cabdik Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Στο θέμα μας τώρα, Αν πρόσεξες, αναφέρομαι σε δυνατά συστήματα που ούτως ή άλλως δεν χρειάζονται DXVA για να μπορούν να παίξουν την ταινία. Οπότε λέω εγώ, είναι τσάμπα κόπος να το ενεργοποιήσουμε αφού δε προσφέρει τίποτα και αντιθέτως αυξάνει την κατανάλωση. Με εξαιρέσεις, όσοι χρειάζονται παράλληλα τον επεξεργαστή και όσοι εν τέλη βλέπουν μείωση στην κατανάλωση ρεύματος! συμφωνω οτι τα δυνατα συστηματα, δεν εχουν αναγκη DXVA, για να παιξουν 1080p. ομως, θεωρητικα, ενα συστημα που τρεχει με DXVA on, ΠΡΕΠΕΙ να εχει μικροτερη καταναλωση, απο οτι οταν το ιδιο συστημα τρεχει με DXVA off. ασχετα αν ειναι τερας PC ή οχι! κι αυτο γιατι η αποκωδικοποιηση των βιντεο, γινεται με μεγαλυτερο "ζορι" στον επεξεργαστη, απο οτι στην καρτα γραφικων..! εξαλλου οι καρτες γραφικων πλεον σε idle, καταναλωνουν πολυ λιγοτερο, απο οτι οι παλιοτερες γενιες. και τις μετρησεις του Parsifal, μπορω να τις επιβεβαιωσω κι εγω, απο το HTPC μου.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Στο θέμα μας τώρα, Αν πρόσεξες, αναφέρομαι σε δυνατά συστήματα που ούτως ή άλλως δεν χρειάζονται DXVA για να μπορούν να παίξουν την ταινία. Οπότε λέω εγώ, είναι τσάμπα κόπος να το ενεργοποιήσουμε αφού δε προσφέρει τίποτα και αντιθέτως αυξάνει την κατανάλωση. Με εξαιρέσεις, όσοι χρειάζονται παράλληλα τον επεξεργαστή και όσοι εν τέλη βλέπουν μείωση στην κατανάλωση ρεύματος! Κοίτα, η εικόνα που έχω είναι ότι έστω θεωρητικά όσο λιγότερο καταπονείται ο επεξεργαστής, τόσο περισσότερο θα ζήσει. Βέβαια η ζωή με έχει διαψεύσει σ αυτό καθώς ακόμα λειτουργεί απροβλημάτιστα ένας pentium 4 northwood H/T 2.6 GΗz αγορασμένος το 2003 και με ψηλές γενικά θερμοκρασίες (άνω των 57 σε idle)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Αφού το μαξ που πιάνω είναι ~400watt και στο idle είμαι στα ~100w οπότε σε ένα >600άρι στα 100watt το efficiency θα είναι πολύ χάλια όχι αν παίρνεις τροφοδοτικό με 80Plus Gold/Platinum
Ntinaras Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 ενώ απο την άλλη, να κάνει όλη τη διαδικασία να το παίξει με DXVA για να καταναλώνει ΕΞΤΡΑ 10watt έχει νόημα? εννοείται ότι δε μιλάμε για αδύναμα συστήματα....! ειδικά όταν μου λέτε για GMA500 Άσε που η διαφορά που είδα ήταν ΑΠΟ 23 watt ΕΩΣ 43 watt Για σύνολο MAX 160 watt τα 20-40 είναι μεγάλο ποσοστό. Και για να τα καταναλώνουμε αυτά πρέπει να κάνουμε ΚΑΙ ρυθμίσεις χωρίς ΚΑΝΕΝΑ άλλο όφελος!!!!! Δεν έχω κάτι άλλο να πώ, ο καθένας κάνει ότι νομίζει τις ρυθμισεις τις κανεις για να χεις καλυτερες επιδοσεις,και πανω απ ολα καλυτερη ποιοτητα εικονας και ηχου. αλλιως κατσε δες dvd rip
teodor_ch Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 τις ρυθμισεις τις κανεις για να χεις καλυτερες επιδοσεις,και πανω απ ολα καλυτερη ποιοτητα εικονας και ηχου. αλλιως κατσε δες dvd rip ε....αυτό σου λέω ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ διαφορά στα παραπάνω που λές είτε ΜΕ είτε ΧΩΡΙΣ dxva!!!! απλά καταναλώνω παραπάνω με DXVA ομως, θεωρητικα, ενα συστημα που τρεχει με DXVA on, ΠΡΕΠΕΙ να εχει μικροτερη καταναλωση, απο οτι οταν το ιδιο συστημα τρεχει με DXVA off. ασχετα αν ειναι τερας PC ή οχι! Εμ και εγώ αυτό πίστευα! Τυχαία έκανα τη μέτρηση σε μία στιγμή βαρεμάρας! η κάρτα γραφικών όμως για διάφορους λόγους ανεβάζει ρολόγια/ρεύματα και καταναλώνει περισσότερο στο τέλος στη δική μου περίπτωση και σε κάποιους άλλους οπότε θα πρέπει ο καθένας μας ΑΝ το κάνει για λόγους οικονομίας (γιατί δεν υπάρχει κάποιο άλλο όφελος πλέον εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) να έχει και ένα μετρητή ρεύματος για να σιγουρευτεί άλλο η θεωρεία και άλλο η πράξη τελικά! όχι αν παίρνεις τροφοδοτικό με 80Plus Gold/Platinum Εμ, ακόμα και αυτά έχουν καμπύλη απόδοσης και σε αυτά με κακή χρήση (κακή αγορά εξ αρχής) μπορείς να πετύχεις πολύ κακό efficiency!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 το "χάλι" efficiency τους είναι και πάλι πάνω από 80%
teodor_ch Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 το "χάλι" efficiency τους είναι και πάλι πάνω από 80% εμ... όχι! το 80% βγαίνει στο 20% της δύναμης δηλαδή 200watt σε ένα 1000άρι στα 100 που είμαι idle το efficiency είναι πολύ χαμηλότερα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 εμ... όχι! το 80% βγαίνει στο 20% της δύναμης δηλαδή 200watt σε ένα 1000άρι στα 100 που είμαι idle το efficiency είναι πολύ χαμηλότερα http://www.corsair.com/power-supply-units/professional-series-gold-power-supply-units/professional-series-gold-ax750-80-plus-gold-certified-fully-modular-power-supply.html στο 20% βγάζει σχεδόν 90% τα platinum θα έχουν ακόμα καλύτερο...
teodor_ch Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 τελικά έχεις δίκιο κατα 90% εγώ είχα υπόψιν το σύστημα που φαίνεται εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=429223 ι7 860 με 5850CF να βγάζει 90watt idle και ένα platinum τροφοδοτικό σαν αυτό http://www.techpowerup.com/reviews/Enermax/EPM850EWT/5.html που βγάζει περίπου 85% στα 90watt load Βέβαια το αρχικό σου point είναι λίγο άτοπο! Γιατί? Γιατί με ένα αντίστοιχης τεχνολογίας 400-500άρι έχεις ακόμα καλύτερο efficiency http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=1&lv1=58&no=186 βέβαια έχουμε ξεφύγει κατα πολύ απο το θέμα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 αρκεί βέβαια να μην έχεις κάνα CF/SLI και o/ced τα πάντα πάνω του αλλά δυστυχώς το συγκεκριμένο enermax δεν έχει hybrid fan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα