Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Έχω εγκατεστημένα τα Win 7 32 Bit και θέλω να εγκαταστήσω τα win Xp. Την εγκατάσταση ξέρω να την κάνω, αλλά δεν ξέρω πως θα γίνεται στην αρχή να επιλέγω ποιο από τα 2 λειτουργικά θα ξεκινάει ??

Thxxxxx

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Μπορείς μέσα απο τα Windows 7 να κάνεις Shrink τον σκληρό σου δίσκο και να φτιάξεις νέο partition με σκοπό να εγκαταστήσεις εκεί τα Win Xp

1) start -> δεξί κλίκ στο My Computer και επιλέγεις Manage

2) Από το Computer management επιλέγεις το Disk Management

3) Επιλέγεις τον δίσκο σου και δεξί κλίκ Shrink Volume

4) Αφού περιμένεις να ολοκληρώσει την διεργασία καταμέτρησης του δίσκου στο Enter amount of space to shrink βάζεις όσο θές να είναι το νέο Partition.

Εν συνεχεία κάνεις εγκατάσταση στο partition που έκανες και τα Windows θα αναγνωρίσουν ότι έχεις και δεύτερο λειτουργικό και θα σου δωθεί κατά το Boot η δυνατότητα επιλογής.

Τώρα αν θα το κάνεις σε άδειο δίσκο που έχεις και απλά θες να σου δίνει τις 2 επιλογές για να επιλέγεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα που σου δίνει την επιλογή να φτιάξεις εσύ boot menu και να του δηλώσεις από που θα τρέχει το κάθε λειτουργικό.

Με λίγα λόγια πρέπει να πειράξεις το MBR.

Υπάρχει το Multiple Boot Manager

Υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορείς να διαλέξεις . Googlare Boot Manager και κάτι θα βρείς ή κατέβασε το παραπάνω.

Δημοσ.

ισως έχεις πρόβλημα στην αρχή γιατί τα xp είναι παλαιότερο λειτουργικό, και ο boot manager του μαλλον δε θα αναγνωρίσει τα 7.

Αλλά εφόσον τα βάλεις σε διαφορετικό partition, έχοντας κάνει shrink όπως λέει ο αποπάνω, με μια μικροαλλαγή στο boot.ini ακόμη και μέσα από τα windows που θα βάλεις θα μπορέσει να σου βγάζει την επιλογή.

θα χρειαστεί δηλαδη να προσθέσεις μια γραμμή, με μόνη αλλαγή εκεί που θα λέει κάτι τέτοιο:

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect

να βάλεις απο κάτω και αλλη μία

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows 7" /fastdetect

ή κάπως έτσι ανάλογα με το σύστημά σου.

Προχώρα το και τα λέμε τότε.

Δημοσ.

Οταν βαλεις τα xp απο πανω, o bootloader τους, που θα γραψει τον mbr του σκληρου. δεν θα καταλαβει την υπαρχουσα εγκατασταση των 7, οποτε θα μεινεις με ενα συστημα που θα εκκινει μονο στα xp.

Για να εχεις dual boot πρεπει να επαναφερεις τον bootloade των 7 και ο πιο απλος τροπος να το κανεις ειναι να εκκινησεις με ενα δισκακι εγκαταστασης των 7 > repair (κατω αριστερα) > startup repair (1η επιλογη).

Τα 7 δεν εχουν boot.ini πλεον.

Δημοσ.

και γιατι δεν βαζεις το WIN XP MODE μεσα στα 7αρια me virtual machine?

ετσι θα γλυτωσεις το dual boot και τις επανεκκινησεις, καθε φορα που θα θες να αλλαξεις λειτουργικο!!

εκτος κι αν το συστημα, δεν υποστηριζει virtualization!!

http://windows.microsoft.com/el-GR/windows7/install-and-use-windows-xp-mode-in-windows-7

Δημοσ.

και γιατι δεν βαζεις το WIN XP MODE μεσα στα 7αρια me virtual machine?

ετσι θα γλυτωσεις το dual boot και τις επανεκκινησεις, καθε φορα που θα θες να αλλαξεις λειτουργικο!!

εκτος κι αν το συστημα, δεν υποστηριζει virtualization!!

http://windows.microsoft.com/el-GR/windows7/install-and-use-windows-xp-mode-in-windows-7

Όντως! Από τα professional και πάνω υποστηριζεται το xp mode! :rolleyes:

Δημοσ.

Οταν βαλεις τα xp απο πανω, o bootloader τους, που θα γραψει τον mbr του σκληρου. δεν θα καταλαβει την υπαρχουσα εγκατασταση των 7, οποτε θα μεινεις με ενα συστημα που θα εκκινει μονο στα xp.

Για να εχεις dual boot πρεπει να επαναφερεις τον bootloade των 7 και ο πιο απλος τροπος να το κανεις ειναι να εκκινησεις με ενα δισκακι εγκαταστασης των 7 > repair (κατω αριστερα) > startup repair (1η επιλογη).

Διόρθωσε με, αλλά αφού θα βάλει τα XP, θα έχει boot.ini κανονικά, που το πρόβλημα να του πει να εκκινεί από το άλλο παρτίσιον;

Δημοσ.

Οπως ειπα, ο installer και ο bootloader των xp ΔΕΝ μπορει να δει την εγκατασταση των 7, οποτε θα χρειαστει να βαλει ξανα τον bootloader των 7 αν θελει dual boot :P, ο οποιος δεν εχει boot.ini.

Δημοσ.

Έβαλα Win Xp στο Virtual box σε win 7 αλλά έχω πρόβλημα με μια εφαρμογή

η εφαρμογή είναι Net_DVR. Δουλεύει στα XP αλλά όχι στα Virtual XP και στα WIn 7 32 Bit (ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί σε αυτά). Το πρόβλημά που αντιμετωπίζω είναι ότι ενώ εγκαθιστώ το πρόγραμμα και τους Drivers, δεν ξεκινάει το πρόγραμμα. Το μήνυμα που μου βγάζει είναι Cannot open resource file.

Όποιος θέλει μπορώ να του στείλω το πρόγραμμα και να το δει. Είναι 20 ΜΒ

Δημοσ.

Αυτή τη διαδικασία ακολούθησα και εγώ όταν είχα βάλει τα win7 και μετά τα xp με μία διαφορά. Όταν διόρθωσα τον MBR aν θυμάμαι καλά δεν έβλεπε μετά τα xp. Εγκατέστησα στα το Easybootcd και από εκεί έκανα τη διόρθωση για να υπάρχουν και τα δύο λειτουργικά στην εκκίνηση.

Δημοσ.

Μην βάλεις τα xp μέσα στα windows 7, δεν αξίζει τον κόπο, καλύτερα να εγκαταστήσεις έναν καλό boot loader και από την εκκίνηση του υπολογιστή να επιλέγεις σε τι λειτουργικό θες να μεταβείς, οτιδήποτε άλλο και να κάνεις θα είναι χάσιμο χρόνου.

Τα δύο σου λειτουργικά θα λειτουργούνε σαν δύο ξεχωριστές εγκαταστάσεις και δεν θα είναι το ένα λειτουργικό εγκαταστημένο μέσα στο άλλο (εννοώ ενσωματωμένο).

Ένα καλό πρόγραμμα που το κάνει αυτό και εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος είναι το acronis os selector, προυποθέτει ότι πρέπει να εγκαταστήσεις πρώτα τα xp (γιατί είναι πιο παλιότερα) και μετά τα windows 7.

Ρίξε μία ματιά είναι φοβερό προγραμματάκι acronis B)

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα....εχω και εγω ενα θεματακι

σε ocz ssd θελω να βαλω 64bit win7 και σε παλιοτερο σκληρο sata win xp.

καποιος να βοηθησει γιατι δεν βρισκω ακρη!!!!!!!!! :mad:

Δημοσ.

Βαζεις τον ssd σαν πρωτο στη σειρα εκκινησης στο bios και τον παλιο σαν δευτερο.

Μετα εγκατεστησε πρωτα τα xp στον παλιο και τα 7 στον ssd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...