palawiaris Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Γενικά με 250 ευρώ δεν θα κάνεις κάτι σπουδαίο που να σου αρέσει. Για 10ρια καλά ηχεία οι επιλογές σου είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Και επειδής είναι μικρά θα πρέπει να βάλεις τουλάχιστον απλά καλά ηχεία για να μπορέσεις να ακούσεις την διαφορά. Για 10ρια σου προτείνω την Audio system.Έχουν διαιρούμενα και ομοαξονικά 10άρια με τα διαιρούμενα να είναι πολύ καλύτερα. Και για 13άρια τα Mb-quart σειράς Q.Καινούργια έχουν και οι 2 μάρκες πάνω από 700,- Αν ασχολείσαι με ebay τα τσιμπάς με κανα 250 περίπου και τα δύο.Και με έναν ενισχυτή + έστω μικρό μπάσσο, το ηχοσύστημά σου απογειώνεται. Χωρίς ενισχυτή δεν κάνεις φυσικά τίποτα. Audio system 4Χ10άρια + ένα 10" κλειστό Emphaser Neo V2 μπάσσο έχω εγώ. 2 ΜB Quart σειρά Q + 2 13άρια Axton + Focal b.r. μπάσσο έχει φιλαράκι μου. Και στα 2 αμάξια χαίρεσαι να ακούς απλά καλή μουσική. Τα kenwwod που λες στην αρχή,δεν μου γεμίζουν το μάτι. Αναλόγως και τι θέλει ο καθένας φυσικά.Aλλά η γνώμη μου είναι αν αλλάξεις κάτι τότε να δεις και διαφορά.Αλλιώς δεν κάνεις τίποτα. Αυτά.
ermis1964 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Αν θέλεις πές τί πηγή έχεις στό αυτοκίνητό σου.Σέ γενικές γραμμές θά σού έλεγα νά μήν προχωρήσεις σέ αλλαγή τών ηχείων σου μέ αυτά πού έχεις δεί,γιατί απλά δέν θά καταλάβεις καμμιά αλλαγή πρός τό καλύτερο.Στό αυτοκίνητό σου αυτό πού λείπει περισσότερο είναι τό μπάσο.Τά μπάσα γιά νά βγούν θέλουν ηχείο μεγάλης διαμέτρου καί ενδεχομένως κάποιον ενισχυτή.Ενα "τρύκ" πού χρησιμοποιείται γιά περισσότερα μπάσα μέ λίγα χρήματα είναι ή τοποθέτηση ηχείων οβάλ (6χ9) στήν εταζέρα.Γιά αυτά πού ψάχνεις δές αυτό http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-A1313i/specs.html γιά τίς πίσω θέσεις ηχείων καί αυτό http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-1002i/specs.html γιά τίς εμπρός θέσεις.Τό κόστος καί τών δύο ζευγών είναι περί τά 100-110 ευρώ.Μην περιμένεις -όπως σού προείπα- μεγάλες διαφορές.
pournaras Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μιλαμε παντα για Ατος, πραγμα που σημαινει οτι αποκλειονται και τα ηχεια στις πορτες, αλλα και το τρυπημα της εταζιερας , "πεφτει" πολυ ευκολα.
kage Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 εγω θα σου ελεγα παρε 4 καλα ηχεια 2 δρομων αν εχει θεσεις το ατος. (jbl,focal,peerless,pioneer) και ασε το subwoofer και προτιμησε εναν ενισχυτη για πιο μετα... για καλες τιμες μην περιμενεις απο Ελλαδα ψαξε στο ebay+ http://www.caraudio-versand.de
mikeson13 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά! ermis1964 δεν σε κατάλαβα... Τι εννοείς πηγή?? (Είμαι λίγο άσχετος σε αυτό το θέμα)!
nemesiskp Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Πηγη,δηλαδη απο εκει που προερχεται ο ηχος.Λαϊκιστη(κατακουζηνος) κασσετοφωνο,ραδιοφωνο,cd-ιερα.Τελος παντων η συσκευη που βαζεις τα cd,αλλαζεις σταθμους κτλ.
pournaras Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 εγω θα σου ελεγα παρε 4 καλα ηχεια 2 δρομων αν εχει θεσεις το ατος. (jbl,focal,peerless,pioneer) και ασε το subwoofer και προτιμησε εναν ενισχυτη για πιο μετα... για καλες τιμες μην περιμενεις απο Ελλαδα ψαξε στο ebay+ http://www.caraudio-versand.de Καλο site αυτο το caraudio, αλλα δυστυχως με τα μεταφορικα που βαζει για ελλαδα, ερχεται πιο ακριβα απο οτι να τα παρεις εδω.
kage Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 μαλλον αλλαξε το σιτε...απο gr ή κανα ebay τοτε
*Kezar* Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 παρε μπρος πισω φτηνα ηχεια..να σε καλυπτουνε στο ακουστικο σου ερεθισμα.. ενα ενισχυτη και εισαι αρχοντας..και αμα θες μπασακι τρυπα την ενταζιερα πισω και βαλε οβαλ ηχεια. και τελος.. μην παρεις sub Κλπ.. θα κλεισεις πολυ χωρο και ειναι μικρο αμαξι.. αφου δεν θες κατι τρελο μην ασχοληθεις πολυ.. με 200-300 ευρω πηρες 4 ηχεια και ενισχυτη..
_BASSstarlet_ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Αφού έχει ήδη θέσεις για 13άρια πίσω, καλύτερα να μην τρυπήσει εταζέρα για 6χ9. Τα καπάκια στα πίσω βγαίνουν ή είναι ένα με τις βάσεις;
pournaras Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Αφού έχει ήδη θέσεις για 13άρια πίσω, καλύτερα να μην τρυπήσει εταζέρα για 6χ9. Τα καπάκια στα πίσω βγαίνουν ή είναι ένα με τις βάσεις; Αν εννοεις το πανω μερος της βασης (ωστε να μπουν απο πανω, χωνευτα ηχεια με δικα τους προστατευτικα), οχι δε βγαινουν, ειναι ενιαια με πολλες τρυπουλες, και τα ηχεια βιδωνουν απο κατω απο τη βαση.
*Kezar* Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 ειπα αν θελει και μπασο αντι να βαλει sub να τρυπησει την ενταζιερα και να βαλει οβαλ.. οχι να τα τρυπησεις οπως και δηποτε..
Rabican Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 καποιες παρατηρησεις απο καποιον .... καμμενο του χωρου: 1. ειναι αληθεια οτι ο σωστος ηχος πρεπει να ερχεται απο μπροστα. αρα 2 ηχεια στις πορτες, αντε και ενα sub για χαμηλες. εκτος κι αν δεν εισαι πωρωμενος με στερεοφωνικους ηχους και αισθηση σκηνης. τοτε επιτρεπεται να βρεθεις "φαουλ" βαζοντας ηχεια πισω, αφου αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να υπαρχει ηχος γενικα, που να καλυπτει ολο το αμαξι, και οχι η ποιοτητα αυτου. 2. τα οβαλ ηχεια ειναι συνηθως πιο μπασατα λογω μηχανικων χαρακτηριστικων που εχει δωσει ο κατασκευαστης. ετσι ειναι φτιαγμενα να παιζουν free air, εχοντας ως "καμπινα" εναν αχανη (για αυτα) χωρο, το πορτ μπαγκαζ. αντιθετα, τα ηχεια που θα μποουν στις πορτες (συνηθως ειναι στρογγυλα) ειναι φτιαγμενα ωστε να παιζουν σε συγκεκριμενα λιτρα καμπινας. εμεις με το να τα βιδωνουμε απλα πανω στην πορτα, δεν τους δινουμε τα λιτρα που θελουν (5-6 λιτρα συνηθως) επομενως δεν μπασσαρουν οσο θα θελαμε. και παλι ομως, συνηθως τα στρογγυλα διαιρουμενα ναι μεν μπορει να εχουν frequency responce απο αρχετα χαμηλα (50hz λογου χαρη!!!), παρολαυτα αισθανονται πιο ανετα με υψηλοτερες συχντοτηες, ειδικα οταν παιζουν χωρις σωστη ενισχυση σηματος απο ενισχυτη και σε μεγαλες εντασεις. 3. 250 ευρω ειναι ενα αρκετα καλο ποσο για να αναβαθμισει καποιος σημαντικα τον ηχο στο αυτοκινητο του. εφοσον δε μιλαμε για .... ψυχακια οπως ο υποφαινομενος, μπορει ανετα να παρει 2 σετακια ηχεια και να φτιαξει ενα δυναμικο ηχοσυστημα. 4. εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, τα οβαλ ηχεια ειναι 2δρομο-3δρομα αλλα ανευ φιλτρου για tweeter και mibdass (η και midrange αν ειναι 3δρομα). συνεπως, ολα τα ηχεια παιζουν ολες τις συχνοτητες γιαυτο γιενται ενα ηχητικο αλλαλουμ! αντιθετα, τα διαιρουμενα εχουν ενα crossover το οποιο μοιραζει τις συχνοτητες του ηχου. οι υψηλες πανε στο tweeter, οι χαμηλες στο midbass... αυτο, απλα ως μια επισημανση για την ποιοτητα ηχου του καθε ηχειου.
pournaras Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Επαναλαμβανω, η εταζιερα του ατος δεν ειναι για τρυπημα, πρωτον γιατι ειναι πολυ μικρη, και 2 οβαλ θα κοντευουν να ενωθουν, και δευτερον λογω του οτι θα κοπουν τα "νευρα" θα αρχισει να "καθεται". Την εχω παθει και ξερω. Επισης ουτε οι πορτες ειναι οτι καλυτερο, εχει πολυ λιγο χωρο για το πισω μερος του ηχειου. Οποτε οταν μιλαμε για ηχεια, πρεπει να σκεφτομαστε τις ηδη υπαρχουσες θεσεις.
*Kezar* Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Επαναλαμβανω, η εταζιερα του ατος δεν ειναι για τρυπημα, πρωτον γιατι ειναι πολυ μικρη, και 2 οβαλ θα κοντευουν να ενωθουν, και δευτερον λογω του οτι θα κοπουν τα "νευρα" θα αρχισει να "καθεται". Την εχω παθει και ξερω. Επισης ουτε οι πορτες ειναι οτι καλυτερο, εχει πολυ λιγο χωρο για το πισω μερος του ηχειου. Οποτε οταν μιλαμε για ηχεια, πρεπει να σκεφτομαστε τις ηδη υπαρχουσες θεσεις. να φανταστω οτι στην ενταζιερα απο κατω δεν την ενισχυσες ετσι? γιατι σε atos που εχω βαλει μπηκε ενισχυση με σχεδον μηδενικο κοστος και ακομη και τωρα λειτουργει αψογα χωρις να κανει κοιλια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα