_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 http://www.insomnia.gr/topic/399922-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%82-ati-catalyst-112/page__p__4006126#entry4006126
Navu Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 http://www.insomnia.gr/topic/399922-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%82-ati-catalyst-112/page__p__4006126#entry4006126 Πρώτον, χρειάζεσαι ένα τροφοδοτικό με 400-500 βατ (και πολλά λέω, απλά για να καλύψω και την περίπτωση ισχυρών αλλά μη ποιοτικών PSU). Δεύτερον, ο επεξεργαστής σου κρατάει πίσω την κάρτα (η οποία είναι ακόμη και αρκούντως δυνατή για κάθε χρήση). Τρίτον και κυριότερο, χρειάζεσαι καλή/καθαρή εγκατάσταση driver με cleaner/sweeper/sofe mode τα πάντα όλα ευλαβικά! Έχω κατασταλάξει πλέον ότι με το θέμα pc/software/driver κτλ πρέπει ότι σου δουλεύει να το αφήνεις έτσι όπως είναι! Το slogan "κάνε update στους driver/software" είναι ΜΕΓΙΣΤΟ σφάλμα, γιατί 9,5 στις 10 κάτι αρχίζει και χαλάει σε απολύτως ικανοποιητικό/σταθερό σύστημα! Η αλήθεια είναι ότι ο driver προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, προσπαθεί να κάνει το hardware να συνεργάζεται αρμονικά με κάθε είδους software και κάθε game, πράγμα αδύνατον. Οι κάρτες μας αν είχαν optimization για 1-2 συγκεκριμένα games (αν οι drivers δλδ ήταν φτιαγμένοι μόνο για αυτά!) θα ξεφτίλιζαν ακόμη και το βαρύτερο παιχνίδι με μία 9800Pro 10ετίας πχ... Το μεγάλο bottleneck (και ταυτόχρονα φταίχτης για πολλά μπάχαλα) στα PC είναι το software και όχι το hardware. Και κάτι τελευταίο: αυτό το "η ΑΤΙ έχει χάλια λογισμικό, η nVidia έχει το τάδε πρόβλημα" κτλ κτλ κτλ δεν ισχύιε. ΟΛΕΣ οι εταιρίες τα ίδια ζόρια τραβάνε και όλες τα ίδια χάλια έχουν (αναλόγως τι θα τύχει στον καθένα).
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Πρώτον, χρειάζεσαι ένα τροφοδοτικό με 400-500 βατ (και πολλά λέω, απλά για να καλύψω και την περίπτωση ισχυρών αλλά μη ποιοτικών PSU). Δεύτερον, ο επεξεργαστής σου κρατάει πίσω την κάρτα (η οποία είναι ακόμη και αρκούντως δυνατή για κάθε χρήση). Τρίτον και κυριότερο, χρειάζεσαι καλή/καθαρή εγκατάσταση driver με cleaner/sweeper/sofe mode τα πάντα όλα ευλαβικά! Tα έκανα όλα αυτά.
Navu Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Τότε απλά έχει μπει η κάρτα σε lunacy-mode, οπότε απλά δε μπορείς να κάνεις και πολλά. Εγώ αναγκάστηκα να της βάλω after-market ψύξη, γιατί στα καλά του καθουμένου άρχισε κάνει κουλαμάρες ο ανεμιστήρας της και δεν ηρεμούσε με καμία μέθοδο. Το κουφό είναι ότι το παλικάρι που την αγόρασε από μένα στη στοκ μορφή της (ξανακούμπωσα το reference-cooler με νέας πάστες και pads) δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα εδώ και 14 μήνες που είναι πουλημένη η κάρτα. Ότι κατάλαβες, κατάλαβα...
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό που κατάλαβα δεν θα το πω, γιατί θα ξεκινήσει flame.. Νεότερα με την ολοκλήρωση του rig.
LouCi4er Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Στησε το μηχανημα και αν σου κανει κολπα βλεπουμε.Εγω παντως ειμαι με 58χχ απο τον Απριλιο του 2010 (ειχα για κανενα χρονο+ την 5850 και εδω και λιγο καιρο επεσε στα χερια μου μια 5870).Ποτε δεν αντιμετωπισα το παραμικρο προβλημα.Θα συμφωνησω με τον Navu οτι συστημα που δουλευει καλυτερα μην το πειραζεις ειτε εχει να κανει με drivers ειτε με οποιοδηποτε update.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Επιτέλους σήμερα έστησα το μηχάνημα, με κάποιες αλλαγές από την αρχική σύνθεση. PSU έβαλα το GS600, και ψύκτρα την AEGIR. Στο psu όμως, μάλλον τα τίναξε το led του ανεμιστήρα, γιατί μια φορά άναψε! Είχε πατηθεί ο διακόπτης του on/off. Score pcmark7: 4711 Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2012 από _BASSstarlet_
benign Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Καλο συστηματακι,καλοριζικο. Και το καλοκαιρι που εχω χρονο σε παιζω σε δυκτιακο shooter game κοντρα. 1
_BASSstarlet_ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Διαπίστωσα σήμερα, πως η κατανάλωση του σε idle, είναι η μισή από το παλιό μου pc (E6300,8800gt,Corsair cx500).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα