kastorass Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Έχω ένα laptop sony vaio με windows xp. Ξαφνικά εκεί που έβλεπα ένα βιντεάκι στο youtube μαύρισε όλη η οθόνη. Λέω ωχ, και κλείνω το laptop από το κουμπί. Μετά από λίγη ώρα το ξανανοίγω και υπήρχε το εξής περίεργο: Εάν θεωρήσουμε ότι η οθόνη είναι χωρισμένη σε οριζόντιες γραμμές, τότε μερικές από αυτές τις γραμμές ήταν πιο αριστερά από όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μην φαίνεται καθαρά αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη (όπως πχ το logo της εταιρείας που εμφανίζεται με την εκκίνηση του laptop). Μπήκε στα windows και μετά από λίγα δευτερόλεπτα (πχ 30 secs) μαύρισε πάλι η οθόνη. Από τότε όσες φορές έχω προσπαθήσει να το ανοίξω γίνεται το ίδιο (πρόβλημα με οριζόντιες γραμμές μέχρι να μαυρίσει τελείως). Αν μπω στο menu που μου λέει να επιλέξω πως να ξεκινήσω τα windows (πχ safe mode, normally, κτλ) τότε τα γράμματα μου τα βγάζει αλαμπουρνέζικα (αν και δεν φαίνεται το πρόβλημα με τις οριζόντιες γραμμές εκεί). Πχ η λέξη normally εμφανίζεται σαν norma}}y. Τι μπορεί να έγινε/φταίει?
antonios_1980 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 φιλε μου το θεμα σου ειναι νομιζω σε λαθος μερος, ζητα να στο μεταφερουν στην ενοτητα φορητοι υπολογιστες για να σε βοηθησουν ακομα περισσοτερο. οσο για το προβλημα σου εμενα μου φαινεται προβλημα στην καρτα γραφικων χωρις ομως να ειμαι σιγουρος καθως δεν μας εδωσες το μοντελο του λαπτοπ σου. μπορει ομως να μην ειναι τπτ σπουδαιο και να το λυσεις με ενα απλο φορματ! δοκιμασε σε πρωτη φαση να δεις αν δινει σημα σε εξωτερικο μονιτορ!
kastorass Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Σε ευχαριστώ καταρχήν. Το μοντέλο είναι VGN-FE31M. Ναι, αν αυτή είναι η σωστή ενότητα ας μου το μεταφέρουν εκεί Δεν νομίζω ότι λύνεται με format επειδή το πρόβλημα εμφανίζεται από την αρχή με το που δείξει το logo, πριν ακόμα αρχίσει να διαβάζει τα περιεχόμενα του δίσκου για να φορτώσει τα windows. Δοκίμασα να συνδέσω εξωτερική οθόνη, αλλά από μόνο του δεν εμφανίζει κάτι και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος πριν μαυρίσει για να πάω στα properties να δω από εκεί αν την βλέπει.
kostastnt Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μπες bios και βρες μια επιλογη που λεει στην εκκίνηση να δίνει σήμα σε όλες τις οθόνες.. Αν και στην εξωτερική έχει πρόβλημα χάλασε η κάρτα γραφικών.. Αν είσαι τυχερός φτιάχνεται.. Υγ. Για αυτό ο θείος jobs ήταν κατά του flash.. Ανεβάζουν τα πάντα θερμοκρασία από τον φόρτο.. Sent from my iPhone using Insomnia
driftingcris Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μεγαλε μαλον καρτα γραφικων ειναι, αλλα μπορει να ειναι και προβλημα των windows δηλάδη να θες φορματ. Για βαλε ενα Linux Live-CD και δες αν κανει τα ιδια
antonios_1980 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 ναι οντως δες με ενα live cd αν κανει τα ιδια και πες μας. για να δωσει σημα σε εξωτερικο μονιτορ αν δεν κανω λαθος πρεπει να πατησεις εναν συνδυασμο πληκτρων, fn+f5 ειναι στο δικο μου πχ παντως επειδη η καρτα γραφικων σου ειναι γνωστη για τα προβληματα που παρουσιαζει τοτε δεν εχεις και πολλες επιλογες, σε βλεπω για ψησιμο
kastorass Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δυστυχώς δεν δουλεύει το cd-rom (δεν μπορεί να διαβάσει cd ), οπότε δεν μπορώ να κάνω boot από αυτό, αλλά από τη στιγμή που μου εμφανίζει το πρόβλημα ακόμα και όταν μπαίνω στις ρυθμίσεις του bios, δεν νομίζω να φταίνε τα windows. για να δωσει σημα σε εξωτερικο μονιτορ αν δεν κανω λαθος πρεπει να πατησεις εναν συνδυασμο πληκτρων, fn+f5 ειναι στο δικο μου πχ Πρέπει να έχεις δίκιο, κρίνοντας από το πληκτρολόγιο μου πρέπει να είναι fn+f7, ωστόσο αν και το δοκίμασα δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι. παντως επειδη η καρτα γραφικων σου ειναι γνωστη για τα προβληματα που παρουσιαζει τοτε δεν εχεις και πολλες επιλογες, σε βλεπω για ψησιμο Η κάρτα είναι η Geforce Go 7600. Είσαι σίγουρος για αυτό? Γιατί 4 χρόνια δεν είχα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Επίσης έψαξα στο ebay για κάρτες γραφικών με το ίδιο μοντέλο. Μου έβγαλε κάτι αποτελέσματα αλλά δίπλα στην κάρτα γράφει Toshiba. Θα έκανε και για το δικό μου laptop?
antonios_1980 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 βασικα πρεπει να δεις τον τυπο της καρτας, πχ αν ειναι mxm ή mxm2, και φυσικα μπορεις να βαλεις και απο αλλο λαπτοπ δεν υπαρχει προβλημα. βασικα γιατι δεν το πηγαινεις σε εναν καλο τεχνικο να σου πει τι παιζει?? μηπως το πηγες? τι σου ειπε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα