Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες! Αντιμετωπίζω το συγκεκριμένο πρόβλημα. Εκεί που όλα κυλούσαν ρολόι έβαλα ένα εξωτερικό HDD 3,5" και το pc κόλλησε και έπειτα έκανε επανεκκίνηση μόνο του. Από εκείνη την στιγμή το pc μπαίνει κανονικά στα windows αλλά κατα το boot και στα windows δεν μπορεί να δώσει τάση καμία usb θύρα σε κανένα περιφερειακό (mouse, keyboard, printer, scanner, webcam) που είναι συνδεδεμένο επάνω της! Τι λέτε να φταίει; Άποψη μου είναι ότι μου άφησε χρόνους το "SouthBridge". Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σε πρώτη φάση μπες στο Bios να δεις οτι είναι ενεργοποιημένες οι USB.

Μετά δοκίμασε και τις μπροστά και τις πίσω USB.

Έχεις PS2 πληκτρολόγιο ε;

Άμα έχεις κάψει κάτι αυτός θα πρέπει να είναι ο Controller πάντως. Δεν τυχαίνει να έχεις κάποια PCI --> USB πρόχειρη ε;

Δημοσ.

Κατα την διάρκεια του POST τα πληκτρολόγια, ποντίκια και οι υπόλοιπες usb συσκευές δεν δουλεύουν! Πέρασε από το μυαλό μου μην απενεργοποιήθηκαν οι USB από το bios και αφού δεν μπορούσα να επέμβω έκανα ClearCMOS. Έβαλα μια PCI σε USB αλλά και πάλι δεν την αναγνώριζε το PC καθώς μου έβγαζε την εικόνα με τις επιλογές: ασφαλής λειτουργία, επιδιόρθωση του Η/Υ κ.ά.. Δυστυχώς δεν έχω PS/2 πληκτρολόγιο...

Δημοσ.

Κανένα PS2 πληκτρολόγιο δεν παίζει να βρεις;

Άμα το αφήσεις να κάνει κανονική εκκίνηση εκεί που σου λέει ασφαλή λειτουργία δεν βλέπει τον controller στην PCI?

Ανάβουν τα περιφερειακά αν τα συνδέσεις εκεί έτσι; Ακόμα και αν δεν έχει μπει στο λειτουργικό.

Το κουτί το άνοιξες να δεις άμα έχει καεί τίποτε εκεί δίπλα στο τσιπάκι; (ICH9)

Y.Γ Μα καλά, πως πάτησες F2 μετά το ClearCMOS?????

Δημοσ.

Δεν έβγαλε να πατήσεις F2 μετά το ClearCMOS αλλά σίγουρα έκανε ClearCMOS αφού ο CPU είχε την default συχνότητα του! Άφησα πόση ώρα τον controller στην PCI αλλά και πάλι δεν τον αναγνώριζε! Πάντως αυτό που με παραξενέυει είναι ότι δεν φαίνεται να έχει καεί κάποιο chip...

Δημοσ.

Τι εννοείς δεν τον αναγνώρισε; Άμα βάλεις ποντίκι δεν ανάβει; Στο λειτουργικό δεν βγάζει νέα συσκευή;

Σε άλλη PCI μετά δοκίμασες; Το λαμπάκι που έχει για την θύρα άναψε ε;

Η μητρική σου έχει 3 θέσεις για 6 επιπλέον θύρες, αυτές που έχεις βάλει εσύ και δεν είναι της μητρικής δοκίμασε να τις βγάλεις τελείως, να μην έχει πρόσθετες δηλαδή, και μετά άμα πάλι δεν κάνουν κάτι άλλαξε θέση στις USB που έχεις πρόσθετες και δες αμα δουλεύει πουθενά.

Μετά δες αμα μπορείς να γυρίσεις την τροφοδοσία σε 5vsb για τις USB και δες αμα δίνουν ρεύμα όταν είναι κλειστό το PC ή και όταν είναι ανοικτό (βάλε κάτι να φορτίσει, κάτι ελαφρύ που να μην φοβάσαι μην καεί κιόλας καλού κακού:P )

Το τσιπάκι άμα έχει καεί μπορεί και να μην φαίνεται, δεν είναι σίγουρο οτι άμα καεί θα σκάσει κιόλας. Βέβαια άμα έχει καμιά ασφάλεια εκεί δίπλα πρώτα πρέπει να σκάσει αυτή για να μην πάθει κάτι ο Controller... Όλα εκεί δίπλα είναι οκ ε;

Δημοσ.

Ποντίκι, πληκτρολόγιο δεν ανάβουν! Δοκίμασα σε όλες τις PCI τον controller αλλά μάταια! Έχω βγάλει όλες τις επιπλέον θύρες που βγάζει μπροστά το κουτί... Ποιό είναι λαμπάκι για την θύρα θα πρέπει να ανάψει; Πώς μπορώ να γυρίσω την τροφοδοσία των usb σε 5vsb χωρίς πληκτρολόγιο; Όλα φαίνονται ok στα chip...

Δημοσ.

Όποια θύρα χρησιμοποιείς δεν έχει ένα λαμπάκι το οποίο ανάβει; Άλλη μητρική κοιτάω; :P

post-138283-0-62530000-1328133086_thumb.jpg

Πάνω στην μητρική πρέπει να έχει ένα Jumper που να το γυρίζεις απο +5V σε +5VSB την τροφοδοσία των USB... Δίπλα στους κονέκτορες είναι συνήθως. Βέβαια Asus είναι, όπου θέλει το πάει :P

Υ.Γ Εγγύηση δεν έχει η μητρική ε; Είναι εκτός σίγουρα;

Δημοσ.

Αυτά τα LED είναι για να σου υποδεικνύουν ότι δεν έχει τοποθετηθεί σωστά η συσκευή στο PCI. Αν είναι αύριο θα κοιτάξω για το PS/2 πληκτρολόγιο. Τελικά η μητρική δεν έχει jumper για +5VSB... Είναι εκτός εγγύησης αφού την μητρική την έχω από τον Οκτώμβριο του 2007...

Δημοσ.

Ναι, οκ, εσένα είναι σβηστά δηλαδή και είσαι ΟΚ.

Σε αυτήν την περίπτωση ή είναι ελαττωματική και η κάρτα που έβαλες και πρέπει να δοκιμάσεις με άλλη ή με βρες κοντρόλερ σε pci-x.... Δεν πιστεύω να έχει ψηθεί και το slot της PCI....

Nayway... Δες αμα βρεις PS2 μπας και δεις φως στο Bios πρώτα...

Αποκλειστικά Jumperfree bios.... <_<

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...