Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια,

εχω ενα θεματακι με το laptop.To ανεμιστηρακι του λαπτοπ κανει αρκετο θορυβο(φυσαει) και ζεσταινεται το laptop.Το ειχα παει στην infoquest 2 φορες οταν ηταν στην εγγυηση και μετα απο αλλαγη σε ανεμιστηρακι και καινουργια μητρικη,το θεμα φαινοταν να ειχε λυθει χωρις να του κανω βεβαια ιδιαιτερη χρηση (2-3 φορες την εβδομαδα).Ωστοσο διαπιστωσα πως συνεχιζει να κανει τα ιδια κολπα.Κατεβασα το everest ultimate και μου δειχνει καπου 90 C tjmax .Τι να φταιει ρε παιδια ?

Hp pavilion

i3 m330

Επεξ/σία από devon
Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες φαίνονται στην καρτέλα Computer --> Sensors. Για πόσταρε εκείνη την εικόνα.

Αλλιώς μπορείς να δεις τις θερμοκρασίες σου με hwmonitor.

Αυτό που βλέπεις είναι το max του επεξεργαστή σου. Άλλο πράμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω να σου αλάξανε μητρικής :whistle: .

Μπορεί απλά να καθαρίσανε το ανεμιστηράκι ή στην καλύτερη να το αντικαταστήσανε.

Η θερμοκρασία όντως μου φένεται υψηλή για την εποχή.

Σε τι επιφάνεια το ακουμπάς?

Τι χρήση του κάνεις?

Δοκίμασε να πάρεις καμία βάση laptop με ανεμιστήρα.

Επεξ/σία από Greatape
Δημοσ.

Αν χωρίς λόγο και αιτία κάνει νούμερα με τις θερμοκρασίες, ίσως να είναι (και όχι για πρώτη φορά) παρτίδα με design flaws από την HP.

Επίσης κάτι που δε το ανέφερε κανείς, τα περισσότερ λαπτοπ, έχουν επιλογή στο BIOS όταν είναι συνδεδεμένα στο ρεύμα, να επιλέξεις το fan να γυρνάει συνέχεια. Ενεργοποίησέ το αυτό προσωρινά τουλάχιστον και δες πως θα πάει κι αν θα πέσει η θερμοκρασία.

Αν το λάπτοπ σου είναι εκτός εγγύησης πλέον, τότε το ανοίγεις (ή το πάς) για καθαρισμό, λάδωμα στο fan αν κάνει θόρυβο, αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας και βγάλσιμο αν έχει τυχόν πλαστική σίτα στους αεραγωγούς (η HP βάζει μια μ@λ@κί@ σαν πλαστική σίτα στους αεραγωγούς της και καλά για να μη μπαίνουν σκόνες κλπ αλλά το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η κακή ροή του αέρα και οι πιο ανεβασμένες στροφές στο fan λόγω αυτού.

Αυτά.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,αργησα να απαντησω λογω εξεταστκης....Αλλαξα τη θερμοαγώγιμη πάστα κανοντας βιδες το laptop για πρωτη φορα ,αλλα μετα απο ενα μηνα ξεκινησε παλι τα κολπα με τις θερμοκρασιες και το θορυβο!Δε ξερω τι να κανω πια!

Δημοσ.

Ποιο είναι το λάπτοπ;

Ο θόρυβος που λες οτι σε ενοχλεί είναι ο ανεμιστήρας που γυρίζει γρήγορα; Τράβα βίντεο και ανέβασε στην youtube αμα είναι αλλά γενικά αμα ζεσταίνεται θα ανεβάσει στροφές... Δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτώς της αλλαγής πάστας και της βελτίωσης ψύξης που σου έχουνε πει παραπάνω...

Οι θερμοκρασίες που λες οτι είναι ανεβασμένες πόσο πάνε;

Καλό πτυχίο btw...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...