TheELF Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είναι και κάτι παράλογο μέσα σε 2TB να υπάρχουν 2Bad sector.
Thanos1972 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Εφαγα ακυρο το backwards τεστ.στο 1.50% κολλαει.ελα μωρε 15000+ bad sectors εχει. Ωραια θα φαει ανοιγμα για να μπει ο ssd μεσα.
washcloud Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 ...και το θέμα είναι "τί 2 BS είναι". Αν "είναι 2 που γίνανε remapped", δεν υπάρχει καν θέμα, όπως λες (@ Ελφ αυτό). Πόσο μάλλον που μιλάμε για 2 χρόνια... Κι αν "δεν υπάρχει καν θέμα, και "ξεσκίζεις" τον δίσκο σε "LLF", γράψιμο μηδενικών κλπ συχνόπυκνα (αν κατάλαβα καλά), τότε πού θα πάει, θα σου εμφανίσει θέμα... (@ Βασίλης)
mainboardER Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 οποτε τα bs ειναι sectors τα οποια εχουν εξασθενησει με αποτελεσμα να μην εχουν την δυνατοτητα να ανταποκριθουν αναλογα με τα υγειει σεκτορς και πιθανον να ειναι στα τελευταια τους. αλλα απο τη στιγμη που καποιο ηγειες σεκτορ καταστραφει θεωρητε και αυτο bs η μπορει να ανιχνειτει ως καταστρσμενο σεκτορ;
Vasilis 07 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Κι αν "δεν υπάρχει καν θέμα, και "ξεσκίζεις" τον δίσκο σε "LLF", γράψιμο μηδενικών κλπ συχνόπυκνα (αν κατάλαβα καλά), τότε πού θα πάει, θα σου εμφανίσει θέμα... (@ Βασίλης) Αυτό το έκανα την περίοδο που ήθελα να τον πάω για επιστροφή. Από την στιγμή που με 2 bad sectors δεν δικαιούμαι αλλαγής τον έχω αφήσει στην ησυχία του.
mainboardER Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 νομιζω πως αρχιζει να την κανει σιγα σιγα, 49 απο 53% απο χθες
washcloud Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 ...το καλύτερο, για να ξέρεις "ακριβώς" την κατάστασή του, θα ήταν να έκανες το "reinitialization surface test" που είχαμε πει, για ξεκαθαρίσει με όσους BS υπάρχουν, κι από 'και και πέρα, αν δεν βγουν άλλοι τις επόμενες μέρες/βδομάδες, θα ξέρεις τουλάχιστον ότι δεν ΕΙΝΑΙ σε "διαδικασία σύντομης κατάρρευσης" (...όχι ότι δεν μπορεί να ΜΠΕΙ σε τέτοια "στα καλά καθούμενα", αλλά λέμε τώρα...Όπως είχα πει, ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ είναι αυτά που παίρνεις...). Αυτό πρϋποθέτει βέβαια να σώσεις αλλού τ' αρχεία σου πρώτα, και υπάρχει και περίπτωση, μετά να μην μπορείς καν να τον...φορμάρεις τον δίσκο. Όχι γιατί θα του κάνει το πρόγραμμα κάποια ζημιά, αλλά έστω και με προβλήματα, στέκεται το file system του τώρα. Όταν θα πας να το ξαναδημιουργήσεις, ίσως να αδυνατεί να δημιουργηθεί...(βέβαια σε τέτοια περίπτωση, το..."κέρδος" θα είναι η γνώση ότι ο δίσκος δεν ήταν αξιόπιστος, και καλώς έκανες και που έστω με αυτόν τον τρόπο, το έμαθες...).
mainboardER Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 βασικα ετρεξα χθες το surface test (αυτο που δεν πειραζει τα δεδομενα του δισκου). ετσι οπως εχει η κατασταση μαλον πρεπει να παρω νεο σκληρο το συντομετερο δυνατο καθως δεν εχω αρκετο αποθηκευτικο χορο ωστε να κανω backup των φουλαρισμενο ετοιμοθανατο σκληρο μου και σε περιπτωση που τελιωσουν τα εφεδρικα σεκτορς θα χρειαστει ετσι κι αλιος να κρατησω τα αρχεια μου καπου ωστε να τον στιλω για αντικατασταση. παρεπιπτοντος ειναι σχεδον δυο χρονων(αγορασμενος απο το eshop) και ευτυχως καλιπτετε απο 3ετη εγγυηση. επεισης μπορω να τον αντικαταστισω απο τον εισαγωγεα η την αντιπροσωπια της WD μονο με το sn του οπως διαβασα σε γειτονικο threat; επεισης βγενω λιγο offtopic αλλα μηπος θα μπορουσες να μου προτεινεις εναν θεωρητικα αξιοπιστο και οικονομικο δισκο στα 2tb για storage μονο,δεν εχω προβλημα να παραγγειλω και απο amazon αν παιζει καποια προσφορα
washcloud Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Στο site της WD υπάρχει wizzard για RMA που βάζεις το S/N του δίσκου, κι αποφαίνεται εάν δέχονται να στον αντικαταστήσουν ή σε κάνουν πάσα στο μαγαζί που τον πήρες. Για δίσκο δεν ξέρω να σου πω, αλλά δες στο section μες τις προσφορές, σήμερα είχαν ποστάρει κάποιον εξωτερικό 2ΤΒ (Black Edition κι όλας, δηλαδή με 5χρονη νομίζω εγγύηση - Buffalo νομίζω λέγεται) στα 110€ από Amazon.uk
mainboardER Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 λιπον συμφωνα με την WD ο σκληρος ειναι εντος εγγυησης μεχρι 1/10/2013 . βασικα για την χριση που τον θελω δεν νομιζω πως ειναι καλη ιδεα να παρω εξωτερικο.
mainboardER Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 συνεχιζετε η καθοδικη πορεια απ οτι φαινετε φτανοντας το 47 απο 49%, αλλα πως εξηγειτε η περιστασιακη αυξηση κατα 1% των δυο προηγουμενων μερων
mainboardER Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 λιπον πειρα ολα τα δεδομενα μου backup στον καινουριο μου f4 και ετρεξα το surface test που κανει και format στον δισκο (αν αυτο ειναι το "reinitialization surface test" που ελεγες) και περιεργος η ηγεια του δισκου ανεβηκε στο 68%. πως το εξηγεις αυτο και τι σημαινει για τον δισκο;
washcloud Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 ...σημαίνει ότι οι weak sectors "αποκαταστάθηκαν".
mainboardER Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 δηλαδη καποια απο τα ελαττωματικα sectors που ειχαν αντικατασταθει αποκατασταθηκαν και επανηλθαν ως υγιει; weak sectors και bad sectors ειναι το ιδιο;
washcloud Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Όχι ακριβώς : όπως είδες μειώθηκαν οι BS και εξαφανίστηκαν οι weak. H μείωση των bad είναι από όσους δεν είχαν ήδη γίνει remapped (δεν γίνονται πάντα αυτόματα από τον δίσκο - ενίοτε χρειάζεται η διαδικασία τρεξίματος ενός προγράμματος όπως το surface reinitialization του HDS για να "πάρει μπρος" ο δίσκος και να κάνει τα τυχόν χρειαζούμενα remappins), ενώ οι weak είναι ένδειξη καθαρά του ΗDS, που προειδοποιεί για sectors οι οποίοι ναι μεν διαβάζονται πιο αργά, και είναι "υποψήφιοι" να καταντήσουν bad συντόμως (οπότε να έχεις τον νου σου και να λάβεις ό,τι μέτρα είναι να λάβεις), αλλά που δεν είναι απαραίτητο να είναι "σε τόσο άσχημη κατάσταση", και τελικά να μπορούν να ξαναχαρακτηριστούν ως υγιείς. Πρακτικά -και για την ώρα- ο δίσκος σου όπως βλέπεις από το GUI με τα πράσινα blocks, είναι "οκ". Αν ξανατρέξεις 1-2 φορές ακόμη το DSR και τα οπτικά αποτελέσματα παραμένουν ακριβώς τα ίδια (πάρε σχετικά screenshots για να συγκρίνεις), για 'μένα ο δίσκος είναι αρκετά αξιόπιστος ώστε να ξαναποθηκεύσεις αρχεία. Χωρίς να...σημαίνει τίποτα αυτό όμως, καθώς δεν το 'χει τίποτα να κλατάρει από στιγμή σε στιγμή, και η μόνη εξασφάλιση (για τ' αρχεία τουλάχιστον) είναι τα αντίγραφα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα