ΧΤΚ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) καλησπερα θελω να ρωτησω σχετικα με κατι το οποιο με προβληματιζει αρκετο καιρο τωρα, ελπιζω καποιος να εχει την απαντηση που χρειαζομαι για το δικο μου προσωπικο λακτισμα... τελειωσα ψυχολογια σε αμερικανικο, και θα το χαρακτηρισω κολεγιο εδω στην ελλαδα 4ετης φοιτησης, εκανα μεταπτυχιακο στην κλινικη ψυχολογια παλι σε αμερικανικο κολεγιο εδω στην ελλαδα με υποχρεωττικη κλινικη εμπειρια για την αποκτηση του 1400 ωρων σε κλινικο πλαισιο, εχω πτυχιο εξιδεικευμενης ψυχοθεραπευτικης προσσεγισης υποχρεωτικης εκπαιδευσης 2,5 χρονων, εκανα προσωπικη θεραπεια 7 χρονων σε ψυχαναλυτικο μοντελο, εχω πολλαπλη εμπειρια σε πολλες δομες ψυχικης υγειας, Η ερωτηση λοιπον ειναι πως και που μπορω να εργαστω και πως μπορω να αποκτησω αδεια ασκησεως χωρις να πρεπει να ξενιτευτω για 3 χρονια.... Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2012 από ΧΤΚ
partblah1990 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 θα σου πρότεινα να κάνεις copy-paste το άρθρο σου στην σελίδα e-pchychology.gr μιας και εκεί είναι πιο ειδικοί γι' αυτό που ρωτάς παεά σε ένα τεχνολογικό φόρουμ... * προς θεού δεν κάνω διαφήμιση της σελίδας ......
Toxoman_UK Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Η ερωτηση λοιπον ειναι πως και που μπορω να εργαστω και πως μπορω να αποκτησω αδεια ασκησεως χωρις να πρεπει να ξενιτευτω για 3 χρονια.... Η γρήγορη απάντηση είναι : δε μπορείς...δυστυχώς. Σε ξεθάβω γιατί συζητούσα για το συγκεκριμένο ζήτημα χθές.Λογικά θα γνωρίζεις για το συνταγματικό περιορισμό σε ότι αφορά τις βασικές σου σπουδές.Αυτό είναι αδύνατον να αρθεί χωρίς συνταγματική αναθεώρηση τουλάχιστον ως προς το σκέλος της ακαδημαικής αναγνώρισης στην Ελλάδα (το οποίο πραγματικά δε βλέπω γιατί να ενδιαφέρει κάποιον εκτός αν θέλει να κάνει ακαδημαική καριέρα στην Ελλάδα). Προφανώς ξέρεις ότι όλος ο τζερτζελές γίνεται για την επαγγελματική αναγνώριση και τα επαγγελματικά δικαιώματα.Δεδομένου ότι το κολέγιο σου αναφέρεις πως είναι Αμερικάνικο τότε δε βλέπω κανένα φως στον ορίζοντα για να διασκεδάσεις να μεταφέρεις τυχόν επαγγελματικά σου δικαιώματα στην Ελλάδα.Το μόνο πραγματικό option που θα είχες είναι στη περίπτωση κολεγίου με συνεργαζόμενο uni από Ε.Ε (στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά είναι Βρετανικά σε ότι αφορά τα προπτυχιακά Ψυχολογίας).Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση αν πχ μιλάμε για Βρετανικό uni θα πρέπει να χτυπήσεις Chartered Status από BPS και εγγραφή στο HPC (πλέον) με τη φυσική σου παρουσία οπωσδήποτε στη Βρετανία. Όσο για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου ,μαθαίνω ότι πλέον μέσα στο 2012 αυτή καταργήθηκε και αντικαστάθηκε από μια βεβαίωση που παίρνεις από ΚΕΠ,χωρίς αυτό να επηρρεάζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το επάγγελμα του Ψυχολόγου στην Ελλάδα.Είχα λάβει φυσικά και ένα δακρύβρεκτο email από τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων για το σκεπτικό που προκαλούν στο ΣτΕ το νόμο που αφορά την κατάργηση της άδειας (παπαριές εντελώς-θα χάσουν σιγουράκι). Πάντως μαζί σου φίλε.Είναι τραγικό να μπλοκάρουν άτομα με το δικό σου cv.Ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να σκεφτόσουν σοβαρά τη Βρετανία για το CPsychol.Έχω φίλο/συνεργάτη στην Ελλάδα με το δικό σου ακριβώς πρόβλημα.Πλέον μαθαίνω αρχές του έτους μετακομίζει γυναίκες,παιδιά κτλ εδώ για να χτυπήσει μια διετία ώστε μετά να μεταφέρει τα επαγγελματικά του δικαιώματα.Ο τύπος είναι πραγματικά αστεράκι στη ψυχομετρία και έτσι πολλά ζητήματα που αφορούν περιορισμούς στην Ελλάδα του τα διεκπαιρεώνω όπου είναι δυνατόν με την Ελληνική μου άδεια. Αν σκεφτείς τη μετανάστευση σοβαρά ελπίζω η 3ετία που αναφέρεις να μην αφορά βασικές σπουδές.Θα ήταν ξεφτύλα με το cv σου.Tσέκαρε να δεις μήπως μπορείς να χτυπήσεις BPS accredited MSc και στα καπάκια το 2ετές ή 3ετές supervision (ανάλογα την ειδικότητα) ή εναλλακτικά accredited PhD ώστε να τσιμπήσεις το CPsychol άμεσα. Τέλος, άκουγα έντονα ότι έπαιζε εκείνο το πολυνομοσχέδιο μαμούθ που πέρασε πρόσφατα για το μνημόνιο να έδινε επαγγελματικά δικαιώματα σε απόφοιτους Ψυχολογίας από κολεγία.Φαίνεται πως αυτό τελικά δεν αγγίζει τα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα όπως είναι το δικό μας.Nα τονίσω ότι δεν έχω ψάξει πολύ το συγκεκριμένο είναι η αλήθεια, μεταφέρω απλά την έρευνα του συνεργάτη μου που αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα με σένα στην Ελλάδα.Νομίζω όμως ότι έτσι πρέπει να είναι από τα λίγα που έπιασα από τις αντιδράσεις των Συλλόγων Ψυχολογίας στην Ελλάδα.
Superuser Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δεν χρειαζόμαστε ψυχολόγους εδώ στην Ελλάδα Το πρόβλημα το ξέρουμε και δεν είμαστε καλά Και αν έχω κάποιο πρόβλημα θα πάρω ενα φιλαράκι,θα πλακωθουμε στα τσίπουρα,θα πούμε τον πόνο μας και θα ξεδωσουμε...μπορεί να καταλήξουμε και στα κωλομπαρα..(και πάλι καλό θα μας κάνει..) Όπως λέει και ο σοφός τοξος,δεν φτουραει αυτό το επάγγελμα εδώ Πιό Βόρεια,πιό βόρεια...
Toxoman_UK Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Όπως λέει και ο σοφός τοξος,δεν φτουραει αυτό το επάγγελμα εδώ Δε φτουράει,δε φτουράει αλλά έβλεπα από το Υπ.Παιδείας τις λίστες κ είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές υποψηφίων σε εθνικό επίπεδο πλέον.Διαρκώς αυξανόμενη η ζήτηση μάλιστα (κρίση δεν έχετε btw?) κ ειδικά πλέον ανάμεσα κ σε άνδρες που στην Ελλάδα ήταν λίγο no go. Στη Βρετανία περιτό να πούμε ότι είναι συστηματικά μέσα στη χρυσή 5αδα ζήτησης εδώ και καμια 10ετία (κ βάλε).50-50 το ratio άνδρες-γυναίκες.
Superuser Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μην συγκρίνεις φίλε τώρα ελλάδα με αγγλία.. Αυτοί ειναι τόσο ηλίθιοι που πηγαίνουν ψυχολόγο επειδή είναι μόδα Όπως βγαίνουν τα νούμερα(celebrity) ο θεός να τους κάνει..)τα δικά μας και δηλώνουν: Βέβαια..φυσικά και κάνω ψυχανάλυση και εννοείται οτι με έχει βοήθησει στην προσωπική και επαγγελματική μου πορεία...και φυσικά το προτείνω..ειναι απολύτως φυσιολογικό.. Ειχες και στο χωριό σου μωρή καβαλημένη; Αι σιχτίρ... Στην παιδική ψυχανάλυση δεν αντιλέγω... Ναι χρειάζεται... (όταν δεν μπορούν να λύσουν οι γονείς τυχών ψυχολογικά προβλήματα)γιατί το παιδί δεν έχει διαμορφώσει χαρακτήρα και άποψη ..
Toxoman_UK Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Αυτοί ειναι τόσο ηλίθιοι που πηγαίνουν ψυχολόγο επειδή είναι μόδα Αναφέρομαι σε άλλο δείκτη βασικά.Στο πόσοι επιλέγουν για βασικές σπουδές τη Ψυχολογία.Εντελώς στερεοτυπικό εντωμεταξύ αυτό που λες.
Superuser Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Όσο στερεοτυπικό και να ακούγεται, είναι μόδα και κάποια στιγμή θα ξεφουσκωσει λίγοι θα μείνουν και θα αξίζουν -Τι σπούδασες ρε; -φιλολογία και ψυχολογία -Και με τι θα ασχοληθείς; -Θα δω..οτι μου κάτσεΙ καλύτερα Συζήτηση πριν 5χρόνια Ακόμη στην ταβέρνα του πατέρα του ειναι και δουλεύει Ούτε τον εαυτό του δεν μπορεί να ψυχολογισει
Toxoman_UK Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 είναι μόδα και κάποια στιγμή θα ξεφουσκωσει Μη τρολάρεις μαν.Το δικό μου reading λέει ότι η Ψυχολογία κερδίζει τόσο κόσμο λόγο της ιδιαίτερης φύσης της.Είναι άλλωστε η επιστήμη της μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς.Μαγεύει αρκετό κόσμο κ είναι επόμενο ειδικά στο επίπεδο της φολκ Ψυχολογίας έξω στη κοινωνία όλοι ψυχολόγοι να θέλουμε να είμαστε.
BadBoy Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Το πρόβλημα με τον κλάδο της ψυχικής υγείας, σε αντίθεση με άλλους επιστημονικούς και ιατρικούς τομείς είναι ότι ο καθένας (νομίζει ότι) έχει άποψη. Δε βλέπω κανέναν να λέει πως και πότε θα έπρεπε να γίνει μια εγχείρηση, αλλά φυσικά είναι φανερό πότε κάποιος χρειάζεται ψυχανάλυση και πότε όχι. 2
Toxoman_UK Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Παρακάτω η προσφυγή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων στο ΣτΕ για ακύρωση του νόμου κατάργησης των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος.Νομικός δεν είμαι αλλά ακυροσύνες arguments βλέπω. http://www.seps.gr/images/stories/Docs_Pdf/aithsh%20akyrvshs%20seps%20teliko.pdf
pappous_soulis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μην συγκρίνεις φίλε τώρα ελλάδα με αγγλία.. Αυτοί ειναι τόσο ηλίθιοι που πηγαίνουν ψυχολόγο επειδή είναι μόδα Ενώ η ευφυία της φυλής μας αναδεικνύεται καθημερινά. Ειχες και στο χωριό σου μωρή καβαλημένη; Είχες και στο χωριό σου αξονικό τομογράφο; 1
pappous_soulis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Τι σχέση έχουν τα χωριά μας με τη ψυχολογία;
Toxoman_UK Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ορίστε και οι νέες Βεβαιώσεις επαγγέλματος Ψυχολόγου από τις Περιφέρειες.Απλά το όνομα άλλαξαν από Άδεια σε Βεβαίωση (κ πολύ λιγότερη τυπικούρα, 750 νόμους είχε η άδεια μου).Από ότι κατάλαβα τη βεβαίωση μπορούν να την πάρουν οι ενδιαφερόμενοι κ από τα ΚΕΠ http://et.diavgeia.gov.gr/f/pamth/ada/%CE%924%CE%93%CE%A87%CE%9B%CE%92-%CE%94%CE%A5%CE%9A Επίσης η ίδια ακριβώς βεβαίωση χορηγείται πλέον για τους Ιατρούς,Οδοντίατρους,Φαρμακοποιούς κ Νοσηλευτές.Όλες οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος καταργήθηκαν για τα επαγγέλματα Υγείας (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις). Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2012 από Toxoman_UK
Προτεινόμενες αναρτήσεις