Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτο που δεν καταλαβα απο τα λεγομενα σου ειναι το πως με το να γινουν remapped περετερο bad sectors τα οποια δεν ειχαν αναγνωριστει αυτροματα το ποσοστο υγειας του σκληρου αυξηθηκε αφου στην ουσια με το να γινουν remapped αντικαθιστούντε απο εφεδρικα οποτε αυτα λιγοστευουν και ετσι οι δυνατοτητες για περετερο αντικατασταση μελλοντικων bad sectors μειωνοντε

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

...υπήρχαν, αλλά δεν ήταν καταγεγγραμένα (είπα). Το δε "ποσοστό υγείας", αφορούσε ΚΑΙ τους weak. Συν-πλην δηλαδή, και ορίστε το αποτέλεσμα...

Δημοσ.

οποτε το ποσοστο υγειας του δισκου αυξηθηκε λογο της επιδιορθωσης των weak sectors.

ομως οταν ενας σκληρος συμφωνα με το διαγνοστικο της εταιριας ειναι πχ στο 0% και εχει την δυνατοτητα να αντικατασταθει δεν συμενει πως αποκλειστικα τα εφεδρικα sectors εχουν τελειωσει ανεξαρτιτως του τη γινετε απο weak sectors; 

Δημοσ.

Όχι, δεν είναι μόνο το Reallocated Sectors Count attribute του S.M.A.R.T. που λαμβάνει υπ' όψιν του το διαγνωστικό ως παράγοντα, για να βγάλει failed (ή όχι) έναν δίσκο. Τα στάνταρ που έχει θέσει η εταιρία του, έχουν να κάνουν και με άλλες ενδείξεις. Αυτό για το "αποκλειστικά". Αν πάντως όντως έχει τελειώσει η σεκτοροκαβάτζα, ναι, βγαίνει "αντικαταστάσιμος" ο δίσκος.

Δημοσ.

οποτε το ποσοστο υγειας που βγαζει το HDS συμπιπτει με την ενδειξη του διαγνωστικου της wd.

τα weak sectors ομως πως και εξαφανιστηκαν με το surface test;

Δημοσ.

..."reinitialization", man, "reinitialization". Διάβασε την ανάλυση που βγάζει στο παράθυρο στα δεξιά όταν επιλέγεις το "Surface Test" να κάνει τη συγκεκριμένη διαδικασία, και θα καταλάβεις τί κάνει, πώς, και γιατί. Το ίδιο αν θες, διάβασε και για τις άλλες 3 διαφοροποιημένες "surface test" επιλογές που έχει.

Δημοσ.

αυτο λες;

Overwrites the disk surface with configurable pattern. Forces the analysis of any weak sectors and verifies any hidden problems and fixes them by reallocation of bad sectors (this is drive regeneration).

Enables better use of the disk as after the test the spare area will be used instead of any problematic sectors.

The test measures transfer time for all blocks to reveal which areas of the surface are slower. As the block is slower, the associated color is darker.

Δημοσ.

η εγω δεν εχω αυτη την επιλογη η το δικο μου HDS το ονομαζει write test

παρεμπιπτοντος εχουμε τον ιδιο 500αρι (αυτος ειναι δισκος, 545μερες ενεργος και ακομα σφυζει απο υγεια (η τουλαχιστον ετσι νομιζω :-) ) )

post-211265-0-36688900-1329245214_thumb.png

Δημοσ.

...μάλλον δεν την έχει το δικό σου.

Μάιν ιζ

ss2dt.jpg

(η τουλαχιστον ετσι νομιζω :-) ) )

...μόλις μπήκες στο νόημα των δίσκων.

Δημοσ.

βασικα εγω εχω το 4 αλλα παρολο που το εχω ενεργοποιησει δεν φαινετε σαν professional οπως το δικο σου 

οποτε αλλο τεστ μου ελεγες εσυ και αλλο ετρεξα.

anyway θα κοιταξω αυριο να δω τι παιζει με το δικο μου

Δημοσ.

τωρα αυτο τως εγινε παλι :confused:

μηπος ταχει παιξει τελιος και δινει αλα αντι αλων ενδεiξεις;

και περι του HDS μου, στο δικο μου μου δινει τοις δυο ακολουθες επιλογες read test το οποιο δεν επηρεαζει τα δεδομενα του σκληρου και write test  που κανει και format (νωμιζω) στον δισκο επιδιορθωνοντας τα οποια weak sectors.στο δικο σου σου δινει και επιλογη για reinitialization περαν αυτων των δυο η μηπως ονομαζει το write test ετσι; 

post-211265-0-90397800-1329333747_thumb.png

post-211265-0-64438400-1329334820_thumb.png

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα το περί ενδείξεων, ούτε και τί απεικονίζουν οι φώτος.

Περί προγραμμάτων : σε μένα έχει 4 επιλογές. Η μία αυτή που πόσταρες (Νο2 στη σειρά των επιλογών), η άλλη αυτή που πόσταρα (4η), η πρώτη είναι για Read Test, και υπάρχει και μία 3η (WRITE+READ+ξανάμανα WRITE, αν θυμάμαι καλά. Ή το ανάποδο).

Δημοσ.
Δεν κατάλαβα το περί ενδείξεων, ούτε και τί απεικονίζουν οι φώτος.

Τασο;;; Δεν σε αναγνωριζω!

Οι φωτο δειχνουν ξεκαθαρα πως η υγεια του σκληρου ΤΩΡΑ ειναι 94%!

Πριν 2 μερες ηταν 68%!

Και ρωταει ο καψερος thread starter: Πως ανεβηκε η ζωη του δισκου ;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...