mitskitsamal Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Καλησπερα ουσιαστικα ειναι εναρμονιση με την κοινοτικη οδηγια. Τωρα αν καποιος το τρεξει δικαστικα δεν ξερω αν θα καταληξει καπου. Θεωρω ομως οτι δεν εχουν δοθει πολλες αδειες εδω και χρονια και συμφωνα με οτι ισχυε πριν δεν δικαιουταν καποιος αδεια ασκησεως απο το κολλεγιο.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δώθηκαν αρκετές άδειες με πτυχίο κολλεγίου τα περασμένα χρόνια. Για ένα διάστημα δίνονταν αβέρτα. Κανα 6μηνο νομίζω σίγουρα, μετά πάγωσε η διαδικασία γιατί μαζεύτηκαν χιλιάδες αιτήσεις. Αν μιλάμε για εναρμόνιση τότε οι άδειες που εκδώθηκαν μόνο με πτυχίο κολλεγίου πρέπει να ανακληθούν.
mitskitsamal Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπερα Σημερα εχω μια συναντηση σε καποιο κολλεγιο στο οποιο θα θεσω και το συγκεκριμενο θεμα που εχει ανακυψει. Το κολεγιο συνεργαζεται με βρετανικο πανεπιστημιο. Δυστυχως τοξοβολε αν μπεις στην διαδικασια των προσφυγων στη Ελλαδα δεν προκειται να βρεις ακρη ποτε. Το συστημα ειτε θα σε απορροφησει ειτε θα σε πεταξει εκτος.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Ναι ρώτα να ξέρουμε αν τελικά μπορούν να πάρουν άδεια πτυχιούχοι κολλεγίων από UK ή πρέπει να έχουν και τα προσόντα που οδηγούν σε άδεια στο UK. Aν είναι το δεύτερο απλά η συντριπτική πλειοψηφία το ξεχνάει. Άδεια στο UK φτήνεις αίμα. Εμένα μου πήρε κοντά στη δεκαετία για να την πάρω.
mitskitsamal Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Λοιπον, ρωτησα σημερα και μου ειπαν πτι τελιωνοντας το προγραμμα εγγραφομαι στο BPS και στο NARIC. Ουσιαστικα γινεται μια μεταφορα έπαγγελματικων δικαιωματων. Κατι που με παραξενεψε ειναι οτι μου ειπαν με το τελος του πρόπτυχιακου μπορω να εργαστω στην αγγλια σε δομες αλλα οχι να ιδιωτευσω; Ισχυει κατι τετοιο;
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στον BPS εγγράφεσαι ως graduate member όχι ως ψυχολόγος (chartered psychologist). Αν ήταν έτσι το μισό UK θα ήταν ψυχολόγοι καθώς η ψυχολογία προπτυχιακά είναι η 3η πιο δημοφιλής επιλογή σε εθνικό επίπεδο και όλοι οι απόφοιτοι από BPS accredited courses έχουν δικαίωμα εγγραφής. Μούφες σου λένε. Δεν έχει κάνενα επαγγελματικό δικαίωμα graduate member του BPS Με απλό μπάτσελορ ψυχολογίας μπορείς να δουλέψεις στο UK από διαφημιστικές εταιρείες μέχρι στο τσακίρ κέφι mental health worker (χαμαλίκια σε ψυχιατρικούς ασθενείς τύπου δίνεις φάρμακα κ κάνεις τον αστυνόμο σε δομές). Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2019 από Τοξοβόλος___U__K
mitskitsamal Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτο με προβληματιζει και εμενα και πιστευω οτι πρεπει να διασαφηνισουμε πραγματακια. Διοτι, ισως σε βαζουν στο τρυπακι να συνεχισεις και με μαστερ που σημαινει αλλα 5000 ευρω. 24 λεπτά πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε Στον BPS εγγράφεσαι ως graduate member όχι ως ψυχολόγος (chartered psychologist). Αν ήταν έτσι το μισό UK θα ήταν ψυχολόγοι καθώς η ψυχολογία προπτυχιακά είναι η 3η πιο δημοφιλής επιλογή σε εθνικό επίπεδο και όλοι οι απόφοιτοι από BPS accredited courses έχουν δικαίωμα εγγραφής. Μούφες σου λένε. Δεν έχει κάνενα επαγγελματικό δικαίωμα graduate member του BPS Με απλό μπάτσελορ ψυχολογίας μπορείς να δουλέψεις στο UK από διαφημιστικές εταιρείες μέχρι στο τσακίρ κέφι mental health worker (χαμαλίκια σε ψυχιατρικούς ασθενείς τύπου δίνεις φάρμακα κ κάνεις τον αστυνόμο σε δομές). Δες τι γραφει στο 2 β ειναι περιπλοκο εξαιρετικα 1. Το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων είναι αρμόδιο για την έκδοση αποφάσεων αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 38/2010 (Α' 78) «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2005/36/ ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, είτε επί τη βάσει του γενικού συστήματος αναγνώρισης των τίτλων εκπαίδευσης (Τίτλος III, Κεφάλαιο Ι) είτε επί τη βάσει της αναγνώρισης της επαγγελματικής πείρας (Τίτλος III, Κεφάλαιο II). 2. Για την έκδοση βεβαίωσης αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) απαιτούνται: α) ακριβές αντίγραφο του απαιτούμενου τίτλου σπουδών, επικυρωμένου με τη σφραγίδα της Χάγης (επισημείωση Apostille) και επίσημη μετάφραση του στην ελληνική γλώσσα, β) βεβαίωση από αρμόδια αρχή κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το δηλωθέν Εθνικό Σημείο Επαφής για την Οδηγία 2005/36/ΕΚ όπως ενδεικτικά αναφέρεται στη διαδικτυακή διεύθυνση https://ec.europa. eu/growth/sin gle-market/services/free-moveme nt- professionals_en ή άλλη αρχή σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία του κράτους μέλους) ότι 1. Το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων είναι αρμόδιο για την έκδοση αποφάσεων αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 38/2010 (Α' 78) «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2005/36/ ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, είτε επί τη βάσει του γενικού συστήματος αναγνώρισης των τίτλων εκπαίδευσης (Τίτλος III, Κεφάλαιο Ι) είτε επί τη βάσει της αναγνώρισης της επαγγελματικής πείρας (Τίτλος III, Κεφάλαιο II). 2. Για την έκδοση βεβαίωσης αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) απαιτούνται: α) ακριβές αντίγραφο του απαιτούμενου τίτλου σπουδών, επικυρωμένου με τη σφραγίδα της Χάγης (επισημείωση Apostille) και επίσημη μετάφραση του στην ελληνική γλώσσα, β) βεβαίωση από αρμόδια αρχή κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το δηλωθέν Εθνικό Σημείο Επαφής για την Οδηγία 2005/36/ΕΚ όπως ενδεικτικά αναφέρεται στη διαδικτυακή διεύθυνση https://ec.europa. eu/growth/sin gle-market/services/free-moveme nt- professionals_en ή άλλη αρχή σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία του κράτους μέλους) ότι ο τίτλος που φέρει ο ενδιαφερόμενος αποτελεί μια εκ των προϋποθέσεων εισόδου σε νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα ή προσφέρει τη δυνατότητα εισόδου σε αυτό στη χώρα κτήσης, καθώς και επίσημη μετάφραση της στην ελληνική γλώσσα, ή γ) βεβαίωση επαγγελματικής εκπαίδευσης και επίσημη μετάφραση της στην ελληνική γλώσσα, εφόσον η πρόσβαση σε νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα στην Ελλάδα εξαρτάται από την ολοκλήρωση επαγγελματικής πρακτικής άσκησης, Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2019 από mitskitsamal
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, mitskitsamal said: ότι ο τίτλος που φέρει ο ενδιαφερόμενος αποτελεί μια εκ των προϋποθέσεων εισόδου σε νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα ή προσφέρει τη δυνατότητα εισόδου σε αυτό στη χώρα κτήσης, καθώς και επίσημη μετάφραση της στην ελληνική γλώσσα, ή το BPS accredited μπάτσελορ ψυχολογίας αποτελεί όντως μια εκ των προϋποθέσεων εισόδου στο επάγγελμα του ψυχολόγου στο UK. Οπότε ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αν όντως θέλουν γενικά κ άοριστα μόλις μια εκ των προυποθέσεων τότε ναι ίσως το νέο ΣΑΕΠ να αναγνωρίσει επαγγελματική ισοτιμία. Επιμένω πρέπει να το διευκρινίσεις όχι μόνο τηλεφωνικά αλλά αν γίνεται ακόμα και από κοντά με κάποιον υπεύθυνο υπάλληλο του νέου ΣΑΕΠ! Μη μένεις στις πάπατζες που λένε τα κολλέγια. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2019 από Τοξοβόλος___U__K
mitskitsamal Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Οχι οχι δεν μενω εκει για αυτο εχω γυρισει το κοσμο αναποδα. Στο σαεπ ηταν καθετη να μου αναφερει αυτο το νομο ξανα και ξανα. Ακομα και απο κοντα το οδιο θα μου πουν.Τελειωνε και φερε τα χαρτια σου να περασεις απο την επιτροπη. Να σου πω την πικρη αληθεια ψιλοφοβαμαι με το brexit και το τι θα γινει και ποσο θα αγριεψουν τα πραγματα με συμφωνιες ανα κρατος- μπαχαλο βλεπε ελλαδα και να μην προσκρουουν και σε ευρωπαικους κανονισμους. Περιμενω απαντηση και απο τη γαλλια, εχω στειλει και βεβαιωση μεταπτυχιακου. Μου φαινονται πιο σαφη τα ορια. Εκει ζητουν 3 συν δυο μαστερ για να εγγραφεις σε europsy και κατ επεκταση για αδεια ψυχολογου στη χωρα.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Την απάντηση από τη Γαλλία όμως πάλι δε πρέπει να την πάρεις από το Πανεπιστήμιο αλλά από την εθνική ένωση ψυχολόγων η οποία είναι η υπεύθυνη αρχή (φαντάζομαι) για την απονομή europsy. Τώρα αναφορικά με υπάλληλους ΣΑΕΠ δε νομίζω ότι έχω καταλάβει καλά, λες οτι σου είπαν πως πρέπει να έχεις τα αντίστοιχα προσόντα που οδηγούν σε άδεια στη χώρα του κολλεγίου για να σου δώσουν αναγνώριση? Γιατί αν είναι όντως έτσι τότε για UK χλωμό. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2019 από Τοξοβόλος___U__K
mitskitsamal Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε Την απάντηση από τη Γαλλία όμως πάλι δε πρέπει να την πάρεις από το Πανεπιστήμιο αλλά από την εθνική ένωση ψυχολόγων η οποία είναι η υπεύθυνη αρχή (φαντάζομαι) για την απονομή europsy. Τώρα αναφορικά με υπάλληλους ΣΑΕΠ δε νομίζω ότι έχω καταλάβει καλά, λες οτι σου είπαν πως πρέπει να έχεις τα αντίστοιχα προσόντα που οδηγούν σε άδεια στη χώρα του κολλεγίου για να σου δώσουν αναγνώριση? Γιατί αν είναι όντως έτσι τότε για UK χλωμό. Σωστα, αναζητησα τα προσοντα στην επισημη σελιδα europsy που οδηγουν σε αδεια ασκησεως επαγγελματος στη Γαλλια και μου εδωσε αυτα τα προαπαιτουμενα. Στο σαεπ μου ειπαν οτι πρεπει να μπορεις στη χωρα του κολεγιου να εργαστεις δηαλδη αδεια ασκησεως επαγγελματος, επαγγελματικα σε ρυθμιζομενο επαγγελμα. Επομενως, θα γινει μια μεταφορα απο οτι καταλαβαινω τον επαγγελματικων προσοντων οχι ομως και των ακαδημαικων, εκτος αν υπαρχει αντιστοιχια δοαταπ.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επιμένω, δεν είναι σαφές αυτό που σου είπαν στο ΣΑΕΠ. Η μάλλον είναι αυτοαναιρούμενο. Επαγγελματικά προσόντα για απόφοιτο που έχει μόνο μπάτσελορ ψυχολογίας από BPS accredited course δεν υπάρχουν αν μιλάμε για UK. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Οπότε τι μεταφορά επαγγελματικών δικαιωμάτων θα γίνει; Δικαιώματα του αέρα φάση; Εκτός φυσικά εαν εννοούν όλο το πακέτο του Chartered Membership κάτι το οποίο συνεπάγεται μάστερ ειδικότητας συν πολυετή εποπτευόμενη εργασία στην ειδικότητα ή διδακτορικό. Πήγαινε από κοντά και προσπάθησε να πέσεις σε υπάλληλο που ξέρει τι του γίνεται. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2019 από Τοξοβόλος___U__K
toliosatha Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα. Να ρωτήσω κάτι που έχω στο νου μου? Εάν κάποιος τελειώσει ψυχολογία σε κολέγιο της Ελλάδος που όμως δεν έχει πάρει αναγνώριση ακόμα (οπότε ούτε λόγος για άδεια ασκήσεως.....) και πάει πχ..στην Εσθονία και ο εκεί σύλλογος των ψυχολόγων τον αναγνωρίσει και δουλέψει κανονικά εκεί για ένα διάστημα. Μετά δεν μπορεί να κάνει μεταφορά εργατικών δικαιωμάτων βασιζόμενος στην κοινοτική οδηγία και η χώρα μας να τον δεχτεί θέλει δεν θέλει ασχέτως εάν το πτυχίο του δεν αναγνωρίζεται εδώ???? Θα χαιρόμουν πολύ να μάθαινα την άποψη σας.
bromiaris Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, toliosatha είπε Εάν κάποιος τελειώσει ψυχολογία σε κολέγιο της Ελλάδος που όμως δεν έχει πάρει αναγνώριση ακόμα (οπότε ούτε λόγος για άδεια ασκήσεως.....) και πάει πχ..στην Εσθονία και ο εκεί σύλλογος των ψυχολόγων τον αναγνωρίσει και δουλέψει κανονικά εκεί για ένα διάστημα. Μετά δεν μπορεί να κάνει μεταφορά εργατικών δικαιωμάτων βασιζόμενος στην κοινοτική οδηγία και η χώρα μας να τον δεχτεί θέλει δεν θέλει ασχέτως εάν το πτυχίο του δεν αναγνωρίζεται εδώ???? Γι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να πεθάνει ο Έλληνας… Έχει εξειδίκευση στο να σκεφτεί και την πιο μεγάλη παγαποντιά!!!! 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, toliosatha said: Καλησπέρα. Να ρωτήσω κάτι που έχω στο νου μου? Εάν κάποιος τελειώσει ψυχολογία σε κολέγιο της Ελλάδος που όμως δεν έχει πάρει αναγνώριση ακόμα (οπότε ούτε λόγος για άδεια ασκήσεως.....) και πάει πχ..στην Εσθονία και ο εκεί σύλλογος των ψυχολόγων τον αναγνωρίσει και δουλέψει κανονικά εκεί για ένα διάστημα. Μετά δεν μπορεί να κάνει μεταφορά εργατικών δικαιωμάτων βασιζόμενος στην κοινοτική οδηγία και η χώρα μας να τον δεχτεί θέλει δεν θέλει ασχέτως εάν το πτυχίο του δεν αναγνωρίζεται εδώ???? Θα χαιρόμουν πολύ να μάθαινα την άποψη σας. Εαν στην Εσθονία μπορέσει να πάρει άδεια τότε ναι θα μπορέσει να μεταφέρει κανονικά τα επαγγελματικά του δικαιώματα στην Ελλάδα και να πάρει την πολυπόθητη άδεια. Επίσης να προσθέσω ο ΣΕΨ έκανε τη παρακάτω ανακοίνωση πρόσφατα https://www.seps.gr/images/137372_ΣΕΨ-_Επαγγελματική_Ισοδυναμία.pdf Quote Θέμα: Παροχή αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης σε κατόχους τίτλων Ψυχολογίας τριετούς διάρκειας. Αξιότιμη κα. Υπουργέ, Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει καταρτήσει σχέδιο νόμου, που βρίσκεται ήδη στη Βουλή, σχετικά με την παροχή αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας σε κατόχους τίτλων Ψυχολογίας τριετούς διάρκειας. Όπως γνωρίζετε από προηγούμενη ενημέρωσή μας (Αρ. Πρωτ. ΥΠΑΙΘ: 120150/25-7-2019), η επαγγελματική αυτή ισοδυναμία οδηγεί αυτόματα και σε παροχή επαγγελματικών προσόντων. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην παροχή επαγγελματικών προσόντων σε τίτλους τριετούς φοίτησης. Ο λόγος είναι ότι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση τα επαγγελματικά προσόντα Ψυχολόγων αποδίδονται μόνο μετά από πέντε έτη Πανεπιστημιακών σπουδών (συμπεριλαμβανομένου και του μεταπτυχιακού τίτλου), εκπόνηση διπλωματικής διατριβής και τουλάχιστον 1500 ώρες πρακτικής άσκησης. Συνεπώς στη χώρα μας δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζονται σήμερα τα προσόντα του Ψυχολόγου, τη στιγμή μάλιστα που ο κλάδος των Ψυχολόγων συγκαταλέγεται στα επαγγέλματα Υγείας και η υποβάθμιση των σπουδών τους απειλεί τη δημόσια υγεία. Δεδομένου του κατεπείγοντος του θέματος σας παρακαλούμε να μας ορίσετε μία συνάντηση προκειμένου να σας αναπτύξουμε διά ζώσης το σημαντικό αυτό θέμα για τον κλάδο μας. Εδώ επίσης το νέο ΦΕΚ για την επαγγελματική αναγνώριση https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/nomos_463519_fek_167_a.pdf Όπως καταλαβαίνω μιλάμε για χρέωση μαθημάτων σε ότι αφορά τους ψυχολόγους και όχι πρακτική καθώς ο ΣΕΨ δεν είναι ΝΠΔΔ. Την υποχρέωση πρακτικής την έχουν σύμφωνα με το ΦΕΚ μόνο τα επαγγέλματα που έχουν ΝΠΔΔ. Τώρα, πως γίνεται ψυχολόγος χωρίς πρακτική είναι άλλο ζήτημα... Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από Τοξοβόλος___U__K
Προτεινόμενες αναρτήσεις