adsl2+ Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Πτυχιούχος από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας πάει στα τετραετή σεμινάρια του ΄΄ΛΟΓΟΥ ΨΥΧΗΣ΄΄ παίρνει άδεια; ή αρκεί το πτυχίο από το Φ.Π.Ψ.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Όχι, δε παίρνει άδεια σε καμία από τις 2 περιπτώσεις που αναφέρεις. 1
ctheocha Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 16 ώρες πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε Είχα κάνει την αναγνώριση το 2010 στην Ελλάδα. Κάπου έχουν ξεμείνει τα ποστ μου με τα γαμωσταυρίδια που έριχνα τότε Δεν έκανα όμως τη διαδικασία μεταφοράς επαγγελματικών δικαιωμάτων. Κανονικά από ΔΟΑΤΑΠ πέρασα χωρίς χρέωση μαθημάτων όμως. Λογικό το βρίσκω και πλήρως κατανοητό Μήπως γνωρίζεις αν έχεις εγγραφεί CPsychol με conversion MSc (λόγω του ότι δεν υπήρχε BSc σε ψυχολογία αλλά σε διαφορετικό κλάδο) αλλά και PhD η' διετης πρακτικη ασκηση, μπορείς να αναγνωριστείς και να μεταφέρεις τα εππαγγελματικά σου δικαιώματα κανονικά και Ελλάδα? Με λίγα λόγια να είσαι ισότιμος με κάποιον που έχει τελειώσει ψυχολογία στην Ελλάδα για να εξασκήσεις κανονικά το επάγγελμα? Αυτό από ποιον φορέα γίνεται?
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 1 minute ago, ctheocha said: Λογικό το βρίσκω και πλήρως κατανοητό Μήπως γνωρίζεις αν έχεις εγγραφεί CPsychol με conversion MSc (λόγω του ότι δεν υπήρχε BSc σε ψυχολογία αλλά σε διαφορετικό κλάδο) αλλά και PhD η' διετης πρακτικη ασκηση, μπορείς να αναγνωριστείς και να μεταφέρεις τα εππαγγελματικά σου δικαιώματα κανονικά και Ελλάδα? Με λίγα λόγια να είσαι ισότιμος με κάποιον που έχει τελειώσει ψυχολογία στην Ελλάδα για να εξασκήσεις κανονικά το επάγγελμα? Αυτό από ποιον φορέα γίνεται? Από ΑΤΕΕΝ θα γίνει εφόσον είναι ο φορέας επαγγελματικών δικαιωμάτων και αμφιβάλω οτι θα δημιουργήσουν πρόβλημα σε τέτοιο υποψήφιο. Το ζητούμενο είναι η δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος σε χώρα της Ε.Ε. Ακόμα και με το brexit αμφιβάλω οτι θα επηρρεαστεί αυτή η διαδικασία για UK.
blin2k Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Διαβάζω το συγκεκριμένο τόπικ ανα καιρούς και βλέπω ότι ακόμα υπάρχει συμμετοχή επί του θέματος. Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είμαι φοιτητής στο Ευρωπ. Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Ψυχολογίας εξ αποστάσεως, με ενδιαφέρει να ακούσω τη γνώμη σας συμβουλευτικά σχετικά με την άσκηση του επαγγέλματος. Στόχος μου δεν είναι να αποκτήσω απλά επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα για να ανοίξω γραφείο χωρίς να έχω προβεί σε περαιτέρω εκπαίδευση, ακόμα και αν αναγνωριζόταν ως αντίστοιχο το εξ'αποστάσεως πρόγραμμα. Το πρόγραμμα μου είναι 4ετές με 40 μαθήματα εκ των οποίων 2 αντιστοιχούν σε πτυχιακές, και σύνολο 240 ECTS, και βρίσκομαι στη φάση που συλλέγω πληροφορίες για τα μελλοντικά βήματα μου. Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει σε δύο κλάδους ενασχόλησης, αυτού της Κλινικής Ψυχολογίας (όχι με το δρόμο του διδακτορικού αλλά του μεταπτυχιακού) ή αυτού της Ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης. Έχω κάποιες ερωτήσεις που θα ήθελα αν γίνεται να με βοηθήσετε να λύσω. 1) Με εξ' αποστάσεως προπτυχιακό τίτλο (ισοτιμία όχι αντιστοιχία) και δια ζώσης μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία αλλά σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, συγκαταλλέγεται στη συζήτηση περί μεταφοράς επαγγελματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα από τη χώρα που θα λάβω επαγ. δικαιώματα όπως η Κύπρος (μέσω ΑΤΕΕΝ?) ή σε συνδυασμό πτυχίων προκειμένου να αποκτήσω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα; 2) Αν με τα σημερινά δεδομένα μη αναγνώρισης distance πτυχίου Ψυχ. πραγματοποιήσω μεταπτυχιακό σε κάποιο ελληνικό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα (Mediterranean, ICPS κτλ) που συνεργάζεται με UK κολέγιο, μπορώ να λάβω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από ΣΑΕΠ? 3) Ακολουθώντας μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση 4ετή, αποκτώ άσκηση επαγγέλματος σύμβουλου ψυχικής υγείας ή υπάρχει κάποιος άλλος ΚΑΔ για αυτό; 4) Τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια δέχονται προπτυχιακούς τίτλους εξ αποστάσεως για την είσοδο σε μεταπτυχιακό? (πχ. ΕΚΠΑ - Κλινική Ψυχολογία μεταπτυχιακό) 5) Δεδομένου ότι δε θέλω να αλλάξω σχολή, τι θα μπορούσα να κάνω για να λάβω μεταπτυχιακό τίτλο (δια ζώσης, αφού χρειάζεται κλινική πρακτική) στην Κλινική Ψυχολογία; Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2020 από blin2k
adsl2+ Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, blin2k είπε Καλησπέρα σε όλους. Διαβάζω το συγκεκριμένο τόπικ ανα καιρούς και βλέπω ότι ακόμα υπάρχει συμμετοχή επί του θέματος. Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είμαι φοιτητής στο Ευρωπ. Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Ψυχολογίας εξ αποστάσεως, με ενδιαφέρει να ακούσω τη γνώμη σας συμβουλευτικά σχετικά με την άσκηση του επαγγέλματος. Στόχος μου δεν είναι να αποκτήσω απλά επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα για να ανοίξω γραφείο χωρίς να έχω προβεί σε περαιτέρω εκπαίδευση, ακόμα και αν αναγνωριζόταν ως αντίστοιχο το εξ'αποστάσεως πρόγραμμα. Το πρόγραμμα μου είναι 4ετές με 40 μαθήματα εκ των οποίων 2 αντιστοιχούν σε πτυχιακές, και σύνολο 240 ECTS, και βρίσκομαι στη φάση που συλλέγω πληροφορίες για τα μελλοντικά βήματα μου. Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει σε δύο κλάδους ενασχόλησης, αυτού της Κλινικής Ψυχολογίας (όχι με το δρόμο του διδακτορικού αλλά του μεταπτυχιακού) ή αυτού της Ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης. Έχω κάποιες ερωτήσεις που θα ήθελα αν γίνεται να με βοηθήσετε να λύσω. 1) Με εξ' αποστάσεως προπτυχιακό τίτλο (ισοτιμία όχι αντιστοιχία) και δια ζώσης μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία αλλά σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, συγκαταλλέγεται στη συζήτηση περί μεταφοράς επαγγελματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα από τη χώρα που θα λάβω επαγ. δικαιώματα όπως η Κύπρος (μέσω ΑΤΕΕΝ?) ή σε συνδυασμό πτυχίων προκειμένου να αποκτήσω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα; 2) Αν με τα σημερινά δεδομένα μη αναγνώρισης distance πτυχίου Ψυχ. πραγματοποιήσω μεταπτυχιακό σε κάποιο ελληνικό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα (Mediterranean, ICPS κτλ) που συνεργάζεται με UK κολέγιο, μπορώ να λάβω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από ΣΑΕΠ? 3) Ακολουθώντας μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση 4ετή, αποκτώ άσκηση επαγγέλματος σύμβουλου ψυχικής υγείας ή υπάρχει κάποιος άλλος ΚΑΔ για αυτό; 4) Τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια δέχονται προπτυχιακούς τίτλους εξ αποστάσεως για την είσοδο σε μεταπτυχιακό? (πχ. ΕΚΠΑ - Κλινική Ψυχολογία μεταπτυχιακό) 5) Δεδομένου ότι δε θέλω να αλλάξω σχολή, τι θα μπορούσα να κάνω για να λάβω μεταπτυχιακό τίτλο (δια ζώσης, αφού χρειάζεται κλινική πρακτική) στην Κλινική Ψυχολογία; Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Ρώτησε εδώ : https://www.seps.gr/index.php/2010-02-22-13-13-38/2010-02-22-13-14-25
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) On 30/04/2020 at 15:50, blin2k said: Καλησπέρα σε όλους. Διαβάζω το συγκεκριμένο τόπικ ανα καιρούς και βλέπω ότι ακόμα υπάρχει συμμετοχή επί του θέματος. Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είμαι φοιτητής στο Ευρωπ. Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Ψυχολογίας εξ αποστάσεως, με ενδιαφέρει να ακούσω τη γνώμη σας συμβουλευτικά σχετικά με την άσκηση του επαγγέλματος. Στόχος μου δεν είναι να αποκτήσω απλά επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα για να ανοίξω γραφείο χωρίς να έχω προβεί σε περαιτέρω εκπαίδευση, ακόμα και αν αναγνωριζόταν ως αντίστοιχο το εξ'αποστάσεως πρόγραμμα. Το πρόγραμμα μου είναι 4ετές με 40 μαθήματα εκ των οποίων 2 αντιστοιχούν σε πτυχιακές, και σύνολο 240 ECTS, και βρίσκομαι στη φάση που συλλέγω πληροφορίες για τα μελλοντικά βήματα μου. Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει σε δύο κλάδους ενασχόλησης, αυτού της Κλινικής Ψυχολογίας (όχι με το δρόμο του διδακτορικού αλλά του μεταπτυχιακού) ή αυτού της Ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης. Έχω κάποιες ερωτήσεις που θα ήθελα αν γίνεται να με βοηθήσετε να λύσω. 1) Με εξ' αποστάσεως προπτυχιακό τίτλο (ισοτιμία όχι αντιστοιχία) και δια ζώσης μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία αλλά σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, συγκαταλλέγεται στη συζήτηση περί μεταφοράς επαγγελματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα από τη χώρα που θα λάβω επαγ. δικαιώματα όπως η Κύπρος (μέσω ΑΤΕΕΝ?) ή σε συνδυασμό πτυχίων προκειμένου να αποκτήσω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα; 2) Αν με τα σημερινά δεδομένα μη αναγνώρισης distance πτυχίου Ψυχ. πραγματοποιήσω μεταπτυχιακό σε κάποιο ελληνικό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα (Mediterranean, ICPS κτλ) που συνεργάζεται με UK κολέγιο, μπορώ να λάβω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από ΣΑΕΠ? 3) Ακολουθώντας μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση 4ετή, αποκτώ άσκηση επαγγέλματος σύμβουλου ψυχικής υγείας ή υπάρχει κάποιος άλλος ΚΑΔ για αυτό; 4) Τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια δέχονται προπτυχιακούς τίτλους εξ αποστάσεως για την είσοδο σε μεταπτυχιακό? (πχ. ΕΚΠΑ - Κλινική Ψυχολογία μεταπτυχιακό) 5) Δεδομένου ότι δε θέλω να αλλάξω σχολή, τι θα μπορούσα να κάνω για να λάβω μεταπτυχιακό τίτλο (δια ζώσης, αφού χρειάζεται κλινική πρακτική) στην Κλινική Ψυχολογία; Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Καλησπέρα. Θα παρακινδυνεύσω μια απάντηση αλλά πάρε σε face value τις απαντήσεις μου. Με βάση τα όσα γνωρίζω και καταλαβαίνω έχουμε 1. Αν με τον παραπάνω συνδυασμό που αναφέρεις (ή με οποιοδήποτε άλλο for that matter) καταφέρεις και ασκείς νόμιμα το επάγγελμα του ψυχολόγου στη Κύπρο τότε η συζήτηση κλείνει εκεί. Θα σου δωθεί κανονικά το δικαίωμα μεταφοράς των επαγγελματικών σου δικαιωμάτων στην Ελλάδα. 2.όχι γιατί στη προκειμένη η αναγνώριση από ΑΤΕΕΝ αφορά επαγγελματικά δικαιώματα που παραχωρούνται βάσει του βασικού τίτλου σπουδών. Μη το μπερδεύεις με τη μεταφορά επαγγελματικών δικαιωμάτων από το εξωτερικό. Με το σενάριο της μεταφοράς θα μπορούσες να επιδιώξεις νόμιμη άσκηση επαγγέλματος ψυχολόγου στο UK ( υπενθυμίζω είναι μια διαδικασία για γερά νεύρα ακόμα και να ζείς στο UK) και στη συνέχεια να κάνεις τη μεταφορά στην Ελλάδα 3. η άσκηση επαγγέλματος συμβούλου ψυχικής υγείας είναι σχεδόν εντελώς αρύθμιστη στην Ελλάδα. Μπορείς να τη βγάλεις είτε έχεις ένα σεμινάριο τύπου λίγων μηνών είτε 4ετή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Ο ΚΑΔ είναι ένας για σύμβουλος ψυχικής υγείας και είναι διαφορετικός από τον ΚΑΔ για υπηρεσίες ψυχολόγου που αφορά όσους ασκούν νόμιμα το επάγγελμα του ψυχολόγου στην Ελλάδα. Εδώ ένας αστερίσκος από μένα. Έχω αρκετά χρόνια να κοιτάξω τι ισχύει για τους σύμβουλους ψυχικής υγείας οπότε κοίταξε αν έχει αλλάξει κάτι. Αν ήταν όμως κάποια μεγάλη αλλαγή θα την είχα μάθει σίγουρα από τον ΣΕΨ στον οποίο είμαι μέλος. 4. Εφόσον είναι αναγνωρισμένα απο ΔΟΑΤΑΠ ναι! Προσοχή όμως πρέπει να κοιτάξεις αν το κάθε Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα ζητάει μόνο ισοτιμία ή και αντιστοιχία. Νομίζω ζητάνε και τα δυο πάντως τα περισσότερα. Το αναφέρω αυτό γιατί καταλαβαίνω οτι το πτυχίο σου από Κύπρο σου δίνει μόνο ισοτιμία από ΔΟΑΤΑΠ. 5. Εδώ είναι ερώτηση με πολλά που μπορούν να απαντηθούν μόνο από σένα και την έρευνα που θα κάνεις για αυτό που σου ταιριάζει. Πχ θέλεις καλό επίπεδο σπουδών ανεξάρτητα από το κομμάτι της άδειας; Έχεις ως στόχο την άδεια μαζί με το μάστερ? Εκεί πρέπει να τα δεις μόνος σου να τα ζυγίσεις και να τα σταθμίσεις ανάλογα. Υπάρχει μια πληθώρα κλινικών μεταπτυχιακών παγκοσμίως. Αναφορικά με τον ΣΕΨ που αναφέρει ο adsl. Αμφιβάλω οτι θα ασχοληθεί να απαντήσει στην ερώτηση σου και αν το κάνει θα είναι κάτι πολύ γενικό που μπορεί να σε μπερδέψει και περισσότερο. Είναι ο σύλλογος των ήδη αδειούχων στην Ελλάδα οπότε δε ξέρω αν θα μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί. Μπορείς να προσπαθήσεις όμως. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από Τοξοβόλος___U__K
blin2k Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 21 ώρες πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε Καλησπέρα. Θα παρακινδυνεύσω μια απάντηση αλλά πάρε σε face value τις απαντήσεις μου. Με βάση τα όσα γνωρίζω και καταλαβαίνω έχουμε 1. Αν με τον παραπάνω συνδυασμό που αναφέρεις (ή με οποιοδήποτε άλλο for that matter) καταφέρεις και ασκείς νόμιμα το επάγγελμα του ψυχολόγου στη Κύπρο τότε η συζήτηση κλείνει εκεί. Θα σου δωθεί κανονικά το δικαίωμα μεταφοράς των επαγγελματικών σου δικαιωμάτων στην Ελλάδα. 2.όχι γιατί στη προκειμένη η αναγνώριση από ΑΤΕΕΝ αφορά επαγγελματικά δικαιώματα που παραχωρούνται βάσει του βασικού τίτλου σπουδών. Μη το μπερδεύεις με τη μεταφορά επαγγελματικών δικαιωμάτων από το εξωτερικό. Με το σενάριο της μεταφοράς θα μπορούσες να επιδιώξεις νόμιμη άσκηση επαγγέλματος ψυχολόγου στο UK ( υπενθυμίζω είναι μια διαδικασία για γερά νεύρα ακόμα και να ζείς στο UK) και στη συνέχεια να κάνεις τη μεταφορά στην Ελλάδα 3. η άσκηση επαγγέλματος συμβούλου ψυχικής υγείας είναι σχεδόν εντελώς αρύθμιστη στην Ελλάδα. Μπορείς να τη βγάλεις είτε έχεις ένα σεμινάριο τύπου λίγων μηνών είτε 4ετή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Ο ΚΑΔ είναι ένας για σύμβουλος ψυχικής υγείας και είναι διαφορετικός από τον ΚΑΔ για υπηρεσίες ψυχολόγου που αφορά όσους ασκούν νόμιμα το επάγγελμα του ψυχολόγου στην Ελλάδα. Εδώ ένας αστερίσκος από μένα. Έχω αρκετά χρόνια να κοιτάξω τι ισχύει για τους σύμβουλους ψυχικής υγείας οπότε κοίταξε αν έχει αλλάξει κάτι. Αν ήταν όμως κάποια μεγάλη αλλαγή θα την είχα μάθει σίγουρα από τον ΣΕΨ στον οποίο είμαι μέλος. 4. Εφόσον είναι αναγνωρισμένα απο ΔΟΑΤΑΠ ναι! Προσοχή όμως πρέπει να κοιτάξεις αν το κάθε Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα ζητάει μόνο ισοτιμία ή και αντιστοιχία. Νομίζω ζητάνε και τα δυο πάντως τα περισσότερα. Το αναφέρω αυτό γιατί καταλαβαίνω οτι το πτυχίο σου από Κύπρο σου δίνει μόνο ισοτιμία από ΔΟΑΤΑΠ. 5. Εδώ είναι ερώτηση με πολλά που μπορούν να απαντηθούν μόνο από σένα και την έρευνα που θα κάνεις για αυτό που σου ταιριάζει. Πχ θέλεις καλό επίπεδο σπουδών ανεξάρτητα από το κομμάτι της άδειας; Έχεις ως στόχο την άδεια μαζί με το μάστερ? Εκεί πρέπει να τα δεις μόνος σου να τα ζυγίσεις και να τα σταθμίσεις ανάλογα. Υπάρχει μια πληθώρα κλινικών μεταπτυχιακών παγκοσμίως. Αναφορικά με τον ΣΕΨ που αναφέρει ο adsl. Αμφιβάλω οτι θα ασχοληθεί να απαντήσει στην ερώτηση σου και αν το κάνει θα είναι κάτι πολύ γενικό που μπορεί να σε μπερδέψει και περισσότερο. Είναι ο σύλλογος των ήδη αδειούχων στην Ελλάδα οπότε δε ξέρω αν θα μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί. Μπορείς να προσπαθήσεις όμως. Τοξοβόλε σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις διευκρινήσεις (σχετικά με ΑΤΕΕΝ). Συμφωνώ ότι ο ΣΕΨ δεν πιστεύω ότι θα ασχοληθεί με την περίπτωσή μου εκτός αν αφορά μεταπτυχιακό σε κολλέγιο (στα οποία ασχολούνται κιολας) που και πάλι θα μπλεχτεί πολύ η διαδικασία απόκτησης επαγγ. δικαιωμάτων (λόγω UK που ανέφερες) Προσωπικά η καλύτερη περίπτωση για μένα όπως έχω καταλάβει είναι ο μεταπτυχιακός τίτλος σε Κλινική Ψυχολογία ή σε κάποιο άλλο κομμάτι που θα μου δώσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (μάλλον στην Κύπρο) ώστε να μπορώ να τα μεταφέρω στην Ελλάδα. Δυστυχώς θα συμφωνήσω (χωρίς να έχω μάθει ακόμα περαιτέρω πληροφορίες) για τυχον μεταπτυχιακό στην Ελλάδα καθώς καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα των αιτήσεων τους ότι προαπαιτείται αναγνωρισμένο πτυχίο από ΔΟΑΤΑΠ (ισοτ+αντ). Στο τέλος της ημέρας ο λόγος που θέλω να πάρω ΚΑΔ ψυχολόγου και όχι σύμβουλου ψυχ. υγείας είναι γιατί δεν θέλω να αποκλείσω οποιαδήποτε προοπτική (δημόσια ή ιδιωτική) στο μέλλον. Κάτι πολύ ενδιαφέρον που αξίζει να γνωρίζετε και εσείς από την Κύπρο (το έμαθα από ένα καθηγητή μου Κλινικής Ψυχολογίας) είναι ότι η κυπριακη κυβερνηση συλλέγει συγκεκριμένους κλάδους από τον τομέα της υγείας που εργάζονται ιδιωτικά προκειμένου να ενοποιήσει υπηρεσίες με παραπομπές από δημόσια νοσοκομεία και στην πίτα των ψυχολόγων ξεχώρισαν μόνο αυτούς που έχουν τίτλο Κλινικού Ψυχολόγου και όχι συμβούλων ψυχικής υγείας. Οι κλ.ψυχ. είναι μετρημένοι στα δάχτυλα στην Κύπρο σε σχέση με του συμβ. ψ.υγ. Το αναφέρω διότι δεν το βρίσκω καθόλου απίθανο να συμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον και στην Ελλάδα. 5. Προσωπικά θέλω σίγουρα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τουλάχιστον σε μία χώρα. Αν τώρα αυτή θα είναι η Κύπρος, η Ελλάδα ή κάποια άλλη όπως η Αγγλία, δεν το έχω προσδιορίσει ακόμα. Η ηλικία μου (35) με περιορίζει σε άνοιγμα αλλαγής χώρας δίχως να έχω ολοκληρώσει ακόμα το πτυχίο μου αφού είμαι στα μισά του δρόμου. Όμως κάνω το πλάνο μου γενικότερα διότι αν τελικά κοιτάξω σε ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, είναι κάτι που μπορώ να το ξεκινήσω παράλληλα με το πτυχίο μου για να μην τραβήξει πολλά επιπλέον χρόνια. Αυτό όμως που με περιορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι η παρακολούθηση μεταπτυχιακού δια ζώσης σε άλλη χώρα διότι προαπαιτεί να βρω εργασία σε αυτη τη χώρα. Γι'αυτό κοιτάω προς Κύπρο που τα πράγματα μπορεί να είναι πιο βατά για μένα. Εσύ τοξοβόλε σε ποιο τομέα βρίσκεσαι;
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 5 hours ago, blin2k said: Στο τέλος της ημέρας ο λόγος που θέλω να πάρω ΚΑΔ ψυχολόγου και όχι σύμβουλου ψυχ. υγείας είναι γιατί δεν θέλω να αποκλείσω οποιαδήποτε προοπτική (δημόσια ή ιδιωτική) στο μέλλον. 5. Προσωπικά θέλω σίγουρα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τουλάχιστον σε μία χώρα. Αν τώρα αυτή θα είναι η Κύπρος, η Ελλάδα ή κάποια άλλη όπως η Αγγλία, δεν το έχω προσδιορίσει ακόμα. Η ηλικία μου (35) με περιορίζει σε άνοιγμα αλλαγής χώρας δίχως να έχω ολοκληρώσει ακόμα το πτυχίο μου αφού είμαι στα μισά του δρόμου. Όμως κάνω το πλάνο μου γενικότερα διότι αν τελικά κοιτάξω σε ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, είναι κάτι που μπορώ να το ξεκινήσω παράλληλα με το πτυχίο μου για να μην τραβήξει πολλά επιπλέον χρόνια. Αυτό όμως που με περιορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι η παρακολούθηση μεταπτυχιακού δια ζώσης σε άλλη χώρα διότι προαπαιτεί να βρω εργασία σε αυτη τη χώρα. Γι'αυτό κοιτάω προς Κύπρο που τα πράγματα μπορεί να είναι πιο βατά για μένα. Εσύ τοξοβόλε σε ποιο τομέα βρίσκεσαι; Και σωστά θα κάνεις. Η άδεια και το ΚΑΔ ψυχολόγου στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο στάνταρ για πρόσβαση στο χώρο χωρίς περιορισμούς. Οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας στην Ελλάδα είναι χιλιάδες και αρκετοί από αυτούς είναι με σεμιναριακού τύπου εκπαιδεύσεις, βασικές σπουδές εκτός ψυχολογίας και ούτε καν με ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Φυσικά ανάμεσα τους υπάρχουν και άτομα με καλές σπουδές και πολύ εμπειρία που απλά για διαδικαστικούς λόγους δεν εξασφάλισαν την άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου.Για να απαντήσω στην ερώτηση σου, είμαι Chartered Occupational Psychologist με το πρώτο μου μάστερ στην κλινική ψυχολογία ενώ επίσης είμαι accredited CBT ψυχοθεραπευτής. 1
blin2k Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Στις 3/5/2020 στις 6:24 ΜΜ, Τοξοβόλος___U__K είπε Και σωστά θα κάνεις. Η άδεια και το ΚΑΔ ψυχολόγου στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο στάνταρ για πρόσβαση στο χώρο χωρίς περιορισμούς. Οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας στην Ελλάδα είναι χιλιάδες και αρκετοί από αυτούς είναι με σεμιναριακού τύπου εκπαιδεύσεις, βασικές σπουδές εκτός ψυχολογίας και ούτε καν με ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Φυσικά ανάμεσα τους υπάρχουν και άτομα με καλές σπουδές και πολύ εμπειρία που απλά για διαδικαστικούς λόγους δεν εξασφάλισαν την άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου.Για να απαντήσω στην ερώτηση σου, είμαι Chartered Occupational Psychologist με το πρώτο μου μάστερ στην κλινική ψυχολογία ενώ επίσης είμαι accredited CBT ψυχοθεραπευτής. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις απόλυτα το λόγο που σκέφτομαι όλα τα παραπάνω και προσπαθώ μεθοδικά να βρω την καλύτερη λύση και αυτό επαληθεύεται από την σταδιοδρομία σου που είναι συνώνυμη με αυτό που προσπαθώ να πετύχω. Το MSc σου είναι από πανεπιστήμιο της Αγγλίας; Αν ναι έχω δύο ερωτήσεις: (1) 2 έτη; (2) εργάζεσαι ελλάδα η αγγλία; - Αν επιτρέπεται με βάση την εμπειρία σου μέχρι τώρα και τις σπουδές σου, πιστεύεις ότι στη δική μου περίπτωση αν θέλω να ξεκινήσω στην αγορά εργασίας (μάλλον στα 39 μου) θα είχε μεγαλύτερο νόημα να κάνω εκπαίδευση ψυχοθεραπείας CBT και να κυνηγήσω μετά τον μεταπτυχιακό τίτλο στην κλινική ψυχολογία ή το αντίστροφο;
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 2 χρόνια το Μάστερ μου. Γενικά όλα από UK και ζω/ εργάζομαι UK. Για αυτό που με ρωτάς δε μπορώ να απαντήσω. Είναι τόσο προσωπικό/υποκειμενικό. Εξαρτάται τη ζωή σου, τις αντοχές σου κοκ. Όπως νομίζεις εσύ οτι είναι καλύτερα για σένα.
NatalieCho Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ την παρέα. Έχετε δώσει πολύ χρήσιμα insights μέχρι στιγμής, σας χειροκροτώ κι ευχαριστώ. Παραθέτω κι εγώ την ερώτησή μου κι αν ξέρετε μου απαντάτε. Θέλω να προχωρήσω προς ψυχολογία και σκέφτομαι να κάνω ένα conversion masters σε κολέγιο της Αθήνας (έχω ήδη άλλο πτυχίο bachelor). Το εν λόγω masters είναι BPS accredited, συνεπώς μπορώ εν συνεχεία να κάνω 2ο masters που είναι απαραίτητο για τη διαδικασία αναγνώρισης από BPS. Εφόσον δεν θα έχω προπτυχιακό στην ψυχολογία, ο μόνος τρόπος να εργαστώ ως Ψυχολόγος (και όχι ως ΣΨΥ) στην Ελλάδα θα είναι να πάω Αγγλία για άλλα 2 έτη υποχρεωτικής πρακτικής και να πάρω την άσκηση επαγγέλματος ώστε να τη μεταφέρω Ελλάδα. Σωστά; (Μόλις έμαθα πως μπορεί να γίνει η πρακτική και στην Ελλάδα, εφόσον ο supervisor είναι Chartered Psychologist. Ισχύει αυτό σαν σενάριο, γνωρίζει κανείς;) Σε κάθε άλλη περίπτωση, για την Ελλάδα θα είμαι ΣΨΥ (ή Ψυχοθεραπευτής αν προχωρήσω σε εξειδίκευση ψυχοθεραπείας). ΥΓ. Αναρωτιέμαι πώς αναγνωρίζεται η άδεια επαγγέλματος στις υπόλοιπες χώρες εκτός UK (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) εφόσον όλες έχουν ως κριτήριο το προπτυχιακό πρόγραμμα. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2020 από NatalieCho Νέες πληροφορίες
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2020 Δεν έχω ακούσει για τη δυνατότητα να γίνει εκτός UK το Chartership. Σε κάθε περίπτωση ναι μετά το μάστερ θα πρέπει να υπάρχει είτε το διδακτορικό είτε η επιβλεπόμενη εργασία για κάποια έτη(εξαρτάται την ειδικότητα).
ang_k Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Θα ήθελα κι εγώ μια βοήθεια σχετικά με την απόκτηση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος. Τελείωσα ψυχολογία στην Γαλλία, πρόγραμμα 3ετούς φοίτησης ενώ ολοκλήρωσα και μεταπτυχιακό ψυχολογίας στην Αγγλία. Γνωρίζω ότι το ΑΤΕΕΝ δίνει επαγγελματική ισοδυναμία κι όχι πανεπιστημιακή ισοτιμία. Γνωρίζει κάποιος αν χορηγεί αυτόματα και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος? Ή πάλι πρέπει να κινηθεί διαδικασία μέσω περιφέρειας ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από ang_k
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα! Αφού έκανες εξ' ολοκλήρου τις σπουδές σου εξωτερικό τότε αρμόδιο είναι το ΔΟΑΤΑΠ. Άσε που αναγνώριση από ΔΟΑΤΑΠ είναι πολύ πιο ισχυρή καθώς είναι ουσιαστικά ακαδημαική αναγνώριση. Επικοινώνησε μαζί τους για να ξεκινήσεις τη διαδικασία!
Προτεινόμενες αναρτήσεις