Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά,

εδω και χρόνια ολόκληρα με τρώει μέσα μου να μάθω ενα όργανο! Πραγματικά δεν ξέρω γιατί τόσα χρόνια με τρώει αυτο! Δοκίμασα με κιθάρα ( μόνος μου) αλλα πραγματικά σε 1 βδομάδα τα παράτησα. Σίγουρα αν πήγαινα σε οδείο θα ήταν καλύτερα, αλλα γενικά με δυσκόλευει αυτή η κίνηση που πρέπει να κάνουν τα χέρια μου..

Μ'αρέσει πολύ το βιολί και το πιάνο! Ξέρει κανείς αν είναι "σχετικά" εύκολο να τα μάθει κανείς? ( αυτη την φορά θα πάω σε οδείο!!)

Γενικά ποιο είναι το πιο εύκολο μουσικό όργανο?

Δημοσ.

Αν και δεν έχω κάνει ποτέ, πιάνο και βιολί νομίζω είναι τα πιο δύσκολα. ΡΕ ΠΟΣΟ ΘΑΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΙΘΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΛΕΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΟΛΟ ΜΕΝΩ ΕΚΕΙ. ΝΑ!

Δημοσ.

Η κιθάρα είναι το ευκολότερο, από την άποψη πως για να φτάσεις σε ένα στοιχειώδες επίπεδο, είναι πιο γρήγορο. Επίσης, με το στοιχειώδες επίπεδο, μπορείς να βαράς 2-3 συγχορδίες και να γκαρίζεις κάνα στίχο -με στοιχειώδες επίπεδο σε βιολί/πιάνο δεν κάνεις τίποτα.

Δημοσ.

Το μονο εύκολο όργανο είναι αυτό:

rQX8pEzTR58agaGr7dzf_dnYaUPT1f2YJ18iSqu8BjQIwyZuzN2YYSDqc_xBhSxxFdKf7BCttecF6ai_eLiFTAtVti2nM3cBjtRxK6bG6aIA1TCkI6YdP7vETRQbNYNAG_CBLLfwY4TnAARMyVb0sw7qQ_lrDYoBn8IJiBDPnCMnpEfUgypjYq438l4LSO93Tw

Πέρα από την πλάκα όμως, σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο όργανο. Αν το έχεις, ό,τι όργανο και να πιάσεις θα παίξεις μουσική. Αν δεν το έχεις σε οποιοδήποτε όργανο θα κάνεις φασαρία. Όσον αφορά στην τεχνική, σε όλα τα όργανα πρέπει να φτύσεις αίμα για να μπορείς να πεις πως "το κατέχεις".

Λούσι, προσωπικά βρίσκω το πιάνο πολύ πιο εύκολο να φτάσει κάποιος σε ένα στοιχειώδες επίπεδο (με τον ορισμό που δίνεις στο στοιχειώδες επίπεδο). Απλά στο πιάνο αυτό το στοιχειώδες επίπεδο δεν είναι επαρκές όπως στην κιθάρα.

Γενικά μεγάλη κουβέντα αυτή. ΤΣ, ο μόνος τρόπος να πάρεις απάντηση στο ερώτημά σου είναι να βρεις πρόσβαση σε 2-3 όργανα που σε ενδιαφέρουν για μερικές ώρες και να αλληλεπιδράσεις με αυτά για να δεις ποιο σου πάει καλύτερα. Σε ποιο δηλαδή βλέπεις ότι μπορείς να παίξεις κάτι που να πλησιάζει πιο κοντά σε αυτό που ονομάζεις "μουσική".

Δημοσ.

Η κιθάρα είναι το ευκολότερο, από την άποψη πως για να φτάσεις σε ένα στοιχειώδες επίπεδο, είναι πιο γρήγορο. Επίσης, με το στοιχειώδες επίπεδο, μπορείς να βαράς 2-3 συγχορδίες και να γκαρίζεις κάνα στίχο -με στοιχειώδες επίπεδο σε βιολί/πιάνο δεν κάνεις τίποτα.

Μπορείς να το κάνεις και στο πιάνο αυτό που κάνεις στην κιθάρα. Απλά οι περισσότεροι δεν το διδάσκουν. Εγώ είχα μαθητές που τους έβαζα την πρώτη τους χρονιά και έπαιζαν Michael Jackson. Δε βάζεις όμως μελωδίες, μαθαίνεις μόνο να ακκομπανιάρεις.

Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές σχολές που ξεκινούν τα μαθήματα από εκεί.

Δημοσ.

Θεωρώ το πιο εύκολο όργανο από αυτά το πιάνο !Λίγα μαθήματα που έκανα μου φάνηκε έυκολο! Θα σου πρότεινα όμως άσχετα εάν είναι δύσκολο ή όχι να μάθεις βιολί έιναι φοβερό μουσικό όργανο !

Δημοσ.

Λούσι, προσωπικά βρίσκω το πιάνο πολύ πιο εύκολο να φτάσει κάποιος σε ένα στοιχειώδες επίπεδο (με τον ορισμό που δίνεις στο στοιχειώδες επίπεδο). Απλά στο πιάνο αυτό το στοιχειώδες επίπεδο δεν είναι επαρκές όπως στην κιθάρα.

Αυτό είχα στο μυαλό μου αλλά το διατύπωσα όπως να 'ναι. Πως αν μάθεις 10 βασικά πράγματα στην κιθάρα, τα οποία μαθαίνονται γρηγορότερα από 10 βασικά πράγματα στο βιολί, μπορείς να κάνεις λίγο γκραν γκραν κάτω από κάνα μπαλκόνι. Με τα (εύκολα επίσης) 10 βασικά στο πιάνο, το πολύ να παίζεις τη μελωδία του ροζ πάνθηρα σπίτι σου.

Επίσης, ξεκαθαρίζω, δεν έχω καμία επαφή με κλασσική κιθάρα, αναφέρομαι σε ακουστική και έχοντας στο μυαλό μου ακόρντα.

Δημοσ.

Λούσι, αν και η προσωπική μου εμπειρία συμφωνεί απόλυτα μαζί σου, δυστυχώς κάποιος πιανίστας/πληκτράς μάλλον θα διαφωνήσει με αυτό που λες. Όταν λέω πως στο πιάνο δεν είναι επαρκές το "στοιχειώδες επίπεδο" (με τον τρόπο που το όρισες - δυο τρία ακκόρντα και φωνή, Πλιάτσικας καλή ώρα) εννοώ πως στο πιάνο το να αρπίζεις ακκόρντα και να τραγουδάς δεν σου ακούγεται τόσο πλήρες όσο το να στραμμάρεις ακκόρντα στην κιθάρα και να τραγουδάς (ελπίζω να βγάζει νόημα όπως το έγραψα).

Δημοσ.

Ναι. Όχι βιολί. Αλήθεια, δεν έχω άλλο τρόπο να το πω.

Απλά να το επιβεβαιώσω, γιατί ξεχάστηκα και δεν το έγραψα.

Σκέψου ότι θα κάνεις έναν χρόνο να βγάλεις ήχο από το βιολί (ελπίζω πως σε τρόμαξα).

Θα το έχεις παρατήσει μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...