Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχαμε κάποια εξέλιξη αγαπητέ Τοξοβόλε; Το ΑΤΕΕΝ τελικά σε τι διαφέρει από το ΣΑΕΠ στην πράξη; Εχει αλλάξει δηλαδή κάτι για εμάς που δεν έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα Ψ στην Ελλάδα;

Κατόρθωσα χθες να μιλήσω τηλεφωνικά με υπάλληλο στο ΑΤΕΕΝ και με αποθάρρυνε αρκετά.  Λέει ότι η επεξεργασία των μεταφερόμενων από το ΣΑΕΠ αιτήσεων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Μάρτιο του 2018...Θα περιμένω κανα 2 χρόνια λέει. Επίσης δεν γνώριζε να μου πει συγκεκριμένα για πτυχίο Ψυχολογίας. Δοκίμασε λέει... Δεν έχω κάνει ακόμα αίτηση γιατί έχω μόνο 3ετες BSc από Hull UK που αποτι φαίνεται δεν αρκεί. Είχα κανονίσει να πάω αύριο Αθήνα για να πάρω πληροφορίες από κοντά αλλά τελικά αποφάσισα πριν λίγο να μην πάω. Λογικά δεν θα μάθω κάτι που δεν γνωρίζω ήδη.

Επεξ/σία από whoever81
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί να μην αρκεί; Από κολλέγιο στην Ελλάδα δε το πήρες; Εκτός αν έχουν προσθέσει κάποιο άλλο κριτήριο που ακόμα δε ξέρω.

Θεωρητικά θα σου βάλουν να δώσεις μερικά μαθήματα για να πιάσεις ισοδυναμία. Δε γνωρίζω όμως στη πράξη τι γίνεται. Θέλω να πω το ΑΤΕΕΝ τώρα στήνεται ουσιαστικά που σημαίνει οτι ναι θα πάρει χρόνο η αναγνώριση. Πρέπει είσαι έτοιμος/η για αυτό. 

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Απ'ότι φαίνεται με πτυχίο BSc από ιδιωτικό πανεπηστήμιο συν τα παρακάτω θα υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να εξασκήσει το επάγγελμα του ψυχολόγου στην Ελλάδα με αγαγνώριση από ATEEN:

(α) κατόπιν εξέτασης με γραπτή δοκιμασία, θα μπορούν να αποκτούν βεβαίωση επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου Ψυχολογίας, εφόσον υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές μεταξύ του Προγράμματος Σπουδών που παρακολούθησε ο αιτών και του αντίστοιχου Προγράμματος Σπουδών της ημεδαπής και

(β) με επιπλέον πρακτική άσκηση, έως τρία χρόνια, θα αποκτούν βεβαίωση επαγγελματικών προσόντων Ψυχολόγου.

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν το ίδιο ισχύει και για τους αποφοίτους με BSc και άλλων προγραμμάτων όπως distance learning για παράδειγμα, γνωρίζει μήπως κανείς?

Δημοσ.
On 05/04/2020 at 21:33, ctheocha said:

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν το ίδιο ισχύει και για τους αποφοίτους με BSc και άλλων προγραμμάτων όπως distance learning για παράδειγμα, γνωρίζει μήπως κανείς?

Όχι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα μετά από σχετική απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε

Όχι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα μετά από σχετική απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ

Eννοείς με απόφαση ATEEN? Γιατί o ΔΟΑΤΑΠ είναι αρμόδιος για την ακαδημαϊκή αναγνώριση και ισοτιμία. Σε ότι έχει να κάνει για επαγγελματική αναγνώριση αυτό είναι μέσω ΑΤEΕΝ(πρώην ΣΑΕΠ). Έχεις μήπως το λινκ στο οποίο αναφέρεσαι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, ctheocha said:

Eννοείς με απόφαση ATEEN? Γιατί o ΔΟΑΤΑΠ είναι αρμόδιος για την ακαδημαϊκή αναγνώριση και ισοτιμία. Σε ότι έχει να κάνει για επαγγελματική αναγνώριση αυτό είναι μέσω ΑΤEΕΝ(πρώην ΣΑΕΠ). Έχεις μήπως το λινκ στο οποίο αναφέρεσαι?

Όχι του ΔΟΑΤΑΠ, το ΑΤΕΕΝ αφορά κολλέγια με έδρα την Ελλάδα. Ο ΔΟΑΤΑΠ είναι ο υπεύθυνος φορέας για ακαδημαική αναγνώριση σε ιδρύματα εξωτερικού με βάση στο εξωτερικό και όχι με δικαιοχρησία στην Ελλάδα (όπως τα κολλέγια). Άρα και έμμεσα λόγω του συνταγματικού περιορισμού της Ελλάδας (όχι ιδιωτικά ΑΕΙ) αφορά και την επαγγελματική αναγνώριση ο ΔΟΑΤΑΠ εφόσον το ίδρυμα δεν έχει βάση στην Ελλάδα.

Την έχω ποστάρει λίγα πόστ πίσω αν θες τσέκαρε.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε

Όχι του ΔΟΑΤΑΠ, το ΑΤΕΕΝ αφορά κολλέγια με έδρα την Ελλάδα. Ο ΔΟΑΤΑΠ είναι ο υπεύθυνος φορέας για ακαδημαική αναγνώριση σε ιδρύματα εξωτερικού με βάση στο εξωτερικό και όχι με δικαιοχρησία στην Ελλάδα (όπως τα κολλέγια). Άρα και έμμεσα λόγω του συνταγματικού περιορισμού της Ελλάδας (όχι ιδιωτικά ΑΕΙ) αφορά και την επαγγελματική αναγνώριση ο ΔΟΑΤΑΠ εφόσον το ίδρυμα δεν έχει βάση στην Ελλάδα.

Την έχω ποστάρει λίγα πόστ πίσω αν θες τσέκαρε.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, το παρακάτω είναι από το site του υπουργείου κ σύμφωνα με αυτό το ATEEN λέει ότι εκείνο είναι αρμόδιο:

https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/298-uncategorised/26691-aftoteles-tmima-diethnon-kai-evropaikon-sxeseon

3. ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ:
α. το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  δέχεται αιτήσεις και εκδίδει τις αποφάσεις για:

αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων (εφόσον δεν υφίστανται επαγγελματικές οργανώσεις οργανωμένες ως ΝΠΔΔ) των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και
αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτων χωρών

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, ctheocha said:

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, το παρακάτω είναι από το site του υπουργείου κ σύμφωνα με αυτό το ATEEN λέει ότι εκείνο είναι αρμόδιο:

https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/298-uncategorised/26691-aftoteles-tmima-diethnon-kai-evropaikon-sxeseon

3. ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ:
α. το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  δέχεται αιτήσεις και εκδίδει τις αποφάσεις για:

αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων (εφόσον δεν υφίστανται επαγγελματικές οργανώσεις οργανωμένες ως ΝΠΔΔ) των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και
αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτων χωρών

1.  

Δεν βλέπω να αναφέρεται κάπου η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση ίσως θα ήταν σοφό να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι ένα τηλ ΑΤΕΕΝ αλλά και ΔΟΑΤΑΠ για να είναι σίγουροι. Προσωπικά θεωρώ οτι θα τους παραπέμψουν ΔΟΑΤΑΠ.

Εδώ και το σχετικό μου ποστ αναφορικά με τη μη αναγνώριση από ΔΟΑΤΑΠ για τα εξ' αποστάσεως ψυχολογίας

Επίσης, κρίσιμο είναι στη περίπτωση που όντως το αλλάξαν και ο ΑΤΕΕΝ είναι ο αρμόδιος φορέας αναγνώρισης για τα εξ' αποστάσεως ψυχολογίας, το γεγονός οτι αυτό που πόσταρες αναφέρει πως θα γίνεται με τις ίδιες προυποθέσεις που υπάρχουν στο κράτος μέλος του τίτλου για την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Έτσι πχ για ψυχολόγος στο UK μιλάμε για μπάτσελορ, μάστερ και διδακτορικό ή εποπτευόμενη τουλάχιστον 2ετή εργασία (ανάλογα την ειδικότητα ψυχολογίας). Για τα άλλα κράτη δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Γενικά γνωρίζω ότι ο ΔΟΑΤΑΠ έχει αλλεργία στο να αναγνωρίζει εξ αποστάσεως προγράμματα Αγγλίας.Ειδικά για ψυχολογία νομίζω είχα ρωτήσει και παλαιότερα κ ήτανε κατηγορηματικοί στο ότι δεν αναγνωρίζουνε, αυτό ήτανε για ακαδημαϊκή αναγνώριση. Σε ότι αφορά την αναγνώριση επαγγελαμτικών προσόντων/ισοδυναμίας, σωστά μιλάς θα πρέπει να διευκρινιστεί μέσω ΑΤEΕΝ πλέον, θα προσπαθώσω να μιλήσω μαζί τους και θα ενημερώσω .

Επίσης αν  αναγνωριστείς σαν ψυχολόγος στην Αγγλία και μπεις στο chartered membership-CPsychol(είτε με τον τρόπο που προανέφερες είτε με MSc conversion course σε περίπτωση που υπάρχει το πρώτο πτυχίο ακόμη και σε άλλο αντικείμενο και ακολούθως PhD η' εποπτευόμενη πρακτική) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα στο να αναγνωριστείς και Ελλάδα αλλά και σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό κράτος και να ασκήσεις το επαγγελμα κανονικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, ctheocha said:

Επίσης αν  αναγνωριστείς σαν ψυχολόγος στην Αγγλία και μπεις στο chartered membership-CPsychol(είτε με τον τρόπο που προανέφερες είτε με MSc conversion course σε περίπτωση που υπάρχει το πρώτο πτυχίο ακόμη και σε άλλο αντικείμενο και ακολούθως PhD η' εποπτευόμενη πρακτική) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα στο να αναγνωριστείς και Ελλάδα αλλά και σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό κράτος και να ασκήσεις το επαγγελμα κανονικά.

I should know

Είμαι CPsychol. Αν πας μερικές σελίδες πίσω θα δεις σχετικό πόστ

Δημοσ.
Στις 13/4/2020 στις 2:37 ΠΜ, Τοξοβόλος___U__K είπε

I should know

Είμαι CPsychol. Αν πας μερικές σελίδες πίσω θα δεις σχετικό πόστ

Ναι το είχα δει, ήτανε εύκολη η αναγνώριση σου Ελλάδα, το έχεις κάνει?

Δημοσ.
On 14/04/2020 at 10:46, ctheocha said:

Ναι το είχα δει, ήτανε εύκολη η αναγνώριση σου Ελλάδα, το έχεις κάνει?

Είχα κάνει την αναγνώριση το 2010 στην Ελλάδα. Κάπου έχουν ξεμείνει τα ποστ μου με τα γαμωσταυρίδια που έριχνα τότε 

Δεν έκανα όμως τη διαδικασία μεταφοράς επαγγελματικών δικαιωμάτων. Κανονικά από ΔΟΑΤΑΠ πέρασα χωρίς χρέωση μαθημάτων όμως.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...