Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ASUS 6950 θερμοκρασια+Unlock?

εχω ενα θεμα με την θερμοκρασια... βεβαια το παλευω ανεβαζοντας το FANSPEED...

-γενικοτερα σε IDLE βρισκεται στους 55+ τι να κανω για να τους ριξω?

-καπου πηρε το ματι μου για upgrade/unlock σε 6970 εχει κανεις ιδεα εαν αξιζει, και

το σημαντικοτερο πως γινεται????

ΠΑΙΔΙΑ μολις βεβαια παρατηρησα, οτι... οταν εχω κλειστο το SMARTDOCTOR της ASUS οι στροφες ειναι πολυ μικροτερες, και οταν το ανοιγω για να τσεκαρω θερμοκρασια, τοτε δουλευουν περισσοτερο τα FAN και πεφτει η θερμοκρασια κοντα 47 απο 55.. ??????????

η θερμοκρασια δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλη???

post-182512-0-91840800-1328236785_thumb.jpg

Δημοσ.

Για τις θερμοκρασίες δεν ξέρω να σου πω επειδή δεν έχω αυτήν την κάρτα,δες κάποιο review να δεις που κυμαίνονται.

Το CCC ευθύνεται κάπως παρεμβαίνει και δεν αφήνει τα άλλα προγράματα (ΑΒ,TriXX) να εφαρμόσουν τις ρυθμίσεις τους στον ανεμιστήρα.

Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα ώσπου το απενεργοποίησα δηλαδή να μην ξεκινάει κατά την εκκίνηση των windows και είμαι οκ.

Πάτα έναρξη-->γράψε msconfig-->πήγαινε στην καρτέλα εκκίνηση στοιχείων και βγάλε το CCC.

Υπάρχουν οδηγοί στο ιντερνετ για να την ξεκλειδώσεις σε 6970 πολλοί το έχουν κάνει και σε αυτό το φόρουμ αλλά δεν ξέρω περισσότερα να σε καθοδηγήσω περίμενε να σου απαντήσει κάποιος που έχει κάνει την διαδικασία για να σου πει τι να προσέξεις και τυχόν προβλήματα αν προκύψει κάτι.Το μόνο που ξέρω είναι ότι ΔΕΝ ξεκλειδώνουν όλες.

http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/159

Δημοσ.

οι 1GB συνηθως δεν ξεκλειδωνουν, αν και μια φορα νομιζω ειχα δει εναν να λεει οτι την ξεκλειδωσε.

Χρειαζεται να φλασαρεις νεο BIOS για να δεις αν ξεκλειδωνει, ειτε το βρεις ετοιμο απο καπου, ειτε τροποποιησεις το δικο σου (υπαρχει ειδικο προγραμματακι για αυτη τη δουλεια)

Βεβαια ειναι και λιγο πιο ρισκο οταν η καρτα σου εχει μονο ενα BIOS (και δεν εχεις την πολυτελεια του 2ου BIOS με το διακοπτακι που ειχαν οι reference 6950 2GB που ξεκλειδωναν),

αλλα ακομα και πατατα να γινει, παλι μπορεις να ξαναφλασαρεις το αρχικο ΒΙΟS και να ξαναδουλεψει, ειτε στα τυφλα, ειτε χρησιμοποιωντας μια 2η vga για να μπουταρεις και να βλεπεις εικονα στην οθονη απο εκεινη και να ξερεις τι κανεις.

Οπως καταλαβες, αν ξεκινησεις να ασχολησε με φλασαρισμα, οπωσδηποτε σωσε το αρχικο σου BIOS.

Επειδη το πιθανοτερο ειναι να μην ξεκλειδωνει, δεν ειναι και τραγικο, πιο πολυ κερδος εχεις με την αυξηση των MHz παρα με την αυξηση των shaders (βεβαια και με τα 2 μαζι ειναι καλυτερα, αλλα δεν μπορουμε παντα να τα εχουμε ολα)

εγω πιο πολυ μειονεκτημα βρισκω που δεν εχεις παρει τη 2GB παρα το να μην ξεκλειδωνει.

Για τις Θ μη σκας, εκει παιζουν με τις default ψηκτρες. 55 ειναι νορμαλ για idle και 80+ οταν παιζεις.

Φυσικα, αν αφησεις τον αυτοματο ελεγχο και βαλεις εσυ επιλογη στροφων, οσο πιο δυνατα βαλεις το ανεμιστηρακι, θα πεφτει η Θ, αλλα θα αυξανεται ο θορυβος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...