mainboardER Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 καλησπερα παιδια οπως φαινεται και απο τον τιτλο με ενα τεστ που ετρεξα με το hd tune ανακαλυψα οτι ο WD15EARS μου αρχισε να αποκτα bad sectors και οπως ξερουμε δεν ειναι και η καλυτερτη εποχη για τετοιου ιδους προβληματα. λιπον τι θελω απο σας τωρα .σε πρωτη φαση καποιο τροπο ωστε να δω το ακριβες νουμερο των bad sectors μου και ποια τυχον αρχεια μου βρισκοντε γραμμενα (και πιθανον κατεστραμενα ) πανω σ αυτα. ευχαριστω πολυ
TheELF Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Το Hard Disk Sentinel σου λέει ακριβώς το νούμερο. Για τα αρχεία τρέξε το checkdisk από τα windows αν θες με της επιλογές για επιδιόρθωση αν θες χωρίς για να δεις μόνο την αναφορά.
mainboardER Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 οκ ευχαριστω theelf θα το τρεξω αυριο γιατι λογικα θα παρει ωρα και ενημερωνω
washcloud Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Το ποιά ακριβώς αρχεία ίσως έχουν πρόβλημα, είναι "αδύνατον" (...ή έστω "πολύ δύσκολο") να το ξέρεις. Πάντως, μερικοί μόλις BS, είναι αμελητέο ποσό, και παίζει καν να μην υπάρχει πρόβλημα με αρχεία...
mainboardER Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 ρε παιδια το Hard Disk Sentinel λεει πως θελει ενεργοποιηση για να τρεξει το τεστ, δεν τρεχει ως trial για καποιο διαστημα;
mainboardER Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 εγινε κανα καλο αντιστοιχο freeware δεν παιζει;
Thanos1972 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Σορρυ για το Hijack του νηματος. 80αρης ide seagate με bad sectors,perfomance 100% health 9% απο το hd sentinel.οσα προγραμματα και εαν του εβαλα να του γραψουν μηδενικα και να τα κανουν repair καπου εκει στο 66% κολλανε τελειως. Εχει jumperακι απο πισω να τον γυρισω σε 31.5 gb και ετσι του γραφει και μηδενικα αλλα δεν περναει τα τεστ.υπαρχει καποιο προβλημα να τον κρατησω ετσι? (δεν ειναι για εμενα ο δισκος αλλα για pc με χαμηλες αναγκες σε χωρητικοτητα).
washcloud Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 κανα καλο αντιστοιχο freeware δεν παιζει; Το HDS είναι το καλύτερο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, για αυτά που παρέχει, και γενικά τα "καλά" προγράμματα που έχουν να κάνουν με δίσκους, δεν είναι τα free. Ο Ελφ όμως δε σου είπε να τρέξεις κάποιο τεστ : με το που το βάζεις, σου βγάζει στην αρχική του οθόνη, σ' ένα τετράγωνο πράσινου φόντου στα δεξιά, μιά αναφορά για τους bad sectors. Το να εκτελέσεις κάποιο από τα τεστ του (και κυρίως αυτό που θα σβύσει τα περιεχόμενα του δίσκου, "αποκαλύπτοντας" ταυτόχρονα πιθανούς άλλους bad sector), είναι άλλο. Το καλύτερο δυνατό για να ξέρεις στα σίγουρα την κατάσταση, αλλά άλλο. Eναλλακτικά, κι αν θες απλά να κάνεις ένα "low level format" (διαδικασία που σβύνει τα πάντα μεσ' στον δίσκο, και ξεκαθαρίζει τί παίζει με BS), σε free υπάρχει το Low Level Format Tool. Και μετά από τη χρήση του, restart, και βλέπεις τί αναφέρει το HDS. Σορρυ για το Hijack του νηματος. 80αρης ide seagate με bad sectors,perfomance 100% health 9% απο το hd sentinel.οσα προγραμματα και εαν του εβαλα να του γραψουν μηδενικα και να τα κανουν repair καπου εκει στο 66% κολλανε τελειως. Εχει jumperακι απο πισω να τον γυρισω σε 31.5 gb και ετσι του γραφει και μηδενικα αλλα δεν περναει τα τεστ.υπαρχει καποιο προβλημα να τον κρατησω ετσι? (δεν ειναι για εμενα ο δισκος αλλα για pc με χαμηλες αναγκες σε χωρητικοτητα). Για να κολλάνε πα' να πει ότι ο δίσκος έχει σοβαρό πρόβλημα στο εν λόγω σημείο, κι ότι μάλλον δεν είναι αξιόπιστος. Αν αρκούν τα 31.5GB, ασ' τον έτσι. Αν πάλι δεν αρκούν, πρωτ' απ' όλα ρύθμισε το Hard Disk Sentinel να εκτελέσει το "Disk surface reinitialization test" του σε "sequential backwards test" απ' το "configuration" tab του παραθύρου των τεστ. Θ' αρχίσει "να γράφει", απ' το τέλος προς την αρχή. Εκεί που θα κολλήσει, υπολόγισε πόσο είναι το κομμάτι, και μπορείς να φτιάξεις 3 partition στη σειρά : το 1ο μέχρι το "66%" (και λίγο πριν, καλύτερα, πχ στο 65%), το 2ο μέχρι το σημείο % του δίσκου που υπολογίσεις ότι είναι το κόλλημα όταν θα τρέξεις το "backward test" (αν πχ κολλήσει στα 31% απ' το τέλος, είναι το 69% απ' την αρχή, οπότε κάνεις ένα partition που αντιστοιχεί στα 5% της χωρητικότητας του δίσκου), κι ας μην καταφέρει καν να ολοκληρωθεί : το θέμα είναι ότι παρ' ό,τι δε θα είναι προσβάσιμο, θα έχεις τη δυνατότητα να φορμάρεις και το υπόλοιπο κομμάτι του δίσκου (31%=καμμιά 25αριά GB). Τέλος πατάς και μια διαγραφή του "προβληματικού" ενδιάμεσου 2ου partition, να μείνει ως αδιαμόρφωτος χώρος, και ΑΝ ο δίσκος δεν είναι σε διαδικασία κατάρρευσης, θα μπορεί να δεχτεί αρχεία και στα 2 partition. Εννοείται ότι καλύτερα να μην είναι "υπερπολύτιμα"... Κι εννοείται πως όλο αυτό, είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ σενάριο που μπορεί να παιχτεί, χωρίς να εξασφαλίζει κανείς ότι έτσι και θα γίνει.
Thanos1972 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Χμ thanks.καλο το συστηματακι.θα το δοκιμασω.
mainboardER Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 α εγω το εβαλα να κανει surface test (οχι αυτο που σβηνει τα αρχεια του δισκου που λες) η αναφορα που λες μου βγαζει 29 bad sectors και 42 weak sectors το οποιο δεν ξερω ποσο καλο ειναι ισχυει οτι ο δισκος εχει μερικα εξτρα sectors ωστε να αντικαταστησει μεχρι ενα ποσο κατεστραμενων; επεισης αν ειχα εφεδρικο σκληρο ωστε να να κανω low level format στον σκληρο καλα θαταν(παρεμπιπτοντος δεν θα επερνε πολυ καιρο να κανω llf σο 1,5tb σκληρο ) κατι μου λεει οτι δεν με περνει να περιμενω να πεσουν οι τιμες για να παρω καινουριο σκληρο ιδικα λογο του οτι δεν εχω backup απο τα περισοτερα αρχεια μου εκι περα
washcloud Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Ισχύει το περί σεκτοροκαβάτζας, ναι. Αλλά είναι περισσότερο για λόγους "ειδοποίησης τί γίνεται" (να έχεις δηλαδή τον νου σου όταν αρχίσουν τα όργανα και να λάβεις μέτρα), όχι για να "σωθείς". Ελάχιστη είναι αυτή η καβάτζα, κι αντιστοιχεί σε ελάχιστο τμήμα του δίσκου (...είναι σαν τον ρόλο των καναρινιών στα ορυχεία, αν με πιάνεις...). Πρακτικά το "πόσο καλό είναι", δεν απαντιέται : μπορεί να μείνουν στους τόσους οι BS (έχουν ήδη αντικατασταθεί απ' την καβάτζα, αυτοί που βλέπεις, δηλαδή ΔΕΝ έχεις αυτή τη στιγμή "29 BS να...κόβουν βόλτα στον δίσκο σου - αυτό που βλέπεις είναι η αναφορά για το τί παίχτηκε. Όταν θα φτάσει στο 0% η υγεία του δίσκου, τότε θα είναι που κάθε BS από 'κει και πέρα θα σημαίνει "πρόβλημα" με τ' αρχείο που κομμάτι του θα είναι γραμμένο σε αυτόν). Μπορεί και όχι - μπορεί ο δίσκος να είναι σε διαδικασία κατάρρευσης, είτε γρήγορης, είτε αργής. Γενικά όλ' αυτά ενδείξεις είναι που αποτελούν, χωρίς ασφαλή πρόβλεψη για το πώς θα πάει η πορεία του δίσκου. Αυτό που έχεις εσύ να κάνεις, είναι να παρακολουθείς καθημερινά (μια ματιά) την πορεία της "υγείας" του δίσκου. Κι αν/όταν φτάσει στο 0%, κι αν υφίσταται τότε εγγύηση αντικατάστασης, να τον δώσεις πίσω από 'κει που τον πήρες να στον αλλάξουν. Σε κάθε περίπτωση, "οφείλεις" να έχεις κι αλλού αντίγραφα των αρχείων του. Έστω σε δισκάκια DVD, τα απολύτως "πολύτιμα", αν έχεις αντιγραφικό - ανεξαρτήτως μάλιστα "προβλήματος" του δίσκου. Από που κι ως που βασίζεσαι ότι θα "ζήσει", κι ολοκαίνουριος να 'ναι; Για 'μένα, αν δεν υπάρχει καν δυνατότητα για 2ο αποθηκευτικό μέσο, καλύτερα καν μην παίρνει κανείς το πρώτο. Η εφαρμογή δηλαδή της κλασσικής παροιμίας "απλώνουμε τα πόδια όσο φτάνει το πάπλωμα". Πχ καλύτερα να έπαιρνες 2 μικρότερους, δυο 320άρηδες έστω με τα λεφτά του 1.5ΤΒ, και να έσωζες λιγότερα αρχεία. Το LLF παίρνει μερικές ώρες μόνο (5-10), για τέτοιο μέγεθος, σε καλό σύστημα, και υπό νορμάλ συνθήκες. Στη "χειρότερη", 1-2 μέρες πες ξερωγώ.
mainboardER Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 οποτε τα bad sectors μου εχουν αντικατασταθεια απο εφεδρικα και αν καταλαβα καλα το ποσοστο της υγειας του δισκου (53%) αναφερετε στην αναλογια των εναπομειναντων εφεδρικων sectors,αυτο ομως που δεν καταλαβαινω ειναι πως τα δεδομενα του δισκου δεν αλιωνοντε με την εμφανιση bs, απο την στιγμη που υπαρχουν εφεδρικα sectors, καθως νεμεν τα bs θα αντικατασταθουν απο αλα υγειει sectors αλλα πως γινετε να ανακτηθει η πληροφορια του κατεστραμενου sector απο την στιγμη που ειπηρχε καποιο αρχειο σ' αυτο; οποτε απο τα λεγομενα σου καλο ειναι να τον αντικαταστησω γιατι δεν μπορω να ξερω ποτε θα μου την κανει και τι απολιες πιθανον θα εχω (οπως και με ολα τα αποθηκευτηκα μεσα ανεξαρτητως εγκραφων και απολιων που εχουν υποσθει οπως λες) και ισως να χρησιμοποιησω τον συγκεκριμενο για backup των δεδομενων μου ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο μεχρι να (και αν ) φτασει στο 0% η υγεια του εντος εγυησης ωστε να μου τον αντικαταστησουν τωρα περι δευτερου ομιου δισκου για backup και ισως raid που λες δυστιχος δεν ειναι και η ποιο οικονομικη λυση ιδιετερα σε μεγαλες χωρητικοτητες και καλος η κακος περικοπες στην χωρητικοτητα δυσκολα γινοντε με οτι κυνδινο για απολια δεδομενων σινεπαγετε αυτο
washcloud Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 BS δεν σημαίνει απαραίτητα και "κατεστραμμένος", κατ' αρχάς. Σημαίνει, κατά βάση, πως μέσα σ' ένα δεδομένο (κι ελάχιστο, φυσικά...) προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, δεν μπόρεσε να διαβαστεί, και χαρακτηρίστηκε ως τέτοιος. Και δεν είναι απαραίτητα "αδιάβαστοι" όσοι χαρακτηρίζονται ως τέτοιοι. Γι' αυτό και πριν βγει απ' τη κυκλοφορία, η πληροφορία που κουβαλάει, μεταφέρεται στον αντικαταστάτη sector, εφ' όσον μπορεί να διαβαστεί. Όσο για το τί να κάνεις με τον δίσκο, συμφωνώ με αυτά που περιέγραψες.
Vasilis 07 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Παθών εδώ και μια 2ετία κοντά - με το που πρωτοπήρα WD 2 TB Green πέταξε 2 BS σε 1 εβδομάδα. Από τότε τον έχω ξεσκίσει στα LLF (6 ώρες χαλαρά), Zero test και WD diagnostics. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να παρουσιάζει τους 2 BS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα