την ταινία χωρίς μπάρες πρέπει η ταινία να είναι 1080p? Μερικές 720p ταινίες μου της δείχνει κανονικά σε όλη την οθόνη. Τι παίζει ακριβός?
Ntinaras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα στο pc. Για να με βάλετε λίγο στο κλήμα έχω μια οθόνη 23αρα με ανάλυση 1920χ1080 και βλέπω ταινίες 720p με μαύρες μπάρες.. για να βλέπω την ταινία χωρίς μπάρες πρέπει η ταινία να είναι 1080p? Μερικές 720p ταινίες μου της δείχνει κανονικά σε όλη την οθόνη. Τι παίζει ακριβός? οχι. ρε παιδια,κοινη λογικη αν παρεις ενα τετραγωνο και θες να το χωρεσεις σε ενα παραλληλογραμμο,οτι και να κανεις θα περισσεψει αρκετος χωρος. αν επιμενεις να το χωρεσεις τοτε θα καταστραφει το τετραγωνο και θα γινει κι αυτο παραλληλογραμμο.
tool1983 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 οχι. ρε παιδια,κοινη λογικη αν παρεις ενα τετραγωνο και θες να το χωρεσεις σε ενα παραλληλογραμμο,οτι και να κανεις θα περισσεψει αρκετος χωρος. αν επιμενεις να το χωρεσεις τοτε θα καταστραφει το τετραγωνο και θα γινει κι αυτο παραλληλογραμμο. Ωραια το εθεσες. Φιλε shini.gami,το προβλημα με τις μπαρες δεν εχει να κανει με την αναλυση της οθονης,διαβασε τι εγραψε ο micos000.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα