Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον απλο το θεμα μου. Πριν απο λιγες μερες και τα 3 ηταν στους 25 (GPU:30+) σε IDLE κατασταση

και πλεον εχω CPU:40+ ΜΟΒΟ:32+ GPU:55+ ... Οταν φορτωνει ανεβαινουν πολυ....

καποιες φορες σβηνουν οι οθονες και μετα απο λιγο κρασαρει το pc...

2600κ ( mono TURBO oxi OC)

ASUS p8z68v-pro 3

ASUS 6950 1gb

Corsair 16gb 1600

WD 1,5 tb

OCZ 60gb (INTEL SRT)

thermaltake 600 litepower

thermaltake commander

Εχω αλλαξει προς το παρον τις ταχυτητες απο FUN CPU/CASE/GPU ωστε τουλαχιστον να διατηρουνται σε παροντα επιπεδα, αλλα εχει πολυ φασαρια....

ΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΡΑΓΕ..... ????

????

????

Δημοσ.

Mε τέτοια Specs

2600κ ( mono TURBO oxi OC)

ASUS p8z68v-pro 3

Mάλλον δε το έχει καιρό :P

gradgr ποια ψύχτρα έχεις;

Μπας και πήγες από Bios Και πάτησες oc tuner?

Σε τι συχνότητα τρέχει ο επεξεργαστής σου;

Δημοσ.

Αδικαιολογητες η θερμοκρασιες για normal κατασταση. Δες αν τρεχει τιποτα απο πισω με το task manager ισως καποιος ιος ή εχεις κανει αυτοματα overclock απο το bios ή απο το προγραμμα της asus. Σε επιπεδο hardware η θερμοκρασιες θα επρεπε να ειναι σαφος μικροτερες.

android.png

Δημοσ.

Ανεβασα καινουργιες εικονες μετα απο unistall+install νεων drivers για την 6950.

Τωρα εαν επαιξε καποιο ρολο δν ξερω....

Να σημειωσω οτι πριν καποιες μερες ειχα κανει install ολα τα προγραμμα (τελευταιες εκδοσεις) απο το site της asus καθως και αναβαθμιση BIOS οπως φαινεται και στην εικονα

Τρεχει στα 3.8 ( με turbo ) και εχει την μανισια...

το OC tuning δν ειναι πειραγμενο... εαν μπορεις να πεις

οτι αλλαξα κατι ηταν να βαλω στα 1600 τις μνημες(για καποιο λογο τις εβαζε στα 1300,ενω ειναι 1600) και οτι απο το EASE MODE εχω επιλεξει την 1η επιλογη για POWER SAVE

post-182512-0-15449000-1328235600_thumb.jpg

post-182512-0-34775600-1328235610_thumb.jpg

post-182512-0-83670300-1328235616_thumb.jpg

post-182512-0-69681800-1328235622_thumb.jpg

post-182512-0-72442000-1328235628_thumb.jpg

Δημοσ.

Παρομοιο συστημα εχουμε μονο που εχω βαλει περισσοτερα πραγματα μεσα στο κουτι.

Κανε απεγκατασταση οτι εχτρα προγραμματα εχεις βαλει για θερμοκρασιες εκτος απο αυτα της μητρικης γιατι μπορει να δημιουργουν καποιο προβλημα οταν λειτουργουν ολα μαζι.

Μετα τρεξε το προγραμμα pc diagnostics και τσεκαρε ενα ενα τα παρτς ... το εχω κατεβασει απο το σιτε της μητρικης δεν εχω δει εαν ειναι στο cd.

Αυτες ειναι οι αντιστοιχες εικονες του δικου μου.

Α μιας και εχουμε την ιδια μητρικη για πεσμου μετα που τοποθετησες τον επεξεργαστη εκεινο το σιδερακι στα πλαγια σε δυσκολεψε να κατεβει να κλειση ;

Πρωτη φορα συναντησα τοσο ζορι για να κατεβει.

81609534.jpg

12746993.jpg

60816776.jpg

53398493.jpg

74469804.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπααα δεν ειχα κανενα προβλημα την CPU στην τοποθετηση....

Μπορεις να ανεβασεις photo απο την θερμοκρασια της καρτας σε IDLE και σε LOAD ???

Κατι αλλο.. προσθεσα 5 fans ακομα με contoller, και δεν εχω καλαλειξει ακομα σε ποια θα ειναι intake+exhaust. μπορεις να βοηθησεις? βασικα το προβλημα μου ειναι στο πλαινο, οπου το χω intake, ενω η καρτα βγαζει απο τα πλαινα της τον θερμο αερα... οποτε δεν ξερω εαν κανω καλα που σπρχνω τον αερα στο πλαινο... μηπως να τον εβγαζα?

Μολις βαλω και γω τον Noctua ( απο βδομαδα) θα ανεβασω photo με τις θερμοκρασιες!!!

Δημοσ.

Στο μαθημα των ανεμιστηρων εχω μεινη μετεξεταστεος και δεν ξερω και τι ειναι το ntake+exhaust.

Απλα αυτους που ειναι στο κουτι τους εχω συνδεσει σε κοντρολερ που εχει το κουτι απο δικου του και εχει τρεις ταχυτητες και το εχω στην χαμηλη τωρα που ειναι κρυος ο καιρος.

Και τα δυο ανεμιστηρακια της noctua στις 2 θεσεις που εχει για cpu fan η εν λογω μητρικη.

Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι τα ανεμιστηρακια της noctua δουλεβουν συνεχεια στο φουλ γιατι εχουν τρια πιν και και δεν εχουν το τεταρτο για να μπορεσεις να ελενχεις απο το προγραμμα της μητρικης την ταχυτητα τους.

Δεν με πολυσκοτιζει το γεγονος μιας και στο αλλο συστημα που εχω εδω και χρονια στο φουλ δουλεβει ο ανεμιστηρας που εχει η noctua χωρις προβλημα και δεν κανει θορυβο.

Εβαλα για 5 λεπτα το prime95 με θερμοκρασια στο δωματιο 18 βαθμους.

Ο επεξεργαστης ανεβηκε απο τα 1600 στα 3800 και οι θερμοκρασιες του maximum που πηρα για τους πυρηνες απο το real temp ειναι... 49 - 56 - 55 - 51

To asus suite ii δινει οαντα δεκα βαθμους κατω απο το real temp.

Tο asus suite II για την μητρικη μου δινει και idle και load 23 βαθμους.

Εχεις καποιο αλλο προγραμμα για την θερμοκρασια της μητρικης ;

Στην μητρικη αυξανει οταν τεσταρω την καρτα γραφικων.

Gpu indle εχω 28 - 30 καπου εκει απο το gpu-z.

Εσυ στο φουλ τωρα τι θερμοκρασιες εχεις και με τι θερμοκρασια δωματιου κανεις την μετρηση ;

Για real temp μιλαμε γιατι το asus suite δινει 10 βαθμους κατω απο την κανονικη.

Δημοσ.

intake = τραβα μεσα στο κουτι τον αερα ,exhaust= βγαζει τον αερα απο το κουτι

Αμα μπορεις απαντησε μου λιγο στο θεμα με το πλαινο ανεμιστηρα, ποια ειναι η γνωμη σου?

Δεν ειδα κατι αλλο, νομιζα οτι ηταν αξιολογες οι θερμοκρασιες απο την asus...

εβαλα το Afterburner της MSI για την διαχειρηση της καρτας, και καταφερα με manual fans να εχω 48 idle και 66 load(shogun 2 τουλαχιστον που παιζω εκει παει) και απο φορυβο νορμαλ, πανω κατω οσο κανουν τα fan του noctua.

Παντως τωρα μου δειχνει κοντα 26 cpu και motherboard απο asus, θα σου πω οταν βαλω τους ανεμιστηρες, (διοτι εχω στειλει για αντικατασταση το controller) με οτι δοκιμες εκανες + overclock

Δημοσ.

Το κουτι που εχω εχει 2 μεγαλους ανεμιστηρες.

Ενα μπροστα κατω να βαζει στο κουτι αερα και ριχνει και στους δισκους συναμα.

Ενα μεγαλο στην οροφη πανω απο την τεραστια ψυκτρα του επεξεργαστη και βγαζει τον αερα εξω.

Και ενα τριτο μικρο σαν αυτους που εχει η ψυκτρα στι πισω μερος και βγαζει βασικα τον αερα που διωχνουν οι ανεμιστηρες της ψυκτρας του επεξεργαστη.

Για πλαγια που λες δεν ξερω.

Παντως καποιο ρολο παιζει και η οργανωση των καλωδιον μεσα στο κουτι.

Σε αυτο που πηρα δεν ειναι πολλα πολλα στην μεση.

Στο πλαινο βεβαια πισω απο την μητρικη πλακετα γινετε ο χαμος του χαμου αλλα εκει δεν με απασχολει ουτε επηρεαζει την θερμοκρασια.

Στο θεμα του προγραμματος της asus τι να πω.

Και στο bios τα ιδια με το προγραμμα της asus μου λεει αλλα δεν το εμπιστευομε.

Πιθανον σε καποια επομενη αναβαθμιση του bios της μητρικης η του προγραμματος να διορθωθει.

OC το αποφευγω να σου πω την αληθεια προς το παρων μιας και δεν το χρειαζομαι σε καμια εφαρμογη η παιχνιδι.

Αλλα με τρωει η περιεργεια ποσο μπορει να φτασει ο επεξεργαστης.

Πριν το κανω ομως θα το μελετησω πολυ.

Εχω αλλες προτεραιοτητες πρωτα που αφοραν το software μερος του υπολογιστη.

Παντως στο σοφτ αυτοματο oc που το εβαλα μια μερα μου το πηγε 4400 κατι αλλα δεν σημειωσα θερμοκρασιες κτλ.

Δεν θελω να σε γελασω αλλα να εφτασε 67c καπου εκει νομιζω η θερμοκρασια στο load. ( real temp ).

Παρεπιπτοντως αυτο που δεν μπορεσα να κανω να δουλεψει στην μητρικη ειναι το bloetooth και απο οτι βλεπω και πολλοι αλλοι εχουν αυτο το προβλημα.

Το ενεργοποιω απο το bios ... στα win 7 64bit τρεχω το προγραμμα και εγκαθιστα τους drivers.

Οταν παω να φορτωσω το BT GO! στο asus suite !! κολλαει το asus suite.

Εσυ το δοκιμασες καθολου ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...