remalis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Τοσο πολύ λες? Έγινε κ η μλκια με τους μηχανικούς τώρα και δεν υπάρχει πίεση να πέσουν οι ssd. Οπότε το 2 χρόνια για 128άρι στα 100Ε ακούγεται λογικό δυστυχώς
Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Να συνεχίσεις να χαίρεσαι και να τον χτυπήσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Αν δεν είναι ανώτερος είναι τουλάχιστον ισάξιος με τον 830. Απο κεκτημενη ταχυτητα μονο θα μπορουσα να δωσω 150ευρω και μονο για εναν top-end 120αρη. (δεν θελω να πω οτι ειναι χειροτερος ο M4 απο τον 830, δεν εχω δει μετρησεις για access time, απο τις ταχυτητες ομως και στα 4Κ νομιζω οτι ειναι αρκετα πιο γρηγορος ο δευτερος, μπορει να επεσα και στις περιπτωσεις ομως). Ο λογος ακριβως αυτο που λεει και ο απο κατω: αν δε πέσουν οι 128gb κάτω από τα 100€ εγώ ssd δε παίρνω , που θα πάει θα βγει καμία καλή προσφορά Ομοιως και ειναι πολυ κοντα ο καιρος. υπομονή 2 χρόνια ακόμα Με τιποτα! Πιστευω οτι σε λιγοτερο απο 6 μηνες (για να μην πω 3 και ρισκαρω να πεσω εξω) θα δουμε 120αρη στα 99 ευρω οπως και 60αρη στα 50. Το αναχωμα που τους εδωσε η "πλημμυρα των HDDs" μαλιστα το εχει ηδη καθυστερησει. Θα τις βλεπαμε ηδη αυτες τις τιμες. Οταν βλεπουμε χωρητικοτητες 512GB στην αγορα ειναι προφανες. Απλα οι τιμες κρατιουνται σε ολο το σετ (60-512) γιατι απλα δεν γινεται να εχει ιδια τιμη ο 120αρης ssd με τον 120αρη hdd! Το μονο που φοβαμαι ειναι μηπως μας προλαβει η δραχμη, οποτε θα ειναι πολυ ακριβοτερος στα 99 ευρω απο οσο ειναι σημερα στα 150...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 120αρη στα 99 euro αλλά ποιον 120αρι όμως? σίγουρα όχι τον Intel 520 Series 120gb...
Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Επιασες και εσυ τωρα το νεογεννητο 3-4 ημερων να φερεις παραδειγμα που εδω στην πλουσια χωρα μας πουλιεται 225-245 ευρω! Εξω εχει απο 195 ηδη πριν κανει μαλιστα το price history την βουτιτσα που γινεται παντα μεσα στον πρωτο μηνα ενος προιοντος. Οποτε συντομα θα ξεκιναει εξω απο 180 ας πουμε. Αυτος λοιπον θα εχει 120-130 το πολυ, οταν οι αλλοι (830-m4-force κλπ) πεσουν στο 99αρι. Κανε τα κουμαντα σου
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 φέτος πάντως δεν περιμένω να πέσουν οι 120-128gb "high end" κάτω από 100 euro, προσφορά ίσως, αλλά κανονική τιμή όχι...
Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Ποιους εννοεις high-end, ρωταω γιατι δεν συνεδεσα "99 ευρω" και "high-end". Μηπως σου εμεινε η φραση μου "μονο απο κεκτημενη ταχυτητα θα μπορουσα να δωσω 150 ευρω και μονο για εναν top(high)-end" και την εμπλεξες με τις επομενες για τα 100- ; Αν εννοεις ολους τους sataIII ανεξαιρετως, οκ γνωμη σου, εγω πιστευω οτι θα τους δουμε τους περισσοτερους και πολυυυυ πριν το τελος του χρονου. ΥΓ, και βεβαια εμεις εδω δεν τρωμε τις "κανονικες τιμες", αλλα μονο προσφορες. Εχεις παρει ποτε κατι σε τιμη του "συρμου";
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 προφανώς πχ από τους OCZ & Corsair εννοώ τους Vertex 3 & Force GT αντίστοιχα, όχι τους Agility 3 & Force 3 και από τους Intel τα 520 series και όχι τα 320 series... δεν έμπλεξα κάτι από το post σου...
Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Πρωτα απο ολα να πω για οποιον μας διαβαζει, οτι συζηταμε και οτι ποτε δεν μαλωνουμε εμεις οι δυο (προς αποφυγη παρεξηγησης) αν δε πέσουν οι 128gb κάτω από τα 100€ εγώ ssd δε παίρνω , που θα πάει θα βγει καμία καλή προσφορά υπομονή 2 χρόνια ακόμα Με τιποτα! Πιστευω οτι σε λιγοτερο απο 6 μηνες (για να μην πω 3 και ρισκαρω να πεσω εξω) θα δουμε 120αρη στα 99 ευρω οπως και 60αρη στα 50. 120αρη στα 99 euro αλλά ποιον 120αρι όμως? σίγουρα όχι τον Intel 520 Series 120gb... φέτος πάντως δεν περιμένω να πέσουν οι 120-128gb "high end" κάτω από 100 euro, προσφορά ίσως, αλλά κανονική τιμή όχι... προφανώς πχ από τους OCZ & Corsair εννοώ τους Vertex 3 & Force GT αντίστοιχα, όχι τους Agility 3 & Force 3 και από τους Intel τα 520 series και όχι τα 320 series... Ρε συ Χαρη, κοιτα λιγο τη ροη της κουβεντας, δεν ειπα οτι ΟΛΟΙ οι 120αρηδες θα πεσουν κατω απο τα 100, αλλα οτι θα δουμε 120αρη κατω απο τα 100. Κατσε να αρχισουν να πεφτουν και θα δουμε ποιος θα μεινει πανω απο την μπαρα, τι προτρεχεις; Βλεπω δλδ οτι ενω αρχικα ειπες στο Polos οτι θα περιμενει 2 χρονια μεχρι να δει 120αρη κατω απο τα 100 ευρω τωρα λες οτι μεχρι το τελος του χρονου πανω απο τα 100 ευρω θα ειναι μονο οι high-end! Χαιρομαι που σε εκανα να αναθεωρησεις...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 ναι αλλά δεν έχει νόημα να πάρεις κάποιον που να μην αξίζει κι ας είναι φτηνός... το 2 χρόνια είναι το τελείως απαισιόδοξο σενάριο, 1 χρόνος αισιόδοξο για μένα...
Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 post removed [το guenstiger τα κανει και αυτο σαλατα καμια φορα (οχι μονο το δικο μας σκρουτζ)]
pOLoS Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 υπομονή 2 χρόνια ακόμα που θα παει θα βγει καμία καλή προσφορά
amdnikos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Απο κεκτημενη ταχυτητα μονο θα μπορουσα να δωσω 150ευρω και μονο για εναν top-end 120αρη. (δεν θελω να πω οτι ειναι χειροτερος ο M4 απο τον 830, δεν εχω δει μετρησεις για access time, απο τις ταχυτητες ομως και στα 4Κ νομιζω οτι ειναι αρκετα πιο γρηγορος ο δευτερος, μπορει να επεσα και στις περιπτωσεις ομως). Ο λογος ακριβως αυτο που λεει και ο απο κατω: Ομοιως και ειναι πολυ κοντα ο καιρος. Με τιποτα! Πιστευω οτι σε λιγοτερο απο 6 μηνες (για να μην πω 3 και ρισκαρω να πεσω εξω) θα δουμε 120αρη στα 99 ευρω οπως και 60αρη στα 50. Το αναχωμα που τους εδωσε η "πλημμυρα των HDDs" μαλιστα το εχει ηδη καθυστερησει. Θα τις βλεπαμε ηδη αυτες τις τιμες. Οταν βλεπουμε χωρητικοτητες 512GB στην αγορα ειναι προφανες. Απλα οι τιμες κρατιουνται σε ολο το σετ (60-512) γιατι απλα δεν γινεται να εχει ιδια τιμη ο 120αρης ssd με τον 120αρη hdd! Το μονο που φοβαμαι ειναι μηπως μας προλαβει η δραχμη, οποτε θα ειναι πολυ ακριβοτερος στα 99 ευρω απο οσο ειναι σημερα στα 150... Το point μου είναι αλλού. Βλέπεις κόσμο να δίνει 300 για μητρική, άλλα τόσα για cpu, αρκετά παραπάνω πολλές φορές για gpu, και μένει με τον hdd των 7.200 γιατί ο ssd είναι ακριβός. Ήμαρτον που λέει και γνωστή τηλεπερσόνα. Αναλογικά με τα γκάζια και την απόκριση που θα έχει το μηχάνημα σου, ΔΕΝ θα τα δεις με την καμία με την uber cpu/gpu/mobo. Αναλογικά με τις τιμές των υπολοίπων parts είναι μακράν το φθηνότερο και αποδοτικότερο part που θα μπει ποτέ στο pc σου.
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Το point μου είναι αλλού. Βλέπεις κόσμο να δίνει 300 για μητρική, άλλα τόσα για cpu, αρκετά παραπάνω πολλές φορές για gpu, και μένει με τον hdd των 7.200 γιατί ο ssd είναι ακριβός. Ήμαρτον που λέει και γνωστή τηλεπερσόνα. Αναλογικά με τα γκάζια και την απόκριση που θα έχει το μηχάνημα σου, ΔΕΝ θα τα δεις με την καμία με την uber cpu/gpu/mobo. Αναλογικά με τις τιμές των υπολοίπων parts είναι μακράν το φθηνότερο και αποδοτικότερο part που θα μπει ποτέ στο pc σου. Καλα εννοειται, συμφωνω απολυτα με αυτο το "ακραιο" σεναριο. Δεν ειμαι ομως "15αρι". Οταν ημουν ειχα δωσει (μια φορα, την πρωτη) χοντρα λεφτα για cpu και mobo γιατι τοτε δεν ηξερα οτι ειναι πεταμενα λεφτα αφου το Lifetime ειναι περιορισμενο αλλα και ο λογος τιμης προς αποδοση χαλαει δραματικα οσο ανεβαινεις σε τιμες. Περασαν ομως (20) χρονια απο τοτε... . Απο την αλλη οποιος δινει 300αρες για cpu ή για gpu, το πιθανοτερο ειναι να εχει δωσει ηδη μια 250αρα για εναν αποτυχημενο ssd πριν 2 χρονακια και περισυ αλλα 200 για εναν μετριο, ισως και εναν καλυτερο φετος για 3η φορα, αλλα 150. Αναλογικά με τις τιμές των υπολοίπων parts είναι μακράν το φθηνότερο και αποδοτικότερο part που θα μπει ποτέ στο pc σου. Στο δικο μου λοιπον pc μου για να ειναι το αποδοτικοτερο θα πρεπει να πεσει κατω και απο τα 80 ευρω, οχι τα 100 (για 120αρη μιλαμε)... Γι αυτο αλλωστε περιμενω...
nek4d Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 και γω 120αρη θελω (θα τον μοιρασω στα 2 για 2 λειτουργικα, θα με ζορισει πολυ ο 60αρης) και θα περιμενω να πεσει κατω απο τα 100 ευρω αλλα να ειναι ικανοποιητικο τεχνικα μοντελο. Εστω κ λιγα παραπανω για καλυτερο μοντελο. Συμβιβασμό κατωτερο τεχνικα δεν θα παρω οσο κ να πεσει. Εχει δικιο ο amdnikos οταν λεει για το αποδοτικοτερο part στο pc, δουλευει ασταματητα. Στα περισσοτερα μηχανηματα και με το ενσωματωμενο win 7 system-rating, φαινεται οτι απο δισκο καθυστερουν. Οσο για το "ακραιο" παραδειγμα παραπανω, ισως και να ισχυει για πολυ κοσμο, δεν ξερω, ισως γιατι ο κοσμος ψαρωνει στα CPU GHz. Φαινεται κ στις ετοιμες λυσεις-προσφορες στα μαγαζια, σπανια βαζουν ssd και τονιζουν τα υπολοιπα μερη. Προσωπικα κ μετα απο σχεδον 2 δεκαετιες επαγγελματιας στην Πληροφορικη (οχι πια), μου εχουν απομεινει πολλα PC και φορητα, ολα μεσαιου βεληνεκους πλεον, απο τα πρωτα χρονια ειχα μαθει να μην αγοραζω ποτε τα νεα κ καλυτερα, παντα τα best value for money. Και οταν θελω να βαλω ssd σε 2-3 μηχανηματα, δεν θα παρω τους πανακριβους. Υπομονη... γι'αυτο ειμαστε εδω για να ενημερωθουμε για καλη προσφορα Συμφωνω απολυτα με τον matrixxx.
pOLoS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Το point μου είναι αλλού. Βλέπεις κόσμο να δίνει 300 για μητρική, άλλα τόσα για cpu, αρκετά παραπάνω πολλές φορές για gpu, και μένει με τον hdd των 7.200 γιατί ο ssd είναι ακριβός. Ήμαρτον που λέει και γνωστή τηλεπερσόνα. Αναλογικά με τα γκάζια και την απόκριση που θα έχει το μηχάνημα σου, ΔΕΝ θα τα δεις με την καμία με την uber cpu/gpu/mobo. Αναλογικά με τις τιμές των υπολοίπων parts είναι μακράν το φθηνότερο και αποδοτικότερο part που θα μπει ποτέ στο pc σου. δεν έχεις άδικο τώρα είδα τη βαθμολογία τον windows 7 για το hardware μου CPU:7,5 RAM:7,5 GPU:7,3 HD:5,9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα