Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια προσωπικη αποψη εκφραζουμε η οποια μπορει να προκυπτει και απο προσωπικη εμπειρια κι επαφη με το φορητο. Προς Θεου δεν παιρνει κανεις στο λαιμο του τον αλλον απο τη στιγμη που η τελικη αποφαση ειναι του αλλου. Πραγματικα πολυ καλα χαρακτηριστικα σε πολυ καλη τιμη φιλε ektor7, αποφασισα να ανεβω λιγακι στην τιμη και να εξετασω και το ενδεχομενο ενος i7. Φιλε xristoforos89, μπορει να χρειαστεις το after sale support και αν δεν ειναι καλο να σου βγει ξινος ο φορητος, αλλα μπορει να εισαι και τυχερος και να μην το χρειαστεις και καθολου και να θεωρεις οτι εκανες μια τρομερη αγορα. Γιαυτο ρωτησα για προσωπικες εμπειριες για οσους εχουν.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παντως, το ψαχνω και το ξαναψαχνω ωστε να βρω καποια καλη ευκαιρια απο αποψη χαρακτηριστικων (επεξεργαστης πρωτα και μετα καρτα γραφικων), αλλα ολο στα ιδια καταληγω:

1) Dell Inspiron Q15R (i5-2430M/6GB/640GB/GT 525M) και

2) Acer Aspire 5750G-2633G50Mnkk (i7-2630QM/3GB/500GB)

κι επειδη οι τιμες τους ειναι τοσο κοντα το δευτερο φαινεται να ειναι μια καλη αγορα. Βεβαια, αν τα βαλω καλυτερα κατω και δω τις πραγματικες αναγκες μου(επεξεργαστης και μονο), θα μπορουσα να κινηθω κι εδω: Acer Aspire 5750G-2453G32MnkkΟθόνη: 15.6 in, Intel Core i5 2540M, 2.60 GHz, Μνήμη: 3 GB, Σκληρός Δίσκος: 320 GB, GeForce 610M, Ανάλυση: 1366x768, DVD-RW, Windows 7, και να πεσω κοντα στα 100 ευρω κατω με λιγο χειροτερες επιδοσεις απο εναν i7. Λεμε τωρα, αν δω τις πραγματικες αναγκες μου, αλλα και ποιος τις βλεπει ρεαλιστικα οταν αγοραζει κατι???

Δημοσ.

Κοιτωντας λιγο εμπειριες αλλων παιδιων του forum γυρω απο Acer, καταληγω σε αναμεικτα συμπερασματα που μαλλον προς το χειροτερο με επηρεαζουν για τα Acer. Πολλοι μιλανε για μια ασαφεια στην εγγυηση (1 ή 2 χρονια κανεις δεν ξερει), φοβουνται για το τι θα προκυψει μετα τον 1 χρονο, κτλ. Οποτε τσεκαροντας την αμεσως επομενη επιλογη για i7, ειδα αυτό που δεν ειναι καθολου κακο αλλα παλι με 1 χρονο εγγυηση αλλα... Toshiba! Ετσι οπως παει το πραμα μονο κατω απο 600 ευρω δε θα παει ο φορητος και μονο AMD επεξεργαστη δε θα χει!

Δημοσ.

Το λαπτοπ μαλλον ειναι απο την Ολλανδια κ γι'αυτο ερχεται με ενα χρονο.Αλλα μεχρι τους 9 μηνες μπορεις να το αναβαθμησεις στα 2 ή στα 3χρονια εγγυηση!Ομως επειδη ειναι απο εξωτερικο μαλλον δε θα εχεις το εξτρα πακετο που προσφερει η toshiba "οτι κι αν συμβει"!

Αυτο το λαπτοπ σκεφτομουν να το παρω για τη κοπελλα μου!Αλλα τελικα ειπαμε για πιο μετα!

Δημοσ.

Οποτε φιλε ektor7 ποια η γνωμη σου για το Acer με τον i7 και την GT540? Και προς Θεου, εκφραζουμε προσωπικη αποψη και μονο και δεν υπαγορευει κανεις σε κανενα τι να αγορασει και γιατι.. Παντως, σκεφτομαι να κατεβω λιγο σε χρηματα (γιατι το παρακανα λιγακι) οποτε μαλλον θα σκεφτω καποια λυση σε i5 με καποια ενδιαμεση καρτα γραφικων (π.χ. τυπου GT520M) ή και καθολου καρτα γραφικων (ενσωματωμενη λυση) μιας και ο φορητος δεν προοριζεται για gaming (υπαρχει σταθερος δυνατος γιαυτο το σκοπο).

Δημοσ.

Οποτε φιλε ektor7 ποια η γνωμη σου για το Acer με τον i7 και την GT540? Και προς Θεου, εκφραζουμε προσωπικη αποψη και μονο και δεν υπαγορευει κανεις σε κανενα τι να αγορασει και γιατι.. Παντως, σκεφτομαι να κατεβω λιγο σε χρηματα (γιατι το παρακανα λιγακι) οποτε μαλλον θα σκεφτω καποια λυση σε i5 με καποια ενδιαμεση καρτα γραφικων (π.χ. τυπου GT520M) ή και καθολου καρτα γραφικων (ενσωματωμενη λυση) μιας και ο φορητος δεν προοριζεται για gaming (υπαρχει σταθερος δυνατος γιαυτο το σκοπο).

Eγω θα επερνα το Toshiba ή καποιο αλλο toshiba με i5&gt525m! B)

Δημοσ.

Φιλε ektor7, πως καταλαβες οτι το toshiba που λες ερχεται απο ολλανδια? Γιατι εχει κι εναν αριθμο PSK2YE-0FJ015GR που τα τελευταια ψηφια λενε GR. Λες να ειναι εξωτερικου και να την πατησουμε με την εγγυηση? Γιατι κατα ταλλα, ειναι τρομερο εργαλειο ;-)

Δημοσ.

α) Το γραφει οτι δεν εχει ελληνικα windows.

β) Οταν εχουν 1 χρονο εγγυηση τα toshiba, δεν ειναι απο Ελλαδα.

γ) Δεν εχει Qwerty πληκτρολογιο αλλα QWERTZ.

δ) Μην αγχωνεσαι με την εγγυηση. Διεθνης ειναι της Toshiba. ^_^

Δημοσ.

Μπορει να ειναι και απο Γερμανια,γιατι το συγκεκριμενο μοντελο το εχει στην Γερμανικη σελιδα της Toshiba!

Η εγγυηση ειναι παγκοσμια κ τα ευροπαικα μοντελα,ισχυει κ η επεκταση της εγγυηση τους,απο ολες τις Ευροπαικες χωρες!

Θα πρεπει να ρωτησεις,για το πληκτρολογιο,σε ποια γλωσσα ειναι!

Δημοσ.

Καλημερα παιδια, δεν ξερω αν θελω να μπλεξω με αλλης χωρας laptops, οποτε μαλλον ακυρο για Toshiba με i7. Για i7, παω μονο στον Acer που μαλλον παει για 1 χρονο εγγυηση και δεν ξερω αμα επεκτεινεται κιολας. Λαμβανοντας σοβαροτερα υποψιν τις αναγκες για επεξεργαστη, ειδα κι αυτες τις λυσεις:

1) Acer Aspire 5750G-2453G32Mnkk

2) Toshiba Satellite L750-1GN (i5-2430M/4GB/640GB) με 2 χρονια εγγυηση

3) Toshiba Satellite L750-1J1 (i3-2330M/4GB/640GB) παλι με 2 χρονια εγγυηση

4) Acer Aspire 5750G-2633G50Mnkk (i7-2630QM/3GB/500GB)

Μεγαλη ποικιλια, πολυ μπερδεμα!!! Βοηθεια παιδια!!!

Δημοσ.

Aν θα πας σε ενα απο τα 4.Θα προτιμουσα το Acer με i7&540,μονο και μονο για τα χαρακτηρηστικα κ για να αποφηγω τις χαλια gpu των toshiba!

Ποτε δε ξερεις,ποτε θα σου χριαστει μια καλη gpu,για κανενα παιχνιδακι στη τηλεωρα η εξω απο το σπιτι(ταξιδι,διακοπες κ.α)!

Δημοσ.

Εχετε πολυ δυνατος ο Acer με τον i7 και την GT540. Και πολυ δελεαστικη η τιμη του.. Κατι που δεν ανεφερα και ισως επρεπε, ειναι οτι ποτε μα ποτε δεν εχω κρατησει φορητο για πανω απο 2 χρονια. Συνηθως, προσπαθω να πουλησω μετα απο 1-1,5 χρονο και να παρω κατι αλλο πιο δυνατο. Αυτος που αντεξε περισσοτερο ηταν ενας MSI απτον οποιο ημουν παρα πολυ ικανοποιημενος και τον κρατησα 2 χρονια πριν τον πουλησω στον αδερφο μου. Οποτε, δε νομιζω οτι το θεμα της εγγυησης ειναι για μενα τοσο περιοριστικος παραγοντας. Θα παω αυριο απο Κωτσοβολο να δω αν τυχον εχουν εκει τον Acer με τον i7.

Δημοσ.

Αυτος που αντεξε περισσοτερο ηταν ενας MSI απτον οποιο ημουν παρα πολυ ικανοποιημενος και τον κρατησα 2 χρονια πριν τον πουλησω στον αδερφο μου.

Εγω που αγορασα χθες στον αδερφο μου μια τηλεοραση ως δωρο, λες να με κανει αγαλμα; :P

Δημοσ.

Χα χα καλο. Φτηνα παντως του τον εδωσα :rolleyes: Πηγα σημερα απο Κωτσοβολο να δω μηπως ειχαν τον Acer εκει στημενο να τον δω απο κοντα, αλλα τιποτα.. Βασικα δεν ειχαν κανεναν με i7. Μαλλον δε φευγουν και πολυ λογω δυσκολων ημερων. Ρωτησα αν μπορω να κανω επεκταση εγγυησης σαυτους, και μου παν ναι για 2 χρονια με 262 ευρω!! Εμεινα κοκκαλο. Και τι περιλαμβανει: αντικατασταση μερων σε περιπτωση βλαβης και την αποστολη με courier στην αντιπροσωπεια. Προσπαθουσαν μαλιστα να με πεισουν οτι σε οποιοδηποτε courier να παω θα μου παρει μπορει και 100 ευρω μονο και μονο για να το στειλω στην αντιπροσωπεια! Καλο?

Παντως, εκει ειδα τον Lenovo με τον i5 και τον toshiba με τον i3, μιλαμε για πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με κατι HP που ειχε παραδιπλα. Τελικα, ψηνομαι λιγο και για Lenovo ;)

Παιδια κι αλλο διλημμα (κατα σειρα προτιμησης):

1) Dell Inspiron Q15R-N5110 (i5-2450/4GB/500GB) - πολυ καλος επεξεργαστης (πρωτο κριτηριο) + αρκετα καλη καρτουλα γραφικων + 2 Έτη Next Bussiness Day On Site Service + αψογο service DELL που το εχω δοκιμασει ηδη 2 φορες + το ειδα απο κοντα (οχι το συγκεκριμενο με αυτα τα χαρακτηριστικα) και μου αρεσε

2) Lenovo IdeaPad V570 (i5-2430M/4GB/640GB) - λιιιγο χειροτερος επεξεργαστης απο το Dell + ιδια καρτα γραφικων με Dell + 1 χρονο εγγυηση + ειδα review στο youtube και φαινεται πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης με αλουμινενια μερη

3) Κλασικη λυση Toshiba Toshiba Satellite L755-129 (i5-2410M/4GB/640GB) - σχεδον παρομοιος επεξεργαστης με Lenovo αλλα σιγουρα χειροτερος (που λεει ο λογος χειροτερος) σε σχεση με Dell + ιδια καρτα γραφικων με Dell + 2 χρονια εγγυηση + το ειδα απο κοντα αλλα με ξενερωνει πολυ το ασπρο χρωμα στο πληκτρολογιο.

Οπως καταλαβατε, αφηνω την ιδεα του i7 (μαλλον λογω Acer αλλα και γιατι με την επεκταση της εγγυησης θα ξεφυγω πολυ στην τιμη) και γιατι πηγαινοντας στη λυση της Toshiba με i7 δε θελω να μπλεξω με φορητους απο το εξωτερικο. Δεν ξερω, εχω αρχισει να ζαχαρωνω πολυ το Dell-ακι :confused:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...