dll.hal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Καλημέρα. Προσπαθωντας να κανω repair/αναβαθμιση των Xp,λιγο πριν ολοκληρωθει η διαδικασια μου πεταξε μια ωραιοτατη μπλε οθονη με κινεζικα γραμματα Το προβλημα ειναι οτι τωρα καθε φορα που μπουταρει απο αυτο τον δισκο μου ζηταει να ολοκληρωσει την διαδικασια βαζοντας το cd των windows-αν το βαλω συνεχιζει να πεταει στο ιδιο σημειο την μπλε οθονη με τα κινεζικα.. Kαποια στιγμη χρησιμοποιωντας διαφορα(,hirens boot,ktl)εκανα μια επαναφορα συστηματος μεσα απο αυτο και μετα με αφησε και μπηκα κανονικα απο τον δισκο. Ξαναπροσπαθησα λοιπον να κανω repair αλλα παρουσιατηκε παλι η μπλε οθονη.Ξαναμπηκα με erd commander αλλα τωρα δεν υπαρχει η επιλογη του restore και αναφερει οτι δεν υπαρχει σημειο επαναφορας παρα μονο στα windows. Μπορω χειροκινητα να ακυρώσω το repair? Mπορει καποιο αλλο software να μου δωσει την επιλογη restore? Τι πρεπει να κανω? Ευχαριστω.
washcloud Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Ίσως φταίω εγώ, αλλά δεν κατάλαβα διάφορα από αυτά που έγραψες : Repair - ή αναβάθμιση προσπάθησες να κάνεις; (...για την ιστορία, τα γράμματα της μπλε οθόνης δεν ήταν Κινέζικα, αλλά Ελληνικά κωδικοποιημένα...) Eπίσης, αν τελικά αυτό που προσπάθησες ήταν να κάνεις "repair" (και όχι αναβάθμιση), γιατί το προσπάθησες; Υπήρχε κάποιο πρόβλημα; Και τί είδους; Γενικά, στη θέση σου -αν και δεν απαντάω σε αυτό που ρώτησες/θες/ζήτησες- θα έκανα μια ΚΑΘΑΡΗ πλέον εγκατάσταση των Win (διαγράφοντας πρώτα το/τα partition που έχει ο δίσκος, μέσα από την διαδικασία εγκατάστασης με D και L όταν αυτή φτάσει στο σχετικό σημείο, πριν προχωρήσω στην εγκατάσταση των Win στον δίσκο με Enter, στον αδιαμόρφωτο χώρο που θα προκύψει μετά τη διαγραφή του/των partition), διότι : Σα να έχουν γίνει σαλάτα τα περιεχόμενα του δίσκου (η αρχική εγκατάσταση των Win που χρησιμοποιούσες πριν απ' τις "απόπειρες", τα αρχεία νέας εγκατάστασης που ξεκίνησες, τα restore points που πλέον δεν είναι διαθέσιμα...). Αν ΔΕΝ θες να την κάνεις την καθαρή εγκατάσταση που λέω, επειδή υπάρχουν αρχεία στον δίσκο, είτε σύνδεσέ τον στο μηχάνημα κάποιου φίλου ως δεύτερον και παρ' τα από εκεί, είτε μέσω της χρήσης κάποιου "live CD" με λειτουργικό που δεν θα εγκαταστήσεις, αλλά θα φορτωθεί στη RAM για να μπουτάρεις από αυτό (Ubuntu πχ). Μετά προχώρα στην κανονική εγκατάσταση. Αν πάλι ο λόγος είναι ότι "δε θες να χάσεις τα προγράμματα που είχες στην εγκατάσταση που χρησιμοποιούσες", περίμενε και καμμιά άλλη γνώμη, καθώς ενώ δεν ξέρω για την περίπτωση, υποθέτω πως το μόνο που σου μένει να δοκιμάσεις είναι να ξαναμπουτάρεις από το δισκάκι των Win, και όταν φτάσει η εγκατάσταση στο σημείο που σου λέει να επιλέξεις "εγκατάσταση των Win ή επιδιόρθωση μέσω της κονσόλας αποκατάστασης", να πατήσεις R, όχι για "επιδιόρθωση", αλλά για να βγεις σε περιβάλλον γραμμής εντολών (υπ' όψιν θα σου ζητήσει κωδικό Admin. Αν δεν είχες βάλει ποτέ, απλά πάτα Enter για να προχωρήσει στην "κονσόλα" (φρόντισε πριν μπουτάρεις απ' το δισκάκι, αν δεν είναι ο μοναδικός δίσκος με λειτουργικό που έχεις πάνω στο PC, να έχεις αφήσει μόνο αυτόν συνδεδεμένο, μην έχεις κι άλλα ντράβαλα). Κι όταν τελικά φτάσεις στη γραμμή εντολών, γράψε "fixboot" και πάτα Enter και μετά restart, κι αν όλα πήγαν καλά, θα μπουτάρεις στα Win.
dll.hal Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Τέλος καλό όλα καλά. Τρεις αλλαγες εκανα.Ετρεξα το Chkdsk,δεν περασα αρχεια για την καρτα γραφικων που μου ζητησε καποια στιγμη και ξαναεκαψα το cd των windows. @washcloud αναφερομαι σε αυτο αυτό Δεν είχα προβλημα στο να μπω στον δισκο απο αλλον ουτε εδειχνε για χτυπημενος καθως ολα τα αρχεια ηταν ολα στην θεση τους.Μαλλον θα εγινε αυτο που ειπες περι "σαλατας". Το hdd regenerator μου εβγαλε 0 bad sectors. Kαι επειδη η προειδοποιηση δεν μπορει να αγνοηθει,σε νεο δισκο γινεται clone disk με το acronis και bootable cd και αν παει κατι στραβα στην συνεχεια,απλά αλλάζω τον δισκο. Παντως ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα